-
Jadranka, super ideja. Nikad mi ne bi palo na pamet ići vlakom do Kaštel Starog, a zapravo je izvrstan način da se mali Splićani provozaju vlakom
.
Kad je moja kćer bila u nižim razredima osnovne škole (ne sjećam se sad koji je to razred bio, ali vjerojatno prvi ili drugi), učili su prijevozna sredstva. I onda mi je rekla: "Ali, mama, ja se nisam nikad vozila vlakom...". I stvarno, kad sam razmislila, bila je u automobilu, avionu, autobusu, brodu itd., ali u vlaku zaista nije. Pa smo otišli na lijepi izlet u Ljubljanu, tada je postojala neka željeznička ponuda gdje je nas pet išlo u Ljubljanu i natrag za valjda 200 kn. Čini mi se da su djeca putovala besplatno, kretalo se ujutro oko 7 i vraćalo navečer. Bio je to jako lijepi izlet u kojem je bilo vremena i za šetnju po Ljubljani i za obilazak Ljubljanskog dvorca (super muzej, a ima i uspinjača), ručak uz rijeku i hightlight dana - tura brodom po Ljubljanici.
Evo, sad gledam, ima i dalje jeftinih putovanja vlakom za Sloveniju, ne samo iz Zagreba, nego i iz Rijeke, Pule, a navode i Split, Šibenik, Zadar... Nisam sigurna imaju li i sada ponude za povratnu kartu isti dan (a i čini mi se daleko za neke destinacije sve obaviti u isti dan), ali vrijedi istražiti što nude. Ima i ponuda za druge države u Europi (u desnom gornjem kutu stranice s ovog linka): http://www.hzpp.hr/vlakom-u-sloveniju?p=454
Moja djeca (a i mi odrasli) jako volimo vlakove, koristili smo ih zadnjih godina često kao prijevozno sredstvo npr. u Italiji ili Engleskoj. Ekološkiji su, a nude i poseban doživljaj. Uvijek mi je žao što mi nismo bolje povezani željeznicom. No, imali smo izleta vlakom i po Hrvatskoj, neke od ideja su na ovom linku: http://www.hzpp.hr/izletnicki-vlakov...u?p=318&mp=731
(Ne znam koliko ovih izleta još postoji, link je iz 2015. i nije ažuriran na HŽ stranicama, ali vrijedi provjeriti).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma