Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 680

Tema: Pristojno odijevanje

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivarica, fantastičan avatar !
    ma ne bi se niš dogodila al bi meni bilo neugodno
    nisam ja za neke zatvorske kazne lol imala sam i ja kreativnu fazu kad sam išla u bakinom šlafruku u srednju školu
    samo filozofiramo na temu gdje je nam je sad trenutno neka granica pristojnog odjevanja

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    samo filozofiramo na temu gdje je nam je sad trenutno neka granica pristojnog odjevanja
    ne pricam ja o nekakvih fazama nego isto o granicama
    jel ta granica treba biti osobna (mi neke) ili je treba drustvo postaviti (vi neke)
    i ako je treba normirati, cije su onda to granice (vase valjda)

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Oooo, žene moje, žene... Storma, Seni, Saša (sve na "S" :p). Pa ja ne tvrdim da jedan dress code jest ili nije ok niti tvrdim da ima išta strašno u tome što odjećom izražavamo seksipil, niti tvrdim... ne sjećam se sad šta mi je Storma napisala... Ja se samo pitam zašto se ovdje pokušava negirati povezanost odjeće i seksualnosti, kada ta povezanost postoji!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja mislim da institucije trebaju propisivati norme ponašanja pa i odjevanja pod svojim krovom, obitelji pod svojim krovom, a to sve zajedno stvara neku društvenu klimu za koju bih ja voljela da otvara prostor za kvalitetnu i kreativnu komunikaciju, a ne potrošačko reklamiranje atributa i jefitno šokiranje. Ne mislim da su nam stavovi jako udaljeni iako ima pojedinaca koji bi i ovdje šokirali radi šoka i koješta nabrljamo u postovima - ovisno o raspoloženju i situaciji doma odnosno na poslu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

seksualnost je dio našega života i povezan je sa mnogočime, ne samo sa odjećom.
    hrana je isto seksepilna (čak neke namirnice proglašavaju i afrodizijacima).
    higijena.
    spavanje.
    hod.
    pranje podova (sjetimo se Oskara Daviča).

nitko ovdje ne izbjegava povezati odjeću i seksualnost, ali ne dati joj (odjeći) ni primarnu seksualnu konotaciju.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tica prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem seni.
    Ja to čak ne bi nazvala seksualnosti, mislim da se odijevanjem više pokazuje seksipil, nego sama seksualnost, nebitno.
    Nerviraju me žene koje se toliko groze dekoltea, minica i ostalog i koje na temelju toga ocijenjuju moral neke žene. Alergična sam na to!
    I ne obuče se svaka žena izazovno da bi privlačila neugodne komentare i poglede, nego se neke od nas jednostavno dobro i svoje osijećaju u privlačnom izdanju (po svojim mjerilima privlačnom), neke od nas vole svoje noge/koljena/dekoltee/leđa i žele ih vidit u minici/bretelama... To je stvar samo osobnog ukusa. Ja npr. ne osuđujem nikoga s mišjom frizurom, obučenog kao časna iako to nije, od glave u pete u bež, potpuno nenašminkanog u s raščupanim obravama i nedepiliranim nogama, iako takav stil ne volim, ne sviđa mi se, i nikad ne bi sebe mogla zamislit u tom izdanju jer se volim uređivat od uvijek i fizički izgled (moj, ne tuđi) mi je bitan i uveseljava me šminkanje i šarenilo boja, a bome i minica i kao što je netko spomenuo kao nešto loše- tanke japanke i narukvica oko gležnja. Ali to je stvar osobnog izbora i takva bi trebala ostat! Pa po meni čak i u školi. Zašto bi poslovno mjesto bilo lišeno osobnosti?!? Toliko vremena se tu provede i toliko sebe ostavi pa ne vidim zašto naša osobnost ne bi i tamo bila na vidjelu.
    Ovdje nitko nije osudio nekoga na temelju izgleda, niti komentirao nečiju radnu sposobnost, niti moral - da, primjerice, nekoga tko nosi minicu ili dekolte treba nazvati prostitutkom, što je spomenuto već nekoliko puta.

Rasprava je krenula u ovom smjeru jer smo razgovarale o zamišljenim ekstremnim situacijama - goloj učiteljici, npr. - i koliko smo spremni prihvatiti takve promjene, ukoliko ili kada se dogode.

I koliko me uopće ne zanima kako se tko odijeva u slobodno vrijeme, ideja (kako sam negdje gore napisala) da stanem pred dječji zbor u sm outfitu (jer kao takva nikoga ne ugrožavam, što je jedina granica u zamišljenom liberalnom svijetu) mi je - potpuno nezamisliva, ali i smiješna.
    Već mi odavno neka tema nije bila ovako zabavna!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moram samo komentirati ivaricin avatar.
    wau mau!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

I koliko me uopće ne zanima kako se tko odijeva u slobodno vrijeme, ideja (kako sam negdje gore napisala) da stanem pred dječji zbor u sm outfitu (jer kao takva nikoga ne ugrožavam, što je jedina granica u zamišljenom liberalnom svijetu) mi je - potpuno nezamisliva, ali i smiješna.
    Već mi odavno neka tema nije bila ovako zabavna!
    "liberalni svijet" ma sto taj izraz znacio, sigurno to nece zahtjevati od tebe.
    dakle gdje je problem?
    i ako mogu primjetiti, sa apsurdnim outfitima je poceo taj "neliberalni" dio na topiku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Početkom devedesetih sam upisala faks. Sjećam se profesora koji su mi predavali i njihvog načina oblačenja. Žene- bez dekoltea, sa čarapama, nikada nikoga nisam vidjela u košulji/majici bez rukava. Muškarci- kravata, sako, košulja, samt hlače, hlače "na crtu", nikada nikoga nisam vidjela u nike majici da drži predavanje. Samim svojim stavom i načinom oblačenja, komunikacijom i tome slično u nama studentima su izazivali strahopoštovanje. Hvala im na tome! Nekoliko godina (točnije petnaestak) kasnije održavalo se je predavanje o EU i pozvana sam na taj isti faks. Predavanje je držala žena/djevojka u čizmicama, hlačama do koljenja, grilonkama sa uzorkom, imala je na sebi dekoltiranu košulju. Tijekom predavanja je u više navrata sjela na stol, hlače su se podigle do pola bedra, prekrižila je noge..... i tako nam je držala "ozbiljno" predavanje. Ja osobno je uopće nisam doživjela ozbiljno, ma koliko ozbiljno ona govorila. Ne kažem da nije imala znanja o materiji, no sam njen stav i način komunikacije i ponašanja na katedri je zasjenio sve ono što je rekla. Uopće je nisam doživjela ozbiljno, a o eventualnoj mogućnosti da mi kroji sudbinu kod polaganja ispita napadao me je smijeh. Dakle, konkretno- svi mi svojim oblačenjem šaljemo nekakve poruke. A zašto se oblačimo tako kako se oblačimo? Zato jer su nas tako naučili naši roditelji. U slobodno vrijeme se doista možemo oblačiti slobodno, pa i hodati gologuzi po svojoj kući. No, već izlazak na ulicu, faks, školu, kino, sud..... od nas traži da se pridržavamo nekih nepisanih (često i pisanih) pravila odijevanja. I u tome ne vidim ništa loše. Mi smo toliko slobodan narod, da bi se našlo onih koji bi bez kompleksa hodali po ulici gologuzi.
    I usput, gologuza djeca (ne novorođenčad i bebe, već djeca!) na plaži. Pristojno ili ne, prihvatljivo ili ne, o tome ima druga tema. Zar je možda tu početak odgoja o pristojnom/nepristojnom odijevanju?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto se oblačimo tako kako se oblačimo? Zato jer su nas tako naučili naši roditelji. U slobodno vrijeme se doista možemo oblačiti slobodno, pa i hodati gologuzi po svojoj kući. No, već izlazak na ulicu, faks, školu, kino, sud..... od nas traži da se pridržavamo nekih nepisanih (često i pisanih) pravila odijevanja. I u tome ne vidim ništa loše. Mi smo toliko slobodan narod, da bi se našlo onih koji bi bez kompleksa hodali po ulici gologuzi.
    I usput, gologuza djeca (ne novorođenčad i bebe, već djeca!) na plaži. Pristojno ili ne, prihvatljivo ili ne, o tome ima druga tema. Zar je možda tu početak odgoja o pristojnom/nepristojnom odijevanju?
    Ja se na ovo moram nasmijati jer se definitvno ne oblačim kako su me roditelji naučili, a i malo koga se, koga poznajem, mogu sjetiti da se oblači po mjerilima svojih roditelja.
    A ovo da smo slobodan narod mi je isto smiješno jer mi često čini da većina, kao klonovi, slijede jedan drugoga, od odijevanja do razmišljanja o ozbiljnim stvarima i pokazuju prstom na manjinu koja se onda ističe i ispada jako provokativna i čudna (malo karikiram). Teško da bi se javio pokret gologuzih
    A o pristojnosti gole djece na plaži ne bih ovdje

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nitko ovdje ne izbjegava povezati odjeću i seksualnost, ali ne dati joj (odjeći) ni primarnu seksualnu konotaciju.
    Pa ja joj ni ne dajem primarnu seksualno konotaciju, ali baš ovdje smo mogli pročitati rečenice otvorenog čuđenja otkud povezanosti odjeće sa golotinjom, seksom, itd., pa zato sam i reagirala. Mogu ih citirati ako želiš.

A da ne govorim o komentaru kako bi bilo ok da je učiteljica gola u razredu, samo da nema opasnosti od zaraze i bolesti. Znači, bilo bi ok da je samo u gaćicama? Pa baš me zanima kako bi na takvu učiteljicu reagirali srednjoškolci! Vjerujem da bi im samo limesi i derivacije bili na pameti!

To hoću reći, glupo mi je i pretjerano negiranje povezanosti odjeće i seksualnosti (seksipila, kako tko želi), a ovdje je se to jasno moglo pročitati u nekoliko postova!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo toliko slobodan narod, da bi se našlo onih koji bi bez kompleksa hodali po ulici gologuzi.
    s kojim pokricem ovo pises?
    mislim, premijesno mi je da mi raspravljamo 10 stranica o ovom zbog pretpostavki da smo toliko slobodne/i da bi sutra redom setali/e gologuzi
    otkud ti tako malo vjere u ljude (a puno u institucije koje ih stite od njih samih, groznih kakvi jesu, jel to dolazi obrnuto proporcionalno?)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Predavanje je držala žena/djevojka u čizmicama, hlačama do koljenja, grilonkama sa uzorkom, imala je na sebi dekoltiranu košulju. Tijekom predavanja je u više navrata sjela na stol, hlače su se podigle do pola bedra, prekrižila je noge..... i tako nam je držala "ozbiljno" predavanje. Ja osobno je uopće nisam doživjela ozbiljno, ma koliko ozbiljno ona govorila. Ne kažem da nije imala znanja o materiji, no sam njen stav i način komunikacije i ponašanja na katedri je zasjenio sve ono što je rekla. Uopće je nisam doživjela ozbiljno, a o eventualnoj mogućnosti da mi kroji sudbinu kod polaganja ispita napadao me je smijeh.
    u neka davna doba na tehnickom univerzitetu u becu jedna je zena odlucila studirati. to u ondasnje doba nije bilo ni uobicajno, a ni dozvoljeno. i na jedvite jade, nakon polaganja bezbrojnih testova (koje je polagala s debelo natprosjecnim rezultatima) i mnostvo sastanka raznih komisija to joj je bilo dozvoljeno. danas njena bista stoji u prostorim atog istog univerziteta.

neke od primjedbi ondasnjih profesora koji su odlucivali o njenom prijemu:
    -spopadao me je smijeh na pomisao da bi ta zena (tad je jos bilo uvrijezeno misljenje da je njihov mozak ponesto retardiran za znanstvena dostignuca) mogla sjediti u predavaoni i polagati ispite.

- mozda je i pametna, ali to sto je zena i jos u tim suskavim suknjama pa kako bi to izgledalo za katedrom. to zasjenjuje sve sto bi ona teoretski i hipotetski mozda i mogla.

nagradno pitanje:
    govore li te recenice vise o doticnoj buducoj studentici o kojoj se radi, ili vise o doticnom profesoru koji te recenice izrice?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kad sam radila kao profesorica jednom me ravnateljica zamolila da odem doma i da se presvučem jer mi viri pupak ispod majice kad podignem ruku. Bila sam full mlada, tek sa faksa, i dječaci su uistinu bili opterečeni mojim grudima, čak su imali nepristojne komentare. Mislim da je i samoj profesorici jednostavnije i lakše raditi ako pristojnim odjevanjem izbjegne takve neugodne i nepotrebne situacije.
    Opet s druge strane ja sam maksimalno napravila sa tom djecom jer sam išla od stola do stola i ulagala puno energije u svakog đaka posebno. Nakon mjesec dana imali su više radova nego svih mjeseci zajedno prije nego sam ja došla. Znači nemože se reći da sam zbog svog odijevanja bila lošiji profesor od drugih.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    u neka davna doba na tehnickom univerzitetu u becu jedna je zena odlucila studirati. to u ondasnje doba nije bilo ni uobicajno, a ni dozvoljeno. i na jedvite jade, nakon polaganja bezbrojnih testova (koje je polagala s debelo natprosjecnim rezultatima) i mnostvo sastanka raznih komisija to joj je bilo dozvoljeno. danas njena bista stoji u prostorim atog istog univerziteta.

neke od primjedbi ondasnjih profesora koji su odlucivali o njenom prijemu:
    -spopadao me je smijeh na pomisao da bi ta zena (tad je jos bilo uvrijezeno misljenje da je njihov mozak ponesto retardiran za znanstvena dostignuca) mogla sjediti u predavaoni i polagati ispite.

- mozda je i pametna, ali to sto je zena i jos u tim suskavim suknjama pa kako bi to izgledalo za katedrom. to zasjenjuje sve sto bi ona teoretski i hipotetski mozda i mogla.

nagradno pitanje:
    govore li te recenice vise o doticnoj buducoj studentici o kojoj se radi, ili vise o doticnom profesoru koji te recenice izrice?
    jao seni sve dzaba je to

sad ce sigurno netko pitati tko je rekao da žene ne smiju studirati i kako možemo usporediti pravo na obrazovanje i slobodno oblačenje koje ometa nastavu svojom neozbiljnošću i erotičnošću.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imas pravo.
    nisam dovoljno dobro potcrtala glagole i izricaje u postu i mom nastavku.

pa da pojasnim:
    svaka slicnost primjedbi koje je dala rene7 i neimenovani profesor je namjerna.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    "liberalni svijet" ma sto taj izraz znacio, sigurno to nece zahtjevati od tebe.
    dakle gdje je problem?
    i ako mogu primjetiti, sa apsurdnim outfitima je poceo taj "neliberalni" dio na topiku.
    Nisam ni rekla da će zahtijevati.
    "Neliberalni" dio, kojeg spominješ, je nastao zbog teze da bi u "liberalnom" ozračju bilo dopušteno nositi/ne nositi sve što ne ugrožava druge, fizički ili mentalno, pa se ide u krajnosti zbog slikovitih opisa i situacija. To je sve.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sjećam se profesora koji su mi predavali i njihvog načina oblačenja. Žene- bez dekoltea, sa čarapama, nikada nikoga nisam vidjela u košulji/majici bez rukava. Muškarci- kravata, sako, košulja, samt hlače, hlače "na crtu", nikada nikoga nisam vidjela u nike majici da drži predavanje. Samim svojim stavom i načinom oblačenja, komunikacijom i tome slično u nama studentima su izazivali strahopoštovanje.
    Rekla bih kako je "problem" u tebi.
    Na našem fakultetu, profesori su dolazili svakakvi, ali ponajmanje u odijelima i "kravatirani". (Trenutno se mogu sjetiti samo trojice, a bili su puno bliži 80 nego 70 godina).

Nisu nam bili ništa veći autoriteti od onoga koji je na posao vječito dolazio u bijelim "startasicama" i kariranim hlačama. Dapače... prema brojnim nagradama sudeći, upravo taj je bio veliki znalac, a da je bio fantastičan predavač svjedoči upravo najveći broj studenata koji je hrlio k njemu na diplomski. Na njegova predavanja smo dolazili bez iznimke... na neka druga baš i nismo.

A najveći strah i trepet je bio profesor kojega nikada nitko nije ni vidio odjevenoga drugačije doli u izblijedjele traperice koje su mu visile, razvučenu izgužvanu majicu i sa cigaretom u ustima. Na njegovim se predavanjima tražila stolica više.
    A nisu bila obavezna.

(Sva sreća pa su ivarica i seni ovdje, pa mogu potvrditi ovo o čemu pišem).
    Posljednje uređivanje od apricot : 31.08.2010. at 21:12

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku

A da se vratim na početak teme: svoju kćer ne bih htjela u 7 razredu gledati kako se oblači kao stara baba, ali ne bih htjela ni da hoda u izrazito vidljivim tangama, i superultramini topu. Mislim da nije zdravo za dječju psihu takvo oblačenje...

Joj, kako je danas teško postići ravnotežu i normalnost...
    Jao miniminia, baš sam tako nešto htjela reći. Jel mi ovdje govorimo konzervativno kontra liberalno oblačenje, i šta je to po vama liberalno? Jel to biti otvoren za nove stvari, ideje, pristupe, ubjeđenja ili potpuno uklanjanje granica i ograničenja bilo čemu? Ako je ovo drugo, onda se ja smatram konzervativkom, jer moje granice počinju tamo gdje se ja ne osjećam ugodno i prirodno, pa bilo da sam ja nekako obučena ili neko u mojoj okolini(prisjetite se Kaeinog posta sa početka pisanja).
    I da, koliko nas je spremno prihvatiti sve ono što tvrdi da je ok, kada su u pitanju sopstvena djeca?! Njihovo oblačenje, muziku koju slušaju, društvo sa kojim izlaze, profesije koje odaberu, poroke koje prihvate, ili, što da ne, sexualnu orjentaciju koju žive. Mislim da trebamo biti realni, imali smo kroz istoriju periode dekadencije koji su uzeli maha, ali opet nisu bili opšteprihvaćeni i nisu zaživjeli, ne samo zbog crkve, već jednostavno što ljudski rod voli da ima neki red, pravila u svemu, pa tako i u oblačenju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Početkom devedesetih sam upisala faks. Sjećam se profesora koji su mi predavali i njihvog načina oblačenja. Žene- bez dekoltea, sa čarapama, nikada nikoga nisam vidjela u košulji/majici bez rukava. Muškarci- kravata, sako, košulja, samt hlače, hlače "na crtu", nikada nikoga nisam vidjela u nike majici da drži predavanje. Samim svojim stavom i načinom oblačenja, komunikacijom i tome slično u nama studentima su izazivali strahopoštovanje. Hvala im na tome! Nekoliko godina (točnije petnaestak) kasnije održavalo se je predavanje o EU i pozvana sam na taj isti faks. Predavanje je držala žena/djevojka u čizmicama, hlačama do koljenja, grilonkama sa uzorkom, imala je na sebi dekoltiranu košulju. Tijekom predavanja je u više navrata sjela na stol, hlače su se podigle do pola bedra, prekrižila je noge..... i tako nam je držala "ozbiljno" predavanje. Ja osobno je uopće nisam doživjela ozbiljno, ma koliko ozbiljno ona govorila. Ne kažem da nije imala znanja o materiji, no sam njen stav i način komunikacije i ponašanja na katedri je zasjenio sve ono što je rekla. Uopće je nisam doživjela ozbiljno, a o eventualnoj mogućnosti da mi kroji sudbinu kod polaganja ispita napadao me je smijeh.
    mišamumaloga, još ću počet i sašu potpisivat zbog ovog :doh:
    upisah faks ratne 1991. od prekonekoliko desetaka asistenata i profesora, svega nekoliko i to onih starijih, kao što i apricot reče (a miljama su nam fakulteti udaljeni), nosili su odijela i kravate, pa čak i leptir mašne
    ostali su bili vrlo raznoliko obučeni - od fizičara u cargo hlačama i isusovkama iz pretprošlog rata, kariranih košulja i izlizanih traperica, dugogosih i dugobradih vjernih (kršitelj koda)i stilu svoje mladosti do wow! komada (oba spola) obučenih poprilično smjelo (pitati pikulu objašnjenje)

ja sam bila mala studentica iz provincije, u suknjicama, kratkim hlačama, šarenim čarapama, sa pokrivalima na glavi prve 2 godine, a nakon toga uglavnom u crnom s jarkim detaljima
    da li me netko čudno gledao? bakice na jordanovcu definitvno

a kad sam počela predavat u školi i na faksu - najvolila sam sesti na katedru
    i naravno da sam nosila suknje iznad koljena i šarene čarape
    ok, razredi i grupe studenata su bile >90% ženske, ali svejedno...

sreća da šoljaga još onda nije bio prosvijetljen inače bi mi plahticu preko koljena prebacivao :D

