Meni je nekako uloga majke, a posebno u segmentu dojenja svoje djece, pomogla da uvidim razliku između "naučenog" gledanja na seksualnost ljudskog tijela i svog vlastitog gledanja na isto. Jedino što mene smeta u odijevanju koje je prenaglašeno seksualno jest onaj dio da se neke žene tako oblače, ne zbog sebe i svoje potrebe jer su sebi lijepe u toj odjeći i jer one sebe vide baš u toj odjeći i tako se osjećaju ispunjeno, već jer su preuzele od "muškog društva" ulogu žene koja je objekt, a ne subjekt,a o čemu se već pisalo. Međutim, budući da nas različite potrebe usmjeravaju na različita ponašanja, a vrlo često različite potrebe nas usmjeravaju i na isto ponašanje (iz različitih potreba će netko danas obući minicu ili haljinu do poda ili staviti piercinge po sebi), ne možemo suditi niti procjenjivati ljude po izgledu i oblačenju pa bi onda i sloboda, u ovom slučaju odijevanja, trebala biti veća.
Kao što se iz prethodnih postova može iščitati, različiti su pogledi na istu stvar pa tako je nekima čovjek s dreadima prljav i neprilagođen, a nekome je kreativac i individualac. Ljudima koji ih nose oni znače različite stvari, ali sam sigurna da je malo kome tko ih nosi jasno zašto to nekima od vas nije prihvatljivo.
Maria71 kaže da se oblači u školu neupadljivo i jednostavno jer je njen stav da na nastavi ona treba biti u drugom planu, a znanje u prvom. Evo, recimo, moj stav je potpuno drukčiji. Kad sam ja radila u školi, bilo mi je važno da i moje odijevanje odašilje učenicima neku poruku o meni, da me preko te poruke mogu upoznati jer se u školi ne prenosi samo znanje, već i stavovi, uvjerenja, različita mišljenja, važnost poštivanja individualnosti. I mogu vam reći da su me klinci, i na nastavi,a i prije na praksi, puno više prihvaćali i prilazili mi i osjećali se ugodno sa mnom nego mojim kolegicama, davali su mi komplimente, curice me pitale gdje kupujem hulahopke

jer sam bila sva u bojama i na crtice. Starijim učiteljicama to nije baš bilo prihvatljivo, ali očito da nisu baš bile u pravu

Mene ova rasprava asocira trenutno na naš stan koji ima išarane zidove i stol "prljav" od vodenih boja, krevet po kojem djeca ( i njihovi gosti) skaču pa je madrac u komi,... nekim gostima je to too much i ne kuže, nekima bi vjerojatno bio pokazatelj roditelja koji ne razumiju koliko je bitno da sve bude uglancano i čisto i da se može ispeglati, popeglano po crti na koju se porezati možeš, neodgovornih roditelja ili čak roditelja nekonformista (koji sigurno pripadaju subkulturalnih skupinama!!!)...a nekima je to super, kreativno, lijepo, fora, neki su ravnodušni. Pitam se što bi na to rekli priručnici o obiteljima iz šezdesetih ili tridesetih čak!