rena7 prvotno napisa
Početkom devedesetih sam upisala faks. Sjećam se profesora koji su mi predavali i njihvog načina oblačenja. Žene- bez dekoltea, sa čarapama, nikada nikoga nisam vidjela u košulji/majici bez rukava. Muškarci- kravata, sako, košulja, samt hlače, hlače "na crtu", nikada nikoga nisam vidjela u nike majici da drži predavanje. Samim svojim stavom i načinom oblačenja, komunikacijom i tome slično u nama studentima su izazivali strahopoštovanje. Hvala im na tome! Nekoliko godina (točnije petnaestak) kasnije održavalo se je predavanje o EU i pozvana sam na taj isti faks. Predavanje je držala žena/djevojka u čizmicama, hlačama do koljenja, grilonkama sa uzorkom, imala je na sebi dekoltiranu košulju. Tijekom predavanja je u više navrata sjela na stol, hlače su se podigle do pola bedra, prekrižila je noge..... i tako nam je držala "ozbiljno" predavanje. Ja osobno je uopće nisam doživjela ozbiljno, ma koliko ozbiljno ona govorila. Ne kažem da nije imala znanja o materiji, no sam njen stav i način komunikacije i ponašanja na katedri je zasjenio sve ono što je rekla. Uopće je nisam doživjela ozbiljno, a o eventualnoj mogućnosti da mi kroji sudbinu kod polaganja ispita napadao me je smijeh.