ivarica prvotno napisa
a ja mislim da to cesto pomogne
ne samo firmi, da se mijenja i njeguje razlicitost, nego i kolegama koji su godinama prihvacali i ne propitkivali pravila
znam vise takvih situacija kad su bas mladi ljudi, s faxa, starije "oslobodili"
mene je ove godine dvaput zgrozila prljavstina odjece zaposlenika (blagajnice i blagajnika) u dvije razlicite trgovine, radilo se o kuti i majici koj je virila ispod
takva prljavstina nije bila slucajna i od tog dana, jos je imam pred ocima
kao i uznapredovale gljivice na noktima jednog konobara koji mi je donio kapucin u dubrovniku
u medjuvremenu sam prosla stotine sluzbenica i sluzbenika, trgovaca i doktorica i mogli su biti u vrecama ili u toplesu, ja nisam primijetila njihovu odjecu i cipele, samo nacin na koji su mi pruzali uslugu
sto se mene tice, interno pravilo da sluzbenica u banci treba biti redovito izdepilirana mene kao zenu samo vrijedja, a kao klijenticu jos me vise vrijedja da ta ista banka u turistickoj metropoli radi samo 6 sati u danu.
rado bi da mi netko objasni kako njena manikura ili dubina dekoltea utjece na uredjenost drustva, kao i da mi netko objasni otkad je to LJEKARNA institucija i otkad takvu "instituciju" vrijedja ulazak u kupacem kostimu. cija je to norma?
mislim da ljudi precesto sebi dopustaju da njihova pravila i granice postaju opca, sto mi je ok u onom slucaju nenina frizidera kojoj nije ok da joj osoba koju je pustila u kucu otvori i frizider, ili je mogu prihvatiti i u slucaju crkve i mise i kupacih kostima, ali nije mi ok u slucaju lijecnice na hitnoj koja te odbija pregledati nakon pada na kupanju jer - nemas gacice.
jer si posla na kupanje u kupacem, bez rezervnih, gadno pala, obukla haljinu, skinula mokre gacice i posla na hitnu da vide jel ta bol u trtici normalna. ofkors, kako pisanoga pravila da moras biti u gacicama kad dodjes na hitnu - nema, ta doktorica pristat ce na pregled samo kad si je na to i upozorila. a ako nisi valjda moras natrag doma.
znam da je vecini odjeca jako bitna i da vecina treba norme, ali je zdravo i da ima onih koje te norme ne diraju i onih koji ih propitkuju
ali po odjeci cijeniti ljude (htjela je da joj se vide tange), nezaposljavati ih (ona zena koju nisu primili u skolu) zbog tog ili im dodavati vrijednost to je za mene toliko neprihvatljivo da ne znam zasto opisujete te primjere ovdje u korist svojih teza. jer su im na sramotu.
meni se jednom dogodilo da sam prespala sastanak.
kolegica me zvala u 8:00 gdje sam, a ja pod poplunom
u mojem sustavu vrijednost kasnjenjem pokazujes nepostivanje osobe, ne odjecom
zamolila sam je da im skuha kavu i da im kaze da dolazim za 5 minuta
u sljedecih minutu i po sam oprala zube i umila se
higijenski minimum
u sljedecih tri i po minute sam bila na poslu, na sastanku
u pidzami
ne idem inace u pidzami na posao, ali je tada meni kasnjenje od pola sata bilo neprihvatljivije od odjece u kojoj cu doci
zanimljivo bi bilo sada, nakon 3 godine, pitati te ljude jesu li uopce skuzili kako sam bila odjevena, i ako jesu, koju su poruku primili: vase vrijeme ii razgovor s vama mi je vaznije od mog dojma na vas ili ih je nedostatak dojma ili sam dojam uvrijedio
zanima me jos jedno, malo je oftopik
ako je odjeca komunikacijski kanal (ja se slazem, moze biti jedan od...), kako onda komentirate to da vecina zena vrlo vjerojatno ODIJEVA MUZEVE? koliko vas kupuje ili slaze muzu odjecu u kojoj ce on komunicirati njene poruke?