Ma ja oduvijek tvrdim (kada razgovaram s prijateljicama i kolegicama-mamama), nitko ti ne može točno reći što nabaviti, a što ne jer smo svi tako individualni kao i naše želje, navike i potrebe. Zato je sa skupim stvarima najbolje malo pričekati pa kad se ukaže potreba - kupi se u jedno popodne. Moja je malena npr. u vreći za spavanje prespavala cijelu prošlu zimu, spava i ovu, čak je sama traži za popodnevno spavanje. A ne znam kako bih živjela bez baby alarma. Imamo dosta veliki stan, ali i kada nekamo idemo gdje mislimo odspavati nosim ga sa sobom.
Inače, moja je logika da sve što me je (ili bi me) "spasilo" makar jedan puta, isplati se imati. Npr. putni krevetić. Nemamo ga jer mi kao ne treba jer na svim "strateškim" mjestima imamo "prave" što nove što posuđene. Ali, trebao nam je. Moja cura je naučena spavati u krevetiću i dok ne zaspi i kada se tek probudi vrlo je živahna pa krevet bez ogradice ne dolazi u obzir. Međutim, malena polako raste, kad je trebalo krevet je posudila prijateljica, ali kad budemo imali 2. dijete to će nam biti jedna od prvih investicija.
Izdajalice, sterilizatore i te fore nit kupovala nit koristila.