Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: stvari potrebne za vrtić/jaslice

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno stvari potrebne za vrtić/jaslice

Dakle,

evo pitanja za iskusne roditelje jasličara i vrtićaraca
    Šefica konačno kreće u vrtić za koji tjedan, a približava se i drugi rođendan, pa su već počela pitanja što da joj se kupi za poklon
    znam ja d aje možda najzgodnije samo uzeti pare od obitelji, ali meni to nekkao nije usred srca, a i teško je zamotat kuvertu u veliki šareni papir koji je šefici najbitniji. kompromisno rješenje je opremiti dijete za vrtić

j sam krenila pravit spisak, a vi nadopunite

dakle što nam sve treba za jaslice
    - ono što stoji u vrtiću
    1. papuče
    2. rezervna garderoba
    3. vlažne maramice
    4. krema
    5.
    6.

Ono što se nosi od doma svaki dan
    1. torba/ruksak
    2. par komada pelena (još ih nosi, nakon neuspješnog pokušaja skidanja)
    3.

Što s dudom (Treba joj za spavanje), stoji u vrtiću ili se nosa u torbi?

fala, fala

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ništa ti više ne treba.

šlapice, rezervna odjeća. najbitnije je da ima dovoljno odjeće, sama će jesti, prati se, slikati i modelirati... očekuj velike količine prljave robe u početku.

maramice i krema su zajednički, osim ako cura ne koristi neku posebnu kremu (ako uopće ne koristite kremu, ne moraš ni donositi). donose se zajedno s ostalim potrošnim materijalom (čaše, salvete, maramice) jednom mjesečno ili po potrebi. pelene donosiš po potrebi, tetama svaki dan ostaviš tri komada.

prljavu odjeću možeš doma ponijeti u vrećici, ne moraš ruksak nosati svaki dan - osim ako ona uživa nositi ga, pospremiti unutra neku igračku i sl.

za dudu ne znam... ako ih koristite više, jednu možeš ostaviti u vrtiću.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo imali kutijicu sa imenom djeteta (nalijepila naljepnicu) za dudu. Dijete je koristilo dudu samo za spavanje, a inače je bila u kutijici. S time, da smo ju mi nosili doma svaki dan na pranje.
    Ostalo kao u postu iznad.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 12.08.2010. at 15:31

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

dakle da žicam papuče i cipele za rođendan. mislim da će nam i ruksak trebati jer koga god vidi da ima onaj na kotačiće odmah navaljuje i pretresa. pa ako će joj to olakšati odlazak u vrtić, nije problem kupiti ga.
    Sreća (ili nesreća) da imamo dva rođendana - morski s jednim dijelom obitelji i zagrebački s drugim pa ću u dva tjedna skopčati što joj treba. pojma nemam kako stoji s garderobom. pregledat ćemo kad dođem kući, a i rodina rasprodaja je negdje u rujnu, zar ne? To mi djeluje idealno za kupovinu vrtićke garderobe. Šteta bi mi bilo da joj sad za rođendan kupuju neku garderobu za u vrtić koju će ona odma usvinjiti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pravila odijevanja za vrtić: što udobnije, što jednostavnije za presvući, i da ti nije žao ako se uništi.

npr. tetama je komplicirano obući košuljicu s 15 gumbića dok ostatak grupe čeka/plače/uvaljuje im se u krilo. također, šminkerska haljinica ili neudobne hlače nisu prikladni za cjelodnevno igranje na podu i u dvorištu. vrlo vjerojatno će biti nekih mrlja od hrane ili boje koje ćeš teško isprati. odjeća se i posuđuje ako nekome pofali...

to kažem zato što se za rođendan obično kupuju fensi-šmensi stvari a ne trenirke i majice iz turbo limača. dakle, što jednostavnije to bolje.

šlapice pak moraju biti kvalitetne, udobne i po mogućnosti ne pretople (u sobama je toplo) jer će u njima provoditi puno vremena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi uvijek imali jedne i to ljetne papuče ( i nosili amo tamo , i nije nam bilo teško)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako dijete spava u vrtiću, obično ti treba duplo više pidžamica nego inače, pa možeš i to dodati na popis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se tiče detalja oko opremanja djeteta za vrtić, najbolje je pričekati prvi roditeljski sastanak (to obično bude u prvom tjednu rujna, čim djeca krenu u novu pedagošku godinu). Kod nas se dobivao popis potrebnih stvari + popis potrošnih stvari koje je trebalo donositi mjesečno.

Zahtjevi i potrebe se razlikuju - neki trebaju pidžamicu, neki jastučnicu, negdje se smiju nositi igračke i tješilice, negdje ne...

Za početak je dovoljno ono nabrojeno u prvom postu. Sve dalje najpametnije je riješiti s odgajateljicama jer one će reći što treba i kada se to donosi. Ima tu i potrošnih stvari, ima razlika... pa je najjeftinije pričekati upute u vrtiću. Isto vrijedi i za odjeću. Ja sam uvijek imala za svoje dječake samo trenirke i srodnu odjeću za vrtić, jedino sam pazila da je to pamučno (sintetika nije dolazila u obzir). Bitne su papuče - tu se ne smije štedjeti jer dijete je u njima cijeli dan.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma šta mogu kad mi je prvi dio rođendana sljedeći tjedan prije roditeljskog. zato sam i došla ovdje po savjete.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Ako dijete spava u vrtiću, obično ti treba duplo više pidžamica nego inače, pa možeš i to dodati na popis.
    ja se spremam za vrtić (odnosno ne ja nego dijete, naravno) pa pratim temu
    treba nositi posebno pidžame, presvlače ih za spavanje?
    Ja sam nekako pretpostavljala da spavaju u tim trenirkama...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja sam se pitalaovo za spavanje-u čemu zapravo spavaju?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U piđami.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ili samo u majicama i pelenama/gacicama. Nas vrtic tako prakticira.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod nas samo djeci skinu hlačice i eventualnu toplu majicu, znači spavaju u bodiju/majici i gaćicama/peleni. posteljina je vrtićka.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A šta sa djecom nehodačima? I njima trebaju šlapice? Trebaju li imati i cipelice za po vani? Moja vani puže bosa ili u čarapicama. Cipelice ne nosi. Šlapice po doma niti stariji ne nosi.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    A šta sa djecom nehodačima? I njima trebaju šlapice? Trebaju li imati i cipelice za po vani? Moja vani puže bosa ili u čarapicama. Cipelice ne nosi. Šlapice po doma niti stariji ne nosi.

šlapice trebaju imati sva djeca s tim da je tetama nebitno da li su to čarapice šlapice, prave šlape ili neke tene koji si ti namjenila da dijete koristi kao šlape ( pod uvjetom da su čiste ), a što se tiče cipelica za van to ovisi o tome da li će tete imati mogučnosti grupu u kojoj ima nehodača izvoditi van ( pretpostavljam ako imaju jednog ili dva nehodača da ih vode van ). U slučaju da djeca idu van moraju imati cipelice tj. bilo što drugo za obuti jer je bitno da nisu u sobama u onom s čim su hodali po vani. Najbolje ti je pričekati početak vrtića i onda pitati tete.
    U svakom slučaju ne vjerujem da će dozvoliti da ti je dijete boso.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas samo djeci skinu hlačice i eventualnu toplu majicu, znači spavaju u bodiju/majici i gaćicama/peleni. posteljina je vrtićka.
    Ovako je bilo i kod nas. Jedino su ljeti kad su se spajale grupe nosili svoje jastučnice.

Pidžame nisu trebali, ali znam dosta ljudi čija su djeca trebala i pidžame. Zato je bolje pričekati roditeljski, a do tada nabaviti minimum stvari.

I još nešto - u ovom periodu jaslice/vrtić glavu mi je spasila perilica-SUŠILICA. Smanjuje količinu potrebnih stvari na trećinu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.08.2010. at 19:37

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Piđamica i mi nosimo isto onu "lutku" Cusky jer joj je pomogala kod spavanja!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi u početku uvijek nosimo medu za spavanje, a poslije igračku po želji.
    ruksak nam nikada nije trebao

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, to za ruksak sam čula da u biti uopće ne treba. Može sve u vrećicu i gotovo.
    Moja kćer neće prohodati do 01.09., ali će vrlo brzo nakon toga jer već dosta dobro hoda uz namještaj pa mi je glupo kupovati meke cipelice za nehodače pa uskoro nove za hodače.
    Vidjet ću što će tete reći.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 13.08.2010. at 22:22

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Marija P , u našem ( tvom) vrtiću imaju autić i kojeg stanu 4 i 6 klinaca, tak da ih stave nutra ako ne hodaju i malo otpeljaju van, ali se isto tak prakticira da dok traje adaptacija cca 2-3 tjedna nema izlaska van ( što je meni malo previše). I da prvih par dana su tam samo pol sata, pa jedan sat, pa ih ostavite jedan sat same, pa tako sve do 23 sta, onda ostaju na ručku ( mi smo ih hranili prvih par dana- to je kraj prvog ili početak drugpg tjedna).
    Spavaju u piđami , kad je vruće i u bodiju ili majca+ gače,

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, to za ruksak sam čula da u biti uopće ne treba. Može sve u vrećicu i gotovo.
    Moja kćer neće prohodati do 01.09., ali će vrlo brzo nakon toga jer već dosta dobro hoda uz namještaj pa mi je glupo kupovati meke cipelice za nehodače pa uskoro nove za hodače.
    Vidjet ću što će tete reći.
    To je stvar izbora. Vrećica je nešto meni fakat ružno... Ruksak je nešto što je prepoznatljivo i djeci koja još ne čitaju, čak i bez ispisivanja imena (iako može i to). Moji su nosili iste ruksake gooodinama, skoro do škole. Dječaci su ih sami odabrali (zapravo stariji koji je tada imao 2,5 godina, a mlađem smo uzeli sličan - druge boje). Jedan se raspao, a drugi je još na životu, koristimo ga kad idemo na bicikle (za bocu vode i papirnate maramice).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a što nosite u ruksacima/vrećicama. moj stariji je jako volio što smo kupili ruksak, ali sve potrebno je imao već u vrtiću, tako da ne bi imao što u njemu nositi

mislim, nosimo ga na izlete, ali ne i u vrtić
    Posljednje uređivanje od ivy : 14.08.2010. at 17:02

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su imali ormariće samo u prvoj jasličkoj godini. Kasnije su u garderobama bile samo vješalice pa je ruksak i te kako bio koristan - TO je bio ormarić za rezervnu odjeću, kapicu i slično. Koliko znam, u većini vrtića je tako.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pojma nemam hoće li mi trebati ruksak ili ne, ali ja sam ga viš doživjela kao nešto što bi mogle zajedno odabrati i početi priču o vrtiću i uživljavanje u taj novi način života

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I da prvih par dana su tam samo pol sata, pa jedan sat, pa ih ostavite jedan sat same, pa tako sve do 23 sta, onda ostaju na ručku ( mi smo ih hranili prvih par dana- to je kraj prvog ili početak drugpg tjedna).
    a šta je s roditeljima koji rade i ne mogu dobit ni pod razno slobodne dane za adaptaciju? kako se ta dica adaptiraju?

moj mali kreće sad u jaslice i ja sam uzela mjesec dana porodiljnog da možemo proći adaptaciju, ali šta da nisam imala ostatak porodiljnog?

L. sam kupila ruksak za vrtić, ali ga je nosila samo jednom. i nikad više. ne treba joj. i suvišan je.
    u vrtić ništa ne nosi osim robe na sebi. papuče joj stoje u vrtiću, nije spavač i ne nosim joj rezervnu robu.
    to sam nosila samo dok je bila mala i dok je spavala u vrtiću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    a što nosite u ruksacima/vrećicama. moj stariji je jako volio što smo kupili ruksak, ali sve potrebno je imao već u vrtiću, tako da ne bi imao što u njemu nositi

mislim, nosimo ga na izlete, ali ne i u vrtić
    mi nosimo doma šlape, vodu, maramice i sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    a šta je s roditeljima koji rade i ne mogu dobit ni pod razno slobodne dane za adaptaciju? kako se ta dica adaptiraju?

moj mali kreće sad u jaslice i ja sam uzela mjesec dana porodiljnog da možemo proći adaptaciju, ali šta da nisam imala ostatak porodiljnog?
    neki i ostave decu odmah prvi dan po deset sati, onda to dete mora odraditi samo, a tetama to nije zapravo.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

adaptacija znači adaptacija i ne znam gdje i tko djecu ostavlja samu prvi dan. kad ga upisuješ znaš da mora proći adaptaciju i tih prvih tjedan-dva se treba izorganizirati-bake, dede, strine... to je za klince traumatičan događaj. na stranu lijepo uređene sobe, kvalitetna didaktika- mama ili tata ga ostavljaju tamo nekome koga on/ona ne pozna... dijete nema pojam vremena, njemu ništa ne znači:"vratiti će se mama za 5 min".boravak treba postupno produžavati, plakati će i ovako i onako, ali ga ne šokirati odmah prvi dan. neka djeca znaju imati zakašnjelu reakciju, pa plaču tek nakon mjesec dana. bilo bi dobro da dijete ima neki prelazni objekt-medu, gazu, dekicu-nekakvu poveznicu s domom. u ovom periodu djecu se ne odvikava od pelena, duda, čeka se da prođe adaptacija. svako dijete ima svoj ormarić i bilo bi poželjno da unutra bude rezervna roba, čak i nekolio presvlaka, pogotovo za jasličku djecu. slažem se da bi šlapice trebale biti kvalitetne, ortopedske. što se tiče izlazaka van za vrijeme adaptacije oni se ne prakticiraju. pokušava se djecu naviknuti na novi kolektiv i sobu. izlazak van im je opet trauma: 1. misle da idu doma, jer se presvlače, 2. opet novi prostor. eto, UKRATKO!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

onda bi uzela godišnji kao ja npr. I ljeti se kupala 10 dana umjesto 30-da ti ostane za adaptaciju.
    ili možda ih na adaptaciju vodi drugi roditelj, baka?
    Malo ekstra ludih šefova neće odobriti korištenje GO baš u tom periodu, samo što ljudi GO potroše na ljetovanje i zimovanje, pa nema za adaptaciju.

u svakom slučaju, u ZG u našim jaslicama treba redovno (1-2Xmj) donositi kremu, maramice, suhe maramice
    treba dijete imati svoje pelene redovno, svoju bočicu (ako pije iz boce), mi imamo svoju sigg bočicu za vodu
    preporučuju dudu ili bilokakvu tješiteljicu za dijete (omiljenu igračku, krpicu)
    ne treba pidžama-spavaju u bodiju, ko bi ih sve navukao u pidj.-to tek otkad se sami mogu odjenuti.

što se tiče odjeće-trenirke, trenirke-lako perive, mekane trenirke, koje se mogu šicnut na šezdeset i za cure još i tajice, isto dobra opcija.
    vrlo dobre papučice-jer u njima dijete 10h boravi-ostalo je gotovo nebitno.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

adaptacija?
    prvu godinu 2 tjedna adaptacije na jaslice (1 tjedan tata i jedan mama).
    drugu godinu 1 tjedan na tetu čuvalicu.
    treću godinu 1 tjedan na vrtić.
    četvrtu godinu 1 tjedan na vrtić.
    3. i 4. godinu bila sam na godišnjem ali sam popodne išla na posao da previše ne zaostanem.
    mislim da ovo s odradom popodne ili vikendom svaki roditelj pa i prezaposlen može organizirati, jer nije nikako dobro djete ostaviti naglo samo u nepoznatom okruženju.
    nosili smo pelene( s napisanim imenom), vlažne maramice, papirnate maramice i za jaslice kod nas su inzistirali na bilo kakvoj bočici, kljunašici i sl. (pa smo 3 mjeseca pokušavali navesti filipa da pije iz nečeg što nije žlica ili čaša). dobra ideja je ponesti i jastučić ili plišanca kojeg voli.
    u vrtić smo nosili svaki mjesec obične i vlažne maramice, a ja sam nosila plastične čaše s posla (čašice za kavu s automata koje su se inače bacale).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo da dodam moje iskustvo s ruksakom, BC-u sam takodjer pripremila ruksak za vrtic, koji je njemu u vrticu postao utjeha, nije ga htio skinuti i isao je s njim i van i spavati i igrao se s njim. tetama je nakon par dana bilo tesko s tim ruksakom, jer nije dao da ga se dirne. bile su one OK i nisu mu uzimale na silu, ali zamislite djete koje sve radi s ruksakom na ledjima. uglavnom ako imate djete koje se veze za svoje stvari mozda je bolje da ruksak ni ne nosite.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ja sam pisala 2 tj. godišnjeg za 01.09. to mi je normalno. Tata će biti na neplaćenom ta dva tjedan jer su djeca mala i pokušavamo ih što je moguće manje ušokirati.
    Mi nismo niti uzimali go za ljeto jer si želimo osigurati mogućnost produžetka za još jedan tjedan ako će biti potrebno.

Gledala sam malo te ruksake po dućanima i mislim da ionako u njih ne stane sve što svakodnevno moramo nositi, pa ostajem pri tome da neću kupiti ruksake.

jelena.O, hvala, vidjela sam da vozaju djecu u tom autiću, ali nisam znama da je to za nehodače.

Dobre papuče za vrtić su nešto kao Bambi ili? Nemam iskustva s papučama.

Pripremili smo laganu i komotnu odjeću. Lagane čarapice.

Koristi li itko platnene u jaslicama? Isplatili se uopće pitati u vrtiću?

Javit ću se opet kad dođu hladniji dani za savjet o obleki
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 16.08.2010. at 08:57

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bambi, frodo...ma bilo koje kvalitetne čvrste papuče
    Za platnene-koristi mnogo ljudi. Ja se još premišljam.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na temu ruksaka, mi nista ne nosimo sim-tam. Rezervnu odjecu, papuce i pelene (ako treba) donesemo i ostavimo tamo dok se ne potrose ili rezervna roba zamaze.
    Tada ja to nosim doma i donesem drugu u onome u cemu je meni tada zgodno (svojoj torbi najcesce).
    Ponedjeljkom donesem pidjamu koju u petak odnesem.
    Tako da nam ruksak ne treba.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sumnjam da će ova ideja sa platnenim pelenama proći u vrtiću. pitaj, ali...

Pa ja sam pisala 2 tj. godišnjeg za 01.09. to mi je normalno. Tata će biti na neplaćenom ta dva tjedan jer su djeca mala i pokušavamo ih što je moguće manje ušokirati.
    Mi nismo niti uzimali go za ljeto jer si želimo osigurati mogućnost produžetka za još jedan tjedan ako će biti potrebno.

Gledala sam malo te ruksake po dućanima i mislim da ionako u njih ne stane sve što svakodnevno moramo nositi, pa ostajem pri tome da neću kupiti ruksake.

jelena.O, hvala, vidjela sam da vozaju djecu u tom autiću, ali nisam znama da je to za nehodače.

Dobre papuče za vrtić su nešto kao Bambi ili? Nemam iskustva s papučama.

Pripremili smo laganu i komotnu odjeću. Lagane čarapice.

Koristi li itko platnene u jaslicama? Isplatili se uopće pitati u vrtiću?

Javit ću se opet kad dođu hladniji dani za savjet o obleki

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam pitala za platnene u jaslicama, rekli su da može. Kasnije ipak nismo išli u jaslice. U nekim drugim vrtićima ne može, ali zašto ne pokušati.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

prošao prvi dio rođendana (tj. odradili smo zajednički predrođendanski šoping) i poharali Bambijev dućan. užicali smo 2 para papuča i 2 para cipela i nešto bodija i piđamu. Plus smo dobili bambi ruksak na poklon koji je nju oduševio. Nije na kotačiće, ali bitno da je ona zadovoljna.
    Za vrtićku garderobu čekam Rodinu rasprodaju. (Kad već niko neće da mi kupi sušilicu )

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    sumnjam da će ova ideja sa platnenim pelenama proći u vrtiću. pitaj, ali...
    mi smo bez problema nosili platnene u jaslice od pocetka (imao je 16 mjeseci). nit su se tete snebivale nit su gundjale. doduse nastojala sam im olaksati pa sam nosila pocketice koje su mijenjale jednako kao i jednokratne, samo ih nisu bacale u smece nego meni u odvojenu vrecicu. nista ne kosta pitati.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da se ubacim, kad vrtić kreće s radom? 1. u srijedu ili 6. kao i škola?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa valjda od 01.09.!!??
    Ja sam tad pisala go....
    Ma poludit ću ako će čekati 06.09. Ionako se jedva krpamo sa čuvanjem. MM opet ne može raditi jer bake trenutačno ne mogu....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam te htjela zbuniti. Ako ste bili na razgovoru rekli su vam kada pocinje. Zato pitam.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hm, mi smo primljeni na žalbu i samo mi je tajnica dala ugovor na potpis i rekla da se vidimo u 9. mjesecu.

Valjda će se netko javiti sa točnom informacijom. Ja sam pretpostavila da priča o 01.09.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Priča počinje 1.9. osim ako drugačije nije dogovoreno.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U našem vrtiću su rekli da do sada nitko nije pitao, ali da znaju za te pelene i da je odlučeno (ne znam od strane koga) da neće stavljati pp. Kako ipak nije krenula prošlu jesen do ove smo skinuli pelene.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Priča počinje 1.9. osim ako drugačije nije dogovoreno.
    vrtić počinje 1.9. bez obzira što je to srijeda jer nam naplaćuju cijeli mjesec! ako bi krenuli kasnije morali bi nam skinuti te dane sa cijene! a mi možemo doći kasnije ako smo na moru ili čekamo školarca pa da krenu zajedno ali tete i naplata startaju 1.9. u srijedu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ništ ti oni ne skidaju s cijene , jedino ako te nema cijeli mjesec plačaš do 3 godine 80 kn, iznad 160 kn.
    Znači ako si i jedan dan u vrtiću u toku mjeseca plačaš punu cijenu 200, odnosno 400 kn.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kužim ja to - ali u slučaju da oni odluče da započinju sa radom u ponedjeljak 6.9. imali bismo pravo prigovarati - mislim da im je zato jednostavnije početi u srijedu 1.9.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

što se naplate tiče dovoljno je da ti dijete 3 dana u mjesecu ide u vrtić i oni ti naplate cijeli mjesec. tako da nije bitno hoće li krenuti u pon ili sri, ionako plaćaš. a, što se startanja s vrtićem tiče pedagoška godina počinje 1.9. ovo ne vrijedi za jasličku djecu na adaptaciji, oni pristižu postupno, datumi pišu u ugovoru ili na info papiru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    što se naplate tiče dovoljno je da ti dijete 3 dana u mjesecu ide u vrtić i oni ti naplate cijeli mjesec. tako da nije bitno hoće li krenuti u pon ili sri, ionako plaćaš. a, što se startanja s vrtićem tiče pedagoška godina počinje 1.9. ovo ne vrijedi za jasličku djecu na adaptaciji, oni pristižu postupno, datumi pišu u ugovoru ili na info papiru.
    dovoljno je jedan dan da ti naplate cijeli iznos.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •