Pokazuje rezultate 1 do 50 od 468

Tema: Kamo na izlet?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili jedne godine autom do Japetića i koliko se sjećam, velik dio puta je makadam ali nije baš neka strmina. Auto je poprilično prašnjav nakon vožnje. Ali gore je prelijepo i vrijedno je truda.
    Nije svejedno s koje strane se ide - od Jaske ili od Samobora, ai u biti je baš ovako... Ide se do centra Jaske, a onda se skrene prema Japetiću (križanje preko puta crkve) i ide se dalje cestom. Dio puta je asfalt, dio makadam. Mislim da je ta nasipana cesta nakon kamenoloma (to je možda prva trećina puta od Jaske do doma na Japetiću). Zavojito je, ali nije strmo. Evo tu piše kako se ide: http://www.park-zumberak.hr/destinacije/japetic.html

Sa samoborske strane se ide preko Ruda, ali nisam sigurna da bih s te strane pogodila bez karte.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije svejedno s koje strane se ide - od Jaske ili od Samobora, ai u biti je baš ovako... Ide se do centra Jaske, a onda se skrene prema Japetiću (križanje preko puta crkve) i ide se dalje cestom. Dio puta je asfalt, dio makadam. Mislim da je ta nasipana cesta nakon kamenoloma (to je možda prva trećina puta od Jaske do doma na Japetiću). Zavojito je, ali nije strmo. Evo tu piše kako se ide: http://www.park-zumberak.hr/destinacije/japetic.html

Sa samoborske strane se ide preko Ruda, ali nisam sigurna da bih s te strane pogodila bez karte.
    Sa samoborske strane se ne ide preko Ruda, nego preko Smerovišća i Lipovca (račvanje malo iza Samobora - desno). Autom se ide skroz do kraja, do okretišta autobusa, i onda se nastavi cestom uzbrdo do Velikih Vrata. Koliko se sjećam, ta je cesta skroz asfaltirana, mi smo s djetetom išli dok je još bio zaista mali i nije bilo nikakvih problema. Eh sad, mi smo uvijek ostavljali auto na Velikim Vratima i dalje išli pješice, i mali je hodao, sa svoje 3 godine, bez problema. Malo je strmo, ali ništa strašno, i put zaista nije dug. Jedino je dobro izbjegavati ga neposredno nakon kiše, jer zna biti dosta klizavo od blata.
    Direktno do doma na Japetiću nikad nismo išli autom, tako da taj dio ceste više ne poznajem. Znam samo da nakon Velikih Vrata, prema jaskanskoj strani, počinje makadam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •