Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Veci trbuh u drugoj trudnoci

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Veci trbuh u drugoj trudnoci

Trudna sam tri mjeseca i trbuh mi se ovaj put vec stvarno vidi
    Nije to lose, ja volim svoj trudnicki trbuscic, ali me zanima ima li to kakve veze s tim sto mi je ovo druga trudnoca?
    S L. sam ovakav trbuh imala s 4.5 mj, a u trcem mj. trudnoce jos se nije ni primjecivalo da sam trudna. A sto se tice kila jednak je prirast i u prvoj trudnoci u ovo vrijeme i u ovoj trudnoci, za sada +1.5.
    Pa sada, cure s iskustvom ili vecim znanjem od moga:
    Da li se uvijek u drugoj trudnoci trbuh ranije vidi?
    Da li to sad znaci da ce mi i na kraju trudnoce trbuh biti veci nego u prvoj?
    I zasto je sve to tako kako je ?
    Tnx

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja bih se zaklela da sam negdje čitala o tome da u narednim trudnoćama stomak ranije postaje "vidljiv", baš ovako kako si opisala, ali sve je to tako individualno da iskreno mislim da pravila nema. Kao što je svaka trudnoća različita, tako valjda i rast stomačića i sve ostalo

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vjerovatno nisi ni skinula do kraja trbuh od prve trudnoce. to bi se meni dogodilo da sad zatrudnim, veci trbuh jer ga jos imam i sad :DDD

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

E tako ti je i meni sad sa drughom trudnoćom, odmah na početku skočio kao da sam trudna par mjesec i ....čitala da je to normalna pojava ako nije prva trudnoća ali evo ja sad 5 mjeseci on je jako mali svi se čude kako je malen tako da se meni odmah kao napuhao ali nije se nešto nenormalno povečavao.....no worry...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je u drugoj trudnoći trbuh skočio već sa 10 tjedana, do kraja trudnoće bila sam ooogromna!.
    Nakon jedne trudnoće maternica je ipak malo rastezljivija i lakše se rasteže prvi put pa je i veća vjerojatnost da se trbuh ranije vidi...
    Mada, evo sada u trećoj mi se nije vidio tako jako rano kao u drugoj, ali opet ranije nego u prvoj!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo da se i ja pridružim, meni se u prvoj trudnoći nije niti primjetilo da sam trudna do 5 mjeseca kada je skoro preko noći buknuo. U drugoj trudnoći se je vidio već s 14 tj s time da sam se vratila na kilažu prije prve trudnoće čak sam i trbuh stesala do kraja, a sada mi se je vidio još i ranije a da ne spominjem da traperice nisam mogla nositi od 10 tj. trudnoće (druga i treća trudnoća) jer su mi jako smetale i stezale me. Kao što je ana.m napisala to je iz razloga što je maternica puno rastezljivija kao i trbuh nakon prvog poroda pa se prije počinje povećavati i svi simptomi (učestalo mokrenje) ranije počinje (barem je meni tako bilo). Kupi si tajce i stvar rješena.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mingola, skinula sam ga .
    Ali tko zna sto ce biti nakon ove trudnoce, kako je poceo rasti ne znam da cu ga bas tako brzo "skinuti".
    Bas me zanima da li ce i na kraju, pred porod, biti veci ?!
    L&L, znam, ni ja ne nosim traperice. Tajice i trudnicke hlacice (one s gumom u struku) su zakon!!!!! I naravno, haljine
    Evo toliko od mene opsjednute svojim trbuhom

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni prva trudnoća, ali se trbuščić pojavio odmah.
    Naš dečko nije htio čekat dok mi skužimo da sam ja trudna, nego se odmah ponosno isturio van
    Moguće da je u drugoj/slijedećim trudnoćama veća mogućnost da se trbuščić prije vidi kako je ana.m rekla,
    ali isto tako ja mislim da je osim činjenice da je svaka mama individulana, i svaka beba/trudnoća drugačija
    Glavno da je bebač ok!

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Je i meni je ovo druga i ista je situacija...imamo tek 7 tjedana a vec se kuzi trbuscic... ali i papam puno dok u prvoj t. uopce nisam imala potrebu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se u prvoj T nije vidio trbušćić do nekih 14tj,
    u drugoj sam očekivala ranije (ostala sam trudna kad mi je curica imala 8mj) , ali tek s 17 je mrvu iskočio,
    a sad u trećoj (točno dvije godine nakon drugog poroda sam zatrudnjela) sam još s 26tj izgledala samo malo "udebljano"......
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.09.2010. at 09:23

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

uh , nisam jedina :D ............brojimo 9 tjedana i trbuh mi je kao u prvoj trudnoći sa 3,5-4mj!
    Ali meni je to baš super

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja mislim da velicina trbuha,tj njegova rana vidljivost,ima veze s tim na kom je zidu posteljica.
    Iskusne mame su mi rekle da kada je posteljica na zadnjem zidu,stomacic se dosta dugo ne vidi.
    A ja sam u sve tri trudnoce imala posteljicu na zadnjem zidu i sva tri puta sam mogla da se "provucem" dosta dugo u netrudnickoj garderobi i sakrijem trudnocu od nekih kojima nisam htela reci odmah.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je u prve dvije trudnoće posteljica bila straga, a trbščić mi se počeo nazirati (kako sam gore napisala s 14-17tj..),
    sad u trećoj mi je posteljica sprijeda a tek s 28tj sam počela izgledati trudno....
    S kilicama u sve tri podjednako, desetak do poroda.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.09.2010. at 22:26

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da se i ja pridružim. I mene je mučio isti problem pa mi je kolegica s posla objasnila da je to normalno u drugoj trudnoći jer je i sama to prošla. Ja sam baš bila očajna kako mi se već s 2 mjeseca tako jako vidi, a u prvoj trudnoći ništa do nekih 5 mjeseci. S tim da kod mene definitivno nije stvar viška kila jer je mene prvo dijete stesalo.
    Dakle to je normalno, iako ja sam sebi baš ogromna, a tek sam 18 tjedana trudna, stalno si mislim pa kolka ću biti do kraja. I prvo tromjesećje mi je stlano bio prisutan osjećaj neke težine, a od jučer osjećam i B-H kontrakcije što sam u prvoj trudnoći tek na početku 3. tromjesećja. Dakle dosta toga je nekako drugačije.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I moj trbušac je iskočio valjda čim sam vidla plus na testu hehehe
    Al čitala sam da je trbuh izgubio tonus a meternica postala rastezljivija. Zato se drugi put i osjeti ranije bebonja,tak da baš me briga,imam ostataka iz prošle,raširenu maternicu ,loš tonus al se veselim da se odmah vidi da čekam još jednog malca ))

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sierra prvotno napisa Vidi poruku
    tak da baš me briga,imam ostataka iz prošle,raširenu maternicu ,loš tonus al se veselim da se odmah vidi da čekam još jednog malca ))

......slazem se, i mene je veselilo da se brzo vidio trbuscic, iako su neki mislili da mi je to ostalo od prosle trudnoce

Evo, sada sam u 19. tj i mogu reci da mi je trbuh nije nastavio rasti istom brzinom. Sada izgleda odprilike kao i u prvoj trudnoci u ovo vrijeme.
    Znaci, samo je pocetak bio "naglorastuci"
    Kako ce ici do kraja, vidjet cemo.....

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku

......slazem se, i mene je veselilo da se brzo vidio trbuscic, iako su neki mislili da mi je to ostalo od prosle trudnoce

Evo, sada sam u 19. tj i mogu reci da mi je trbuh nije nastavio rasti istom brzinom. Sada izgleda odprilike kao i u prvoj trudnoci u ovo vrijeme.
    Znaci, samo je pocetak bio "naglorastuci"
    Kako ce ici do kraja, vidjet cemo.....

Vidim ja da nama ide slično.........ja sam Luku rodila 10.9,2009,a sad mi ej termin 1.3.2011
    Trbuh mi je veeeeeelik ne znam baš da je prestao rast a trudna sam 18 tj......

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sierra, izgleda da se kod nas u isto vrijeme "lovi"
    Leon se rodio 1.11.2009., a sada mi je termin 14.2.2010!
    Nece biti dosadno, ni nama ni vama
    Ustvari, dosada - sto je ono to?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i meni je u drugoj trudnoći trbušćić skoro odmah bio vidljiv... Ali nije prestajao rasti. U sedmom mjesecu trudnoće su svi mislili da sam pred porod. A kad bi rekla da nisam onda bi me pitali da li su blizanci . Vjerojatno ima i veze što je M bio teži pola kile od svog starijeg brata

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Leon se rodio 1.11.2009., a sada mi je termin 14.2.2010!
    mislis 14.02.2011.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, da, 14.2.2011.
    Nespavanje, mala beba i trudnoca cine svoje

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je u drugoj trudnoći trbuh bio takav da su mi trebale tačke da ga vozim okolo, a prijateljica je sa trećom bebom prije primijetila trbuh nego izostanak menstruacije.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se u prvoj T nije vidio trbušćić do nekih 14tj,
    u drugoj sam očekivala ranije (ostala sam trudna kad mi je curica imala 8mj) , ali tek s 17 je mrvu iskočio,
    a sad u trećoj (točno dvije godine nakon drugog poroda sam zatrudnjela) sam još s 26tj izgledala samo malo "udebljano"......

Kod mene sve kontra... Negdje sam čitala da je većinom svaka sljedeća beba veća, a kod mene svaka manja;
    - prva 3250g i 49cm
    - druga 2800g i 49cm
    - treća je s 37tj procijenjena na 2400g....

Tak da je kod mene veličina bebe suklanda veličini trbuha,
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 11.10.2010. at 23:15

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

meni je ista stvar...sada trudna skoro tri mjeseca a stomak mi je ovakav bio u prvoj trudnoći sa 5 mjeseci
    Istina je da je u drugoj vidljiviji i to je normalno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U drugoj su me svi već s 8 tjedana pitali jesam li opet trudna

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja kada kažem da imam još oko 2.5 pitaju: "Što tjedna?"... dakle, možete misliti veličinu
    ...naime, još 2.5 mjeseca...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam sad 9 tjedana i po trbuhu već svi znaju da sam trudna. Meni se inače rano vide moje trudnoće ali ovo je stvarno rekord. Ali valjda je to tako normalno, četvrta trudnoća, trbušni mišići valjda više ni ne postoje a o čvrstoći maternice da ni ne pričam. Jučer mi je bio prijatelj kod mene i ja njemu sva sretna idem priopćiti sretnu vijest. A on crko od smijeha, ja to njemu kao idem pažljivo objasniti da se ne šokira a on skužio čim me vidio

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitam, trina, lijepa vijest

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, nabasala na svoju staru temu
    Trudna sam treci put, u 10. sam tjednu i nema sanse da se ne skuzi da sam trudna. A vec sa 6 / 7 tjedana su mi u struku smetale sve moje hlace.
    Ocito se sa svakom sljedecom trudnocom trbuh sve ranije vidi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda ce se u eventualnoj drugoj trudnoci moj trbuh vidjeti prije nego ostanem trudna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Onda ce se u eventualnoj drugoj trudnoci moj trbuh vidjeti prije nego ostanem trudna.
    . da stvarno, tebi se stvarno jako rano vidio trbuh i to baš onako lijepo, pravi trudnički trbuščić

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo, nabasala na svoju staru temu
    Trudna sam treci put, u 10. sam tjednu i nema sanse da se ne skuzi da sam trudna. A vec sa 6 / 7 tjedana su mi u struku smetale sve moje hlace.
    Ocito se sa svakom sljedecom trudnocom trbuh sve ranije vidi.
    A tek u trećoj,neznam jel sam dva tjedna nosila ne trudničku odjeću,odmah sam rasla u trbuhu!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam na poslu rekla tek s 20 tt da sam trudna. nitko nije skužio dok im nisam rekla.
    sada kada mi je mjesec dana do termina, ne vjeruju, kao di skrivam dijete?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na poslu rekla tek s 20 tt da sam trudna. nitko nije skužio dok im nisam rekla.
    sada kada mi je mjesec dana do termina, ne vjeruju, kao di skrivam dijete?
    Tako sam ja jucer u cekaoni zapocela razgovor s trudnicom kojoj se jedva nazire trbuscic. Ostala sam kada je rekla da je pet mjeseci trudna. A onda je ona ostala kada sam ja rekla da sam u 10. tjednu.

Malina27 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam sada u 18 tj. trudnoće i imam veći trbuh nego moja šogorica koja je sada u 26 tjednu, a meni baš superrr

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U prvoj trudnoći mi se trbuščić počeo nazirati sa 4 mjeseca trudnoće, pravo školski (ja sam primjetila kako se počeo oblikovat,za okolinu se nije primječivao), u drugoj trudnoći sve su mi hlače počele smetati od samog početka a nju sam i počela sa 6 kg. više nego prvu tako da se ja ne zavaravam da mi se od početka vidi moj trudnički trbuščić nego znam da je zato kriv i moj trbuh koji nije "fat free" kao prije 6 godina.
    Prvu trudnoću sam počela sa 50 kg., a drugu sa 56 kg.

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

u prvoj t se počeo vidjeti sa nekih 18 tj,, u ovoj se več "NAPUHAO" Sad sam 8 tj ! :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni se isto vidi trbuh sada sam 15 tt

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •