Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 680

Tema: Pristojno odijevanje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, pretjerala sam u postu. ispričavam se i ne mislim da je itko ovdje licemjeran i ima lažan moral.
    ja kao ifigenija, zaboravila stisnuti Idi na napredno. a isteklo vrijeme za edit.
    na sve replike, ukoliko ih bude, unaprijed odgovaram sa - slažem se.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    da, ali zagovara tezu da odjeća definira seksualnost i taj je primjer uzela kao argument primjerenom oblačenju; kada je u redu biti izazovan i sexi (na godišnjici braka) onda se obuče tako, a ne trenirka
    Koliko sam uspjela shvatiti, govorila je u svoje ime i navela svoj primjer.
    Vjerujem da ovdje ima cura koje se osjećaju seksi i u trapericama i u trenirci, ili u čemu već god.
    Ili ćemo sad drugima sugerirati kako se oblačiti kad se tako žele osjećati?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam uspjela shvatiti, govorila je u svoje ime i navela svoj primjer.
    Vjerujem da ovdje ima cura koje se osjećaju seksi i u trapericama i u trenirci, ili u čemu već god.
    Ili ćemo sad drugima sugerirati kako se oblačiti kad se tako žele osjećati?
    joj n.grace, izvjesno je o čemu pričam, stvarno ne možeš meni nakon 10 stranica rasprave stavljati u usta da sugeriram bilo kome kako se oblačiti.

svojim sam postom, na kojeg si se s takvim entuzijazmom zakačila, pokušala reći, jer mislim da u tome i je poanta, da ljudi imaju problem odmaknuti se od svojeg uvaženog mišljenja i akceptirati da netko drugi razmišlja sasvim drugačije- to je ono što je storma istaknula u svom postu o (pre)dekoltiranoj dami- da to ne zanči automatski da želi privući mušku, ili bilo kakvu pažnju. niti da 50ogodišnje žene izgledaju kao prostitutke u minicama. makar ja sama ne imala 50 godina i makar ja sama nikad ne nosila minice. a mislim da je moj stav kristalno jasan.
    Posljednje uređivanje od sasa : 31.08.2010. at 12:31

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    joj, pretjerala sam u postu. ispričavam se i ne mislim da je itko ovdje licemjeran i ima lažan moral.
    ja kao ifigenija, zaboravila stisnuti Idi na napredno. a isteklo vrijeme za edit.
    na sve replike, ukoliko ih bude, unaprijed odgovaram sa - slažem se.
    daj cvijeto, ne budi :rides_again:

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sasa, kažem da se žena može loše osjećati nakon što pročita tvoj komentar na njezin post, ništa više od toga. Ne "kačim" se na tvoje postove s entuzijazmom, naprotiv. Razgovaramo.
    Ti mjeriš svijet svojim metrom, *mamica* svojim, ja svojim, kao i svi ostali na ovome Forumu i kao svi ostali uopće.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 31.08.2010. at 12:36

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni je nekako uloga majke, a posebno u segmentu dojenja svoje djece, pomogla da uvidim razliku između "naučenog" gledanja na seksualnost ljudskog tijela i svog vlastitog gledanja na isto. Jedino što mene smeta u odijevanju koje je prenaglašeno seksualno jest onaj dio da se neke žene tako oblače, ne zbog sebe i svoje potrebe jer su sebi lijepe u toj odjeći i jer one sebe vide baš u toj odjeći i tako se osjećaju ispunjeno, već jer su preuzele od "muškog društva" ulogu žene koja je objekt, a ne subjekt,a o čemu se već pisalo. Međutim, budući da nas različite potrebe usmjeravaju na različita ponašanja, a vrlo često različite potrebe nas usmjeravaju i na isto ponašanje (iz različitih potreba će netko danas obući minicu ili haljinu do poda ili staviti piercinge po sebi), ne možemo suditi niti procjenjivati ljude po izgledu i oblačenju pa bi onda i sloboda, u ovom slučaju odijevanja, trebala biti veća.
    Kao što se iz prethodnih postova može iščitati, različiti su pogledi na istu stvar pa tako je nekima čovjek s dreadima prljav i neprilagođen, a nekome je kreativac i individualac. Ljudima koji ih nose oni znače različite stvari, ali sam sigurna da je malo kome tko ih nosi jasno zašto to nekima od vas nije prihvatljivo.
    Maria71 kaže da se oblači u školu neupadljivo i jednostavno jer je njen stav da na nastavi ona treba biti u drugom planu, a znanje u prvom. Evo, recimo, moj stav je potpuno drukčiji. Kad sam ja radila u školi, bilo mi je važno da i moje odijevanje odašilje učenicima neku poruku o meni, da me preko te poruke mogu upoznati jer se u školi ne prenosi samo znanje, već i stavovi, uvjerenja, različita mišljenja, važnost poštivanja individualnosti. I mogu vam reći da su me klinci, i na nastavi,a i prije na praksi, puno više prihvaćali i prilazili mi i osjećali se ugodno sa mnom nego mojim kolegicama, davali su mi komplimente, curice me pitale gdje kupujem hulahopke jer sam bila sva u bojama i na crtice. Starijim učiteljicama to nije baš bilo prihvatljivo, ali očito da nisu baš bile u pravu
    Mene ova rasprava asocira trenutno na naš stan koji ima išarane zidove i stol "prljav" od vodenih boja, krevet po kojem djeca ( i njihovi gosti) skaču pa je madrac u komi,... nekim gostima je to too much i ne kuže, nekima bi vjerojatno bio pokazatelj roditelja koji ne razumiju koliko je bitno da sve bude uglancano i čisto i da se može ispeglati, popeglano po crti na koju se porezati možeš, neodgovornih roditelja ili čak roditelja nekonformista (koji sigurno pripadaju subkulturalnih skupinama!!!)...a nekima je to super, kreativno, lijepo, fora, neki su ravnodušni. Pitam se što bi na to rekli priručnici o obiteljima iz šezdesetih ili tridesetih čak!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto se sada svi prave i ludi i tvrde da golotinja nema veze sa seksom? Biće se vi seksate u kombinezonima sa izrezima na prikladnim mjestima?
    Da, pedofile uzbuđuje golo dječje tijelo. Da, normalne ljude uzbuđuje golo ljudsko tijelo (dekolte, noge, torzo... nebitno).
    Odjećom također i privlačimo ljude i u priliku ok dekolte će privući svačiju pažnju i poglede, htjeli mi to ili ne. I tu nema ništa nenormalno zbog čega bi jedan muškarac trebao ići na promatranje ili tražiti stručnu pomoć.
    potpis, a ove spike da je čovjek manijak ako mu oko skrene na dojke na gotovs (znamo mi žene jako dobro da one punoljetnima ne stoje same od sebe tako - to je taj grudnjak koji si svjesno obukla,a ne onaj za po doma) ili da nas zapravo prilvače mistične duhovne virbracije, ma hajte molim vas - nije to ni za srednjoškoljke, svaka žena koja je prošla tridesetu zna da nije stvar samo u tome tko sluša koju muziku, nismo kitovi, brate mili.
    A da se možemo suzdržati naravno da možemo, ali da ima mjesta i prilika gdje je to suvišno kao takvo i da bi bilo lakše i ljepše da ne moramo o tome uopće misliti, bilo muško, bilo žensko je isto isitna. Da zbog toga nitko neće biti kažnjen ili stavljen u burku bilo muško bilo žensko isto isitna i na mjestu.
    A što se tiče onih dobacivanja, moja jezičina je onda u punoj funkciji - još nijedan nije zinuo nakon mojeg odogovra. Doduše kaže MM ti ćeš jednom dobit batina od tih seljačina, ali meni je odljepit nazad ljudsko pravo i ne dam se.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ok, sigurno ima žena koje se oblače izazovno zato da privuku pažnju ili zato jer se tako osjećaju privlačno, često i zato jer tom smislu se osjećaju vrijednima. S druge strane, vjerujem da ima žena koje se ne oblače tako zbog drugih nego jer se u tome same najbolje osjećaju jer im je ta odjeća, recimo, estetski najprihvatljivija i samo u njoj osjećaju da su one one (ako me kužite).
    Isto kao što se ja, na primjer, nikako ne vidim u cipelama na bilo kakvu petu. I sad vi meni kažete da moj budući posao podrazumijeva dress code koji uključuje pete. Ja se zatim konformiram i nosim pete svaki dan (lomim noge usput i hodam ko' patka), nosim sivi kombinezon (a inače se osjećam vrlo loše ako nisam u bojama) i elegantne torbice. Time zatirem doslovno svoju osobnost, a sve u ime nekakvog konformizma (jer se svi moramo prilagoditi jedni drugima). Jednog dana puknem, obučem se u boje i crtice, obujem Birkie's šlape, dam otkaz i odem s posla koji za koji sam završila fakultet. Šteti li to društvu ili koristi? (malo sam banalizirala primjer)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nekako uloga majke, a posebno u segmentu dojenja svoje djece, pomogla da uvidim razliku između "naučenog" gledanja na seksualnost ljudskog tijela i svog vlastitog gledanja na isto. Jedino što mene smeta u odijevanju koje je prenaglašeno seksualno jest onaj dio da se neke žene tako oblače, ne zbog sebe i svoje potrebe jer su sebi lijepe u toj odjeći i jer one sebe vide baš u toj odjeći i tako se osjećaju ispunjeno, već jer su preuzele od "muškog društva" ulogu žene koja je objekt, a ne subjekt,a o čemu se već pisalo. Međutim, budući da nas različite potrebe usmjeravaju na različita ponašanja, a vrlo često različite potrebe nas usmjeravaju i na isto ponašanje (iz različitih potreba će netko danas obući minicu ili haljinu do poda ili staviti piercinge po sebi), ne možemo suditi niti procjenjivati ljude po izgledu i oblačenju pa bi onda i sloboda, u ovom slučaju odijevanja, trebala biti veća.
    Kao što se iz prethodnih postova može iščitati, različiti su pogledi na istu stvar pa tako je nekima čovjek s dreadima prljav i neprilagođen, a nekome je kreativac i individualac. Ljudima koji ih nose oni znače različite stvari, ali sam sigurna da je malo kome tko ih nosi jasno zašto to nekima od vas nije prihvatljivo.
    Maria71 kaže da se oblači u školu neupadljivo i jednostavno jer je njen stav da na nastavi ona treba biti u drugom planu, a znanje u prvom. Evo, recimo, moj stav je potpuno drukčiji. Kad sam ja radila u školi, bilo mi je važno da i moje odijevanje odašilje učenicima neku poruku o meni, da me preko te poruke mogu upoznati jer se u školi ne prenosi samo znanje, već i stavovi, uvjerenja, različita mišljenja, važnost poštivanja individualnosti. I mogu vam reći da su me klinci, i na nastavi,a i prije na praksi, puno više prihvaćali i prilazili mi i osjećali se ugodno sa mnom nego mojim kolegicama, davali su mi komplimente, curice me pitale gdje kupujem hulahopke jer sam bila sva u bojama i na crtice. Starijim učiteljicama to nije baš bilo prihvatljivo, ali očito da nisu baš bile u pravu
    Mene ova rasprava asocira trenutno na naš stan koji ima išarane zidove i stol "prljav" od vodenih boja, krevet po kojem djeca ( i njihovi gosti) skaču pa je madrac u komi,... nekim gostima je to too much i ne kuže, nekima bi vjerojatno bio pokazatelj roditelja koji ne razumiju koliko je bitno da sve bude uglancano i čisto i da se može ispeglati, popeglano po crti na koju se porezati možeš, neodgovornih roditelja ili čak roditelja nekonformista (koji sigurno pripadaju subkulturalnih skupinama!!!)...a nekima je to super, kreativno, lijepo, fora, neki su ravnodušni. Pitam se što bi na to rekli priručnici o obiteljima iz šezdesetih ili tridesetih čak!
    jedno je tvoja individualnost, a drugo je vulgarnost, neukus i neprimjerenost.ja na posao ne dolazim kao maria71 (mada mi je lijep takav stil), nosim i traperice i suknje koje otkrivaju koljena, znam se i ležernije obući, ali ne bih obukla dekolte do pola sisa, majicu bez pupka sa kojeg visi rinčica ili da mi iz traperica vire tange. ako ti viri crvena tanga iz hlača nemoj mi reći da je to individualni stil i da nema veze sa isticanjem seksualnosti. a zašto bi se na poslu pred učenicima, na sudu, u banci itd trebala isticati npr. seksualnost ili bilo koji drugi "neuobičajni" individualni stil? tu se radi nekakav posao, to je centar zbivanja, a ne isticanje tvoje osobnosti, tvojih tetovaža i tvog stila. ne kažem da svi trebamo biti uniforme, daleko od toga. ali u nekakvim realnim okvirima, poštujući određena pravila oblačiti se u skladu sa svojim stilom i ukusom. može i sutkinja istaknuti svoj stil, a opet ostati primjerena za svoju funkciju. ajde recite mi u kojoj ste to demokratskoj zemlji vidjeli da sutkinja u sudnicu dolazi u uskoj crvenoj kožnoj minici sa salonkama ili sa rinčicom u nosu i jež frizurom ili irokezom i zelenim ružem na ustima ili bilo čime što vrišti. ja do sada još nisam i nadam se da neću pa neka sam primitivni konzervativni balkanac.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i uostalom zašto bi isti ljudi kamenovali ženu koja je svojevoljna obukla burku, a striperu na nastavi dodjelili pohvalu za širenje horizonta.
    Pa ak je bal nek je maskenbal!

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dok ne zaboravim, netko je tu imao dilemu oko subkulture i subkulture.
    Anić preferira suBkultura.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    jedno je tvoja individualnost, a drugo je vulgarnost, neukus i neprimjerenost.ja na posao ne dolazim kao maria71 (mada mi je lijep takav stil), nosim i traperice i suknje koje otkrivaju koljena, znam se i ležernije obući, ali ne bih obukla dekolte do pola sisa, majicu bez pupka sa kojeg visi rinčica ili da mi iz traperica vire tange. ako ti viri crvena tanga iz hlača nemoj mi reći da je to individualni stil i da nema veze sa isticanjem seksualnosti. a zašto bi se na poslu pred učenicima, na sudu, u banci itd trebala isticati npr. seksualnost ili bilo koji drugi "neuobičajni" individualni stil? tu se radi nekakav posao, to je centar zbivanja, a ne isticanje tvoje osobnosti, tvojih tetovaža i tvog stila. ne kažem da svi trebamo biti uniforme, daleko od toga. ali u nekakvim realnim okvirima, poštujući određena pravila oblačiti se u skladu sa svojim stilom i ukusom. može i sutkinja istaknuti svoj stil, a opet ostati primjerena za svoju funkciju. ajde recite mi u kojoj ste to demokratskoj zemlji vidjeli da sutkinja u sudnicu dolazi u uskoj crvenoj kožnoj minici sa salonkama ili sa rinčicom u nosu i jež frizurom ili irokezom i zelenim ružem na ustima ili bilo čime što vrišti. ja do sada još nisam i nadam se da neću pa neka sam primitivni konzervativni balkanac.
    Da, ali što je "neuobičajni" individualni stil?
    Starijim učiteljicama u školi u kojoj sam bila na praksi su moje boje i crtice bile neuobičajne i neprihvatljive na primjer.
    Prije pola stoljeća bilo je svašta neprihvatljivo, što je to danas? Što će to biti? I gdje će to biti? Možemo li usporediti našu zemlju s drugim zemljama, Primorje sa Slavonijom, Dalmaciju sa Zagrebom, Rijeku s prigradom, moj kvart s drugim kvartom itd. Razlike uvijek postoje, neminovne su, većina nije svugdje isto, uobičajno nije uobičano svugdje. Tko odlučuje o tome i tko bi se sve trebao tome podrediti?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

slažem se s eris i doroteom24

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

. Tko odlučuje o tome i tko bi se sve trebao tome podrediti?
    Evo mi - upravo vijećamo lol

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hehe ako ste to samo vi i to ovako virtualno, onda ok evo ja ću virtualno obuti pete i sivi kostimić samo za ovu priliku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Trebat će puno konzervativnosti u mladim ljudima da se sačuva bar malo onog što je preostalo nakon što su stariji prolupali . Tome služe konzerve da čuvaju od kvarenja.
    čuvaju od kvarenja i unose u organizam (inače tijelo, a u ovom kontekstu i u dušu) otrove

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tko odlučuje o tome ?
    Zvjezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o konzervama....
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    čuvaju od kvarenja i unose u organizam (inače tijelo, a u ovom kontekstu i u dušu) otrove
    a koliko tek zagadjuju okolis

dok ne skuzimo da se u beskonacnost recikliraju
    Posljednje uređivanje od ivarica : 31.08.2010. at 13:50 Razlog: zagrade, zagrade

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da, ali što je "neuobičajni" individualni stil?
    Starijim učiteljicama u školi u kojoj sam bila na praksi su moje boje i crtice bile neuobičajne i neprihvatljive na primjer.
    Prije pola stoljeća bilo je svašta neprihvatljivo, što je to danas? Što će to biti? I gdje će to biti? Možemo li usporediti našu zemlju s drugim zemljama, Primorje sa Slavonijom, Dalmaciju sa Zagrebom, Rijeku s prigradom, moj kvart s drugim kvartom itd. Razlike uvijek postoje, neminovne su, većina nije svugdje isto, uobičajno nije uobičano svugdje. Tko odlučuje o tome i tko bi se sve trebao tome podrediti?
    ne kužim kakve su to boje i crtice, ali predpostavljam da si ti to ukomponirala tako da ne izgleda neukusno. pa ispod sivog odijela se može obući zanimljiva i čudna košulja, a da ne izgleda vulgarno i napadno. pete ti nitko ne može narediti. ti možeš nositi i niske cipele na kostim, a kostim također može biti malo čudnijeg kroja, a da ne vrišti i iskače iz kolektiva. znam žensku koja je na posao dolazila u nekakvim čudnim balerinskim suknjicama sa košarom kao crvenkapica umjesto torbe i to mi je bilo simpa i nije djelovala ni vulgarno ni ekstremno, samo pomalo čudno, ali vrlo zanimljivo. i to mi se jako sviđalo. hoću reći da se barem danas u tom izobilju ponuda uvijek može naći određeni način kako istaknuti svoju osobnost, a da se pri tome ne izgleda preupadljivo, vulgarno ili neprimjereno. jer zaista mislim da se prilikom obavljanja posla nema nikakvog razloga niti opravdanja tako izgledati. i zaista vjerujem da kupaćim kostimima nije mjesto u restoranu ili na ulici, čak je i kažnjivo ili će te izbaciti van u najmanju ruku i vjerujem da većina ljudi tako smatra. a hoće li to biti jednog dana prihvatljivo nemam pojma. samo pitanje je zašto bi netko želio hodati po ulici u gaćama i grudnjaku? kakvu osobnost i individualni stil time pokazuje?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Postoje i prirodni konzervansi, koji ne truju ni tijelo, ni dušu, ni okoliš. XD

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam za konzerve s prirodnim konzervansima

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Postoje i prirodni konzervansi, koji ne truju ni tijelo, ni dušu, ni okoliš. XD
    X
    Takve fine pekmeze ja držim doma u malim staklenkama. I svaki put kad ih otvorim, podsjete me usred zime, kiše i sivila, na sve mirise, boje i bogatstva ljeta i jeseni...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Takve fine pekmeze ja držim doma u malim staklenkama. I svaki put kad ih otvorim, podsjete me usred zime, kiše i sivila, na sve mirise, boje i bogatstva ljeta i jeseni...
    a zamisli sad pravu svjezu vocku, sa stabla evo bas ubranu u sezoni u kojoj joj je i red

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

divna mi je ova poezija u koju se ova rasprava pretvorila
    divne ste sve

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne kužim kakve su to boje i crtice, ali predpostavljam da si ti to ukomponirala tako da ne izgleda neukusno. pa ispod sivog odijela se može obući zanimljiva i čudna košulja, a da ne izgleda vulgarno i napadno. pete ti nitko ne može narediti. ti možeš nositi i niske cipele na kostim, a kostim također može biti malo čudnijeg kroja, a da ne vrišti i iskače iz kolektiva. znam žensku koja je na posao dolazila u nekakvim čudnim balerinskim suknjicama sa košarom kao crvenkapica umjesto torbe i to mi je bilo simpa i nije djelovala ni vulgarno ni ekstremno, samo pomalo čudno, ali vrlo zanimljivo. i to mi se jako sviđalo. hoću reći da se barem danas u tom izobilju ponuda uvijek može naći određeni način kako istaknuti svoju osobnost, a da se pri tome ne izgleda preupadljivo, vulgarno ili neprimjereno. jer zaista mislim da se prilikom obavljanja posla nema nikakvog razloga niti opravdanja tako izgledati. i zaista vjerujem da kupaćim kostimima nije mjesto u restoranu ili na ulici, čak je i kažnjivo ili će te izbaciti van u najmanju ruku i vjerujem da većina ljudi tako smatra. a hoće li to biti jednog dana prihvatljivo nemam pojma. samo pitanje je zašto bi netko želio hodati po ulici u gaćama i grudnjaku? kakvu osobnost i individualni stil time pokazuje?
    Netko u kupaćem kostimu u restoranu ili na ulici nije tako obučen da bi tebe ugrožavao i povrijedio ti osjećaje (najčešće) nego jer je vjerojatno jako ležeran i opušten i ne vidi u svom tijelu obučenom u kupaći kostim neku prijetnju društvu i društvenom poretku. Najčešće su tako ljeti obučeni turisti jer se mogu opustiti i zaboraviti na norme ponašanja koje im njihovo društvo nameće (bar na dva tjedna) ili im njihovo društvo to ne nameće pa u tome ne vide problem. U svakom slučaju, ako prestanemo osobno shvaćati nečije postupke (u ovom slučaju odijevanje) koje nas direktno ne ugrožavaju i pitanje je ugrožavaju li ikoga, onda možda prestanemo i vidjeti prijetnju u njima. Kome prijeti zelena kosa neke sutkinje na primjer?
    Posljednje uređivanje od vitekova mamuška : 31.08.2010. at 14:16

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odjeća je karakteristika običaja, a običaji su ogledalo ideja.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Već sam rekla da je meni supersvejedno kako se tko oblači... Pored mene može prošetati i tip s fudbalerkom , bukle dekolteom i omanjim spido gaćama , bit će mi potpuno svejedno... Ili kad pokojni Tom GOtovac napravi performans oko svoje golotinje, mene to ne dira, jer iskreno, fućka mi se za njegovu meštriju.

Ali na odjeću trebate gledati malo šire... Cijela znanost je razvijena oko mode kroz povijest. Gotovac ili Vlasta D. će se skidati po Ilici dok ima ljudi kojima to smeta. I oni to ne rade , jer oni inače hodaju goli , nego zato jer nekome smeta. Pa provociraju. Mislim da se sv. Franjo skinuo gol na trgu, kad je odlučio napustiti svjetovnost. U toj golotinji nije bilo nikakve seksualne konotacije...Niti provokacije . I dok je u umjetnosti provokacija poželjna mislim da na satu matematike i nije...Niti na sudu, bolnici... Provokacija nije poželjna osobina jednog kirurga, jer provokacija izaziva puno energije.

A da se vratim na početak teme: svoju kćer ne bih htjela u 7 razredu gledati kako se oblači kao stara baba, ali ne bih htjela ni da hoda u izrazito vidljivim tangama, i superultramini topu. Mislim da nije zdravo za dječju psihu takvo oblačenje...

Joj, kako je danas teško postići ravnotežu i normalnost...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

X

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    a zamisli sad pravu svjezu vocku, sa stabla evo bas ubranu u sezoni u kojoj joj je i red
    Da, ali ja tu voćku želim ponekad prenjeti i u sivilo kada jednostavno nemam nikakvog voća... Želim sačuvati onaj višak koji nisam pojela, podjelalia dragim ljudima...Jer ne želim jesti avokado, otrovne jabuke iz Čilea, banane koje su trunule u nekkakvim hladnjačama. Ja ponekad želim izvaditi iz škrinje smrznute šljive i napraviti pitu, želim si palačinku pojesti sa svojim domaćim đemom, štrudl napraviti od tih jabuka u kojima sam se davila kroz jesen.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Već sam rekla da je meni supersvejedno kako se tko oblači... Pored mene može prošetati i tip s fudbalerkom , bukle dekolteom i omanjim spido gaćama , bit će mi potpuno svejedno... Ili kad pokojni Tom GOtovac napravi performans oko svoje golotinje, mene to ne dira, jer iskreno, fućka mi se za njegovu meštriju.

Ali na odjeću trebate gledati malo šire... Cijela znanost je razvijena oko mode kroz povijest. Gotovac ili Vlasta D. će se skidati po Ilici dok ima ljudi kojima to smeta. I oni to ne rade , jer oni inače hodaju goli , nego zato jer nekome smeta. Pa provociraju. Mislim da se sv. Franjo skinuo gol na trgu, kad je odlučio napustiti svjetovnost. U toj golotinji nije bilo nikakve seksualne konotacije...Niti provokacije . I dok je u umjetnosti provokacija poželjna mislim da na satu matematike i nije...Niti na sudu, bolnici... Provokacija nije poželjna osobina jednog kirurga, jer provokacija izaziva puno energije.

A da se vratim na početak teme: svoju kćer ne bih htjela u 7 razredu gledati kako se oblači kao stara baba, ali ne bih htjela ni da hoda u izrazito vidljivim tangama, i superultramini topu. Mislim da nije zdravo za dječju psihu takvo oblačenje...

Poptisujem svako slovo!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad mi nije jasno jel ekipa koja preferira travnate suknje iz principa ne radi ajvare i kisele krastavce ?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne mijenja samo umjetnost svijet i društvo u kojem živimo, i ne bi bilo dobro da je tome tako. Mijenjamo ga svi mi svaki dan.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da svi mjenjamo, samo umjetnost je nekakav pokazatelj stanja društva, pa je nju lakše navesti kao opći primjer.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi nije jasno jel ekipa koja preferira travnate suknje iz principa ne radi ajvare i kisele krastavce ?
    A jel sam ja zgriješila ako radim i koristim domaće pekmeze i domaće ajvare , a nosila sam travnatu suknju ?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Samo mi je naprosto neshvatljivo kada se netko čudom čudi kako je to način odijevanja povezan sa seksualnošću - jer jest.
    i sto sad ako je odjevanje i djelom povezano sa seksualnoscu?
    sto je tako strasno i subverzivno sa tom seksualnoscu koja je ocito trn u oku mnogima na ovom topiku.
    ako ti je nesto sto netko ima ili nema na sebi, privlacno u seksualnom smislu to je tvoja stvar.
    i sto je u tome tako strasno?
    jer mi se sve vise cini da je to zapravo teza. te roze frizure i slicno ocito puno manje uznemiruju duhove, od minica, dekoltea i slicno. naravno samo na zenama.
    ah zaboravila sa na muskarce u kratkim hlacama koji ne mogu uci u katastar. pa sad ako katastar nema vecih problema od golih muskih listova, neka im je.

uopce, pokusavam se zapravo sjetiti s cim je ovaj topik poceo i sto je teza?
    novo zakonodavstvo koje ce djeci zabraniti nosenje kratkih hlaca i zenama propisati koliko prstiju ispod vrata smije ici dekolte?

ili samo zgrazanje na tamo neke xy koje nose ovo ili ono?

i uopce zasto?
    ne zivim u hrvatskoj, ali u zemlji slicnog mentaliteta. te sam cesto u hrvatskoj i na jugu i u zagrebi i u istri.
    i zaiste se ne mogu sjetiti da na ulicama, u institucijama i slicno, ikada vidjela neki ogroman broj ljudi obucenih cudnovato, provokativno, ideoloski......
    upravo obrnuto.
    95 % nas ukljucujuci i sebe hodamo okolo i unaokolu obuceni manje vise "normalno", uobicajno u skladu sa raznim dress codovima.

medutim, citajuci ovaj topik, covjek bi pomislio da na nasim ulicama, vrticima, skolama, univerzitetima i opcenito javnim prostorima sve vrvi od pankera, lara croft, playboyevih zecica, raznih subverzivnih (ja ovo po anicu) pojava, te se sirote zenice u sivim kostimicima i salonkama, sa svojim austrougarskim bakama jedva provlace kroz tu svu gungulu.
    te zatvaraju oci da im sva ta uzasna promiskuitetna, te svih pravih vrijednosti (ukoliko nisu dobro spremljene u konzervama) lisena masa, ne bi poremetila dusevni mir.

mozda ja zivim u paralelnom svemiru, ili sam kod zdravih ociju slijepa, a mozda vrijedi ona, da je puno toga u ocima (i umu) promatraca.
    i da podsjetim: tolerancije i demokracije se upravo odlikuju time da omogucuju postojanje onih 5,10 % drugacijih.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zasto?
    sto je tu tesko?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako mi je drago da si napisala ovaj post, ja bih rekla slično, ali ti si to savršeno uobličila :kissass:

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

O, hvala, hvala na ovom "i" .

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Netko u kupaćem kostimu u restoranu ili na ulici nije tako obučen da bi tebe ugrožavao i povrijedio ti osjećaje (najčešće) nego jer je vjerojatno jako ležeran i opušten i ne vidi u svom tijelu obučenom u kupaći kostim neku prijetnju društvu i društvenom poretku. Najčešće su tako ljeti obučeni turisti jer se mogu opustiti i zaboraviti na norme ponašanja koje im njihovo društvo nameće (bar na dva tjedna) ili im njihovo društvo to ne nameće pa u tome ne vide problem. U svakom slučaju, ako prestanemo osobno shvaćati nečije postupke (u ovom slučaju odijevanje) koje nas direktno ne ugrožavaju i pitanje je ugrožavaju li ikoga, onda možda prestanemo i vidjeti prijetnju u njima. Kome prijeti zelena kosa neke sutkinje na primjer?
    krasno receno!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

seni super post

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i sto sad ako je odjevanje i djelom povezano sa seksualnoscu?
    sto je tako strasno i subverzivno sa tom seksualnoscu koja je ocito trn u oku mnogima na ovom topiku.
    ako ti je nesto sto netko ima ili nema na sebi, privlacno u seksualnom smislu to je tvoja stvar.
    i sto je u tome tako strasno?
    jer mi se sve vise cini da je to zapravo teza. te roze frizure i slicno ocito puno manje uznemiruju duhove, od minica, dekoltea i slicno. naravno samo na zenama.
    ah zaboravila sa na muskarce u kratkim hlacama koji ne mogu uci u katastar. pa sad ako katastar nema vecih problema od golih muskih listova, neka im je.

uopce, pokusavam se zapravo sjetiti s cim je ovaj topik poceo i sto je teza?
    novo zakonodavstvo koje ce djeci zabraniti nosenje kratkih hlaca i zenama propisati koliko prstiju ispod vrata smije ici dekolte?

ili samo zgrazanje na tamo neke xy koje nose ovo ili ono?

i uopce zasto?
    ne zivim u hrvatskoj, ali u zemlji slicnog mentaliteta. te sam cesto u hrvatskoj i na jugu i u zagrebi i u istri.
    i zaiste se ne mogu sjetiti da na ulicama, u institucijama i slicno, ikada vidjela neki ogroman broj ljudi obucenih cudnovato, provokativno, ideoloski......
    upravo obrnuto.
    95 % nas ukljucujuci i sebe hodamo okolo i unaokolu obuceni manje vise "normalno", uobicajno u skladu sa raznim dress codovima.

medutim, citajuci ovaj topik, covjek bi pomislio da na nasim ulicama, vrticima, skolama, univerzitetima i opcenito javnim prostorima sve vrvi od pankera, lara croft, playboyevih zecica, raznih subverzivnih (ja ovo po anicu) pojava, te se sirote zenice u sivim kostimicima i salonkama, sa svojim austrougarskim bakama jedva provlace kroz tu svu gungulu.
    te zatvaraju oci da im sva ta uzasna promiskuitetna, te svih pravih vrijednosti (ukoliko nisu dobro spremljene u konzervama) lisena masa, ne bi poremetila dusevni mir.

mozda ja zivim u paralelnom svemiru, ili sam kod zdravih ociju slijepa, a mozda vrijedi ona, da je puno toga u ocima (i umu) promatraca.
    i da podsjetim: tolerancije i demokracije se upravo odlikuju time da omogucuju postojanje onih 5,10 % drugacijih.
    seni pa u ničemu nije problem. sve ovo što ti pišeš je ok. meni je najviše zapelo za oko izjava da bi ustvari gola učiteljica bila nedolična jedino zbog higijene. znači ako ima gaćice pa joj se ne cijedi sve ok.
    a ja nemam problema sa seksualnošću, mislim da nitko ovdje nema. jedino nisu sve prigode te gdje je se treba isticati. i naručito ne pred djecom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=1499190&id=1360698229&ref=fbx_album

eto ,to sam ja u svom normalnom izdanju , cipele se ne vide ,ali su crne i zatvorene XP

da me se ne uzima u usta , bez da se zna kako se nosim po vani
    Posljednje uređivanje od maria71 : 31.08.2010. at 15:29

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=1499190&id=1360698229&ref=fbx_album

eto ,to sam ja u svom normalnom izdanju , cipele se ne vide ,ali su crne i zatvorene XP

da me se ne uzima u usta , bez da se zna kako se nosim po vani
    bila sam bezobrazna pa škicnula i druge slike. bome kako si se opisala zamišljala sam te zakopčanu do grla, a vide se tu i nogice te rasni dekolte....c c c. tako se slično i ja oblačim

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bila sam bezobrazna pa škicnula i druge slike. bome kako si se opisala zamišljala sam te zakopčanu do grla, a vide se tu i nogice te rasni dekolte....c c c. tako se slično i ja oblačim
    Draga, vjerojatno bi se iznenadila i da vidiš mene...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Draga, vjerojatno bi se iznenadila i da vidiš mene...
    čuj, ja sam zainteresirana, volim gledati

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A tek da je mene netko danas vidio - Roxy -pas ima frku s probavom pa sam izletjela van u bordo trenirci, crvenoj majci i rozoj jaknici - kakofonija kakvu samo ja mogu proizvesti bez čarapa u tenisicama s punđom.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maria71 baš su mi ljepe fotke

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Točno to mi je palo sinoć na pamet!
    Al s obzirom da mi se postovi pojavljuju tek idući dan, nisam imala volje ništa više pisat.
    Vitekova mama, izražavaš moje misli!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A tek da je mene netko danas vidio - Roxy -pas ima frku s probavom pa sam izletjela van u bordo trenirci, crvenoj majci i rozoj jaknici - kakofonija kakvu samo ja mogu proizvesti bez čarapa u tenisicama s punđom.

i sto bi se dogodilo da si takva uletjela u neku instituciju ili da je neko dijete danas takvo otislo u skolu?
    nista i nikakvog sloma drustva kakvog znamo i volimo ne bi bilo
    ko sto se nista nije dogodilo kad sam se ja u takvom izdanju vjencala - tregerice, donja majica i tenisice

karikiranje s golim uciteljicama i higijenom njihovih stolica (onih na kojima sjede) nema smisla komentirati kad takve ne bi stigle nego izaci iz kuce (osim u performansima vlaste delimar)

(avatar za mariju, ona ce meni da meni ajvar nije ok )

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Potpisujem seni.
    Ja to čak ne bi nazvala seksualnosti, mislim da se odijevanjem više pokazuje seksipil, nego sama seksualnost, nebitno.
    Nerviraju me žene koje se toliko groze dekoltea, minica i ostalog i koje na temelju toga ocijenjuju moral neke žene. Alergična sam na to!
    I ne obuče se svaka žena izazovno da bi privlačila neugodne komentare i poglede, nego se neke od nas jednostavno dobro i svoje osijećaju u privlačnom izdanju (po svojim mjerilima privlačnom), neke od nas vole svoje noge/koljena/dekoltee/leđa i žele ih vidit u minici/bretelama... To je stvar samo osobnog ukusa. Ja npr. ne osuđujem nikoga s mišjom frizurom, obučenog kao časna iako to nije, od glave u pete u bež, potpuno nenašminkanog u s raščupanim obravama i nedepiliranim nogama, iako takav stil ne volim, ne sviđa mi se, i nikad ne bi sebe mogla zamislit u tom izdanju jer se volim uređivat od uvijek i fizički izgled (moj, ne tuđi) mi je bitan i uveseljava me šminkanje i šarenilo boja, a bome i minica i kao što je netko spomenuo kao nešto loše- tanke japanke i narukvica oko gležnja. Ali to je stvar osobnog izbora i takva bi trebala ostat! Pa po meni čak i u školi. Zašto bi poslovno mjesto bilo lišeno osobnosti?!? Toliko vremena se tu provede i toliko sebe ostavi pa ne vidim zašto naša osobnost ne bi i tamo bila na vidjelu.

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •