Nije izlet prošao! Ja se volim na vrijeme pripremiti
Ovo je odlično, hvala puno.
Nije izlet prošao! Ja se volim na vrijeme pripremiti
Ovo je odlično, hvala puno.
Nema ne čemu
Sad sam se sjetila da su taj makadam koji se spušta s okuke sređivali zadnji put kad sam bila...lako moguće da je sad asfaltiran (da vas to ne zbuni).
Drage cure i dečki, molim preporuku za izlet/šetnjicu oko kanjona rijeke Čikole i/ili Krke, odnosno u tom kraju oko Drniša.
Išli bi danas na poludnevni izlet, malo da se maknemo s Murtera na kojem smo zapeli u karanteni. Koju su sad ukinuli, pa bi malo protegnuli noge.
Gledam na stranicam NP Krke, ima dosta šetnjica, ali pretpostavljam da se to ne smije jer su u sklopu parka. Nešto bi da ide uz rijeku jer bi usput pogledali smrčke
Imamo dvoje djece (10 i 4 godine), pa nešto prilagođeno njima. Ne predugo. Nakon ručka planiramo.
Hvala puno
Posljednje uređivanje od kudri : 25.04.2020. at 11:52
Ako ste na Murteru, nije vam daleko Vransko jezero, tamo je ornitološki rezervat, i inače je baš lijepo. Možete posjetiti i Maškovića Han (ne znam može li se sad ući, ali vrijedi vidjeti).
S druge strane, blizu vam je i Bribirska glavica, veličanstveni arheološki lokalitet, baš prekrasno, a može se nešto i naučiti usput (zadnji put kad sam bila moglo se slobodno ući)!
http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/i...ntar-kamenjak/
Ovo je iznad Vranskog jezera
Možete parkirati na vrhu, pogled je prekrasan, ali nema puno tamo šetnje, osim ako ne parkirate na dnu brda pa onda pješice gore
INače se plaća ulaz, ali ne znam kakva je sad situacija
http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/kako-do-nas/
a ovdje vam je ulaz u ornitološki rezervat - ima drvena staza
http://www.pp-vransko-jezero.hr/virtual/vransko.html
Od Murtera do ulaza u Vransko jezero vam treba cca 25-30min autom
http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/poucne-staze/
počna staza ptice i kamenjak
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.04.2020. at 12:49
Samo pitanje: zar nije da je most spušten i da ne možete s Murtera na kopno?
Ljeti se diže u 9 i 17, zimi mislim da ne svaki dan ...
https://www.tzo-murter.hr/hr/planira...dizanja-mosta/
jesu nešto promijneili?
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.04.2020. at 12:54
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.04.2020. at 12:57
Cure, hvala, ali Vransko jezero smo vec puno puta obisli. Sad bi bas kraj oko Drnisa...zaleđe. Jel ima koja preporuka za tamo?
Baš me zanima jesi išla u Maškovića Han otkad je obnovljen?
Ako nećeš tamo, Bribirska glavica ti je na drniškoj strani...
Imaš i Meštrovićev mauzolej u Otavicama...
Blizu ti je i Burnum, stari rimski logor...
Ako te ne zanimaju takve stvari, već samo šetnja, Promina je golema .
Nisi specificirala što te konkretno zanima...
A još bliže vam je Velika Mrdakovica, kod Vodica, s divnim arheološkim lokalitetom Arauzona, baš dobro za izlet...
Kod Oklaja se negdje može ući na Krku... ne sjećam se točno gdje...
Ja sam bila u Maškovića hanu.
Ah, meni je to sad prebijelo i prenovo...
Nekako mi je ostala samo priča iza svega, ne i doživljaj starine
Ali hrana u restoranu je ukusna
https://www.putovnica.net/akcije/ost...ivnim-cijenama
Ovo treba iskoristiti.
Mi ćemo na Plitvice za početak, a možda i do NP Krka.
Danas oko mene puno ljudi govori kako će na Plitvice... očito neki korona party se sprema
prijedlog za restoran oko trakošćana?
Jel bio netko na Vrilo Gacke? To gledam vec dulje, jako lijepo izgleda...
