Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 680

Tema: Pristojno odijevanje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Na igralištu

Istinit događaj od ovog ljeta:-
    Marko , moj sin jezičav kao i majka mu i curica nešto mlađa, stalno diže suknjicu iznad glave.

Marko je gleda i veli joj , čuj mala imaš prljave gaće ( stvarno je imala-vidljivo iz aviona- i to ne od pijeska )

I jel Marko jezičav, seksist , iskren ili sam mu ja trebala pokrit oči ili je ta mama trebala curici barem presvući gaće ? ili obući hlačice i majicu na te prljave gaće pa se ne bi vidjele iz aviona ?

Moja mama koja je bila s nama je htjela ukorit Marka, ja nisam dala.

Mali je samo komentirao ono što je vidio i zašto bi njemu trebalo bit neugodno, tako bar ja mislim.
    O, da! U krajnjoj konzekvenci cijela je ta priča oko pristojnog odijevanja zapravo pitanje čuvanja dostojanstva ljudskog tijela kroz prevenciju takvih - ponižavajućih incidenata.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    konzervatvnja sredina je ta u kojoj mi ti ne daš posao jer umam dredove- oprane. ili pirs na obrvi. ali stvarno, da baš ti dijeliš specku iz pedijatrije i da imaš urednog kandidata sa prosjekom2.2 koji ne zna ništa o ničemu i dredlavog sa 4.8 i 3 znanstvena rada iz pedijatrije koga bi uzela? mislim naj se ljutiti, skroz je ok da je to tebi grozno, samo mislim da nije ok da se po tome dijeli radno mjesto.
    Viđala sam i viđam nastavnike s tetovažama i piercinzima, u minjacima i halterima, u starim trenirkama i poluraspadnutim tenisicama, nisu zbog toga bivali nezaposleni ili dobivali otkaz.
    Zanima me, da li se to događa u tvojoj struci - da netko zbog izgleda nije dobio specijalizaciju? Ili si to samo navela kao slikovit primjer?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Nema veze, ja ionako već imam tupana u trapericama i tenisicama, my ship has sailed
    Ja bi bila sretna da je moj u tome.
    On ne želi obući ništa sa gumbima (osim na za službene izlaske kao sahrane i rođendani) pa u školu ide u trenirkama (malo boljim pamučnim, ali ipak trenirkama).
    To je kategorija još ispod kategorije.

Osim što sam sad još i totalno zabrinuta za reputaciju svoje dvogodišnje kćeri koja ponekad u park ide u kratkoj hailjini i peleni, bez dugih gača ispod. :/
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.08.2010. at 21:36

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

a ifigenija - majke ti koliko možeš pisat. samo čekam kad će novi topic o
    Savladala time management, nemaš brige. A i danas mi je slobodan dan, inače neću gnjavit.
    Da sam stalno online isto bi red po red, ovako koristim gužvu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    mene su ucili da cucnem kada se saginjem po nesto jer tako cuvam kraljeznicu.

ifigenija, i meni je tvoj post...previse.
    Čučnem i ja, al džaba - imaš staklenih podova, a i ako čučneš - isto ispadaju tange ili gaće, ako je suknja niskog struka, a majica kratka.

Najte se ljutit na mene, samo hoću pokrenut raspravu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifi, ne kužim čemu ovo potkurivanje vatre, jesmo dio nekog istraživanja? Honorarni posao za novine?
    Uglavnom, dugo se već srećemo na ovom forumu pa po dosad pročitanom ipak ću zadržati mišljenje da gornje jesu tvoji stavovi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem ovo kaj su napisale sasa i Svimbalo. krivo sam quotala gore i dok sam ispravila, proso voz...

i sto kaze Maja, stvarno ne vidim smisao u tome da ucim malu djevojcicu da se srami svog tijela. rade i da ponekad obuce malo prekratku suknju nego da se skriva u halje jer se srami ili jer misli da su svi muskarci predatori koji ne mogu kontrolirati vlastito ponasanje.
    Ja vjerujem da se više srame svog tijela svi ovi ljudi koji od njega rade display, nego ova - modest fashion priča; vjerujem da je tijelo toliko važno, lijepo, posebno i dragocjeno da jednostavno nije javna stvar.

I kad učim curicu da ne diže suknju, da je lijepo obučena, da je dotjerana, vjerujem da je to sve prije nego sram - nego baš - ponos. I onim na sebi, i onim ispod. Ali sve u svoje vrijeme.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Osim što sam sad još i totalno zabrinuta za reputaciju svoje dvogodišnje kćeri koja ponekad u park ide u kratkoj hailjini i peleni, bez dugih gača ispod. :/
    Moj cetverogodisnjak koristi svaku priliku da skine hlačice i ostane u gaćama. U posebnim prilikama mi klisne ispred nosa i ode kod prijatelja samo u gaćama. Bos i gol. I nepočešljan. Crnih noktiju. Prašnjav.
    Više nisam sigurna da li me to uznemiruje ili ne.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

btw ja nemam predrasude prema konzervativnom oblačenju- meni je doista svjedno jel teta u vrtiću ima zalizanu punđicu i otkida na terezu ili rozu kosu i zaljubljena je u skin iz skunk anansie.
    svejedno mi je.
    ja samo želim da jednaku šansu da budu izvrsne tete u vrtiću imaju rozokosa i zalizana. a ne da je rozokosa automatski eliminirana jer joj je eto kosa roza- kakav je to kriterij?

Mene bi čisto zanimalo što nagna ljudsko biće da ofarba kosu u nijansu koja u prirodi ne postoji?! Koja je to poruka?

Iskreno, imala sam i ja neljudske boje na kosi, tako da pričam iz prvog lica Predobro znam taj svijet da bi me mogao zavarati idejom - nije to ništa. Je. To nešto govori, i nešto znači.

Ali opet - dobro.

Da se razumijemo. Sve je to normalno, i puno toga je zapravo mladost-ludost. Ne uzruja me mlada teta ili nastavnica tako neljudski stilizirana u vanzemaljca. Been there done that. Sad znam bolje i svoju djecu učim bolje.
    Ak se pofarbaju tak, razmislit ću što im se zbiva u životu, i nastavit dalje, što sad.

Al važno je da se ljudi stiliziraju u lijepe ljude, a ne nakarade.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

konzervatvnja sredina je ta u kojoj mi ti ne daš posao jer umam dredove- oprane. ili pirs na obrvi. ali stvarno, da baš ti dijeliš specku iz pedijatrije i da imaš urednog kandidata sa prosjekom2.2 koji ne zna ništa o ničemu i dredlavog sa 4.8 i 3 znanstvena rada iz pedijatrije koga bi uzela? mislim naj se ljutiti, skroz je ok da je to tebi grozno, samo mislim da nije ok da se po tome dijeli radno mjesto.

Pardon my fench - rijetko kad sam ja vidjela visoko uspješne ljude s tim dreadovima i ostalo. Većina vrlo uspješnih ljudi koje sam sretala (dok još nisam postala domaćica ) je ljudski stilizirana, s porukom - živim u ovom svijetu, i prihvaćam i njega i sebe, i važno mi je da odajem dojam pouzdanog čovjeka.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Moj cetverogodisnjak koristi svaku priliku da skine hlačice i ostane u gaćama. U posebnim prilikama mi klisne ispred nosa i ode kod prijatelja samo u gaćama. Bos i gol. I nepočešljan. Crnih noktiju. Prašnjav.

Ja imam malu prijateljicu moje djece koja koristi svaku priliku da ostane gola. I tako ja kafenišem sa susjedom, kadli odjednom u hrpi djece - gola curica. Kao od majke rođena. Ne jednom, često to radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene ne bi uzrujalo. Ma na to ne bi ni trepnula.
    Navikla sam viđati susjede od kojih četrdesetak godina i 120 kilograma kako peru auto (pred mojim prozorom u prizemlju) kako samo u boksericama (da, gačama) npr. peru auto. Tak da razumije osjećaje koje Kaae ima prema svom profesoru.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.08.2010. at 21:50

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vjerujem da se više srame svog tijela svi ovi ljudi koji od njega rade display, nego ova - modest fashion priča; vjerujem da je tijelo toliko važno, lijepo, posebno i dragocjeno da jednostavno nije javna stvar.

I kad učim curicu da ne diže suknju, da je lijepo obučena, da je dotjerana, vjerujem da je to sve prije nego sram - nego baš - ponos. I onim na sebi, i onim ispod. Ali sve u svoje vrijeme.
    Pa zašto zastajemo na tijelu, na nogama, na sisama? Usne, kosa, oči, sve to zna bit vraški zavodljivo i katkad se muški i na to napale, ajmo i to pokrit. Ček ček, pa nisam se to prva sjetila :/

Ja svoju niš ne učim o tome kako se oblači, puštam je da rošta po ormaru i slaže si kombinacije jer osobno nisam neka viviene westwood a i želim da ima svoj stil, različit od mene. A prvenstveno da bude dijete i uživa u toj slobodi sada.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A drago mi je da sam ostavila bez teksta;
    nisi ostavila bez teksta
    samo su neke forumašice prepristojne da bi ti rekle što misle o tvom postu
    vjerojatno je to do austrougarske bake

no ne znam kakvu raspravu očekuješ nakon rečenice da se žene
    trebaju "pristojno" oblaćiti da ne bi muškarce dovodile u napast

taj stav je toliko nakaradan i potcjenjivački
    prvenstveno prema muškarcima, da ne znam uopće odakle početi s objašnjenjima

i ne znam kakvog ti to muža imaš doma
    i s kakvim si se muškarcima u životu sretala
    i kako, na kraju krajeva, odgajaš svoga sina
    ali ovaj stav na površinu izvlači svu gadost patrijahalnog
    načina života

muškarci ti, ifigenija, imaju razum, slobodnu volju i osjećaje
    kao i žene
    nisu žene na ovome svijetu da bi muškarcima do groba glumile mame
    oni su odgovorni i odrasli ljudi
    koji odlično vladaju svojim niskim strastima, isto kao i žene
    pa im ne treba tutor koji će pod kontrolom držati njigove primitivne instinkte
    znaju oni to i sami

da neki muškarac na ovom forumu piše o ženama onako kako ti pišeš o muškarcima, ne bi dugo trajao, bio bi proglašen primitivnom seljačinom

čime da proglasimo tebe, ifigenija?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Subkulture nisu ispod kultura, vec su njezini podskupovi, tj. manji dijelovi vece cjeline.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nedavno se na posao u knjižnici prijavio, među ostalima, mlađi dečko, dipl. nešto, koji je na razgovor došao duge raskuštrane kose u vrćeastim hlačama s milijun džepova. Nije primljen, a jedan od članova komisije je odmah nakon razgovora s kandidatima komentirao kako se uopće misli igdje zaposlit kad se ne može pristojno obući ni za razgovor za posao. Primljena je ženskica pristojna nastupa i izgleda koja se međutim pokazala katastrofalnim izborom, i za posao, i komunikaciju i timski rad.

E sad, bi li, kako ih Ifigenija imenova, subkulturnjaci trebali napraviti ustupak svome izboru i izrazu pa na razgovore za posao ili sam posao dolaziti u primjerenoj odjeći (što god to značilo, negdje odijelo, negdje nešto drugo), tj. u slobodno vrijeme furati jedno, na poslu drugo, ili ustrajati u svome stilu makar godinama ne dobili posao u struci baš zbog izgleda (koji se da "korigirati")?
    Posljednje uređivanje od vikki : 28.08.2010. at 21:52

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al sirius, sta ako su roditelji od pajde iz iste price ko Ifigenija? Mogli bi mi djetetu nabit kompleks.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne nije jedan nula za tebe ifigenija.
    imaš previše postova i izrečenih stavova iza sebe da bi ti se moglo povjerovati da si htjela samo povesti raspravu.
    i nije ti prvi puta da izgovoriš/napišeš tonu toga nečega što već napišeš i onda kažeš kako nije baš tako kako je ispalo.

baš me ljute ovi stavovi.
    nije svaka minica vulgarna, nije svaka štikla vulkarna i nisu tu da bi izazivali muški rod.
    pa zaboga ne oblačim se ja za cjelokupnu zagrebašku populaciju kad izlazim iz kuće, nego za sebe pa bila to vreća od kane ili nešto s potpisom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Al sirius, sta ako su roditelji od pajde iz iste price ko Ifigenija? Mogli bi mi djetetu nabit kompleks.
    Uh, mogli bi biti.
    Ali mislim da bi u tom slučaju mogli djelovati odgojno tako da mu daju da nešto obuče kad dođe kod njih. Ako počne dolaziti u tuđim hlačama i majici , znaš da je vrag odnio šalu.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sto znaci da kad nije lijepo obucena i dotjerana ne moze biti ponosna na sebe i svoje tijelo? stvarno ne bih htela da mi kcer osjeca ponos zbog obleke.
    i to kaj se vidi komad koze, to ne znaci da je taj komad javna stvar. onda bi stvarno sve trebale nositi burke jer smo inace javno dobro. oprosti, ali stvarno mi zvuci zastrasujuce da 2010. godine raspravljamo o tome jel komad koze poziv na seks ili cini zenu javnom stvari....bas i da hodam gola po cesti time i dalje nisam javna stvar....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zašto zastajemo na tijelu, na nogama, na sisama? Usne, kosa, oči, sve to zna bit vraški zavodljivo i katkad se muški i na to napale, ajmo i to pokrit. Ček ček, pa nisam se to prva sjetila :/

Ja svoju niš ne učim o tome kako se oblači, puštam je da rošta po ormaru i slaže si kombinacije jer osobno nisam neka viviene westwood a i želim da ima svoj stil, različit od mene. A prvenstveno da bude dijete i uživa u toj slobodi sada.

Ovo gornje ne bih stvarno komentirala jer možemo doći do apsurda - ajmo si iskopčat mozak jer je on zapravo glavni organ ljubavi i strasti.

A ovo potonje - samo donekle se slažem. I moja se preodijeva i modira i bude svakakvih ideja. Ali vjerujem da je to kao s plesom - imaš korake, pravila, ritam. Unutar kvalitetno odrađenog učenja imaš toliko slobode i kreacije - koja je onda utemeljena u nekoj kulturi, smislu, ljepoti.

Nemojte mi zamjeriti, ali, eto, govorim iz vlastitog zadovoljstva, barem trenutnog. S idejom važnosti lijepog oblačenja sam pristupila sinu, bez nasilja, bez strogosti koja mi se nastoji imputirati. Samo želim da se čovjek vlada prema prilici. I sad imam petogodišnjaka koji se budi, i odlazi se oblačiti, sam, i uživa u tome. I dolazi tako lijepo, skladno obučen, taman da ostajemo doma, ili idemo u park. Povremeno obuče neku polo-majičicu koja je više za u grad, na rođendan nego za park i neke sportske bermude; ali pita - jel to paše. Već ima taj smisao i interes. Tako mi ga je lijepo gledati. Interesira se, razumije boje, razumije tkanine. Povremeno čak traži da mu određene stvari kupim, sašijem, čak i u smislu kućnog dekora (za njegovu sobu). Učim ga i o sekinoj robi, nadajući se da će mu to pružiti znanje da zna komplimentirati ženi, da bude od koristi u šopingu (da ide s njom), da razumije potrebu da se kupi ovo ili ono, da je jednostavno u toj (banalnosti) kompetentan.

Kad je išao na svadbu birao si je košulju, lamentirao treba li mu kravatica (ne treba)... ništa puno... samo kao majka uživam u plodovima nekog normalnog odnosa prema cijeloj priči. Smije birati - ali unutar sistema.

I to je ono što hoću reći.

Svi se mi oblačimo za određenu prigodu, i sve ima svoj dress code, i tako treba biti. I važno je, mislim, da promislimo o tome koju poruku šaljemo sebi, curicama, dečkima, odraslima. Ako ja radim iz sebe burlesknu striptizetu, i moj će sin kasnije gledati žene tako nekako, i kćer će imati osjećaj da kad je dečki vataju da je uspjela u tome nečemu. A to nije dobro. Jednostavno nije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja već vidim kao djeca nekih od nas imaju potencijala za budućeg (štodane) stiliste.
    ...ili tupana , kako kome.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

o bože, o bože, ou maj dir gad...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo gornje ne bih stvarno komentirala jer možemo doći do apsurda - ajmo si iskopčat mozak jer je on zapravo glavni organ ljubavi i strasti.
    Možeš ili ne moraš komentirati, ali sve što si ti napisala vodi prema tom zaključku, sori, prva si počela

I važno je, mislim, da promislimo o tome koju poruku šaljemo sebi, curicama, dečkima, odraslima. Ako ja radim iz sebe burlesknu striptizetu, i moj će sin kasnije gledati žene tako nekako, i kćer će imati osjećaj da kad je dečki vataju da je uspjela u tome nečemu. A to nije dobro. Jednostavno nije.
    Treba puno više od odjeće da bi netko radio iz sebe stiptizetu ili whatever. I da bi poslao takvu poruku i djeci i drugima.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    o bože, o bože, ou maj dir gad...

potpisujem
    i odustajem....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno se na posao u knjižnici prijavio, među ostalima, mlađi dečko, dipl. nešto, koji je na razgovor došao duge raskuštrane kose u vrćeastim hlačama s milijun džepova. Nije primljen, a jedan od članova komisije je odmah nakon razgovora s kandidatima komentirao kako se uopće misli igdje zaposlit kad se ne može pristojno obući ni za razgovor za posao. Primljena je ženskica pristojna nastupa i izgleda koja se međutim pokazala katastrofalnim izborom, i za posao, i komunikaciju i timski rad.

E sad, bi li, kako ih Ifigenija imenova, subkulturnjaci trebali napraviti ustupak svome izboru i izrazu pa na razgovore za posao ili sam posao dolaziti u primjerenoj odjeći (što god to značilo, negdje odijelo, negdje nešto drugo), tj. u slobodno vrijeme furati jedno, na poslu drugo, ili ustrajati u svome stilu makar godinama ne dobili posao u struci baš zbog izgleda (koji se da "korigirati")?
    Ne znači da bi se vrećasti tip pokazao kao bolji izbor od obučene.

Mislim da je ta neka vrsta inata u oblačenju, to svjesno kršenje kodova, kao neko svjesno samoranjavanje - zašto si smanjuješ šansu za npr. posao nečim tako banalnim? To su samo krpe koje komuniciraju umjesto tebe, i to na prvi mah? Taj vapaj mene stvarno brine. Kao - nije me briga. Ili - gle me! Da me netko vidi, prepozna, skuži, štojaznam.
    Čuj, ako zapošljavam - ja hoću da te je briga, za svaki aspekt posla, pa tako i za taj vizualni dojam, zašto ne.

Ako je odjeća tako banalna, zašto inzistirati na njoj? Što dobiješ time da tjeraš svoje na razgovoru za posao? Očito nije. I kad ja kažem da je - onda je to skandal.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ja radim iz sebe burlesknu striptizetu, i moj će sin kasnije gledati žene tako nekako,
    Joj, Ifi
    A kakve će žene tvoj sin jednom gledati ako pročita ovo, gore napisano?
    I kakve žene će njega gledati ako o njemu jednom pročitaju ovo, gore napisano?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ifi ima razno-razne projekte, počevši od nas ovdje (jea, rajt), pa do sina koji mora jednog dana ipak biti uzoran suprug ne bi li zaslužio nešto više od izvirujućeg gležnja ispod tri, četiri podsuknje

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam odustala i prije nego sam započela išta na ovoj temi.

Jedino što mi se po glavi vrti nakon Ifigenijine dizertacije je da ziher dobija neku pinku od ovih reklama gore koje blicaju.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, Ifi
    A kakve će žene tvoj sin jednom gledati ako pročita ovo, gore napisano?
    I kakve žene će njega gledati ako o njemu jednom pročitaju ovo, gore napisano?

Ajmo napraviti distinkcije, očito se ne razumijemo.
    Hodaš ulicom i vidiš:

- žene koje su opterećeno slickane, kao skulpture
    - žene koje su posve zapuštene
    - žene koje su napasno seksualizirane (lanci, koža, gola leđa usred bijela dana, ispod tetovaža, vidljive leopard tange.. - burleksne striptizete)
    - žene koje su furaju da su djevojčice, a babe su, pa im žlundre vise iz Lolita majičica i slično
    - markirane
    - žene koje se oblače kao specijalci
    - žene koje su žrtve mode
    - žene koje imaju vlastitu modu - for better or worst
    - žene koje u bikiniju dolaze na sud
    - žene koje su androgine i prave se da su muškarci, a nisu nikakav trans, nego je to samo stav, moda...
    - supkulturne žene

U svemu tome većina naroda je normalno obučena. Ovo su ekstremi, ali ih ima i nažalost većinom među djevojčicama. Time sam rastužena i zabrinuta. Nitko neće nikoga razapet jer ima ovu ili onu boju majice, ali - mislila sam da razumijete o čemu pričam. Ne o trapericama - nego kad traperice ocrtavaju vaginu, da prostite.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel' se smije na ovom forumu psovati?
    Ne?

Onda više nemam što reći na ovom topiku.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifi ima razno-razne projekte, počevši od nas ovdje (jea, rajt), pa do sina koji mora jednog dana ipak biti uzoran suprug ne bi li zaslužio nešto više od izvirujućeg gležnja ispod tri, četiri podsuknje

Joj, daj nemoj

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zakasnila si, nema me

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znači da bi se vrećasti tip pokazao kao bolji izbor od obučene.

Mislim da je ta neka vrsta inata u oblačenju, to svjesno kršenje kodova, kao neko svjesno samoranjavanje - zašto si smanjuješ šansu za npr. posao nečim tako banalnim? To su samo krpe koje komuniciraju umjesto tebe, i to na prvi mah? Taj vapaj mene stvarno brine. Kao - nije me briga. Ili - gle me! Da me netko vidi, prepozna, skuži, štojaznam.
    Ne mislim uopće da je to kršenje kodova niti inat, a kamoli vapaj. To je odabir jednoga od tisuću ponuđenih stilova danas, koji uostalom nije ni napadan ni vulgaran, jednostavno preležeran za poslodavca (čak niti za poslodavca, nego slučajnog lika koji je odabran da procijeni koga će zaposliti). Osim toga, ako je poslodavcu već stalo do izgleda zaposlenika, mogao je propisati interni dress code kad ovaj počne raditi: čujte, primate se na posao, no morat ćete poštovati pravila oblačenja ta i ta...

Moram priznati da sam najprije pomislila da se sprdaš nakon što sam pročitala tvoj prvi post na ovoj temi, i grozim se radikalnih stavova u bilo čemu, a kamoli kad je riječ o odijevanju.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ja
    samo potpisati sladjanuf i zahvalit zdravoj pameti ili čemu već što ifigeniju uopće ne kužim i što se niti mrvu ne mogu uživit u ovakve stavove.
    ako nešto, imat ću i više tolerancije prema raznim supkulturno obučenima, samo se ovoga trebam sjetiti.
    kidam

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jel' se smije na ovom forumu psovati?
    Ne?

pa, možda bismo mogli napraviti iznimku?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ifigenija, ja sam za dress code, vjerojatno bi bila zadovoljna mojim izgledom dok hodam po gradu ili idem na posao, ali, nemoj se ljutiti, tvoji postovi su mi stvarno previše, očito sam samo jedna u nizu istomišljenika.

I dalje me zanima, u kojoj mjeri je kod nas zapošljavanje/davanje otkaza uvjetovano izgledom, kako kaže ovaj topic, pristojnim odijevanjem? Jesu li takve situacije iznimke, ili su puno češće nego što mislimo da jesu?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svimbam maju i za apri.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OK, ajd da vidimo - Ifigenija, ****pasmater ako si ti pri zdravoj pameti

Edit- Apri, hvala na dobroj namjeri, ne ide
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 28.08.2010. at 22:25

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A nisam, da ti pravo kažem. Bolesna sam, zatvorena u kuću, i nešto pišem, pa sam sva nabrijana, i onda se zaletim i napišem, onako pod dojmom svoje muke pisanja (nečeg ozbiljnog, ne za forum), a htjela bih se i družit, pa nastane čušpajz. Sad sam baš tužna da je tako ispalo. Ova mi je tema važna, ali stvarno nisam htjela upast ovako. Logoreja. Previše sam rekla, a prema jasno, i previše o svemu, a nisam zapravo rekla ni o čemu pišem, ni što točno, nego onako. I sad vidim da razgovaram van konteksta, da su mi riječi prebijesne, a nema veze sa vama, forumom, temom. Nego s time da sam valjda premorena i time neusvisla.

Ispričavam se. Nisam htjela biti uvredljiva, niti povesti diskusiju koju ne mogu slijediti kulturno. Omaknulo mi se...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A ne znam da se može omaknuti onoliki post i ovako detaljno izloženi i obrazloženi stavovi potkrijepljeni prizorima iz vlastitog života

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A ne znam da se može omaknuti onoliki post i ovako detaljno izloženi i obrazloženi stavovi potkrijepljeni prizorima iz vlastitog života

Kad si prije toga napisao pedeset stranica, može

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

O čemu li si pisala kad je rezultiralo ovim

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Edit- Apri, hvala na dobroj namjeri, ne ide

Čitam, ali ne da mi se ubacivati, samo moram ovo
    Evo opet

Ja sam rođena u Pakracu, tamo se rađaju pravi stilisti ali ova tema mi je ipak previše.
    Djeca nek nose šta im je ugodno, a mi se prilagodimo prilici. Jednostavno je.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

O čemu li si pisala kad je rezultiralo ovim

Eeeee..... kaže velika pčela maloj pčeli.
    Ma ja vjerujem da se treba lijepo i kulturno oblačit. Al kad se zalaufa mašina u mojoj glavi za pisanje to je kao da si upalio traktor i putem iskočio iz njega. Otelo se kontroli.

A možete li prihvatiti moju ispriku?

I ako ikad budem smogla snage (sad se osjećam smoždeno) ja ću napisati ljepši post dobro?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne stiskati Brzi odgovor, nego Idi na napredno, a nakon toga Pregled posta.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali bez omalovažavanja subkultura jer je danas već sve subkultura .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stiskati Brzi odgovor, nego Idi na napredno, a nakon toga Pregled posta.

tko bi to pregledao ..

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

to ti podsvijest izlazi na povrsinu
    sto je tako strasno u kosi roze boje? ne cini ona nista vec onaj koji ju nosi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ova je tema bolja od svega na TV u subotnju večer. Osmijeh mi već tri strane ne silazi s lica, dobro MM ne pita što to radim tako nasmiješena.
    Ali, bez brige, obučena sam u trenirku, neću valjda takva gledati golotinje na internetu.

Ifigenija, kad napišeš knjigu, hoćeš li dati da je pročitam? Bit će to zanimljivo štivo.

Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •