Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Doručak - važan, brz i raznolik

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Doručak - važan, brz i raznolik

Bok!

Trebam pomoć jer nemam inspiracije

Našoj maloj obitelji doručak je jako važan, suprug ne stigne jesti na poslu, ja sam trenutno prilično mršava a i inače ne mogu bez doručka. Ručamo poslijepodne kad dođemo doma.

Za doručak ili bolje rečeno zajutrak jedemo svašta. Sendviće, pekmez, palačinke, kajganu, gris....
    Nekako mi je sve ovo dosadilo pa me zanima što vi radite za doručak imate kakve ideje?
    Muesli nam je nekako preslab obzirom da do 17h ne jedemo

Hvala na savjetima!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme gdje me nade.
    dorucak je meni omiljen, MM ga ne prihvaca, a s klincima se borim. sto god pokusavam, nitko nista nece, jedino sto kod djece prolazi je kruh s maslacem i preprzenim sezamom i - naravno - keksici. ali to i nije neki dorucak, jel' da?!
    grizeve ne zele jesti, niti müsli. pahuljice da, ali s kakaom. voce je jedno vrijeme dobro islo, ali su se zasitili....

u biti i meni treba pomoc, dakle - HELP!

najteze mi je cinjenica, sto curka zeli jesti cim oci otvori. dakle dok ja jos skidam kremelje, ona mi vec visi na nogavici. dakle vecinom joj dam barem neki kolacic ili pola banane (ako to prihvati) dok se ne umijem.

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi nismo imali većih problema osim jedno tjedan dana nakon ljetovanja sa svekrvom. Ona bi mu dala šalicu kozjeg mlijeka i petit kekse, a ja nek se još malo odmorim (čitaj 15min). Tako se moj m navikao ne jesti ujutro, ali smo se polako vratili u rutinu. Dan po dan žlicu više i to je to, možda i tebi upali ta metoda?

U početko sam mu davala voćnu kašicu i keks ili neku žitaricu, kašicu sam sama radila, pa sam povremeno kupovala neku od onih za bebe, ponekad i keksolino. Griz i žgance obožava, u griz sam mu znala staviti bananu, a žgance i jogurt (malo rijeđi žganci) obožava. Nije mi m-ov doručak problem on jede gotovo svaki dan drugo (dok imam inspiracije) već moj i MM-ov tu sam presušila

Što inače vole jesti? Možda da im daš nešto što vole jako pa kad se želudac navikne postepeno uvodiš "svoj" doručak.

Kako radiš taj kruh sa maslacem i sezamom, to nisam još čula a nekako mi se sviđa ideja....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dorucak je i nama najbitniji obrok. Posto smo nedavno dobili novog clana porremetila se rutina i bas smo komentarisali kako ne jedemo nista osim muslija. MM jede neki (kršitelj koda) fitness (musli za tusiranje, kako ga zove U. zbog zenske siluete na kutiji ) a ja bilo kakav nepreradjeni nezasladjeni musli. Isto prolazi i U.: musli, kornfleks - sve sa jogurtom, kuvana jaja sa pavlakom i sirom, puter i pekmez...dakle, samo jednostavno, raznovrsnost je out of question.
    Kad je ona bila mala, negdje do 2 godine, najradje je doruckovala poparene ovsene pahuljice prelivene jogurtom uz dodatak nekog voca (banana, jabuka, breskva ili borovnice) dakle, prava bebi hrana. Sto je najbolje, to je jedno vrijeme i meni bio omiljeni dorucak (uz obilno posipanje cimetom). Sad je zaboravljen, avaj, i cekamo pocetak nove dohrane da ponovo otkrijemo tu super klopu. Ako vec niste, mozete to probati.

ako imate vremena, ujutru mozete ispeci kiflice, tj neko pecivo (ready made iz supermarketa ako nisi fan miješenja) ili pohovani stari hljeb (ja to zovem prženice), uz džem ili sir. Te prženice su mi comfort food i mogla bih ih doruckovati bas svakog dana!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Maša doručkuje žitarice ili sa suhim voćem ili s jogurtom, a ja uglavnom pojedem malo kruha uz kavu ili ostatak njezinog doručka.
    Uglavnom sam uvijek u žurbi pa ne stignem ništa pametnije smisliti (za sebe), no ranije sam uvijek jela miješane žitarice s mlijekom ili jogurtom i voćem. Više volim "slatki" doručak nego slani.
    MM uvijek jede kekse i pije čaj za doručak.
    Dakle, što se doručka tiče, mi se držimo jednog te istog stalno, no zato je ručak uvijek raznolik.

Probaj za doručak napraviti kakvu jednostavnu povrtnu juhicu s grisnoklama, krem juhu i slično ili knedle (možeš ih večer prije napraviti i staviti u frižider ili zamrzivač), kakav kolač (pada mi na pamet supita, no ne znam sad točan recept, pogledaj na netu), ili žgance (cicvaru).

Divim vam se što možete dočekati da ništa ne jedete do poslijepodne. Tako i MM. Ja mislim da bih si ruku odgrizla da imam tako veliku rupu između obroka. MIslim da je zdravije da ipak nešto jedete, pa makar sendvič. Ja sam si na posao uvijek nosila sendviče i to ne klasične (putar, salama... što već) nego sa sirom i grožđem i slične kombinacije.

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj super na pohani kruh sam zaboravila! Ni knedle nisu loša ideja iako smo ih dosada preferirali za rucak!
    Volim domaće tijesto, a imam i pekac tako da brzo i lako zamijesim sto god, a kako sad imam puno manje vremena sve cesce pribjegavam polugotovim proizvodima
    Hvala na idejama i utjehu da nemam samo ja problema sa jednolicnim doručkom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •