Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 680

Tema: Pristojno odijevanje

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    meni je to saša, smješno.
    liberalizacija (apsolutna) društva, koliko god ja daleko od konzervativke bila, može nastupiti samo u slučaju da su ljudima intuitivne nekakve norme. A nisu.
    Iz te liberalizacije mogu samo zamisliti karikiranu scenu profesora koji dolazi u školu s gaćicama (da ne sjedne golom guzom na stolicu), ali izvadi spolni organ i veže mašnicu na njega. I na prsima ima tetovirano "I like little girls"
    Karikiram, ekstremiziram, kao i ti. Jer zašto ne? Zašto nekom od profesora nebi i to palo na pamet? Kad ne bi postojale naučene norme?
    ja odgovaram na postavljeno pitanje. a ukoliko učitelja uzbuđuju male djevojčice, onda ih on svakako ugrožava i potrebno mu je liječenje.

užasno mi je zanmljivo kako se gotovo uvijek kada se potegne pitanje golotinje, a često i homoseksualaca, dođe do pedofila. u tri laka koraka.

ja mislim da svako društvo ima konvencije ili naučene norme, samo što mislim da se one mjenjaju s vremenom, i voljela bih da se kod nas mijenjaju u smjeru koji sam navela. a taj smjer nije mahanje golim spolnim organima. nego onaj u kojem ne guramo nos u tuđe osbne odluke. vjerske, spolne i djevne.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ako tebe postojeca rasprava o odjeci dovede do ovakvih misli vjerovatno ti je potrebna strucna pomoc
    ne samo da vrijeđanje nije dozvoljeno, nego je to što si napisala -očekivano-ljigavo.
    A možeš i pokušat pročitati raspravu. Jer odavno nije samo o odjeći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja odgovaram na postavljeno pitanje. a ukoliko učitelja uzbuđuju male djevojčice, onda ih on svakako ugrožava i potrebno mu je liječenje.

užasno mi je zanmljivo kako se gotovo uvijek kada se potegne pitanje golotinje, a često i homoseksualaca, dođe do pedofila. u tri laka koraka.

ja mislim da svako društvo ima konvencije ili naučene norme, samo što mislim da se one mjenjaju s vremenom, i voljela bih da se kod nas mijenjaju u smjeru koji sam navela. a taj smjer nije mahanje golim spolnim organima. nego onaj u kojem ne guramo nos u tuđe osbne odluke. vjerske, spolne i djevne.
    ja mislim da ti nisi uopće shvatila moje pitanje, oprosti ako je loše postavljeno.
    ako ne postoje granice-granice su u nama.
    A nismo svi jednaki, ne zadovoljavamo jednake osobne i moralne norme. Dakle, ako nema granica i pravila ponašanja i odjevanja, 99,99 posto učitelja će doći u trapericama/odjelcu//, a jedan će poželjeti doći baš ovakav.
    Napisala sam da karikiram, naravno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako,da skratim filozofiju :

Trebali bi svi oni koji smatraju da su osviješteni i oslobođeni svih "konformističko-moralističkih ograda" doći samo na jedan školski sat (kad već pričamo o polugoloj učiteljici) u miješani razred gdje se samo jedna cura obuče (ili bolje rečeno svuče) u tanga-topić-push-up-čipka-stilu.
    Nek ta mala samo jednom obriše ploču ili se prošeta do koša...opći kaos od komentara i podsmijeha i muškog,a bome i ženskog dijela razreda.

Ne mogu niti zamisliti kako bi pubertetlije reagirali na toples-učiteljicu..
    ali rosa, ja sam i napisala da sam savim sigurna da se to sada nikako ne može odviti. ali seksualna konotacija dojki je društveno uvjetovana stvar. tako da recimo, dođemo do toga, da one nisu seksualni simbol, nego kao podlaktica recimo- onda se ta hipotetska situacija u kojoj učiteljica toples predaje ne bi tako odvila, zar ne?

doista pričamo oekstremima, ali ja samo pokušavam istaknuti svoju osnovnu ideju o tome da nije u redu tvrditi da je učiteljica neprimjerena i lošija za radno mjesto samo zato što je dekoltirana.

moda bismo o toplesu, i muškom i ženskom, kada i ako se tome uope približimo. jer mi imamo puno blie i svakodnevnije probleme. poput tangica koje su izvirile preko ruba hlača

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajde stray, nema potrebe za vrijeđanjem, zbilja.
    Objasnila sam zašto sam sasu baš tako pitala, i sad mi je jasno da se apsolutno nikada
    nećemo složiti u pogledu odijevanja za posao.
    Ali jedna druga stvar ovdje bode oči. Zašto ljudi pate za tim da ih smatraju liberalnim
    (evidentno na ovom topicu)? Boli ih što ne mogu biti npr. sasinih nazora, a ne
    mogu, jer bi lagali sami sebe.
    I onda idu uvjeravati npr. sasu da je njeno mišljenje "neispravno", "vidjela bi ona
    kad bi radila u školi" itd.
    I sasino mišljenje zaista nikome ne škodi, kao ni ono od n.grace.
    Pa zašto onda jednostavno ne možemo otići dalje u raspravi, ili je pak završiti?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim da ti nisi uopće shvatila moje pitanje, oprosti ako je loše postavljeno.
    ako ne postoje granice-granice su u nama.
    A nismo svi jednaki, ne zadovoljavamo jednake osobne i moralne norme. Dakle, ako nema granica i pravila ponašanja i odjevanja, 99,99 posto učitelja će doći u trapericama/odjelcu//, a jedan će poželjeti doći baš ovakav.
    Napisala sam da karikiram, naravno.
    ja ne želim da granica nema- nego da su one tamo gdje se povređuje druga jedinka. tako da učitelj iz tvojeg primjera ne bi imao prođu u mojoj zamišljenoj školi budućnosti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja npr. ne mislim da je neispravno, naprotiv. Samo da je previše iskarikirano. Kao i moje o učitelju s mašnicom-uostalom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ne želim da granica nema- nego da su one tamo gdje se povređuje druga jedinka. tako da učitelj iz tvojeg primjera ne bi imao prođu u mojoj zamišljenoj školi budućnosti.
    a bez tetovaže zezam se.
    svakako je pitanje i tuđih osobnih granica. Nekog vrijeđa tuđa gola dojeća sisa. A ne vrijeđaju ga tange koje vire iz hlaca.
    A uloga sise je hranjenje djeteta-uloga tangi je seksualna. Osim što su dobre jer se ne vide tragovi gaća. Osim kad vire.
    Dakle, pitanje je smeta li nam nešto samo forme radi (kao što ljudima smeta sisa) , jer "poziva" na seks (kao guza koja viri) ili jer vrijeđa situaciju.
    Meni smeta ovo zadnje. I možda je to put prema AU-al se tako osjećam.
    Na sastanku nitko ne drži čačkalicu u ustima, ne prostači, ne...a to zapravo nikog ne ugrožava. Isto tako se odjene primjereno situaciji.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne želim da granica nema- nego da su one tamo gdje se povređuje druga jedinka.
    Onda se vraćamo na onog debelotrbušnog, dlakavog Kaeinog profesora iz sredine priče.
    Očito je da njoj smeta (a vjerojatno bi i mnogima od nas) takav prizor.
    Jesu li time ljudi "dovoljno" povrijeđeni da bi mu se zabranio takav način odijevanja u jednoj obrazovnoj ustanovi?

Onda se postavlja pitanje... bi li me ugrožavao pogleda na tog istog čovjeka i u toj istoj odjevnoj kombinaciji i na plaži? Jer, ako mi je nešto ružno, ružno mi je.
    Ili su onda ipak u pitanju (nametnute) norme, pa je manje važno vrijeđa li što nečiji ukus?
    Posljednje uređivanje od apricot : 30.08.2010. at 10:23

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja nekako duboko vjerujem da su sva ekstremna mišljenja pogrešna ili polu-pogrešna,ako me kužite.

Onaj moj post nikako nije bio dociranje nikome, samo primjer iz svakodnevnice naše ovdje i sada.

Saša priča o plemenima, kulturama, običajima s drugih krajeva svijeta. I to je ok. Tamo. U njihovom kulturnom krugu.

Mi ipak živimo u zapadno-evropskom kulturnom krugu.

Koliko desetljeća/stoljeća će trebati na ovim prostorima da se sisa izravna s malim prstom, ne znam.
    U jednoj dalekoj budućnosti, možda...možda i učiteljice budu dvoglave vanzemaljke..

da je baba muško, zvala bi se...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja npr. ne mislim da je neispravno, naprotiv. Samo da je previše iskarikirano. Kao i moje o učitelju s mašnicom-uostalom.
    iskarikirano je jer sam direktno pitana. ja osobno smatram da se društvo ne mijenja preko noći i na silu. nego polako, s vremenom, edukacijom, otvaranjem. tako da mislim da bi toples učiteljica, kada bi se i pojavila, donijela više štete nego koristi. sada. ali kada svi naučimo da je u redu imati crno nalakirane nokte, dredle, kostimie i SM čizme na poslu, pa kada naučimo da je uredu da se homoseksalci ljube na cesti, pa kada naučimo da nije manje vrijedno biti ateist, itd... onda možda nekad i jednom dođemo do toga da osoba kojoj stvarno predtavlja unutrašnje ispunjenje da hoda samo u šorcu po svijetu to i može. svjesna sam da je ovo što pišem nekima ideja društva iz pakle i apokalipse same. no to je društvo kakvo bih ja izabrala za svog sina.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Onda se vraćamo na onog debelotrbušnog, dlakavog Kaeinog profesora iz sredine priče.
    Očito je da njoj smeta (a vjerojatno bi i mnogima od nas) takav prizor.
    Jesu li time ljudi "dovoljno" povrijeđeni da bi mu se zabranio takav način odijevanja u jednoj obrazovnoj ustanovi?

Onda se postavlja pitanje... bi li me ugrožavao pogleda na tog istog čovjeka i u toj istoj odjevnoj kombinaciji i na plaži? Jer, ako mi je nešto ružno, ružno mi je.
    Ili su onda ipak u pitanju (nametnute) norme, pa je manje važno vrijeđa li što nečiji ukus?
    ja ne mislim da se kae tim prizorom povređuje nego joj se on ne sviđa- povrijeđen si kada te nešto tjelesno ili emocionalno ugrožava. ona ima pravo da joj se to ne sviđa, ali teško da može ustvrditi da je povrijeđena.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    pa tako nije lijepo ni da banem negdje gdje budući kolege rade već duže i pičim po svom.
    a ja mislim da to cesto pomogne
    ne samo firmi, da se mijenja i njeguje razlicitost, nego i kolegama koji su godinama prihvacali i ne propitkivali pravila
    znam vise takvih situacija kad su bas mladi ljudi, s faxa, starije "oslobodili"

mene je ove godine dvaput zgrozila prljavstina odjece zaposlenika (blagajnice i blagajnika) u dvije razlicite trgovine, radilo se o kuti i majici koj je virila ispod
    takva prljavstina nije bila slucajna i od tog dana, jos je imam pred ocima
    kao i uznapredovale gljivice na noktima jednog konobara koji mi je donio kapucin u dubrovniku
    u medjuvremenu sam prosla stotine sluzbenica i sluzbenika, trgovaca i doktorica i mogli su biti u vrecama ili u toplesu, ja nisam primijetila njihovu odjecu i cipele, samo nacin na koji su mi pruzali uslugu

sto se mene tice, interno pravilo da sluzbenica u banci treba biti redovito izdepilirana mene kao zenu samo vrijedja, a kao klijenticu jos me vise vrijedja da ta ista banka u turistickoj metropoli radi samo 6 sati u danu.

rado bi da mi netko objasni kako njena manikura ili dubina dekoltea utjece na uredjenost drustva, kao i da mi netko objasni otkad je to LJEKARNA institucija i otkad takvu "instituciju" vrijedja ulazak u kupacem kostimu. cija je to norma?

mislim da ljudi precesto sebi dopustaju da njihova pravila i granice postaju opca, sto mi je ok u onom slucaju nenina frizidera kojoj nije ok da joj osoba koju je pustila u kucu otvori i frizider, ili je mogu prihvatiti i u slucaju crkve i mise i kupacih kostima, ali nije mi ok u slucaju lijecnice na hitnoj koja te odbija pregledati nakon pada na kupanju jer - nemas gacice.
    jer si posla na kupanje u kupacem, bez rezervnih, gadno pala, obukla haljinu, skinula mokre gacice i posla na hitnu da vide jel ta bol u trtici normalna. ofkors, kako pisanoga pravila da moras biti u gacicama kad dodjes na hitnu - nema, ta doktorica pristat ce na pregled samo kad si je na to i upozorila. a ako nisi valjda moras natrag doma.

znam da je vecini odjeca jako bitna i da vecina treba norme, ali je zdravo i da ima onih koje te norme ne diraju i onih koji ih propitkuju
    ali po odjeci cijeniti ljude (htjela je da joj se vide tange), nezaposljavati ih (ona zena koju nisu primili u skolu) zbog tog ili im dodavati vrijednost to je za mene toliko neprihvatljivo da ne znam zasto opisujete te primjere ovdje u korist svojih teza. jer su im na sramotu.

meni se jednom dogodilo da sam prespala sastanak.
    kolegica me zvala u 8:00 gdje sam, a ja pod poplunom
    u mojem sustavu vrijednost kasnjenjem pokazujes nepostivanje osobe, ne odjecom
    zamolila sam je da im skuha kavu i da im kaze da dolazim za 5 minuta
    u sljedecih minutu i po sam oprala zube i umila se
    higijenski minimum
    u sljedecih tri i po minute sam bila na poslu, na sastanku

u pidzami

ne idem inace u pidzami na posao, ali je tada meni kasnjenje od pola sata bilo neprihvatljivije od odjece u kojoj cu doci
    zanimljivo bi bilo sada, nakon 3 godine, pitati te ljude jesu li uopce skuzili kako sam bila odjevena, i ako jesu, koju su poruku primili: vase vrijeme ii razgovor s vama mi je vaznije od mog dojma na vas ili ih je nedostatak dojma ili sam dojam uvrijedio

zanima me jos jedno, malo je oftopik
    ako je odjeca komunikacijski kanal (ja se slazem, moze biti jedan od...), kako onda komentirate to da vecina zena vrlo vjerojatno ODIJEVA MUZEVE? koliko vas kupuje ili slaze muzu odjecu u kojoj ce on komunicirati njene poruke?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne samo firmi, da se mijenja i njeguje razlicitost, nego i kolegama koji su godinama prihvacali i ne propitkivali pravila

mene je ove godine dvaput zgrozila prljavstina odjece zaposlenika (blagajnice i blagajnika) u dvije razlicite trgovine, radilo se o kuti i majici koj je virila ispod
    kao i uznapredovale gljivice na noktima jednog konobara koji mi je donio kapucin u dubrovniku
    u medjuvremenu sam prosla stotine sluzbenica i sluzbenika, trgovaca i doktorica i mogli su biti u vrecama ili u toplesu, ja nisam primijetila njihovu odjecu i cipele, samo nacin na koji su mi pruzali uslugu

sto se mene tice, interno pravilo da sluzbenica u banci treba biti redovito izdepilirana mene kao zenu samo vrijedja, a kao klijenticu jos me vise vrijedja da ta ista banka u turistickoj metropoli radi samo 6 sati u danu.

rado bi da mi netko objasni kako njena manikura ili dubina dekoltea utjece na uredjenost drustva, kao i da mi netko objasni otkad je to LJEKARNA institucija i otkad takvu "instituciju" vrijedja ulazak u kupacem kostimu. cija je to norma?

mislim da ljudi precesto sebi dopustaju da njihova pravila i granice postaju opca, sto mi je ok u onom slucaju nenina frizidera kojoj nije ok da joj osoba koju je pustila u kucu otvori i frizider, ili je mogu prihvatiti i u slucaju crkve i mise i kupacih kostima, ali nije mi ok u slucaju lijecnice na hitnoj koja te odbija pregledati nakon pada na kupanju jer - nemas gacice.
    jer si posla na kupanje u kupacem, bez rezervnih, gadno pala, obukla haljinu, skinula mokre gacice i posla na hitnu da vide jel ta bol u trtici normalna. ofkors, kako pisanoga pravila da moras biti u gacicama kad dodjes na hitnu - nema, ta doktorica pristat ce na pregled samo kad si je na to i upozorila. a ako nisi valjda moras natrag doma.

znam da je vecini odjeca jako bitna i da vecina treba norme, ali je zdravo i da ima onih koje te norme ne diraju i onih koji ih propitkuju
    ali po odjeci cijeniti ljude (htjela je da joj se vide tange), nezaposljavati ih (ona zena koju nisu primili u skolu) zbog tog ili im dodavati vrijednost to je za mene toliko neprihvatljivo da ne znam zasto opisujete te primjere ovdje u korist svojih teza. jer su im na sramotu.

higijenski minimum

u pidzami

ne idem inace u pidzami na posao, ali je tada meni kasnjenje od pola sata bilo neprihvatljivije od odjece u kojoj cu doci
    zanimljivo bi bilo sada, nakon 3 godine, pitati te ljude jesu li uopce skuzili kako sam bila odjevena, i ako jesu, koju su poruku primili: vase vrijeme ii razgovor s vama mi je vaznije od mog dojma na vas ili ih je nedostatak dojma ili sam dojam uvrijedio

ako je odjeca komunikacijski kanal (ja se slazem, moze biti jedan od...), kako onda komentirate to da vecina zena vrlo vjerojatno ODIJEVA MUZEVE? koliko vas kupuje ili slaze muzu odjecu u kojoj ce on komunicirati njene poruke?
    ovaj post je apsolutno osvježenje

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mene kao klijenta bi vrijeđalo da mi osoba dođe u piđami na sastanak, djelovalo bi mi šarlatanski.

Radije bih čekala pola sata, nego da razgovaram s nekim tko je u piđami na svom radnom mjestu. Sorry

I sad će opet na red doći propitivanje temelja naše kulture,znam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa, ivarica, bolje bi bilo sigurno da si poštivanje prema osobama sa sastanka
    iskazala tako da si navila
    dva mobitela i pet budilica, pa sigurno ne bi prespala, nego da si došla u pidžami.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    I sad će opet na red doći propitivanje temelja naše kulture,znam.
    ne mislim da se na anegdotama trebaju propitkivati temelji kultura, ali seipak cudim kako vise cijenis moju odjecu nego svoje vrijeme?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne mislim da se na anegdotama trebaju propitkivati temelji kultura, ali seipak cudim kako vise cijenis moju odjecu nego svoje vrijeme?
    Zato jer smatram da oblačenje može trajati dvije minute.
    Nikakvih pola sata.

I slažem se s Dijanom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a moze trajati dvje minute ali tog jutra ne bi moglo, takve su bile okolnosti
    i obicno se probudim kad trebam i ne kasnim po sastancima
    ali dogodilo se jednom, dogodilo se u situaciji kad su mi u ured dolazili studenti koji su trebali obaviti intervju za svoj diplomski i ugurala sam ih u raspored prije njihovih obaveza (inace ne sastancim u 8, nisam luda )

mozda je pomoglo to sto imam, iz mladih dana - ne u zadnjih 10 godina, naviku setanja po svijetu u pidzamama, imala sam 3-4 stvarno posebna komada, nitko ne bi skuzio, pa se u njoj mogu osjecati jednako kompetentno i spremno za posao ko u hlacama ili suknji
    vise mi je falilo tusiranje tog jutra

i da ne zamisljate ne znam kakve scene mene podbuhle u spavacici s prorezima za dojenje iz koje svako malo sisa ispadne, trebala sam odma biti iskrena pa napisati detalje o vrsti sastanka, a i - pidzama je bila prelijepa satenska, krvavocrvena, od djeda ili pradjeda, ne sjecam se, s nekim plavim uzorcima, samo donji dio, a gore je bio neki plavi t-shirt
    prije nego sam te hlace pocela nositi u krevetu, godinama sam ih nosila posvuda i nitko nije ni pomislio da je pidzama dok im ne bi otkrila pravu namjenu, nedostojnu ceste po kojoj hoda

eto, sad kad znate da pidzama nije bila na medeke, mozemo dalje

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

higijenski minimum

u pidzami

Pa apsolutno sve je točno. Ja nemam također problema sa tuđim depilacijama, niti mislim da netko ima pravo nekome reći depiliraj se našminkaj, oboji kosu ovako. To su zaista preosobne stvari.
    I ja nikada nisam čula da je netko išao doma u bolovima ili razbijene glave sa hitne jer nije imao gaće. I stvarno ne znam kojeg normalnog čovjeka, bio on extremistički liberalan ili konzerva do bola ili neki prosjek, to smetalo. A o profesionalnosti takvog zdravstvenog radnika bi i novine pisale. Mama mi je 10 godina radila u hitnoj, ostalih 30 je odradila u bolnici i kod privatnog liječnika i oni rade prema pisanom pravilniku koji na žalost sve više zbog novca ima štetan učinak po pacijente, ali nema veze sa odijevanjem i to je skroz druga tema.

I sviđa mi se dio sa konobarom i prodavačicama jer i ja vidim te stvari ako baš bodu oči ili usluga nije na nivou ako ne super onda bar profesionalnog minimuma. Ja se smatram vrhunski tolerantnom i razumjevalicom svega i svačega, ali neke extremne fore i prepucavanja ovdje su mi u najmanju ruku smješne. kao i kad netko tvrdi da bi ostao ravnodušan na nešto ekstremno. Ja nikad ne reagiram na puno toga, ali da sam u sebi u mislima i da promišljam o viđenom...to da. Oči imam da gledam a mozak da mislim. I što ću...meni je dekoltirana sisulja u učionici na prvu užas...a kasnije ovisi o njoj, meni, kemiji i svemu što mi je u ljudima bitno.
    I Možda mi ta postane i odlična frendica.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a vidite i to su norme - prljavština, neopranost - tko kaže da bi se ljudi baš morali svaki dan prati, što fali da se netko malo 'čuje'

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a vidite i to su norme - prljavština, neopranost - tko kaže da bi se ljudi baš morali svaki dan prati, što fali da se netko malo 'čuje'
    pa baš...

Mene jako nervira kad mi se netko čuje...ali nikad ne bih nekome u facu rekla smrdiš. Ali valjda nije bed što mi to smeta. Ako netko to voli a šta...ali ja ne moram ako zaista ne moram to trpiti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

(inace ne sastancim u 8, nisam luda )
    znači ja koja ponekad krećem na teren u 5 da bih u 7 bila kod kupca na sastanku sam luda?
    i to ne u pidžami, nego u odjeći koju zahtijeva moje radno mjesto, a ljeti ne uključuje majicu na špaline i japanke
    depilirane noge nisu must za radno mjesto, ali jesu za mene

X
    u nekim kulturama pranje nije top10, ali palmin list preko buže od guzice jest

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    pa baš...

Mene jako nervira kad mi se netko čuje...ali nikad ne bih nekome u facu rekla smrdiš. Ali valjda nije bed što mi to smeta. Ako netko to voli a šta...ali ja ne moram ako zaista ne moram to trpiti.

mene zanima jel vi stvarno ne vidite razliku između ljudi koji se ne peru i ljudi koji se oblače drukčije od onog što vi smatrate društveno prihvatljivim ili se samo pravite ludi?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

saša, pa jedno i drugo jesu društvene norme, zar ne? Nisu se ljudi oduvijek prali niti prali robu kao danas, i to je u njihovo vrijeme bilo društveno prihvatljivo (ako ste čitali Parfem sjetite se: kralj je smrdio, kao zvijer je smrdio, a kraljica kao stara koza, ljeti kao i zimi), niti se u drugim kulturama ljudi peru kao u našoj - a u nekima je pak vidjeti znoj užasna sramota (Amelie Nothomb, Strah i trepet). Dakle ja bih rekla da se smatra pristojnim biti čist i uredan, kao što se smatra pristojnim ne ući u crkvu ili dućan u kupaćem kostimu, ili kao što se smatra pristojnim ne kopati nos u javnosti - sve su to norme ponašanja.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da, ali ako smrdiš u mom uredu direktno ugroavaš obavljanje mog posla jer to nije nešto što ja mogu ignorirati već direktno utječe na mene. a dekolte ne.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mene zanima jel vi stvarno ne vidite razliku između ljudi koji se ne peru i ljudi koji se oblače drukčije od onog što vi smatrate društveno prihvatljivim ili se samo pravite ludi?
    ako netko dupe ne pere dva dana, ili ruke nakon pišanja/sranja (a takvih je puno više nego što želimo vjerovat), da li ugoržava mene ako nemamo fizički kontakt?
    ne

u čemu je onda problem?
    ako želimo liberalizaciju, onda se isfuravajmo do kraja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A čuj, utječe jer imaš fini nosek

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što ako ti pogled stalno leti?
    I to te sprječava u obavljanju posla?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    znači ja koja ponekad krećem na teren u 5 da bih u 7 bila kod kupca na sastanku sam luda?
    ne, moj post se uopce ne tice tebe, nego mene

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a što ako ti pogled stalno leti?
    I to te sprječava u obavljanju posla?
    ma daj, stvarno??

u tom slučaju trebaš stručnu pomoć, to je već u domeni prisilnih radnji.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    daj reci iskreno, jer ta zena gradjena bolje od tebe
    ovo je toliko bezobrazno da sam zinula
    što bi sad žena trebala reći "da, je" ili "ne, nije" ili što? Mislim pričamo o poštovanju i slobodi tuđeg izbora, a onda vrijeđamo jedni druge na osnovu fizičkog izgleda ?! Halo!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ako netko dupe ne pere dva dana, ili ruke nakon pišanja/sranja (a takvih je puno više nego što želimo vjerovat), da li ugoržava mene ako nemamo fizički kontakt?
    ne

u čemu je onda problem?
    ako želimo liberalizaciju, onda se isfuravajmo do kraja
    gle, ako netko smrdi, onda smeta mom poslu, kao da recimo glasno pušta rage against machine.

ako netko ne pere ruke, a mene ne dira, niti ikog drugog, ugrožava samo sebe. niti to mogu kontrolirati ( osim kod svog trogodišnjaka) niti me to zanima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj, stvarno??

onda je olfaktivno osjetilo važnije od vizualnog?
    gdje je granica?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma daj, stvarno??

čini mi se da njliberalniji imaju najveći problem s prihvaćanjem tuđeg mišljenja bez očitog vrijeđanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja nemam mišljenje koje je puno različitije od sasinog, samo propitkujem...
    nisam se osjetila povrijeđenom njezinim pitanjem.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gle, ako netko smrdi, onda smeta mom poslu, kao da recimo glasno pušta rage against machine.
    pretpostavljam da si htjela reći da smeta tebi koja obavlja posao, zar ne?

na isti način netko u grudnjaku/s dredsima/u toplesu (nastavi niz...) smeta mom poslu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je toliko bezobrazno da sam zinula
    što bi sad žena trebala reći "da, je" ili "ne, nije" ili što? Mislim pričamo o poštovanju i slobodi tuđeg izbora, a onda vrijeđamo jedni druge na osnovu fizičkog izgleda ?! Halo!

meni je taj komentar od stray cat također sirov, ali jasno mi je što je htijela reći. jer nije prvi put da žena vrijeđe ženu ili njezino odijevanje zato što je sama nesigurna u vlastiti izgled. uostalom, forumašica (ne znam koja, a ne da mi se trait) je odgovorila na to pitanje i još dodala da se dotičnu neozbiljno shvaa, što zbog odijevanja, a što zbog afere s kolegom. što je čisti šovinizam, jer implicira da zgodna, sexi žena ne može biti profesionalna, a karijeru gradi preko kreveta.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to nije očito vrijeđanje, nego ako osoba zaista ne može ne pogledati unečiji dekolte 20 x u minuti to je prisilna radnja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni je taj komentar od stray cat također sirov, ali jasno mi je što je htijela reći. jer nije prvi put da žena vrijeđe ženu ili njezino odijevanje zato što je sama nesigurna u vlastiti izgled. uostalom, forumašica (ne znam koja, a ne da mi se trait) je odgovorila na to pitanje i još dodala da se dotičnu neozbiljno shvaa, što zbog odijevanja, a što zbog afere s kolegom. što je čisti šovinizam, jer implicira da zgodna, sexi žena ne može biti profesionalna, a karijeru gradi preko kreveta.
    isto kao i jedna koja ženu u sivom kostimiću i francuskom manikurom vidi kao neudanu ili rastavljenu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zastupnice ponašanja bez granica, baš me zanima zašto mislite da se mladi, lijepi i zdravi ljudi izuzimaju u neku posebnu kategoriju za koju ne vrijede društvene norme? Ako je jedan veću udio komuniciranja otpada na vizualnu komunikaciju i to mnogo veći nego olfaktivnu, barem kod ljudi, onda da društvene norme služe tome da olakšaju komunikaciju svima i svima da ju što poštenije šanse. Jer kad bi u službenoj komunkaciji otvorio prostor da se prihvati tko atraktivniji, tko luđi to prije primjećen onda bi se funkcioniranje društva vrlo brzo svelo na reality show. Eto od toga nas štite norme lijepog ponašanja izato dekolte otvara priču kojoj tu nije mjesto, kao i lanci i katanci.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

onda je olfaktivno osjetilo važnije od vizualnog?
    gdje je granica?
    ne, nego dekolte ne podražuje tvoje vizualno osjetilo konstantno, možeš pomisliti-gle ju, stavila si je cice na tacnu (to je moja mama obožavala komentirat)- i nastavit gledat u svoj monitor, a smrad doista podražuje tvoj nos ili glasna glazba tvoje uši čitavo vrijeme.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

isto kao i jedna koja ženu u sivom kostimiću i francuskom manikurom vidi kao neudanu ili rastavljenu
    da, i to je odvratno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to nije očito vrijeđanje, nego ako osoba zaista ne može ne pogledati unečiji dekolte 20 x u minuti to je prisilna radnja.
    pogle Housea

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zastupnice ponašanja bez granica, baš me zanima zašto mislite da se mladi, lijepi i zdravi ljudi izuzimaju u neku posebnu kategoriju za koju ne vrijede društvene norme? Ako je jedan veću udio komuniciranja otpada na vizualnu komunikaciju i to mnogo veći nego olfaktivnu, barem kod ljudi, onda da društvene norme služe tome da olakšaju komunikaciju svima i svima da ju što poštenije šanse. Jer kad bi u službenoj komunkaciji otvorio prostor da se prihvati tko atraktivniji, tko luđi to prije primjećen onda bi se funkcioniranje društva vrlo brzo svelo na reality show. Eto od toga nas štite norme lijepog ponašanja izato dekolte otvara priču kojoj tu nije mjesto, kao i lanci i katanci.
    ja uopće ne razumijem tvoje pitanje. molim te pojasni.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pogle Housea
    gledam, redovito. gdje su smajlići? ispadam uasno stroga pošto ne znam gdje su, a ti znaš da nisam uopće.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo da se nadoveže na ono o izjednačavanju dojke i lakta. Meni to zvuči kao jedna od gorih SF noćnih mora. Ja apsoultno en mislim da jedno loše ponašanje trebamo mjenjati još gorim. To što je danas hit manipulirati vlastitom spolnosti i što turanje grudi pod nos prolaznicima smatra manifestacijom ženske snage trebalo bi se razviti u pravo samopozdanje koje ne manipulira nego poštuje tijelo i tuđe granice, a ne time da ubijemo svaki zdravi spolni nagon u svim ljudima da bi se zadovoljilo modne hirove.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gledam, redovito. gdje su smajlići? ispadam uasno stroga pošto ne znam gdje su, a ti znaš da nisam uopće.
    Kad napišeš post, imaš ispod njega desno "Idi na napredno".
    Tu su ti smajlići.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čini mi se da njliberalniji imaju najveći problem s prihvaćanjem tuđeg mišljenja bez očitog vrijeđanja.
    Baš tako, bravo!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na vecem dijelu africkog kontinenta dojka je uistinu jednako zanimljiva ko i lakat. Nije pokriveno pa nije ni zanimljivo.

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •