Darkice, evo linka....tamo sve piše. Izgleda da traje 10-ak dana ako su im informacije refrešane: http://www.rijeka.hr/PromicanjeZdravljaZdravstveni?dm=2
Darkice, evo linka....tamo sve piše. Izgleda da traje 10-ak dana ako su im informacije refrešane: http://www.rijeka.hr/PromicanjeZdravljaZdravstveni?dm=2
[QUOTE=Poslid;2048386]A zašto ne biste išle na Rodine radionice za trudnice?
24.01. je jedna u Zagrebu
i mene zanima u koliko je sati ova u zg-u, tegdje se treba prijaviti
Ja sam ih zvala 11.01. i prijavila se, jer sam otprije znala da neće razgovarati o upisu na tečaj dok nsii 28tt...iako kada dođe taj tečaj, ja ću biti 32tt...Ali, recimo kada sam u prosincu zvala za tečaj kod patronažnih da se prijavim za siječanj...a zvla sam 02.12., sestra mi je rekla da im je siječanj već pun i prijavila me za veljaču (02.12. već punooo, a smiješ zvati od 01.12.)...Tako da mi se sada poklapaju tečajevi, pa ću vjerojatno na ovaj od KBC-a...voljela bih vidjeti rodilište i čuti više o porodu...Ma vidjet ću još...ako vremenski ne bude poklapanja i budem stizala na oba, idem...
Novosti za trudnički tečaj u Rijeci
Klinika za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka
Tečaj traje od 06. veljače do 23. veljače od 16:00 do cca 17:30
Popis predavanja:
06.02. Uvodno predavanje
Kako se pripremiti za rodilište? (Edita Škunca, bacc.med.techn.)
Obilazak rodilišta (Silvana Tomić, bacc.med.techn.)
07.02. Prehrana u trudnoći i puerperiju, Fizička aktivnost i tjelesno vježbanje u trudnoći
Priprema za porod (Hrvoje Vlašić, dr.med.)
Trudnoća, normalan porod i puerperij (dr.sc. Vedran Frančišković, dr.med.)
Briga za zdravlje i njega zubi djeteta u trudnoći i dojenačkoj dobi (dr.sc. Darko Bakarčić, dr.stomatolog)
09.02. Prvo i drugo porodno doba (doc.dr.sc. Aleks Finderle, dr.med.)
Treće i četvrto porodno doba (mr.sc. Mirko Prodan, dr.med.)
13.02. Vježbe disanje i tjelesne vježbe (Silvana Tomić, bacc.med.techn.)
I.grupa: 16:00-18:00 II.grupa: 18:00-20:00
14.02. Alternativni načini rađanja-porod u vodi, porod na stolcu, odnosno stolčiću (mr.sc. Marinko Marić, dr.med.)
Bezbolni porod (mr.sc. Nebojša Sindik, dr.med. i Darka Ružić, dr-med.)
16.02. Psihološki i emocionalni aspekti tijekom trudnoće, porođaja i roditeljstva (mr.sc. karin Kuljanić Vlašić, prof. psih.)
Zaštita majčinstva prema zakonskim propisima (Darko Dokić, dipl.iur.)
20.02. Vježbe disanja i tjelesne vježbe (Andrea Tepšić, ms)
III.grupa: 16:00-18:00
21.02. Dojenje (Jadranka Škorić, bacc.med.techn.)
Novorođenče i prehrana (prim.mr.sc. Vesna Mahulja-Stamenković, dr.med.-pedijatar neonatolog)
23.02. Patronažna sestra-uloga i zadaci u zaštiti trudnica, babinjača i novorođenčadi (Nataša Mrakovčić, dipl.med.techn.)
Kontracepcija nakon poroda (Marko Klarić, dr.med.)
Novosti za trudnički tečaj u Rijeci
Prostorije patronažne djelatnosti, Krešimirova 52a, I. kat, soba 101
Tečaj traje od 06.veljače do 23. veljače od 17:30
Popis predavanja:
06.02. Zdrava i uspješna trudnoća (Verica Šatorić, bacc.med.techn.)
08.02. Promjene u urednoj trudnoći
Osnovna znanja o dojenju - zašto dojiti, prednosti majčinog mlijeka, priprema dojki i bradavica (Anica Stanković, bacc.med.techn.)
09.02. Vježbe za trudnice prije poroda, za vrijeme poroda i poslije poroda (Suzana Berak, bacc.physioth.)
-dvije grupe: prva počinje u 17:00
15.02. Prepoznavanje rizične trudnoće - fiziologija poroda (Ksenija Dukić Štefanić, dr.med., specijalist ginekologije i opstetricije)
16.02. Sretna i zdrava rodilja - zdravstveno stanje nakon poroda i tijekom babinja, osnovna higijena i prehrana, fiziologija dojenja, stimulacija dojenja i dr. (Jasna Ćepić, bacc.med.techn.)
22.02. Dijete, novi član obitelji - priprema za dolazak novorođenčeta, fiziološke promjene u novorođenačkoj dobi i dr. (Jasna Delost, bacc.med.techn.)
23.02. Njega novorođenčeta - svakodnevna njega, kupanje, toaleta pupka-demonstracija postupka (Melita Križanović, bacc.med.techn.)
Posljednje uređivanje od Darkica : 07.02.2012. at 10:51
Darkica... imaš broj tel od KBC-a u Ri gdje se možemo prijavit za tečaj i od patronažnih??
Čula sam da se na tečaj u KBC može ići tek od 28 tjedna??
DOM ZDRAVLJA PGŽ, ISPOSTAVA RIJEKA
PATRONAŽNA ZDRAVSTVENA SKRB
Rijeka, Cambierieva 2
Tel.: 666-022 (od 7 do 15 sati)
E-mail: glavnasestra@domzdravlja-pgz.hr
Dom zdravlja PGŽ-a
Krešimirova 52a, I.kat, soab 101 (patronažne sestre)
666-022
Najbolje je zvati od 8 do cca 10
KBC Rijeka
Odjel ginekologije i porodništva
IV.kat, predavaona
658-261
Zvati 10. u mjesecu za sljedeći mjesec
Ne primaju prijave odnosno predbilježbe prije 28tt
Inače, oba tečaja traju cca 2,5 tjedna s time da u KBC-u počinju u 16:00 i traju do 17:30, 18:00...a kod patronažnih počinju u 17:30 i traju do cca 19:00, 19:15.
Termin mi je u prvoj polovici 9. mjeseca i namjeravam roditi na Sv. Duhu. Zvala sam tajnistvo bolnice i rekli su mi da u srpnju i kolovozu ne odrzavaju tecajeve, a svibanj i lipanj su vec odavno popunjeni. Koliko sam procitala njihov tecaj je interdisciplinarni i imas priliku vidjeti neke prostore u kojima ces biti tijekom poroda.
Jesu li tecajevi po domovima zdravlja isto kvalitetni i korisni? Jel to sve slicno ili ima razlika? Zivim u zapadnom dijelu grada pa sam se mislila prijaviti u DZ Crnomerec. Jel bio tko tamo na tecaju u zadnje vrijeme?
Ako netko zna - trudnički tečajevi u domovima zdravlja koji se održavaju 2 dana po 3 sata.. da li se na njih samo dođe ili se mora unaprijed prijaviti? Nigdje ne vidim kontakt za broj ni uputu kako se prijaviti ..
Samo se dode. Prijavljuje se samo za onaj jedan u zagrebu, a za njega ima na webu broj telefona
Apsu, evo link http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=453
Znam, znam, sa toga pratim već mjesecima i nikako da odemo, a nisam znala dal se samo dođe ili se mora zvati unaprijed ..
Mislim da si ti bila rekla da misliš da ti je prekasno ići sa 33tj na dalje.. E pa evo mene s tečaja, bilo nas je jedno 20 trudnica i sve smo bile s trbuhom do zuba.. Moje osobno mišljenje- bilo bi mi krivo da sam išla prije, sad kako sam već pred kraj sam jače doživjela i zapamtila priču o porodu, dojenje i brigu o djetetu. Bila je samo jedna žena koja ima mali trbuh i baš sam razmišljala kako je njoj to još daleko, di će se ona sjetiti što sve treba ponijeti u rodilište recimo, a kad već spremaš torbu onda bome i pamtiš
Inače, baš nam je bilo zanimljivo
![]()
Apsu, to sam bila ja
Vjerojatno ću se i ja odlučiti ići kasnije. Taj će se održavati krajem prvog, a meni je termin 5. 3. To će valjda biti ok.
Dakle, torba je spremna?
Baš si (pohvalno!) organizirana![]()
Istina, meni se sve čini jako daleko. Ništa se još ni u stanu nije promijenilo.![]()
Ja se gnijezdim na veliko , samo da ne prenesem ko nanimira , mislim da cu skinut plocice u kupaoni .. Sa noktima.. Premjestila sam sve vec 50 puta, dragi me ubit hoce haha
Ma, i to je super! Mi bismo trebali malo veći stan pa možda je pretumbavanje zato na čekanju.
Da li vrijedi taj tečaj iz DZ u bolnici,tj da li ga priznaju,jer u bolnici se plača 400kn,a u DZ je besplatan?
Mislim da anđeo planira u Petrovu, ako je zg. Samo se tamo plaća koliko znam
Ali po zadnjim informacijama, sve bolnice sad primaju potvrde s tečaja u DZ, pa i Petrova
planiram na Sv.Duh najbliže mi je i većinu dr. znam
friškije trudnice ili one koje ste rodile,a bile ste na tečaju u DZ kako vam se sviđa taj tečaj,koliko je kvalitetan i kaj ste dobile od onih sitnih poklona???![]()
Potvrđujem da se u Rijeci ništa nije promijenilo od Darkičinog vremena osim adrese Patronažnih, sada se nalaze u Ive Marinkovića 7.
Ima koja trudnica iz Splita da je bila na tečaju?
ja idem ali u vz bolinici, kos mi je ostalo odslusati 2 predavanja!
ja se mislim dali da uopce idem na tečaj. Od svih sta sam cula nista posebno necu naucit
ja idem jer mi treba radi pratnje na porodu, vecinu stvari vec iinako znam!
Znam da vecina ide zbog toga, pa zato i pitam jeli se uopce isplati sjedit tamo i slusat vecinu stvari koje znas.
A meni pratnje nece bit tako da
a gle ako imaš vremena i da ti se slušati mislim da i nije to tako loše čuti??
Ja sam se danas išla raspitati za Vg u Zg (). Danas je zadnji dan ovomjesečnog tečaja, sljedeći je prvi tjedan u veljači, ali više nema mjesta.
Sad sam prva ispod liste.
U Vg tečaj nije uvjet za pratnju na porodu. I košta 300kn.
tebi nije daleko do Zg-a a tamo su ti besplatni tečajevi
Ja jesam u Zg, ali sam štreberski htjela ići i na bolnički i na tečaj u dom zdravlja.![]()
Preporuka svim budućim mamama, odite na tečaj, ako možete i u ranijoj fazi trudnoće, izuzetna priprema, pomogne puno stvari posložiti u glavi, kad znaš što možeš očekivati izbjegnu se oni strahovi, šta ako ovo ili ono, nedoumice...povedite i bolje polovice, podrška zlata vrijedi!
od 28tt se navodno tek ide i ja to odmah koristim jer sad nemrem sjediti 3sata,a kaj bu onda poslije??
evo bila danas na prvom tečaju i baš mi se dopalo,moj radi i tako mi je krivo da to ne čuje!!!
I ja sam danas bila na tečaju i baš sam razočarana. Nadam se da ću moći slušati ovaj u Vg i da će biti bolji.
Ajmej ja nikako da se pokrenem i odem na taj tečaj, skroz sam se uljenila. Koliko odprilike traju predavanja?
Da se nisam preselila nedavno, i ja bih bila tamo. Kako je bilo tamo? O čemu se pričalo?
Bila sam u Prilazu baruna Filipovića.