Mi smo bili u Kuterevu pa na Vrilu Gacke pred par godina. Lijepo je. Onaj restoran je koma.
Sto se moze raditi, ima nekih zanimljivosti, gdje prošetati?
U restoran nismo ni planirali... Piknik dekica nam je u planu.
Posljednje uređivanje od buba klara : 20.05.2020. at 13:01
Hvala!
Ima li ovdje Bjelovarčanki?
Preporuke kako provesti pola dana u Bjelovaru, neki zanimljiv muzej, park i sl...
Plitvice smo obišli proslu subotu. Meni je bio prvi put od prvog pogleda na veliki slap, rasplakala sam se. 16.5 km smo prehodali iako smo odabrali g2...malo smo skretali s rute. Nisam placljiva inace xD
Ovu subotu idemo na cowboy ranch a za dva tjedna na jedno obiteljsko domacinstvo gdje cemo se družiti s konjima i to tri dana. Planiramo obici Rastoke u sklopu toga.
Plitvice su stvarno senzacionalne, svaka čast svim drugim nabrojanim mjestima ovdje ali Plitvice su u svjetskim okvirima nešto naj. Mi smo bili jedno 5-6 puta, ali svaki put iznova zinem od ljepote.
Navodno je prekrasna šetnja dolinom rijeke Kupe, to bih rado poduzela ovog proljeća...
Ja sam u svojim mlađim danima na Plitvice išla barem jednom godišnje - što na školski izlet što obiteljski. Za Juge su cijene bile niže - odnosno za domaće se uvijek plaćala 50% niža cijena. isto tako sam puno puta bila i u Postojni. No sada su cijene otišle nebu pod oblake
Mi smo bili danas.
Prvi jutarnji termin od 8 sati i to je bio pun pogodak.
Nigdje nismo čekali i upadali u gužvu.
Nahodali smo se i čak je i muž uspješno sve prehodao iako sam mislila da neće moći.
Vrijeme predivno. Priroda božanstvena.
Poslije, oko podneva je red za brod bio kilometarski, parking krcat, svugdje gužva.
Davno smo skužili da je najbolje ići rano ujutro i tako prakticiramo za sve izlete.
Da ne otvaram novu temu, pliz neku ideju za sutra (nedjelja) za neko izletište, a da gravitira istoku Zg-a od Dubrave prema istoku (ne bi Kezele). Hvalaa.
Ne mora bit klasično izletište, može i neka šetnjica pa ćemo na klopu drugdje.
Sad sam guglala udaljenost, malo mi to daleko jer neću biti tamo satima, ovako mi blesavo da mi odu 2ure na put tamo-amo (ja krećem sa zapada grada preko Dubrave).
Može pliz još neki prijedlog za neku šetnjicu (idem s mamom pa da nije prezahtjevno) a opet ne bi samo da sjednemo i jedemo
Na tu stranu su još Ljubekov gaj i Klet Bunčić, ali nije baš blizu Dubrave.
Krašograd nije na tu stranu ali nije daleko za doci od Zg
Posljednje uređivanje od mašnica : 30.08.2020. at 09:01
Klet Bunčić ne znam je li baš kao neko izletište, ok, ima taj veliki dio dvorišta oko restorana, u lipnju je bilo nešto malo životinja, konji za vidjeti, ima neko jezerce, ali nisam sigurna da je to ono što tražiš... zapravo nisam skužila što tražiš. Restoran u prirodi s dobrim pogledom ili mjesto za šetanje .
Kezele ima oboje.
A Ajde nije ni Bunčić loš.
A Grad mladih? .
Ispunjava sve zahtjeve. Ima i za jesti i za šetati .
Jeste već odlučili... idem još malo razmišljati...
Maksimir je predivan, slažem se s Mimom, ali, ako vam je to pretrivijalno, tek malo dalje je jednako lijepa Dotrščina s čudesnim Bakićevim Svjetlosnim formama
Kao pravi lokal patroit predlažem Karlovac :
Muzej domovinskog rata
Akvarij
Franjevački muzej
4 rijeke , puno zelenila, parkova
restorani koje preporučam su na starom gradu Dubovcu i Kostanjac/ konoba.