Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 680

Tema: Pristojno odijevanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Stray, jedno je doći u školu obučen kao gusar ili s krilima princeze, a drugo stići u trapericama u kojima doslovno pola guzice ispada van, minicom kraćom od gaćica ili s dekolteom do bradavice. BTW, dolaze li i NL-srednjoškolci tako obučeni u Gimnazije? Nisam sigurna spada li to pod kreativnost.
    pa u principu se svako obalci u skladu sa vlastitom inspiracijom

traperice iz kojih im vire bokserice ili tange (tu i muski znaju nositi muske tange) nose i dobro i ne bas najbolje gradjeni. ne samo klinci nego i odrasli

btw trenutno se ne nose te hlace koje vise nego svi nose super uske traperice

u takvim izdanjima (da im pol sia viri van) znaju ponekad prakticirati i trudnice

ponekad sretnem jednog mladog tansvestita koj se voli oblaciti dosta oskudno. on (ona) radi na prezentacijama razlicitih prehrambenih artikala po supermarketima i nisam vidila da nekome nesto smeta ili da ima manje posla nego drugacije obuceni

ideja sa svojim nekim idejama kod odjevanja tu ide pod kreativnost koja je dobrodosla

u principu nl drustvo je otvoreno na sve nove ideje, da nisu takva nacija ne bi im bas palo na pamet da recimo otmu kompno od mora ili da recimo izgrade najrazlicitije pokretne mostove i da izmisle najrazlicitije tehnoloske i arhitektonske inovacije

sloboda razmisljanja krece od najranije dobi, u to ti spada svaka druga sloboda, vjarska, spolna, izbora partnera i u zreloj dobi daje osobu koja se usudi izbaciti svoje ideje na svjetlo dana

osobno vidim raliku izmedju svoje balkanske glave koja je dresirana na samopreispitivanje o tome sto je ispravno i matsa koj se ne ustrucava izbaciti iz sebe sve svoje ideje

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jednom je kolegica na faxu na izlaganju tema diplomskog nosila crne uske hlače niskog struka, a ispod crne tange. kako se nije naslonila na stolicu naravno da su dva profesora iza nje imala super pogled. Kolega joj je nakon izlaganja rekao, a ona kao ljuta što joj prije nije rekao, a ovaj je imao savršen komentar: da nisi htjela da se to vidi ne bi ih ni obukla. Mislim da u tome ima istine. Tokom faxa sma na konzultacija i ispite uvijek dolazila u bijelom rublju (to je bilo neko praznovjerje), ali bilo je cura u prozirnim košuljama sa crnim čipkastim grudnjacima.
    Nemam dress code jer imam kutu, ali svejedno nikad ne nosim preusko, prekratko, predekoltirano. Kad idem na neki bitniji sastanak ne nosim traperice.
    Ali ima kolegica ajme: jedna od 40-tak top - jedno rame golo, pupak se vidi, minić, na nogama tanke japanke, lančić oko noge. Odvratno! Kod nas na porti još valjda i prolazi, ali u upravnoj zgradi mislim da je ne bi pustili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da, iskreno govoreci meni je u biti jadno vidit ekipu koja se sa 50 oblaci kak su se oblacili kad su imali 13 i furaju se recimo na metalce i od preostalih 7 dlaka i dalje nose kao neku dugu kosu

u nl je vecina obucena prosjecno, neupadljivo. (pozli mi na kombinacije smedjih cipela i sivih odijela ali to tu ide)

kreativnije su obuceni ljudi i klinci u kreativnijim zanimanjima i skolama. u sebastianovoj skoli se asistentice znaju obuci na izrez do pupka ali meni to nekako ide uz mlade cure i nisam vidila da tako obucene obavljaju posao losije ili bolje od ekipe koja dodje u konzervativnijoj obleki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa Vidi poruku

Ali ima kolegica ajme: jedna od 40-tak top - jedno rame golo, pupak se vidi, minić, na nogama tanke japanke, lančić oko noge. Odvratno! Kod nas na porti još valjda i prolazi, ali u upravnoj zgradi mislim da je ne bi pustili.
    daj reci iskreno, jer ta zena gradjena bolje od tebe

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije bas higijena i "odjeca" koja osigurava higijenu usporediva s necijom frizurom, dubinom dekoltea i prorezom na suknji. i nitko od nas "liberalnih" nije niti rekao da lijecnik ili kuhar ne trebaju imati kutu, kapu i podrezane nokte i to ne zbog njih samih ili estetike nego zbog tudeg zdravlja. uostalom i drzavni propisi ih na to obvezuju. da necija kosa u mojoj utrobi me uistinu ugrozava, ali duzina necije suknje stvarno ne vidim kakve ima veze sa mnom.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    Dres kodovi po radnim mjestima za nekog vraga postoje. I meni je predivno vidjeti kreativnost na ljudima, ali ne u svakoj ustanovi.
    X ! Ko što reče Kaae, inače bi s vremenom rezultiralo kaosom (ne doslovno). Kad uđem u banku, volim razlikovati službenika od klijenta ili zaštitara.

Ulična moda i osobnost nemaju veze sa poštivanjem nekih kodeksa ponašanja
    X i na ovo! I ne kužim zašto protivnici dress codea misle da se radi o strogom odijevanju (kostimi, sakoi, odijela i sl.). Kod mene na poslu nema pisanoga dress codea, ali se podrazumijeva da ne dođem npr. u kratkim hlačicama, koliko god one ovog ljeta bile moderne i recimo dobre marke, čitaj skupe, ne za plažu. Ima tisuću kombinacija i stilova koje mogu ući u taj nepisani dress code.
    Također, mislim da smo na poslu prije svega radi posla, a ne izražavanja osobnosti.

(OT. Mimah, nemoj da te bode u oči dress code, znam da riječi iz stranih jezika i nehrvatskih abeceda idu kurzivom, al mi je to previše posla oko jednog posta .)
    Posljednje uređivanje od vikki : 29.08.2010. at 20:53

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    zašto, ooo zašto? pa nikoga ne ugrožava tim kupaćim. ako mene ne dira, zbog čega bi me smetalo?
    možda joj taj kupaći ni ne treba? zašto ne bi hodala samo u gaćicama? ili gola....ako je bal nek je maskembal

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto, ooo zašto? pa nikoga ne ugrožava tim kupaćim. ako mene ne dira, zbog čega bi me smetalo?
    zato jer je kupaći, kao što mu ime kaže, za kupanje
    za plažu i bazen
    ja u kupaćem ne idem ni na cugu u kafiću na plaži (dobro, to ima veze i to što mi se gadi sjedat u kupaćem na stolice u kafiću)

kao što mi je donje rublje - donje rublje, znači ispod gornjeg, i ne treba se vidjeti
    ni tange ni padobranke

i pidžama mi je samo za spavaću sobu

tu prestaju moja ograničenja u tuđem odjevanju
    nadam se da nisam previše konzervativna

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    daj reci iskreno, jer ta zena gradjena bolje od tebe
    Iskreno: da, ali fali joj samo ručnik preko ramena i može na bazen ili plažu. U firmi je nitko ne shvaća ozbiljno - možda i zato što je u vezi sa jendim likom, a oboje su u "sretnim" brakovima.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uffffffffffff
    uspila sam pročitati negdi do početka 5. strane (i usput prepoznati suptilno istkanu uvredu na moj račun, hvala ifi, nisam ćorava)
    i sve što imam za reći ifi je:
    našla sam savršenu stranicu za tebe
    ali linkam dio na dress code
    posluži se i ostalim dijelovima, čini mi se da su stvoreni za tebe
    http://www.stepfordwives.org/dressing.html

over & out.... nemam ja želuca za ovo, a čak nemam ni dijete koje će mlatiti suknjicom okolo....

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    možda joj taj kupaći ni ne treba? zašto ne bi hodala samo u gaćicama? ili gola....ako je bal nek je maskembal
    Slažem se, i s tobom i aleksandrom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Isuse, Ifi, od kud uopće krenuti?

Ma, ostavila si me bez teksta.
    x
    moram i ja.

tek sam na trecoj strani, pa ne znam kako se rasprava dalje razvija,
    ali naprosto moram potpisati cvijetu.

nadam se da se nece uskoro osnovati kakvo ministarstvo za cudorede ili oblacenje u javnom prostoru sa ifigenijom na celu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

seni najbolje te tek čeka!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku

(OT. Mimah, nemoj da te bode u oči dress code, znam da riječi iz stranih jezika i nehrvatskih abeceda idu kurzivom, al mi je to previše posla oko jednog posta .)
    Nu je sad!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

daleko od toga , da ja nemam neke estetske preferencije, stilove koji mi se vise ili manje svidaju. i isto tako primjecujem i registriram izgled ljudi oko sebe. i pri tom svoje misljenje zadrzavam za sebe.
    medutim bit cijele price je ono sto sasa stalno pokusava objasniti, a maja je zgodno sazela:

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini važno razvijati i toleranciju vezanu uz odijevanje, kao i sve ostale vrste tolerancija na ponašanja koja ne ugrožavaju nikog drugog. Svijet nam se mijenja, htjeli mi to ili ne, i ja vjerujem da će biti sve više čudnih običaja, odijevanja, vjerovanja i slično, koje bi se austorugarskim bakama činila kao nešto skandalozno. Uostalom, austrougarska baka sigurno bi smatrala nedoličnim i dva muškarca koja se na cesti drže za ruke ili čak ljube? Zato mi se čini da ćemo se od baka i njihovih normi morat u nekom trenutku odmaknuti, i početi tolerirati, pa i ne primjećivati, ovakve različitosti.
    steta sto nemam pri ruci slike iz microsoftovog kreativnog laboratorija.
    a ni slike dvojice profesora sa stokholmske visoke skole za ekonomiju, koji su napisali odlicne knjige "Funky businnes" i "Netokracija"
    a i dijete mi ide u skolu duge tradicije i jako dobrog rejtinga, u kojoj na srecu nikom ne pada na pamet djeci zabranjivati kratke hlace za ljetnih vrucina u napr. lipnju.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Slažem se s nenom u vezi dress coda koji, kako Saša kaže, imaju svoju praktičnu primjenu, kao i dijelom gdje govori o poštivanju/nepoštivanju odjećom koja se nosi u crkvi (sinagogi, džamiji...).

Shvaćam i Ifi kada govori o golotinji djece jer je to stvar koju stvarno ne mogu provariti, ali da ću baš gledati je li mi kćer digla suknjicu pa joj se vide pelene, neću. Ako to i napravim, bit će zbog toga što ne bih voljela da u gaćama sjedi na nečemu prljavom. No, kada bude starija, tinejdžerica, nema šanse da ću je puštati iz kuće s tangama koje vire (nadam se da ću je odgojiti tako da joj to neće pasti na pamet), dopi*njacima, dekoltetima i sl. Ne zato jer imam nešto protiv takve odjeće nego zato jer imam protiv takve odjeće na djeci, pa i mladima. Mislim, možemo mi reći kako svi muškarci nisu pohotne svinje, i nisu, ali smuči mi se pri pomisli da se nekom krelcu diže na dekolte moje 15-godišnje kćerke.
    Sve u svoje vrijeme.

No, ne i sve na svome mjestu. Zaista ne bih imala ništa protiv da me u restoranu usluži osoba s roza kosom (ajde, priznajte, koliko osoba s roza kosom ste uopće u životu vidjeli?), u pekari tip s irokezom, da učiteljica bude u riflama i pirsingom u obrvi... ja ne bih mogla ostaviti svoju osobnost kod kuće i onda kao prazna ploča ići na posao.
    Što se tiče dekoltirane učiteljice... Ako se ona može nositi sa zadirkivanjem učenika, pogledima ispod oka... i istovremeno biti dobra u svom poslu, nemam ama baš ništa protiv. Sama ne bih to mogla jer nemam dovoljno samopouzdanja, no ni inače ne nosim takvu odjeću.

Imam osjećaj da ovdje neki drumom, a neki šumom. Tako smo odjednom došli i do prljave odjeće pa će netko poistovjetiti doktora s dredovima (u kojeg sam se odmah zaljubila) s prljavštinom. Uostalom, tko kaže da je bezlični kostim neke menadžerice čist, mirišljav ili što već.

I još nešto. Ifi je spominjala to kako odjećom šaljemo poruku, kako je ona prvo što primjećujemo na čovjeku. Da, i zašto bismo se onda lišavali te svoje osobnosti? Netko će reći da ga boli briga tko je žena iza šaltera u banci. Mene je briga. Ja ju promatram dok radi. I razmišljam o tome ima li djecu, muža, psa, što voli jesti, ima li problema sa želucem... Isto tako kao što bih pomislila da se menadžerica sa zelenom kosom sigurno dobro zabavlja u svoje slobodno vrijeme idući na kojekakve koncerte, glupirajući se na nekim supkulturnim događanjima... kada bih vidjela neku u sivom kostimiću, crnim cipelama, francuskom manikurom... pomislila bih kako je ta žena dosadna, nezanimljiva, sigurno samac ili možda rastavljena... (MOLIM VAS, NE ŽELIM NIKOGA UVRIJEDITI, OVO SU SAMO MOJA RAZMIŠLJANJA)... tražila bih nekakav dokaz da to nije istina, malo pomaknute naušnice, nekakvu sitnicu na njezinom stolu koja otkriva zabavnu osobu...

I još nešto. Taštinu smatram izrazitom ljudskom manom i gubitkom vremena tako da su na mojoj ljestvici nannesimpatičnije napirlitane osobe (bilo muške, bilo ženske), bilo ukusno ili neukusno odjevene.

I da, ubit ću se ako mi dijete bude razmišljalo o tome kako uskladiti torbicu sa suknjicom. RAdije bih da promatra kretanje vinogradskih puževa nego gubi vrijeme na tako nebitne stvari.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 30.08.2010. at 02:54

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovo sa samcima i rastavljenom ženom nema veze s vezom, zanemarite... omaklo se, a nisam stigla obrisati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hijo sika pika, rastavljene žene bi bilo bolje da nisu uopće stavila , džaba ti isprika...( očekujem tzunami replika veći od onih na Ifin post )

Što se tiče robe, ne živimo mi ovdje na Havajima pa da nam je dosta suknjica od slame i vijenac oko vrata.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[QUOTE=dorotea24;1689881]možda joj taj kupaći ni ne treba? zašto ne bi hodala samo u gaćicama? ili gola....ako je bal nek je maskembal[/QUOTE

radi se o tome da osoba u kupaćem ne predstavlja nikakvu prijetnju svojoj okolini, osim što se dijelu okoline ne sviđa ( ali dijelu okoline se ne sviđaju ni homoseksualci, srbi ili ateisti), dok gola osoba, higijenski i zdravstveno prijeti.

nekad davno, još kao klinka u srednjoj školi, pročitala sam prekrasnu definiciju demokracije, (nemam pojma gdje), koja kaže da je demokracija društveno uređenje u kojem svatko smije raširiti ruke koliko želi sve dok onog drugog ne lupi po nosu.

ja žudim za tim da se barem približimo tom društvu, od kojeg smo , čini mi se, miljama udaljeni

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Hijo sika pika, rastavljene žene bi bilo bolje da nisu uopće stavila , džaba ti isprika...( očekujem tzunami replika veći od onih na Ifin post )

Što se tiče robe, ne živimo mi ovdje na Havajima pa da nam je dosta suknjica od slame i vijenac oko vrata.
    XD
    Ne znam, meni je žena u sivom kostimiću (ako je dobro skrojen), francuskom manikurom i crnim cipelama baš ugodna za oko... XD

I ne razumijem zbog čega se u istu kategoriju svrstavaju muškarci koji se vode za ruke i učiteljica koja izvali cice iz košulje dok drži nastavu? Zar vi zaista smatrate da je u redu da učitelji na posao dolaze polugoli ili toliko napadno odjeveni da pažnju učenika skreću ponajviše na sebe, umjesto na predmet koji predaju, zbog čega su primarno ondje? I zar iskreno mislite da to apsolutno ni na koji način ne može utjecati niti utječe na kvalitetu nastave?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u istu kategoriju se svrstavaju jer postoji mnogo ljudi koji smatraju da niti homoseksulac, a pogotovo onaj koji svoju seksualnu orijentaciju otvoreno pokazuje, ne može biti dobar učitelj niti pravi primjer našoj djeci. i da, ja zaista smatram da je polugola učiteljica sa izvaljenim cicama skroz u redu. i da njezin imidž neće utjecati na kvalitetu nastave i njezin autoritet. jer i jedno i drugo je tu ili nije tu i sa cicama i bez njih. i stvarno mi se ne sviđa to omalovažvajuće gledanje koje je započela ifi, a sada nastvaila n.grace, da ljudi koji se ne oblače po vašim kodeksima samo žele privući pažnju na sebe.
    Posljednje uređivanje od sasa : 30.08.2010. at 08:56

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u istu kategoriju se svrstavaju jer postoji mnogo ljudi koji smatraju da niti homoseksulac, a pogotovo onaj koji svoju seksualnu orijentaciju otvoreno pokazuje, ne može biti dobar učitelj niti pravi primjer našoj djeci. i da, ja zaista smatram da je polugola učiteljica sa izvaljenim cicama skroz u redu. i da njezin imidž neće utjecati na kvalitetu nastave i njezin autoritet. jer i jedno i drugo je tu ili nije tu i sa cicama i bez njih. i stvarno mi se ne sviđa to omalovažvajuće gledanje koje je započela ifi, a sada nastvaila n.grace, da ljudi koji se ne oblače po vašim kodeksima samo žele privući pažnju na sebe.
    Ja ništa ne nastavljam, sasa.
    Koliko me sjećanje služi, i ti si omalovažavajućim tonom pričala o muškarcima s pečatnjacima i lancima i o osobama koje imaju (neznatan) višak kilograma na nekoj drugoj temi.
    Molim te, objasni mi, u čemu je razlika? Jer, sada te stvarno ne razumijem.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A ja eto nikako ne mogu prihvatiti ni jednu ni drugu stranu ovih razmišljanja. Prvo i svakako bi izdvojila ifigenijin post, koji sam već izdvojila, kao nešto što nemam snage niti komentirati dalje.
    Ostali se nekako dijele u dva smjera, dvije krajnosti, i ne mogu se pronaći niti u jednoj.
    Tetovaže, dredsi, bilo kakve kulture i subkulture, sve živo, mi apsolutno ne smeta, NAPROTIV. Vrlo lijepo se može odjenuti u gotic stilu, haljinu i košulju-na posao-šta ne? Liječnika s dredsima-nebi ni primjetila dredse, ali bi primjetila npr. da nema kutu i šeta u kupaćim gaćama i potkošulji.
    Iskazati osobnost bojom kose, ludim cipelama, bojama-sve mi je to krasno i prihvatljivo-nešto više nešto manje lijepo-što je dio subjektivna ukusa.

Ali, vjerujem da pravila-pisana i nepisana, postoje u hrpi stvari u životu-zato što da nema pravila nestale bi ikakve norme.
    mm radi u "katakombi (TBF)", ide u 3/4 hlačama i japankama na posao, ja radim svakako, pa kombiniram- nebi se svakako osjecala UGODNO da dodjem na sastanak-u haljinici na bretele i japankama-i takva komuniciram sa osobom u odijelu-možda zato što mi je to "usađeno". Ja mislim da nije tako.
    Nikog ne boli Č umjesto Ć, npr. (naći ću još hrpu stvari), ali nam treba. Smeta. Bode u oko.
    Tako je uređeno ljudsko društvo, da ima okvirne norme ponašanja. Barem okvirne. Zašto? Ne zbog onih kojima je važniji sadržaj od forme (kao što mi svi nabrajamo), nego zbog onih koji ni ne vide sadržaj.
    Škola kao odgojno obrazovna ustanova iziskuje neko poštovanje-prema radu, učenju, primjerenom ponašanju, profesorima. Dio paketa je poštovanje prema određenim pravilima odjevanja. Kao što reko, nisu mi problem ljudi koji poštuju prvih 100 pravila, a ne poštuju 101., problem mi je što imam osjecaj da je svaki put prema nepoštivanju pravila-loš put. Već danas mislim da škole funkcioniraju "rubno"-da dalje i "lagodnije" ne ide, jer će nastati kupus.
    A možda sam ja stvarno za Austrougarsku.

da dodam, putujem nešto malo i vani. Ljudi na sastancima i seminarima odjeveni su strože od mene

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku

Upravo tako. I netko je rekao volim razlikovati klijente službenike i zaštitara u marketu.

Nego sasa onaj kupaći... pa ne bi me smetalo u marketu u koji je u nekom kampu do plaže, ili da u kampu ustane na plaži i korak do sebe kupi nešto na kiosku. Ja sam recimo zadrti dugogodišnji nudist, a kad sam u fkk kampu smuči mi se kad vidim da gologuzi dolaze u restoran. Higijena za boga, samo o tome pričam. Stvarno sam vidjela svašta u životu i zaista me ne smeta prodavačica u marketu koja ima duge nokte i natapiranu zurku i egipatski tuš preko oka i čela. Ako mi kaže dobar dan izvoli hvala a ako se još dodatno i nasmije i vedra je...super. Iako ako netko od vas zna pravila sanitarna i sanitarne zahtjeve ta će dobi kaznu ako joj uleti inspektor. Dakle opet kodeks. Prodavačice prehrane NE SMIJU imati lakirane gelirane niti duge nokte...ali smiju imati irokezu i zurku ala Marge Simpson.
    I mene ne smeta me učitreljica sa trapericama... Ja sam za oblačenje u skladu sa godinama pa mi je tako smješno do bola vidjeti tek dipl. učiteljicu od cca 23-24 god. u nekom kostimiću...kao i 50 godišnju učiteljicu u tajicama dopičnjaku i ringovima na ušima i kazališnom šminkom da bi kao izglerdala 20 mlađa. Ne smetaju me traperice baš uopće, ja ih ponekad nosim na neki sastanak, pa pete pa košulja da pokrije pojas neka ogrlica, diskretna šminka baloinerić strukirani i zašto ne traperice onda. Kužiš sasa (boldam te da vidiš, a ne jer se obraćam u nekom gornjem tonu, a zaboravih citirat) mene zaista u životu malo toga smeta, a definitivno bez razloga ne bih nekoga odbacila za komunikaciju jer je nekako odjeven. Ja sam šminkerica, a imam prijatelja svakakvih...ja se trudim zavoljeti ljude ispod odjeće...
    Ali kad su radna mjesta u pitanju gdje iz xy razloga određeni dres kodovi, stvarno mi je taj neki inat bez veze. Ali nisam se često sretala sa neposlužnom službenicom u banci koja je bila kontra kolegica.

I zaboravljamo još jednu stvar kad o poslu pričamo, mi svi dolazimo na nekakav razgovor prije zaposlenja i vidimo o kakvom, se kolektivu radi, a negdje nam se i kaže da treba izgledati tako i tako...čemu prihvaćamo onda posao gdje ne želimo pa makar i odjećom biti dio tima. Ja stvarno ne mislim da netko smije bilo kome nametati stil i odjevanje, ali ako sam došla na razgovor za direktoricu marketinga u npr. T-com i budući šef mi kaže ok primljeni ste...ja prođem u zgradu i van i vidim da su svi u kravatama i kostimima i kompletima itd...pa koji bi me vrag ako prihvatim nanio da dođem na posao sa minjakom i žvakom. Ja bih sigurno došla u ravnim cipelama i nekim normalnim hlačama i košuljici, ali bih se potrudila da ne budem preodskakajuća. Dakle to mi je kao kad dolazim u tuđu kuću prvi put...ili u nečiju firmu prvi put. Tamo već postoje pravila i team se slaže takav kakav je. Dakle nije lijepo da ja u nečiju kuću eto dođem sjednem podrignem ispraznim frižider, pa tako nije lijepo ni da banem negdje gdje budući kolege rade već duže i pičim po svom.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

apsolutno- samo što nije u redu kada se očekuje da se drugi ljudi prilagode našem svjetonazoru, ja osobno mogu prezirati zlatni lanac, pečatnjak stil i mogu ga baš zbog toga ne izabrati za svog liječnika, ali nemam pravo tvrditi da on ne poštuje svoj posao, ima ležeran odnos prema njemu te se zgražati nad time kako jedan liječnik može imati takv stil. jer tu zadirem u njegove osobne izbore koji s mene ne tiču i ni na koji me način ne određuju.
    draga n.grace, ovo je moj post o liječniku s pečatnjakom, kojeg ako pažljivo pročitaš, vidjeti ćeš da postavljam hipotetsku situaciju- dakle dajem primjer o tome kako svatko od nas ima osobne preference i ukuse, ali koji ne smiju interferirati sa našom procjenom profesionalne kompetencije.

ne omalovažvam osobe sa bilo kakvim viškom kilograma i molim te citiraj me gdje sam i kada omalovažavala.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

;a sasa draga od kud si sad našla gurati da je homoseksualac i gola učiteljica isto. Jedan od mojih najboljih i najdražih prijatelja je gay i to deklarirani sa dečkom sa kojim sada i živi. Ja mislim da bi gay učitelj bio super učitelj kao i učiteljica sa izvaljenim sisama, ali tvrdim da bih ja i puno drugih zastalo i progutalo knedlu da ugledaju učiteljicu prvi dan takvu. Sigurna sam da ako je pristupačna i ima ono nešto što mene vuče ljudima bih u roku od dana zaboravila sise. Možda bi mi to kroz tjedan dana baš bilo fora, kako se ne da i kako je uporna i fora. Ali da izvalila bih vilicu na prvu i onda čekala dalje. Ali nikad ne bih javno, niti ne dajem nekakvim izgon peticijama radi takvih stvari. Razumiješ..
    Smatram da imam pravo na svoje mišljenje kao i ti na svoje i smije me smetati što god mislim da me smeta kao i tebe...ali nemam pravo zbog toga nekome činiti zlo, izrugivat ga ili proganjati i upirati prstom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, nenaa...
    žena ne gura nuikoga ni u kakve grupe, samo nabraja kako nekome smeta zlatan lanac, nekome dekolte, nekome Rom, nekome homoseksualac, nekome žena s naočalama, nekome dlake iz nosa...

uvijek će nešto nekome smetati, ali je pitanje tko treba i gdje odrediti neka pravila koja (svi se u tome slažemo) negdje i nekada moraju postojati.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

;a sasa draga od kud si sad našla gurati da je homoseksualac i gola učiteljica isto. Jedan od mojih najboljih i najdražih prijatelja je gay i to deklarirani sa dečkom sa kojim sada i živi. Ja mislim da bi gay učitelj bio super učitelj kao i učiteljica sa izvaljenim sisama, ali tvrdim da bih ja i puno drugih zastalo i progutalo knedlu da ugledaju učiteljicu prvi dan takvu. Sigurna sam da ako je pristupačna i ima ono nešto što mene vuče ljudima bih u roku od dana zaboravila sise. Možda bi mi to kroz tjedan dana baš bilo fora, kako se ne da i kako je uporna i fora. Ali da izvalila bih vilicu na prvu i onda čekala dalje. Ali nikad ne bih javno, niti ne dajem nekakvim izgon peticijama radi takvih stvari. Razumiješ..
    Smatram da imam pravo na svoje mišljenje kao i ti na svoje i smije me smetati što god mislim da me smeta kao i tebe...ali nemam pravo zbog toga nekome činiti zlo, izrugivat ga ili proganjati i upirati prstom.
    to što je tvoj najbolji prijatelj gay ne znači da ta paralela ne postoji. drugo, stalno brkaš stvari- nitko nije tvrdio da kirurg ne mora imati kapu ili da gola osoba smije sjediti na fotelji u kafiću jer to ima higijenske i zdravstvene konsekvence. ja samo čitavo vrijeme pokušavam istaknuti da, iako imamo pravo da nam se neki odijevni stil sviđa, ne sviđa ili čak i gadi, nemamo pravo smatrati da takvom odijevanju negdje nije mjesto. jer ukoliko nikoga ne ugroava, onda mu jest tamo mjesto. to želim rei, a ne da pedijatar smije imati prljeve nokte ili da ti moraš voljeti tange koje izviruju iz hlača.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sasa, mislim da ti ne možeš razumjeti moje stavove, pretpostavljam da nisi radila u nastavi.
    Lijepo je da si toliko slobodnih stavova i otvorena prema nekim drugim pogledima na svijet, ali neke stvari u stvarnosti funkcioniraju drugačije nego kako bismo mi željeli.
    Nikad nisam ni rekla ni pomislila da polugolu učiteljicu ne treba zaposliti ili joj dati otkaz, nešto takvo nisam nikad doživjela. Ali, ako kažem da takva utječe na nastavu na način na koji ne bi trebala, niti da mi se sviđa njen stil, rekla sam svoje mišljenje na koje imam pravo, jer govorim iz iskustva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imaju li u crkvi ili restoranu pravo postaviti slike sa prekriženim ljudima u kupaćim kostimima?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sasa, bi li tebi bilo ok da npr. učiteljica na nastavu dođe potpuno gola (ili učitelj, svejedno)?
    Jer ona time nikog ne ugrožava.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    sasa, mislim da ti ne možeš razumjeti moje stavove, pretpostavljam da nisi radila u nastavi.
    Lijepo je da si toliko slobodnih stavova i otvorena prema nekim drugim pogledima na svijet, ali neke stvari u stvarnosti funkcioniraju drugačije nego kako bismo mi željeli.
    Nikad nisam ni rekla ni pomislila da polugolu učiteljicu ne treba zaposliti ili joj dati otkaz, nešto takvo nisam nikad doživjela. Ali, ako kažem da takva utječe na nastavu na način na koji ne bi trebala, niti da mi se sviđa njen stil, rekla sam svoje mišljenje na koje imam pravo, jer govorim iz iskustva.
    imaš pravo na svoje mišljenje čak i da ne govoriš iz iskustva, i ne vidim da ti ga je itko ikada osporio.

ja sam te eventualno zamolila da mi ga obrazlošiš.
    Posljednje uređivanje od sasa : 30.08.2010. at 09:35

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    sasa, bi li tebi bilo ok da npr. učiteljica na nastavu dođe potpuno gola (ili učitelj, svejedno)?
    već sam napisala svoje mišljenje o golotinji. ne mislim da učitelji trebaju goli sjediti u razredu jer će prvašić možebitno nasloniti glavu na taj stolac. pa ga to ugrožava- fekooralnim putem.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mima ja ne znam, ali znam da gdjegdje u kafićima tjeraju van ako nisi obučen.
    Posljednje uređivanje od sasa : 30.08.2010. at 09:40

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znači, u donjim gaćama i toplesu može?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u mom idealnom društvu, može.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

to što je tvoj najbolji prijatelj gay ne znači da ta paralela ne postoji. drugo, stalno brkaš stvari- nitko nije tvrdio da kirurg ne mora imati kapu ili da gola osoba smije sjediti na fotelji u kafiću jer to ima higijenske i zdravstvene konsekvence. ja samo čitavo vrijeme pokušavam istaknuti da, iako imamo pravo da nam se neki odijevni stil sviđa, ne sviđa ili čak i gadi, nemamo pravo smatrati da takvom odijevanju negdje nije mjesto. jer ukoliko nikoga ne ugroava, onda mu jest tamo mjesto. to želim rei, a ne da pedijatar smije imati prljeve nokte ili da ti moraš voljeti tange koje izviruju iz hlača.
    Imamo pravo smatrati...kao što ti imaš pravo smatrati da mi nemamo pravo smatrati. Dakle ako je u pitanju tko ima kakvo pravo za što...to bih prepustila pisanim zakonima, a ne nama. Ti pokušavaš istaknuti da ti misliš što mi svi imamo ili nemamo pravo, a to ne znači da je to točno...ili da je itko od nas pa čak niti ja u pravu. Ja imam pravo smatrati što god želim ali ne znači da je to i pravno gledano tako. Vjerujem da čak postoje i pisani pravilnici određenih ustanova o odjevanju pa čak i škole koju navodite.
    A van toga sasa najiskrenije mislim da mi je fascinantno tvoje razmišljanje i vjeruj mi da sa velikim zanimanjem čitam tvoje postove i da ti nije na pamet palo da pročitaš ovo u nekim tenzijama jer stvarno mi je ok sve što pišeš..kužiš?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

već sam napisala svoje mišljenje o golotinji. ne mislim da učitelji trebaju goli sjediti u razredu jer će prvašić možebitno nasloniti glavu na taj stolac. pa ga to ugrožava- fekooralnim putem.
    To je jedini razlog?

Ovdje je očito borba tko će biti ekstremniji, valjda jedino ekstremna mišljenja imaju težinu...ono, kao da smo u srednjoj školi pa krenu prepucavanja koja završavaju filozofijom tipa:
    "A po čemu je veća vrijednost života jednog čovjeka u odnosu na kokoš, mrava ili bakteriju? Sve je to život!"!

U svakom slučaju, u potpunosti se slažem s krumpiric.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na odgovoru. Pitala sam ovako, jer kad postaviš ekstremno pitanje, onda stvari mislim
    postanu kristalno jasne.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Znači, u donjim gaćama i toplesu može?
    Da, ali ne smiju biti tange i imati nacistička obilježja.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    To je jedini razlog?

Ovdje je očito borba tko će biti ekstremniji, valjda jedino ekstremna mišljenja imaju težinu...ono, kao da smo u srednjoj školi pa krenu prepucavanja koja završavaju filozofijom tipa:
    "A po čemu je veća vrijednost života jednog čovjeka u odnosu na kokoš, mrava ili bakteriju? Sve je to život!"!

U svakom slučaju, u potpunosti se slažem s krumpiric.
    da, samo zato. ja ne mislim da je učiteljica u toplesu nešto što se našem društvu uope može ili treba dogoditi sutra jer mi očito imamo problema sa malo dubljim dekolteom. ali liberalizacijom društva u svim smjerovima i učenjem prihvaćanja različitosti, voljela bih, da dođemo do stupnja gdje nam je kompletno svejedno kako se druga osoba oblači, ili u ovom slučaju ne oblači. u nekim društvima je jednako ekstremno pomisliti da žena smije pokazti noge. a u nekim društvima dojke uope nisu seksualno konotirane i samim time su nepokrivene. društvene konvencije su različite u prostoru i vremenu, ja osobno želim da budu što širokogrudnije, tolerantnije i otvorenije.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

rosa, nisam se referirala samo na tvoj post. jedino ova prva rečenica je odgovor na tvoje pitanje da li bi me golo tijelo smetalo isključivo iz razloga koji sam navela.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sloboda mišljenja garantira svima da misle što žele, dakle kao što netko misli da je gola učiteljica cool, ja mislim da nije.

A ako ćemo biti tako slobodni i nakaradni pa zašto onda mije tange ne bi nosile nacistički znak...mislim ja znam zašto, ali ispast će na kraju da je i to ok...a nije ne ne...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sasa, vjerujem da bi svi mi živjeli u svijetu potpune sreće, bez ikakvog zla, gdje su svi ljudi sušta dobrota, gdje nema
    svađe, gdje radimo apsolutno ono što hoćemo..ali to nije ovaj svijet.
    Tako da, po mom mišljenju, malkice si preveč zabrijala.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 30.08.2010. at 10:01

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sloboda mišljenja garantira svima da misle što žele, dakle kao što netko misli da je gola učiteljica cool, ja mislim da nije.

A ako ćemo biti tako slobodni i nakaradni pa zašto onda mije tange ne bi nosile nacistički znak...mislim ja znam zašto, ali ispast će na kraju da je i to ok...a nije ne ne...
    ovo je takvo miješanje krušaka i jabuka da uope ne znam što bih ti rekla.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je to saša, smješno.
    liberalizacija (apsolutna) društva, koliko god ja daleko od konzervativke bila, može nastupiti samo u slučaju da su ljudima intuitivne nekakve norme. A nisu.
    Iz te liberalizacije mogu samo zamisliti karikiranu scenu profesora koji dolazi u školu s gaćicama (da ne sjedne golom guzom na stolicu), ali izvadi spolni organ i veže mašnicu na njega. I na prsima ima tetovirano "I like little girls"
    Karikiram, ekstremiziram, kao i ti. Jer zašto ne? Zašto nekom od profesora nebi i to palo na pamet? Kad ne bi postojale naučene norme?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

di samo iskopavas tako besmislene situacije?

sto bi se recimo dogodilo da je recimo uciteljica dvoglavi vanzemaljac....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    di samo iskopavas tako besmislene situacije?

sto bi se recimo dogodilo da je recimo uciteljica dvoglavi vanzemaljac....
    bile bi besmislene da sašin odgovor nije potvrdan :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni je to saša, smješno.
    liberalizacija (apsolutna) društva, koliko god ja daleko od konzervativke bila, može nastupiti samo u slučaju da su ljudima intuitivne nekakve norme. A nisu.
    Iz te liberalizacije mogu samo zamisliti karikiranu scenu profesora koji dolazi u školu s gaćicama (da ne sjedne golom guzom na stolicu), ali izvadi spolni organ i veže mašnicu na njega. I na prsima ima tetovirano "I like little girls"
    Karikiram, ekstremiziram, kao i ti. Jer zašto ne? Zašto nekom od profesora nebi i to palo na pamet? Kad ne bi postojale naučene norme?
    ako tebe postojeca rasprava o odjeci dovede do ovakvih misli vjerovatno ti je potrebna strucna pomoc

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ovako,da skratim filozofiju :

Trebali bi svi oni koji smatraju da su osviješteni i oslobođeni svih "konformističko-moralističkih ograda" doći samo na jedan školski sat (kad već pričamo o polugoloj učiteljici) u miješani razred gdje se samo jedna cura obuče (ili bolje rečeno svuče) u tanga-topić-push-up-čipka-stilu.
    Nek ta mala samo jednom obriše ploču ili se prošeta do koša...opći kaos od komentara i podsmijeha i muškog,a bome i ženskog dijela razreda.

Ne mogu niti zamisliti kako bi pubertetlije reagirali na toples-učiteljicu..
    Posljednje uređivanje od rosa : 30.08.2010. at 10:08

Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •