Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: fotografiranje beba,blic-štetnost?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno fotografiranje beba,blic-štetnost?

Nekoliko puta sam zaboravila isključiti blic dok sam fotkala svog malenog,također je i red eye correction stalno uključen pa me zanima može li to štetiti bebaču?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Može.
    Ne znam točno zašto i što se događa, ali u rodilištu je bila samnom jedna defektologica iz Male kuće (bave se radmo s djecom s oštećenjem vida) i rekla je nikako malu djecu slikati s blicom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da mu neće biti ništa ako je to bilo nekoliko puta, ali svakako pazi da ti je blic isključen bar do trećeg mjeseca, a ja sam za svaki slučaj slikala bez blica cijelu prvu godinu.
    Negdje na forumu je već pisalo o tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da vas malo utješim, savez njemačkih okulista, suprotno uvriježenom mišljenju da blic šteti bebama, ne smatra tako

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je problem zapravo u tome što danas postoje digitalci i možemo slikati male bebače koliko god želimo. A svi znamo da bi ih najradije slikali cijelo vrijeme Recimo ja imam desetak svojih slika iz prve godine života, a moje dijete... ne znam, sigurno preko 100, 200 .
    Zato je bolje malo pripaziti na to. Ja vjerujem da od blica tu i tamo neće biti velike štete. Ali ako se stalno blica djetetu u oči... tu se već ne bih igrala.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se ne bih toliko brinula radi očiju, koliko radi činjenice da svaki prejak podražaj (tv, blicevi, itd.) može izazvati epileptički napad. Dječji mozak je u toj dobi još u fazi razvoja i vrlo je nježan i osjetljiv, tako da čemu nepotrebno izlagati dijete riziku...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malo sam proguglala, ima raznih mišljenja. Od toga da djetetu ne može smetati blic, do toga da izaziva jaku bol i u nekom manjem postotku epilepsiju.
    Neki smatraju da je u redu koristiti blic ako beba ne gleda u aparat, a drugi da je i na taj način takva nagla promjena svijetla neugodna ili štetna za novorođenče.

ovdje su zastupljena razna mišljenja
    http://www.forum.hr/archive/index.php/t-427399.html

nisam sigurna što je od svega točno, ali ja bih ipak išla na sigurno i zabranila svima blicanje oko bebe, najviše kad se sjetim prizora kad navali rodbina, svako slika bebu sa svojim fotićem u raznim pozama, svi se hoće slikati s njom. ne vjerujem da bi se nešto dogodilo od dva tri blica (kao da nije moja slikana s blicem, nisam bila prisutna ali sam vidjela kasnije slike s crvenim očima > i za sad vidi dobro) ali serija od više bliceva joj u najmanju ruku sigurno nije ugodna.

Bebu možete slikati van kuće po danu i bez blica tih prvih mjeseci, i imat ćete super slike.
    U zatvorenom prostoru možete je slikati bez blica jedino dok spava i s fotoaparatom na stalku ili nekoj drugoj čvtstoj podlozi, ako hoćete jasnu sliku.

I uostalom, slike s prirodnim osvjetljenjem su neusporedivo bolje od onih s blicem, o tome možete ovdje pročitati po koji pasus: http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/k...ece/13/2127/1/
    http://www.mama-mami.com/content/view/442/224/

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako hoćete fotkati bebu stavite list bijelog papira na blic ili, ako imate tzv. pop-up bliceve (one koji iskaču po potrebi), čašicu jogurta. Na taj način blic neće smetati bebi, fotka će biti prikladno osvjetljena i neće biti skurena (djelomice presvijetla zbog blica).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •