Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 157

Tema: Trudnički tečaj

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ninunanu, tečajevi su po dva dana i traju dva sata.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja imam fobiju od dz zapad iako mi je bliži.....u Martičevoj je bilo ok,prvo sam mislila da će biti bezveze al kad je žena počela svojim riječima pričati a ne čitati sa zida mi se jako dopalo....svašta smo je pitali,bome se i nasmijali...7 trudnica je bilo,ali na žalost samo 4 pratnje...mm radi i nemre i to mi je tako krivo,a danas bude bila patronažna i ginekolog......eto primalja mi nije pametovala oko mojih papiga ali mi je dala pametan savjet,ide zavijesica oko njih da bude što manje perja po sobi

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisi ništa propustila na zapadu. Dvije predavačice su bile: osoba A koja se nije predstavila ni rekla čime se bavi. Pričala je o vježbama disanja i cirkulacije, potom o babinju. Odnosno da se ispravim, čitala je s ppt-a. Ali doslovno je čitala. Mislim da je ona patronažna sestra. Osoba B također nije rekla tko i što točno radi, samo je rekla u kojem dijelu grada radi. Ona je pričala svojim riječima, ali nije mi bilo baš drago što priča. Baš sve ono što ja ne bih htjela na porodu. Mislim da bi ona mogla biti ginekologinja. Danas nam je ponovno bila osoba A i pričala je o dojenju, odnosno opet je čitala.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

prestrašno!!!!eto moja osoba A je visoka medicinska sestra(doznala s potvrde,jer sam kasnila prvi dan)imala je uključen komp ali nije čitala samo joj je to služilo da zna o čemu bude pričala,da kaj ne zaboravi....govorila je dosta o svojem iskustvu dugogodišnjem kako se nekada radilo kako se sada radi i to mi se jako sviđa,jer me to zanimalo...o dojenju i o dojenčetu je ama baš sve rekla,naravno mene je zanimala i dohrana s 5 mj. pa mi je i to odgovorila iako to nije bilo u planu i pokazivala je kako pomotati bebu tetra pelenom,pp i jednokratne,to mi je baš ok,pa neka roditelj odluči što želi koristiti...osoba B je ginekolog koji nam je objasnio disanje i odgovorio na naša pitanja(moja mu se nisu dopala,jer su previše patološka...nije mi se dalo objašnjavati mu zašto su mi pitanja takva),e da i tako bi ga rado imenovala,samo zato što je za prirodan porod,ali naravno naglasio je ako sve ide kako treba.....i na kraju dobili punu vrećicu kršitelja koda(ali baš me briga meni se sviđa)

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ih ne mogu imenovati ni da hoću!
    Nitko nam nije ništa pokazao o pelenama, a kamoli o izboru. Bas to sto kažeš, da barem sve pokažu, a mi od toga "uzmemo" što nam koristi\treba. Ali eto, tako je kako je.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

žalosno mi je to,jer bi trebali raditi po istom programu...ja bi mogla voditi te tečajeve i bome bi se potrudila....osim onog disanja to ne bi mogla,kad je ginič krenuo disati ja umrla od smijeha,nisam si mogla pomoći

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jel netko bio u Petrovoj u skorije vrijeme na tecaju?Ja nas prijavila za 4.2.nisam pitala uopce koliko traje ni nis drugo
    Posljednje uređivanje od ellica : 24.01.2014. at 19:35

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

čula sam da traje 3 tj. samo ne znam kaj misle toliko dugo pričati??

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi ni disanje nismo čuli/vidjeli. Oh, well.
    Ja znam samo za Vinogradsku da je 3.2. i da je popunjena.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam da traje 3 tj. samo ne znam kaj misle toliko dugo pričati??
    Neeeeeee.
    Al oni priznaju samo svoj tecaj,bila sam u predradaoni prije mjesec dana kada su odbili tatu,tako da nemam izbora
    Nisu mi bili opcija,ali tamo sam zavrsila na lezanju,sad me oni vode,pa mi je glupo doci negdje drugdje roditi...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A termin ti je brzo? Kako već prije mjesec dana si bila u predrađaoni?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    A termin ti je brzo? Kako već prije mjesec dana si bila u predrađaoni?
    Termin mi je 28.3.
    Kad ides na hitnu,prvo si u predradaoni na promatranju 24 sata,ako te zaprime.....Pa svasta cujes i vidis
    Lezala sam na pt1 20 dana sa sumnjom na curecu plodnu vodu.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A joj Sve u redu sa sad?

Ako im nije popunjena ova početkom drugog, stigneš i ako traje 3 tjedna. I ako ne moraš strogo mirovati.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    A joj Sve u redu sa sad?

Ako im nije popunjena ova početkom drugog, stigneš i ako traje 3 tjedna. I ako ne moraš strogo mirovati.
    Prijavila sam nas,pa cemo vidjet,ali 3tjedna grrrrrrrr

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vjerojatno nije svaki dan. U Vinogradskoj traje tjedan dana svaki dan.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Cure je zna možda koja kada počinje tečaj u Kbc Rijeka u 3 mjesecu?

Hvala

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sarasvati ste bili na tecaju u Vg ,mi se jos spremisljamo jel tamo ili u domu zdravlja ici mada je nama termin u 7 mj. a mislim si ako nije bitno da bas mora biti njihov tecaj odraden rade nes kupiti za te novce bebacu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ana, za Vg ti ne treba nikakav tečaj (ako ideš zbog prisutstva oca na porodu).

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Frka draga da radi toga da moze muz biti s nama

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj dancy27 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure je zna možda koja kada počinje tečaj u Kbc Rijeka u 3 mjesecu?

Hvala
    Mislim da uobičajeno počinje prvog ponedjeljka u mjesecu. Kad sam se ja prijavljivala rekli su neka opet nazovem par dana prije početka da provjerim..tako da vjerojatno ipak nije strogo određeno. Zovi na 051/338-287, 658-261, 658-214 - to su ti brojevi od rađaone - ne brini, javljaju se odmah i jako su ljubazni!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rekla je frka, za Vinogradsku ne treba tečaj. I čak ti ne mora muž biti pratnja, može biti bilo tko

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ana- prvotno napisa Vidi poruku
    Sarasvati ste bili na tecaju u Vg ,mi se jos spremisljamo jel tamo ili u domu zdravlja ici mada je nama termin u 7 mj. a mislim si ako nije bitno da bas mora biti njihov tecaj odraden rade nes kupiti za te novce bebacu.
    Bili na tečaju. I njima nije bitna potvrda da bi bio partner, ili netko drugi, na porodu. Plaća se 300kn i traje pet dana po dva sata. Zadnji dan se ide u obilazak bokseva.
    Bili smo i u domu zdravlja. S tim tečajem nisam bila nimalo zadovoljna, ali očigledno ovisi u koji se dom zdravlja ide. Naša predavačica se nije ni predstavila i čitala je sve s ppt prezentacije. I to zbrdazdola. Baš bezveze.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hmm...ajde da i ja pitam, iako je još dosta rano obzirom da smo u 22tt
    Naime ako bi htjela roditi u Vinogradskoj, zanima me trebamo li za prisustvo tate nešto platiti ili polagati trudnički tečaj kod njih? Nisam baš shvatila iz prethodnih postova

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

za prisutstvo tate u Vg se NE plaća niti je potreban tečaj. samo se trebate pojaviti tamo

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ALi ako želite na tečaj, onda platiš 300kn.

nancha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mi smo bili na tečaju u zadarskoj bolnici, da tata može prisustvovati porodu. Plaća se 200 kn, traje cijeli mjesec, 2 puta tjedno po 1 sat.. Dakle 8 predavanja.. Po meni malo previše jer ima dosta ljudi koji moraju putovati sat-sat i pol u jednom smjeru ili dolaze sa otoka pa ovise o trajektima.. Mislim da bi bilo zgodnije da su stavili 1x tjedno po 2 sata.. Iako, dovoljno je biti na 3 predavanja da bi dobili potvrdu da smo prošli tečaj.. Mi nismo mogli ići svaki put, mislim da smo 3 predavanja propustili i baš mi je žao jer su mi sva, na kojima smo bili, bila odlična!

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ima li tko informaciju dali se I kada u vukovarskom rodilištu održava tečaj za trudnice?
    Ili, jeli netko bio na zadnjem vinkovačkom tečaju? Kako sada izgleda tečaj?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Za prvo dijete, tata nije trebao proći tečaj da bi mogao biti prisutan na porodu. Za drugo dijete smo krenuli na tečaj, ali ga nismo završili jer sam ja u međuvremenu rodila, ali je tata mogao biti prisutan jer smo imali potvrdu da smo krenuli na tečaj, a i odslušali smo dio koji je bio obavezan za tate. E sad, da li mislite da će nam to važiti i na ovom porodu? ili se mora sve ispočetka?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da u zd moras sve ispocetka.
    Ali dovoljno je da krenes (i platis) pa mozes proci kao i na drugom porodu.
    Ili se raspitaj kad je tecaj u Benkovcu, tamo je nesto kratko.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nemojte se smijat mojem pitanju, ali dogadja se :
    uglavnom, čeka me treći porod (planiram roditi na Sv. Duhu), i zanima me mora li MM opet na tečaj iako ih je do sad odslušao čak tri!
    Znam da vam je sad upitnik nad glavama, ali problem je u nesretnoj potvrdi, koju je kao pravi štreber ostavio u bolnici na prva dva poroda na kojima je bio.
    Naime, za prvo dijete smo slušali dva tečaja (nadobudno!), u domu zdravlja i poliklinici Vili (tamo je u to vrijeme tečaj i držala ekipa sa Sv. Duha), onda je već te obje potvrde pogubio (tj. ostavio sestri kad smo došli na prijem u predrađonu), zatim je za drugo dijete odslušao u DZ Siget (jer su nam rekli da bi bilo dobro da ima papir, iako je već bio na porodu), ali je i nju gore ostavio.
    E, sad - jel njega mozda već imaju evidentiranog u komp. gore u rađaoni ili će opet morat slušat sve iznova?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam rodila na SD-u, ali ja bih nekako rekla da ga nemaju u kompu. To bi mi bilo pravo čudo organiziranosti!
    Ali netko tko je rodio će bolje znati. Mene u Vinogradskoj nisu ni tražili potvrdu (a isto smo ih imali dvije, a odslušana tri tečaja)

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Na SD pustaju muza i bez tecaja

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da u zd moras sve ispocetka.
    Ali dovoljno je da krenes (i platis) pa mozes proci kao i na drugom porodu.
    Ili se raspitaj kad je tecaj u Benkovcu, tamo je nesto kratko.
    Ako treba sve ispčetka, onda to moram rješiti sad..moram ih zvati..mislim da su onda ti tečajevi počinjali prvi utorak u misecu. MM dolazi u petak i doma je do pred kraj 10miseca i onda dolazi doma tek tjedan dana prije termina. Sjećam se da je onda sa nama na tečaju bio jedan par i da su im rekli da su pronašli njihovu potvrdu od prije koju godinu i da ne trebaju dalje ići. E sad oni su možda i završili taj tečaj, a mi ovaj nismo. A mislim, bio je prvi put bez tečaja, a sad mu kao triba tečaj. Njima je bitno samo tih 200-250 kuna kojih moraš platiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Morin prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se, jer nisam sigurna da bi se više htio približiti bilo kojem tečaju za trudnice nakon tri odslušana

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Morin prvotno napisa Vidi poruku
    Nas su tražili tečaj. Dobro, mi smo ga i imali, ne znam šta bi bilo da nismo.
    Al je potvrda o tečaju ostala kod njih, ako ću sljedeći put rađat na sd, nema šanse da ovog svog natjeram da ponovno sluša trudnički tečaj.. Još ok slušat, al mirno sjedi 3 sata- uh

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Al je potvrda o tečaju ostala kod njih
    tako je i naša, tj. tri komada

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Zagreb DZZ- Baruna Filipovića 24. i 25. 09. po 3 sata- review:

Jedino za moj DZZ (gore navedeni) nije bilo na internetu info tko to održava, zvala sam centralu ljubazna teta mi je rekla da muž i ja samo dođemo i da joj osim toga nisu ništa rekli.
    Činilo mi se čudno, ali došli smo mada nismo znali što očekivati - je li to dogovor za termine, hoćemo li doći na neku listu čekanja ili početi odmah.
    U roku od 15 min dokapalo je 50ak parova, nijedna trudnica nije došla sama, bila sam sretna s tom činjenicom ko malo dijete- smatram to nekom općom ocjenom društva. S ovim tatama sam naravno, zadovoljna.

Po prirodi sam štreber pa sam zapisala i ime patronažne (Jasna Pisuljak, Prečko) i ime liječnice (dr. Hršak, Jarun): patronažna je podijelila je brojeve svojih kolegica patronažnih koje se dodjeljuju uz adresu stanovanja, dala osnovne informacije uz slide showove i video o dojenju. Moram ju pohvaliti jer nije čitala sa SS-a. Bila je dapače vrlo detaljna, tako da nikome nije palo na pamet postavljati kakva dodatna pitanja. Dojenju i brizi za dojenče je posvetila najviše pozornosti. Baby handling i baby fitness nisam dobro pohvatala, bilo je samo nekoliko riječi o tome pa to sada nadonađujem, no evo, uputila nas je sve na to, ovisno o tome tko je koliko pozorno slušao. Drugi nam je dan bio puno korisniji.

Prvi dan je bilo osnovnih riječi, najbitnijih, o normalnom porodu, higijeni djeteta (naglasak na tome da se djetetova koža treba kolonizirati bakterijama, da se ne smije pretjerivati s higijenom itd..) i patronažna je više u korak s vremenom i europskijim trendovima, dok je dr. pričala o dripu kao da je najnormalnija stvar, rezanju međice kao da je obavezna i tak... Roditelji su malo uzdisali na to no nitko se nije bunio budući da je patronažna posvetila dovoljno pozornosti tome kako da se rezanje izbjegne i naglašavala potrebu za vježbama disanja i Kegellovim vježbama. :D

Tko ima ovu patronažnu mislim da je sretan k'o malo dijete, nadam se da je i ova meni dodijeljena jednako dobra. :D

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Eh, jedini je minus što sam 2 x puta nakon trudničkog dobila poziv od Svijeta knjige - no ne znam je li za to zaslužan netko od roditelja (pa je fotkao listu na koju smo ostavljali adrese i brojeve telefona...) ili netko iz organizacije... Jel'te kao dobivam enciklopediju na poklon (nije rečeno bez obaveza, naravno) samo moram odabrati jedan od 3 naslova... Bljuv. Oprezno kome se javljate na tel nakon drudničkog!!!
    Posljednje uređivanje od Junior : 30.09.2014. at 13:43

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

znači od tuda im podaci iz svijeta knjige ja to bacim u smeče....ako mi treba knjiga postoji knjižnica :-p

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam bila na trudničkom u baruna Filipovića i bila jako razočarana patronažnom. I svakako bih zapisala ime da se udostojila predstaviti! Drago mi je da je sada bilo bolje.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Junior prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, jedini je minus što sam 2 x puta nakon trudničkog dobila poziv od Svijeta knjige - no ne znam je li za to zaslužan netko od roditelja (pa je fotkao listu na koju smo ostavljali adrese i brojeve telefona...) ili netko iz organizacije... Jel'te kao dobivam enciklopediju na poklon (nije rečeno bez obaveza, naravno) samo moram odabrati jedan od 3 naslova... Bljuv. Oprezno kome se javljate na tel nakon drudničkog!!!
    Meni su nakon poroda poslali to kao s besplatnom knjigom, nisam im odgovorila pa su me zvali pa sam ih zamolila da me više ne zovu. Neki dan mi stiže opet njihovo to s besplatnom knjigom i taman kad sam im mislila poslat nazad u njihovoj kuverti da ću ih tužiti, taman su me opet zvali i javio se mm i zaprijetio da će ih tužit za uznemiravanje. Valjda će sad prestat. Ne znam odakle im moji podaci, ako je sa trudničkog, nisam pristala na to.

Junior avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Nisam ni na što pristala preko tel., još ništa nije ni došlo. Srećom. Opasni su ti "ugovori na daljinu". Sve ispadne rekla-kazala, al' najbitnije je ne preuzeti paket (i upozorit' ukućane i susjede da NIŠTA ne preuzimaju u vaše ime) - no, ak' nešto i pošalju (jer se preuzimanje smatra početkom ugovorne obveze), postoji zakonski rok od 10 radnih dana od početka ugovora (datuma preuzimanja paketa), za odustajanje od usluge/ugovorne obveze - tj. slanje paketa nazad pošiljatelju, najbolje preporučeno s pismom žalbe. Obavezno treba sačuvati potvrdu o preporučenom slanju, kao i kopiju pisma žalbe. Isto vrijedi za sve ugovore na daljinu, tj. preko tel.- bio to Svijet knjige, HT, Optima, B.net...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Idem na tecaj 22.1. i jedva cekam.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Gdje? Kako se prijaviti za to?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Info o tečajevima za trudnice, brojeve telefona i održavanju za svako rodilište imate na http://rodilista.roda.hr, pod rubrikom "Hrvatska rodilišta"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tu je raspored za tečajeve po domovima zdravlja
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=453

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bok,
    Mene zanima Rodin tečaj pripreme za porod. U sjećanju mi je informacija da Rode organiziraju svoj tečaj na kojem se priprema za porod ali ne nalazim nigdje info. Ako netko nešto zna, molila bi da napiše.
    Puno hvala i pozdrav!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

To je radionica. Mozda netko nesto kaze na ovoj temi http://forum.roda.hr/threads/61195-R...e-Zagreb/page2
    Ili pitaj u Rodi tel.ili mailom.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bila sam na tecaju. Traje 2 dana po 3h. Bili su babica i gin je govorio o porodu. Bilo je super, stvarno korisno. Dobili smo testere i potvrde da tate mogu bit na porodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •