Trebat će puno konzervativnosti u mladim ljudima da se sačuva bar malo onog što je preostalo nakon što su stariji prolupali . Tome služe konzerve da čuvaju od kvarenja.
Trebat će puno konzervativnosti u mladim ljudima da se sačuva bar malo onog što je preostalo nakon što su stariji prolupali . Tome služe konzerve da čuvaju od kvarenja.
pinky, a za ovog svećenika stvarnotako nešto još nisam čula.
Čula sam da je pegla sveta, ali ovo...
Što se pedesetih tiče, meni se to modno sviđa, da, fora mi je, neke dijelove nosim, ali ne furam tzv. vintage skroz naskroz.
Štirka je bila nekad, danas su to nabrani rukavi, ili to da je osoba posvetila dovoljno pažnje tomu da se uvijek lijepo sredi, da ima nešto na sebi fora, duhovito, i tako. Posve si promašila bit priče, vjerujem da si među rijetkima koja može tako fulati bit. Možda se možemo ne slagati, ali toliko krivo razumijeti - vjerujem da si samo maliciozna. A ja možda jesam konzervativna. Zapravo - jesam, da.
Što se tiče tkanina - zar ti ne učiš dijete da razlikuje trenirku od košulje, i pamučne hlače od traperica?!
I to ne znači da se ne valja u pijesku kao i tvoj, i isto tako ih obučem lijepo za na misu, i poslije idemo na sladoled i pustim ih da se smažu skroz na skroz - ako bolje ne znaju. Samo da korak po korak, iz dana u dan učimo život; to znači da mi se sin neće čudit kravati ko pura dreku kao na maturalnom plesu, kad smo po zahodu tuljanima vezivale kravate jer im valjda ni tate nisu znale sastavit čvor kako treba. Mislim, smiješno je to, ne bijem glavu inače o tome, nego se ovdje to priča.
Mislim da je svima nama jasno da neće svijet propast ako netko obuče kraću suknju ili nešto prozirno, niti se katedrala urušit, dapače, vjera jest za sve nas koji smo ovako ili onako skrenuli s puta. Pa bolje da dođeš i polugol, nego da ne dođeš, ali se nadamo da ćeš putem ostavit te svoje droge, alkohole, mržnje... i natpise your private horny baby i sl. na prsima.
Međutim, cijelu ovu priču ja držim kako držim, konzervativno i pravolinijski, kao što djecu uvijek i isključivo vodim preko pješačkog. Ma znam ja gdje se i kad može i mimo, i bez, i ispred i iza pješačkog. Ali to možeš kad si već na sigurnom, kad tako dobro vladaš normama da ih možeš neću reći kršiti, ali svakako uzeti ih cum grano salis.
A da bi djeca i mladi do toga došli, a da ne rade kaos u prometu i da se ne ugroze, mi smo te koje im moramo biti uzor, i držati se pravila da bi ih oni interiorizirali. Uza sav teror mladosti, ja sam spremna preuzeti na sebe teret svojih godina, i prvih sijedih. Yap, ja sam gospođa, teta, ja sam ona koja u očima mlađih reprezentira i stvara sliku kako se to biva gospođom, majkom, suprugom, susjedom. Jel bih radije da mi je šesnaest pa da ludujem negdje na surf-dasci, bez obaveze da skuham prije toga ručak... to je druga pjesma.
Ali jesam gdje jesam, i prihvaćam to, jer ako napustimo svoje mjesto na kormilu, onda brod ide ukoso.
Nekako danas se majke ugledaju na svoje kćeri, pa onda ove jadne kćeri opet na te infantilizirane majke, i na koncu imamo gospođe od pedeset godina koje izgledaju kao da noću šetaju po Gajevoj. Ja si nekako vjerujem da je za kćer da nosi te neke krpice, dječje, i da s čežnjom gleda majčine suknje, košulje, fine tkanine, elegantne hlače, i naravno - dobre traperice, jedva čekajući da i ona to obuče. Umjesto da se mi obučemo u Lolite, a i njih isto.
O bože sveti još ću zbog ironije i nadovezivanja na postove ispast i nacist. Meni ova rasprava postaje nakaradna.
Ova suknjica od trave mi je
Ja imam traperice patike i tirkiznu majcu sa aplikacijom hello kitty od kristalića i tirkizni spotski pojas sa šljokicama. Francusku manikuru sa dodatkom šljokica, vrlo opeglanu jako plavu dužu kosu i veliku torbu. Goli out fit pustila sam u fkk kampu i meni je malo hladno.
to je to o čemu ja pričam, da nije u redu 50ogodišnje žene koje su obučene "slobodnije" nego što mi mislimo da treba proglasiti prostitukama, te da nije u redu nazivati kćeri žena koje se odijevaju mladenački "jadnim kćerima", a posebno nije u redu implicirati da je odgoj pogrešan ukoliko se žena ne oblači po ifigenijinoj ili bilo kojoj normi, što je jedino što ja mogu zaključiti iz ovog broda koji ide ukoso, a ifigenija ga spominje.
A ovakvi svećenici iz Pinkyne priče i nisu rijetkost u malim mistima.
samo da vidim kako mi stoji, za sutra !
Baš sam danas s MM pričala o tome pa kaže da on kao klinac baš i ne bi mogao pratiti nastavu da mu predaje takva. Da se razumijemo, MM nije neki nabrijanko, mačo tip, popaljenik ili što već. Onda si kontam, ako bi njemu odvlačilo pozornost, pa valjda onda je tako.
Meni osobno (žena sam, pa valjda zato), ne bi smetalo, ali bih se u tim godinama vjerojatno sprdala što sigurno ne bi bilo ugodno toj učiteljici.
Odjeća je na neki način i tvoja uniforma. Pa iz nekog razloga razne profesije imaju svoje uniforme, i niko ne bi shvatio ozbillno prometnog policajca da vas zaustavi u japankama i bermudama, jer ste prebrzo vozili. I neka mi niko ne laže da prilikom upoznavanja odjeća nema vašnost. naravno, i situacija u kojoj se to upoznavanje dešava. Ako ste na plaži lijepo pričate sa nepoznatim samo u kostimu, ali ako ste u sudu očekujete da je sutkinja u košulji bar. Ja imam par kostimića, sakoa, i dosta hlaća na peglu, koje mogu kombinirati sa svim tim. kako da me ozbiljno shvate kada primam ili otpuštam ljude, radim evaluacije, ili dijelim opomene, nagrade, i sličano, ako hodam u bljak haljini sa bljak sandalicama. Znači, moja odjeća samo potvrđuje moje poslovne postupke, kao što moja trenerka(ko o čemu ja o trenerci) govori: "Danas sam dobre volje, opuštena i želim da tako i ostane": Nakon posla ja se pretvaram u 34-godišnju maldu ženu, koja hoda u farmericama, ljetnim haljinicama, i ponekad kada sretnem kolege sa posla negdje u gradu, primjetno se iznenade kada me vide u tom outfitu. Čak zna biti i smiješno(kao, evo i ona je ljudsko biće)
Kći ne ide u trenerci u školu, i ne nosi niti suviše kratko niti suviše usko. Škola je škola, ima vremena i prostora za sve u životu samo treba znati šta i kada.
Skoro sam bila na svom starom fakultetu i ostala zapanjena kada sam vidjela studentice obučene kao da idu na izlazak sa dečkom, a ne na predvanja ili ispite. Mislim da nam era turbo-folk/etno folk muzike i postratna naopačka dekadencija , nažalost, već uveliko ostavljaju tragove na našim životima.
mene zanima u kojim školama predaju "polugole učiteljice s izvaljenim cicama" i je li netko od vas imao takvu učiteljicu/nastavnicu/profesoricu?
Ja nisam ali sam imala profesorice koje su hodale sa učenicima![]()
pa pratim, ali to mi je očito promaklo
sve je nešto u načelnim okvirima
pa me zanima tko je to doživio
Evo citata iz jednog znanstvenog rada o važnosti odijevanja.
Attire can have a great effect not only on the perceived attractiveness of the wearer but also on the success of the individual in the job market. In the business world, it pays to be attractive because it usually brings about some sort of economic advantage (Bosman, Pfann, & Hamermesh, 1997; Schoenberger, 1997; Fowler-Hermes, 2001). Those who do dress more fashionably tend to more easily attain jobs, and those jobs generally pay more and are more appealing to workers than are jobs more frequently attained by less fashionable dressers (Bardack et al., 1985; Mulford, Orbell, Shatto, & Stockard, 1998; Fowler-Hermes, 2001). Even in the armed forces, a place of war, there is still evidence to suggest that the appearance of a serviceman plays a role in determining what types of jobs and positions are given to that individual (Collins & Zebrowitz, 1995).
Today, clothing can literally “make the man.” It can make him an unemployed man, or, by modifying something as simple as dress, it can make him a successful business tycoon. Because people are more willing to cooperate with others whom they find attractive (Mulford et al., 1998), initiating a business deal is easier for an attractive person, as potential clients are more willing to enter negotiations in the first place. As well, an attractive person is more likely to make a greater financial gain through any deal he/she might make because studies have shown that attractive business people can influence potential customers more efficiently than can less attractive business people (Mulford et al., 1998; Fowler-Hermes, 2001).
joj, joj, ispričala sam se zbog toga, odletjelo mi je, a da nisam dva puta promislila,
napisala sam ispriku odmah iza posta,
mislim, imala bih tu još štošta dodati, ali ne bi imalo smisla...
kako se od dekoltea, ili krace suknje, dode do seksa? i nemojte sad poceti sa "ne asocira mene, nego druge..."
gledajte kaein primjer. nitko nije rekao, jao, mene goli trbuh nije seksi, pa netko drugi, sta ti znas to je super...![]()
A zašto se sada svi prave i ludi i tvrde da golotinja nema veze sa seksom? Biće se vi seksate u kombinezonima sa izrezima na prikladnim mjestima?
Da, pedofile uzbuđuje golo dječje tijelo. Da, normalne ljude uzbuđuje golo ljudsko tijelo (dekolte, noge, torzo... nebitno).
Odjećom također i privlačimo ljude i u priliku ok dekolte će privući svačiju pažnju i poglede, htjeli mi to ili ne. I tu nema ništa nenormalno zbog čega bi jedan muškarac trebao ići na promatranje ili tražiti stručnu pomoć.
meni je u stvari žalosno što za žene "pristojno" odijevanje zapravo znači da ničim ne izazivaju muškarce = ne pokazuj ramena, grudi, guzu, noge itd. itd. pa ajmo tako dalje do burke
ajde razmislite kako bi se jedan muškarac trebao obući pa da bude "preizazovno" obučen?!?
meni je to skoro pa nemoguća misija
a šta ti izlaziš van u "outfittu" u kojem se seksaš?
pa hebemu valjda nitko ne hoda tako po vani, barem ja još nisam vidjela :/
i mene ovo zanima.kako se od dekoltea, ili krace suknje, dode do seksa?
ono što ja znam je da budala ima svugdje i takve budale će sliniti i za minicama i za trapericama, jer im je to fora i jer se osjećaju kao muškarčine, a ja bih ih više okarakterizirala seljačinama.
jučer sam imala jedan za mene ružan "događaj" vikanja i zviždanja, a bila sam u trapericam, starkama, širokoj košulji i četverogodišnjakom kraj mene, a bogme imam i koju kilu viška. mislim ono
kako se ja ne osjećam ugodno u takvim situacijama pa bila u minici ili trapericama (ili hlačama na peglu) ne ostajem dužna, imam usta i jezik.
zašto se sm odjeća i seksi donje rublje naziva seksi donjim rubljem i prodaje u sex-shopu?
meni je ovo zalosno, dakle samo zene mogu biti ukusno/neukusno izazovne i time provocirati okolinu.ajde razmislite kako bi se jedan muškarac trebao obući pa da bude "preizazovno" obučen?!?
meni je to skoro pa nemoguća misija
Ja imam kolegu za kojeg mislim da se, u uvjetima i s populacijom s kojom mi radimo, preizazovno oblaci i ponasa (po meni, uvijek se radi o paketu, oblacenje samo po sebi nema konotacije ako ga i ponasanje ne slijedi). Ali, nitko nikada nije njemu bilo sto po tom pitanju sugerirao, a nekoliko je kolegica dozivjelo ozbiljne prigovore nadređenih na tu temu. Ocito i moji nadređeni misle da muskarci ne mogu biti preizazovni...
da, kao žene su seksualni objekt, a muškarci subjekt-uvijek ista priča.
molim jedan off topic, ovaj je u edukativne svrhe:
dobro i sta im onda kazes? mene kombinacija grozne nelagode zbog neumjesnog komentara i straha da ako ga posaljem u pm i kazem mu da je stoka neodgojena da ce biti samo jos gore - paraliziram se, pobijesnim i mrtva sam ljuta sljedeca dva sata. i nista ne odgovorim, i poslije sam isfrustrirana jer nisam bila dovoljno hrabra/lajava...
dakle sta odgovarate na neumjesne komentare, tipa radnika na cesti, koji komentiraju vaš fizički izgled?
isteklo mi vrijeme:
jučer su me baš naživcirali, jer mrzim i inače kad mi se netko tako obraća, a posebno dok je dijete sa mnom, onda izgubim kontrolu i odgovorim pa dijete duplo sluša gluposti.
ako sam sama, obično dignem glavu i produžim, osim ako nisam nešto posebno nadrndana.
i nije sad da se meni to događa ne znam ni ja koliko često, ali tu i tamo da.
mamica, pedofile uzbuduje dijete kao dijete. ne mora nuzno biti golo. kao sto muskarce uzbuduju zene, ne moraju nuzno biti gole.
meni je smijesno sto se nedostatak (vlastite) samokontrole prikriva idejom - ti izazivas. jer vodi u razmisljanja - da to nisi htjela, ne bi se tako obukla. razlicite ljude uzbuduju razliciti dijelovi tijela, ili neki drugi faktori. mislim da je nebitno sto. govorim o ljudskom dostojanstvu (neovisno) i postivanju granice drugoga.
pa lijepo. jednostavno zato što žena izgleda sexy kad obuče minić ili izbaci sise. i ja kad želim izgledati sexy tako se obučem i to je sasvim ok. samo pitanje je za koju priliku i gdje. i ne mora samo suknja biti sexy. to mogu biti i traperice, topići, halteri bilo što u čemu izgledaš sexy, privlačno, uzbudljivo ili kako već hoćeš. drugi par cipela je to što je tashunica doživjela pa prošla pored kretena koji se ne mogu suzdržati pa zvižde i urliču, ali to je njihov mentalni problem ne njen. no ne možeš reći da ženske sise nemaju veze sa seksom. ili vagina. nema kad dijete doji, kod liječnika, ali činjenica je da spolni organi imaju veze sa seksom.
ustvari do ovoga se došlo tako što se počelo otvarati pitanje zašto smo sputani društvenim normama i zašto ne bi bilo normalno šetati po gradu u kupaćem kostimu, zatim da je sisa prirodna i kao takva nema razloga da se skriva (eto žene u africi tako rade).
nitko ne kaže da je žena sama kriva ako ju se napadne jer je izazovno obučena ili da bi žena trebala nositi burku ili da nije dolično obuči se u usko, kratko, dekoltirano samo treba birati gdje ćeš tako biti obučen. žena smije izgledati sexy i nitko se nema pravo osjetiti pozvan na diranje ili komentiranje. odjeća može isticati, konzervativnost, tugu i žalovanje, neurednost, urednost, svećanost, sportski izgled pa tako i seksualnost i ako kažete da to nije istina e onda ne znam što bih dalje rekla......
Ma da me se ne bi pogrešno shvatilo - ne mislim da je žena "kriva", da je "izazvala" nekoga da je maltretira, siluje, što li već i pridružujem se klubu mrzitelja ženske neravnopravnosti i postavljanja žene kao seksualnog objekta.
Samo mi je naprosto neshvatljivo kada se netko čudom čudi kako je to način odijevanja povezan sa seksualnošću - jer jest. Ako želim izgledati posebno lijepo i izazovno na, šta ja znam, večeri za godišnjicu braka, sigurno neću obući trenirku.
Normalno da se moramo moći kontrolirati, ali nemojmo se praviti da odjeća i golotinja nikako ne spadaju u kontekst privlačnosti ljudske osobe. Pa ja prva ne mogu skinuti pogled (metaforički rečeno!) sa lijepe žene koja ima super tijelo i koja je obukla lijepu, ukusnu haljinu. Ili sa zgodnog muškarca kojem se ističe kornjačica kroz majicu/košulju![]()
Ponavljam, ne govorim o nekim bolesnim, nekontroliranim nagonima nego o normalnim osjećajima.
sve spada u kontekst privlacnosti. mene uzbuduje odredena frekvencija glasa.
i mogu se sloziti da je neukusno obuci dekolte iz kojeg dojke ispadaju samim disanjem no implicirati da je ta zena lakog morala je zbilja previse. zasto ne ubaciti koji "mozda" i okrenuti situaciju? mozda sebe cijeni kroz izgled. mozda voli provocirati. mozda se osjeca slabom pa koristi dekolte kao oruzje. mozda je seksualno zlostavljana pa je to poziv u pomoc. mozda je saznala da ima rak dojke i morat ce jednu odstraniti pa uziva dok moze. mozda, mozda...je vrijeme da se maknemo od trenutnih procjena, ne poznavajuci ljude ni situacije u kojima jesu. narocito ako nam trebaju dodati kruh u pekari.
maria će u havajskoj suknjici u školu, ja ću se na idući koncert s dječjim zborom u HGZ-u obući u sm stilu, bič će mi samo poslužiti kao modni detalj, neću nikoga njime ugroziti... XD
nenaa, rasprava ne postaje nakaradna, vidiš kako se dobro zabavljamo!![]()
ispravak - narocito ako nam samo trebaju doddati kruh u pekari.
uopće nema smisla, jer očito je da mnogi svijet mjere isključivo svojim metrom, i samim time što oni nikad ne bi obukli trenirku na godišnjicu braka impliciraju da tako nešto nije ok.
i ovdje se kasno uključujem, potpisujem onaj liberalno-umjereni tabor (kaae itd)![]()
umjereni, zato što ne želim deseksualizaciju sise, ali imam jako nisko spuštenu ljestvicu prihvatljivih granica, i ono što su seni/storma napisale - nije u redu diskriminirati ljude radi načina oblačenja i donositi nekakve zaključke o njima temeljem toga. a da ti zaključci idu dalje od trač partije tipa - vidi ga/ju kako se obukla. na to ipak nisam imuna. kad je riječ o pedijatru/pekaru/dizajneru/profesoru/we sa zlatnom lančugom, ipak ću pričekat dok ne progovori pa dalje donositi zaključke.
slažem se da neke norme u ponašanju, pa tako i odijevanju moraju biti, i one jesu, kao što će uvijek biti i onih koji ih krše. i to je prirodno, normalno, daje onu neku različitost i zanimljivost u život. a kad je riječ o mladima, po mom mišljenju, čak i poželjno.
zašto sam citirala ovaj post? zato što me uvijek izbaci iz cipela licemjerje i lažan moral. uopće ideja da kvarenje uzrokuju minice i bretelice. i seks, na kraju krajeva. ljudi moji, osvrnite se malo oko sebe, čuvajte od kvarenja tako da svojoj djeci date primjer pa odete u varšavsku.
tako se društvo čuva od kvarenja za buduće naraštaje. a ne zabranom minica i bretelica.
ajoj, odo ja u offtopik, ne zamjerajte![]()
da, ali zagovara tezu da odjeća definira seksualnost i taj je primjer uzela kao argument primjerenom oblačenju; kada je u redu biti izazovan i sexi (na godišnjici braka) onda se obuče tako, a ne trenirka
Ja se priključujem "liberalnom taboru bez granica" i potpisujem sasu i ostale![]()