I moji imaju cool račune (zapravo račune za mlade, s vlastitim telebankingom, vidim im sve transakcije). I gore stoji lova koju smo im dali za ljetovanje, a od koje nisu potrošili ni lipe! Stariji nije potrošio ni lanjsku lovu. I mi uplatimo povremeno na te račune jer se od toga kupuju bonovi za mobitel - imaju zakon tarifu (30 odnosno 50 kn mjesečno). Mlađem sam znala dati po 100 kn tu i tamo da si dopuni zet-ovu karticu jer nije koristio pokaz (osnovna škola je bila u našoj ulici). Sad će i on imati pokaz iako mu ne treba nužno, jer je škola isto u kvartu. Može se voziti 2-3 stanice, a i ne mora.
Prehrana mi nije stavka. Stariji je nosio gablec u školu prošle godine, a čini mi se da će tako i mlađi. Nema tu razloga za štednju, ali imaju fiksne ortodontske aparate (stariji već dugo, mlađi od prošlog tjedna) pa ne mogu baš sve jesti ni gristi. Ako si doma naprave gablec, to je po njihovom odabiru. Na automatu uzmu ponekad toplo piće.
Pitaju nas za dodatne novce ako što zatrebaju, npr. maskicu za mobitel (mlađem se raspala, pa je nedavno dobio novac za to, ali u kupovinu elektronike obično vode tatu, pa se dogovaraju što je isplativo, a što ne).
Baš ne troše na izlaske, tu i tamo kino i junk u McD, ali nikad čovjek ne zna kad se to može promijeniti. Nisu baš rasipni, ne znam da li im je to od oca ili matere...

...
Odgovori s citatom
... U njima vidim sebe kao u iskrivljenom ogledalu.