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovdje nitko nije osudio nekoga na temelju izgleda, niti komentirao nečiju radnu sposobnost, niti moral - da, primjerice, nekoga tko nosi minicu ili dekolte treba nazvati prostitutkom, što je spomenuto već nekoliko puta.
    Ne bi se složila, baš se u mnogim postevima impliciralo da je npr učiteljica s dekolteom lošija u poslu od one zakopčane (jer će, kao odvući pažnju) - po mom mišljenju, odvlačit će pažnju prvi tjedan dok se svi na to ne naviknu.
    da ne govorim o Ifinom postu (koji sam već komentirala) o poštivanju svog muža putem neupadljivog oblačenja. Užas.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne bi se složila, baš se u mnogim postevima impliciralo da je npr učiteljica s dekolteom lošija u poslu od one zakopčane (jer će, kao odvući pažnju) - po mom mišljenju, odvlačit će pažnju prvi tjedan dok se svi na to ne naviknu.
    da ne govorim o Ifinom postu (koji sam već komentirala) o poštivanju svog muža putem neupadljivog oblačenja. Užas.
    Draga, osobno poznajem učiteljice koje fenomenalno rade svoj posao, ali nakon sata, klinci komentiraju njen outfit, a ne ono što su slušali na predavanju. Iznenadila bi se koliko im to nikada ne dosadi. I ne bi se naviknuli nakon prvih tjedan dana.
    O tome govorim.
    Tko me shvatio, shvatio me je, ja (pre)zadovoljna.
    I što maria lijepo kaže, ako će me neki cool i hip forumaši zbog mog mišljenja izbjegavati, nemam apsolutno ništa protiv.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni se čini da neki ne znaju nijansirati nego stvari dijele na dva tabora što mi je totalno nejasno. zapravo ko i u većini tema uglavnom se slažemo ili razilazimo u nijansama, ali neki baš vole jednostavne stvari zakomplicirati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zanima me zašto toliko miješanje krušaka i jabuka? mislim, ja se barem tako osjećam kad ovo čitam/pišem, budući da ne stvaram nikakvo mišljenje o osobi na temelju odjeće. Svakako ne mislim da dekoltee nose drolje bez mozga, niti da šlape nose debili. Dobar dio života sam provela u turbominiću, a dio u suBkulturama :D

Jednostavno smatram da određene prilike iziskuju određena pravila ponašanja, pa i da ta pravila nikom niš ne donose/odnose. Nebi rekla da su to neke turbolažnismješak priče, nego da je to komplet poštovanja situacije.
    Takva je npr. pristojna upotreba pribora za jelo, adekvatan riječnik i izgovor, adekvatna odjeća, pa i neka pravila pristojnosti koja ništa ne "koštaju". Nikako ne mislim da bi to trebale biti karikature od života, ali ni da bi nas sve skupa usrećio smjer u kojem bi na primjer državnici šetali u topiću i bermudama na sastancima.
    Jeli to samo forma-definitivno da. Forma je. Forma je jako nebitna u odnosu na sadržaj. Al drži SADRŽAJ (dijelom) pod kontrolom. Ne sama sebe.
    Možda sam se sada uspjela objasniti. A možda drugi smatraju da ne utječe. POštujem.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 31.08.2010. at 22:34

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

eto vidiš krumpirić jako dobar post si napisala.....ali ne! opet će se netko naći i komentirati kako se žene sa dekolteom proziva droljama ili da su lošije u svom poslu. ja ne znam jel ljudi ne čitaju dobro ili čitaju samo ono što žele pročitati, a baš su u nekom nabrijanom raspoloženju za svađu.
    pa evo tica i ostali jedno konkretno pitanje. smatrate li da apsolutno nikakve norme odijevanja ne trebaju postojati te da bi bilo liberalno i demokratski da svatko svoju dužnost obavlja vodeći se isključivo svojim unutarnjim nagonom i da bi to svi ostali trebali poštivati kao iskaz individualnosti....pa čak i ako to u nekakvim hipotetskim ekstremnim primjerima znači da se josipović na političkom sastanku pojavi u bermudama i japankama, sutkinja na sudu u kožnim hlačama i punkerskom frizurom, učiteljica na nastavi u topiću do sisa i lakiranom dopičnjaku. e ako ne smatrate onda se donekle razumijemo jer taj dekolte koji ti spominješ ja osobno često nosim, samo pazim vodeći se svojim očnim sposobnostima opažanja pred ogledalom da ne izgleda neukusno. ne izbacim sise van, ali nisam baš ni u milosti austrougarske bake. tu bi se sada dalo raspravljati, nekom je, nekom nije i tako ja vidim nekakvu vrstu individualnosti, ali ovo o čemu se raspravlja..............uf

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Takva je npr. pristojna upotreba pribora za jelo, adekvatan riječnik i izgovor, adekvatna odjeća, pa i neka pravila pristojnosti koja ništa ne "koštaju". Nikako ne mislim da bi to trebale biti karikature od života, ali ni da bi nas sve skupa usrećio smjer u kojem bi na primjer državnici šetali u topiću i bermudama na sastancima.
    Jeli to samo forma-definitivno da. Forma je. Forma je jako nebitna u odnosu na sadržaj. Al drži SADRŽAJ (dijelom) pod kontrolom. Ne sama sebe.
    Možda sam se sada uspjela objasniti. A možda drugi smatraju da ne utječe. POštujem.
    pa osim par izleta u zimnicu , uglavnom se bas oko ovog sto pises ne slazemo
    ko ce reci koliko cm ispod ili povise koljena je ok
    koliko prstiju smije viriti iz sandale? 5 ne smije, ajmo dalje

a radi se upravo o tome da je forma vaznija od sadrzaja, u hrpi primjera
    imas ovdje na forumu price iz maticnih ureda gdje usred ljeta roditelji nisu mogli prijaviti dijete jer je otac imao sorc (ispod koljena) i nije mogao uci u zgradu
    na stranu sto je prijava ipak obavljena na nacin da je mama bila unutra, a maticarka dodavala ocu papir kroz prozor, ko psu, nisam sigurna da je otac tu pokazao nepostivanje prema instituciji (u drzavi koja ti skida i gace s guzice) ili institucija prijezir prema covjeku

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    eto vidiš krumpirić jako dobar post si napisala.....ali ne! opet će se netko naći i komentirati kako se žene sa dekolteom proziva droljama ili da su lošije u svom poslu. ja ne znam jel ljudi ne čitaju dobro ili čitaju samo ono što žele pročitati, a baš su u nekom nabrijanom raspoloženju za svađu.
    pa evo tica i ostali jedno konkretno pitanje. smatrate li da apsolutno nikakve norme odijevanja ne trebaju postojati te da bi bilo liberalno i demokratski da svatko svoju dužnost obavlja vodeći se isključivo svojim unutarnjim nagonom i da bi to svi ostali trebali poštivati kao iskaz individualnosti....pa čak i ako to u nekakvim hipotetskim ekstremnim primjerima znači da se josipović na političkom sastanku pojavi u bermudama i japankama, sutkinja na sudu u kožnim hlačama i punkerskom frizurom, učiteljica na nastavi u topiću do sisa i lakiranom dopičnjaku. e ako ne smatrate onda se donekle razumijemo jer taj dekolte koji ti spominješ ja osobno često nosim, samo pazim vodeći se svojim očnim sposobnostima opažanja pred ogledalom da ne izgleda neukusno. ne izbacim sise van, ali nisam baš ni u milosti austrougarske bake. tu bi se sada dalo raspravljati, nekom je, nekom nije i tako ja vidim nekakvu vrstu individualnosti, ali ovo o čemu se raspravlja..............uf
    Meni to osobno ne bi smetalo. Ne vidim u tome ama baš ništa loše, sve dok svoj posao obavljaju savjesno i pošteno i perfekcionistički. Da je to važnije od protokolarnih oblačenja, možda bi svijet bolje funkcionirao. Ali, u današnjem svijetu ih nažalost većina ne bi shvaćala obiljno. O takvoj slobodi ima smisla govorit samo ako bi se promijenilo opće mišljenje većine.

A da se vratim opet na onu učiteljicu - koja super obavlja svoj posao, a onda učenici komentiraju njen izgled, a ne ono što je predavala. Koji to učenici komentiraju posslije sata ono o čemu se predavalo? Nije baš česta pojava, pogotovo još u školi (ne faksu). A ako je ona fenomenalno to ispredavala, neće im bit problem to naučit, bez obzira što su nakon sata komentirali njen outfit. To bi trebalo bit bitno. Imala sam mnoštvo bezličnih profesorica kojima ni to nije pomagalo da privuku pažnju na svoje nikako ispredavano gradivo, a i par profesora i profesorica koji su itekako odskakali od dress coda, a zainteresirali svih za predmet i znali svoj posao. Naškodili samo sebi jer ih konzervativna zbornica nije volila. A možda im to nije bilo bitno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila mala studentica iz provincije,

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj trbusasti profesor je danas, povrh (pardon, ispod) golog trbuha imao i izuzetno prljave hlace.

Eto. Samo da vas obavijestim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kaae, problem je u tebi, jer nisi dovoljno produhovljena da se izdigneš iznad pukog opipljivog i prihvatiš transcendentno.

XD

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni to osobno ne bi smetalo. Ne vidim u tome ama baš ništa loše, sve dok svoj posao obavljaju savjesno i pošteno i perfekcionistički. Da je to važnije od protokolarnih oblačenja, možda bi svijet bolje funkcionirao. Ali, u današnjem svijetu ih nažalost većina ne bi shvaćala obiljno. O takvoj slobodi ima smisla govorit samo ako bi se promijenilo opće mišljenje većine.

A da se vratim opet na onu učiteljicu - koja super obavlja svoj posao, a onda učenici komentiraju njen izgled, a ne ono što je predavala. Koji to učenici komentiraju posslije sata ono o čemu se predavalo? Nije baš česta pojava, pogotovo još u školi (ne faksu). A ako je ona fenomenalno to ispredavala, neće im bit problem to naučit, bez obzira što su nakon sata komentirali njen outfit. To bi trebalo bit bitno. Imala sam mnoštvo bezličnih profesorica kojima ni to nije pomagalo da privuku pažnju na svoje nikako ispredavano gradivo, a i par profesora i profesorica koji su itekako odskakali od dress coda, a zainteresirali svih za predmet i znali svoj posao. Naškodili samo sebi jer ih konzervativna zbornica nije volila. A možda im to nije bilo bitno.
    U glazbenim školama situacija je ponešto drugačija, neposrednija. Puno se pjeva, svira, sluša se puno dobre glazbe; sve to stvara (uglavnom) lijepu atmosferu u razredu. Ako su slušali, primjerice, indijsku glazbu, to im je silno zabavno, pa čujem da pričaju o tome dok prolazim hodnikom do svoga razreda. Nerijetko, nakon sata, klinci pjevaju dok spremaju stvari, a ako zajedno spremamo učionicu, znamo pričati o događajima na prethodnom satu, ili mi prepričavaju svoje doživljaje, neovisno o školi.
    Tako da, vjerovala ili ne, možeš od učenika čuti komentare o svemu - i o nastavi, i o drugim stvarima - ako se čudiš koji to učenici komentiraju. Ima ih.

BTW, jučer je MM, koji inače nosi cipele na posao, stavio tenisice. Čim su ga kolege vidjeli, odmah su padali komentari tipa - "Oho, imaš tenisice, kako to?", "Kaj smo danas sportski?" i sl. A cipele nosi jer su mu ugodnije od tenisica. Ne zato jer poštuje (nepostojeći) dress code.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

Jednostavno smatram da određene prilike iziskuju određena pravila ponašanja, pa i da ta pravila nikom niš ne donose/odnose. Nebi rekla da su to neke turbolažnismješak priče, nego da je to komplet poštovanja situacije.

Eto, ukratko - to je to.

A za seksipil u npr. hrani - ja vidim veliki problem da se negdje vani krene jesti rukama, erotično hraniti partnera, mljackati zatvorenih očiju, oblizivati i tako dalje. Uostalom, hrana za te namjene se baš i ne služi ni na poslu, ni u vrtiću, ni na marendi, ni u zbornici. Svi se vladamo tako da ipak neke druge strasti ostavimo za spavaću sobu ili svoju kuhinju kad djeca zaspu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I još da nadodam, o komentarima klinaca - neki face friendovi MM-a su njegovi učenici. Imao je priliku čitati njihove komentare o drugim nastavnicima na njegovoj školi. A bilo ih je uistinu svakakvih.

Odoh u OT - samo sam htjela malo predočiti da komentara i zapažanja ima puno više nego što neki misle.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kad smo kod profesorica, moram. moja raska je bila na teskom rubu pristojnog oblacenja kako ga neke od vas opisuju. koljeno joj nikada nije vidjelo rub suknje, sminka je bila ko za vecernji izlazak, nakita tonu. i da mi smo to stalno komentirali. i da sprdali smo se do besvjesti. ali za razliku od satova nekih zakopcanih do grla i par austrougarskih baka, na njezin sat smo dolazili ko vojska, nije bilo mrdanja, cijeli sat smo gledali iskljucivo ispred sebe, a pitanja smo postavljali sa dubokim postovanjem. a kaj je najvaznije imali smo odlicno znanje iz tog predmeta. cak sad gledajuci unazad, mislim da smo se vise sprdali iz njenog oblacenja jer je bila uzasno stroga i distancirana pa kak smo na satu morali biti ko bubicenekako smo se van sata morali izventilirati.
    nekome ko nema autoritet i ne zna ga uspostaviti odjeca nece nista znaciti pred 30 pubertetlija, ali onaj/ona tko ima autoritet i znanje moze bas i u vreci dolaziti klinci ce imati respekt. jesam ja prije vise od deset godina izasla iz srednje skole, ali bas da su se klinci toliko promijenili, nekak ne vjerujem....

i htela sam jos nekaj napisati, ali se mala probudila i prekinula mi nit....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    A za seksipil u npr. hrani - ja vidim veliki problem da se negdje vani krene jesti rukama, erotično hraniti partnera, mljackati zatvorenih očiju, oblizivati i tako dalje. Uostalom, hrana za te namjene se baš i ne služi ni na poslu, ni u vrtiću, ni na marendi, ni u zbornici. Svi se vladamo tako da ipak neke druge strasti ostavimo za spavaću sobu ili svoju kuhinju kad djeca zaspu.
    majketimile ifigenija, jel problem kad jedem pizzu ili kokošji batak prstima? a i školjke i škampe bih valjda trebala nožem rezat?
    ili je to ipak za jest unutar svoja 4 zida da tebi ne bi bio problem?

i daj mi molim te definiraj pojam hrana za te namjene
    jerbo mom zakonitom recimo, kamenice i nisu baš neka j.bozovna hrana, ali će ga neka pizza vulgaris excitirati do maximuma

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tajuška, sve 5, drago mi je da si imala takvo dobro iskustvo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpis. mene zanima, da li je vama nemoguće zamisliti društvo u kojem je potpuno normalno imati minicu na nastavi, dapače toliko je normalno da to doista nitko ne komentira, ili vam je takvo društvo odbojno?

jeste li svjesni da bi u slučaju da o ovoj temi raspravljamo prije kojeg stoljeća ulogu ove dekoltirane učiteljice u miniću, imala ona kojoj se vidi gležanj?

vidite li poveznicu?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

potpis. mene zanima, da li je vama nemoguće zamisliti društvo u kojem je potpuno normalno imati minicu na nastavi, dapače toliko je normalno da to doista nitko ne komentira, ili vam je takvo društvo odbojno?
    Možda, kad bi učenici (srednjoškolci) bili bez spolnih nagona, a hormoni u pubertetu
    divljaju. Nije mi odbojno takvo društvo, nego mi je nemoguće, teška utopija.
    Minica na nastavi s nižim razredima je izvediva, al možda već kod četvrtaša više i nije.

I još nešto, ako smijem primijetiti. Ja mislim da se ljudi oblače kako se oblače (osim da bi im bilo ugodno-toplo ili ne prevruće)
    definitivno zbog drugih, žena koja voli seksi outfit tako se oblači jer želi biti zapažena kao seksi. (koliko god ona tvrdila da
    se tako oblači zbog sebe). Nitko bome ne stoji cijeli dan pred ogledalom pa da voli vidit sebe npr.
    mi očima gledamo druge ljude, drugi gledaju nas, a ne sebe.
    Osobno, odjeća mi ne predstavlja nikakav izraz osobnosti, nemam ništa protiv da svi budu uniformirani (ne bih da budu goli) i
    da se na temelju odjeće ne prave razlike između ljudi. Osobnost se može po meni izraziti na druge načine.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf, meni su i sasine i dijanine vizije društva malo skeri (vidim da se vas dvije razumijete ). društvo u kojem nitko ne komentira učiteljicu u minici (barem u mislima) ili mao ce tung uniformirano društvo.

vezano uz to, idem naći citat od seni, ona je to super napisala. evo ga:

i sto sad ako je odjevanje i djelom povezano sa seksualnoscu?
    sto je tako strasno i subverzivno sa tom seksualnoscu koja je ocito trn u oku mnogima na ovom topiku.
    ako ti je nesto sto netko ima ili nema na sebi, privlacno u seksualnom smislu to je tvoja stvar.
    i sto je u tome tako strasno?
    jer mi se sve vise cini da je to zapravo teza. te roze frizure i slicno ocito puno manje uznemiruju duhove, od minica, dekoltea i slicno. naravno samo na zenama.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma nije to moja vizija društva (pretpostavljam ova maocetung verzija). To bi bio neki ekstrem. Ja sam zadovoljna
    postojećim stanjem, mislim da se svatko može naći u nekakvim pisanim ili nepisanim okvirima.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I još da nadodam, o komentarima klinaca - neki face friendovi MM-a su njegovi učenici. Imao je priliku čitati njihove komentare o drugim nastavnicima na njegovoj školi. A bilo ih je uistinu svakakvih.

Odoh u OT - samo sam htjela malo predočiti da komentara i zapažanja ima puno više nego što neki misle.
    i u cemu je problem, ako djeca medusobno komentiraju izgled svojih ucitelja/ljica?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo u školi komentirali učitelje, naravno one koji su nam bili zanimljivi jer su bili mladi, zgodni, ili zanimljivi na neki drugi način, ali stvarno ne bih rekla da je to imalo ikakvog utjecaja na autoritet tih profesora - evo kad se sjetim sigurno najkomentiranije profesorice, njen autoritet je bio neosporan. Bilo je učitelja u trapericama koji su nam bili 'frendovi' (i koji nažalost nisu imali autoriteta), a i onih u trapericama koji su bili strah i trepet. Ja mislim da nije baš dobro da učitelji budu prisni sa đacima na nekoj prijateljskoj razini, ali mislim da to nema veze sa oblačenjem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Više sam na strani onih koji će rađe tolerirat neku odijevnu transgresiju, nego na onih koji su jako koncentrirani na formu, centrimetre gore dolje od koljena i sl.

Ja bi rađe da muški mogu u bermudama i da djeca mogu u bretelama, nego da se moraju frljit klime da se kompenzira učinak "pristojnosti".

Neke suptilne granice odijevanja ipak postoje, i u toj "liberalnoj" struji, i gologuzi nećemo ići po ulici, od toga straha nema, ali nemam dovoljno elokvencije niti argumentacije da umirim one koji se boje nekog totalnog odijevnog raspašoja koji bi doveo do društvenog kolapsa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.09.2010. at 11:21

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

seni, nisam rekla da je problem što učenici komentiraju.
    Moj post je bio odgovor na komentar da učenici ne komentiraju gradivo koje su slušali na satu, a ja znam za takve slučajeve, pa sam to željela naglasiti, i usput još dodala nešto drugo. Slučajeva ima svakakvih, i pozitivnih, i negativnih, to nam je svima jasno, a ja pričam svoja iskustva i iznosim svoje mišljenje.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 01.09.2010. at 11:23 Razlog: tipfeler

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U biti... Kao što "pristojnost" ekipu plaši da će se društvo raspast zbog nepoštivanja nekih normi tj. bez te forme da će se prosut sadržaj (ako dobro iščitavam), mene malo plaši to uvjerenje da je oblačenje toliko baš bitno. Općenito, fokus na robu nekako mislim da nije dobar - od notorne burke do golih pupaka. I popisivanje toga "ovo je pristojno", "ovo nije pristojno", pa do u detalje - koljeno, rame i sl. Znači - tu sam na strani da je manje regulacije bolje, nego više regulacije.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

seni, nisam rekla da je problem što učenici komentiraju.
    Moj post je bio odgovor na komentar da učenici ne komentiraju gradivo koje su slušali na satu, a ja znam za takve slučajeve, pa sam to željela naglasiti, i usput još dodala nešto drugo. Slučajeva ima svakakvih, i pozitivnih, i negativnih, to nam je svima jasno, a ja pričam svoja iskustva i iznosim svoje mišljenje.
    pa n.grace, baš si ti prije bezbroj stranica ustvrdila, da odijevanje ometa nastavu jer učenici nisu skoncentrirani na gradivo nego na osobu, koju još i, OMG, komentiraju.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    U biti... Kao što "pristojnost" ekipu plaši da će se društvo raspast zbog nepoštivanja nekih normi tj. bez te forme da će se prosut sadržaj (ako dobro iščitavam), mene malo plaši to uvjerenje da je oblačenje toliko baš bitno. Općenito, fokus na robu nekako mislim da nije dobar - od notorne burke do golih pupaka. I popisivanje toga "ovo je pristojno", "ovo nije pristojno", pa do u detalje - koljeno, rame i sl.
    Potpisujem

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Učenici komentiraju svašta, ne samo izgled nastavnika. A ako je moje mišljenje da volim nositi što volim nositi, bez da drugima sugeriram da se oblače kao i ja, ne vidim u čemu je problem.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A ako je moje mišljenje da volim nositi što volim nositi, bez da drugima sugeriram da se oblače kao i ja, ne vidim u čemu je problem.

Ni ja tu ne vidim problem

Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •