Kada smo prije nekoliko godina otvarali dječju štednju bio je dogovor da te novce ne diramo. Jučer smo to prekršili, podigli smo njihovu ušteđevinu i prebacili na naš račun. Iznos nije veliki, no neprihvatljivo mi je da ikome polažem račune za što mi treba, neprihvatljivo mi je da neka žena u CZSS odlučuje da li je razlog ok ili nije, neprihvatljivo mi je da država nije dala niti lipu na tu štednju, a sada se postavlja maltene kao njen vlasnik itd. Drugim riječima, prepali smo se da do novca nećemo moći ako nam hitno zatreba.
E sad, temu sam otvorila jer sam postala svjesna da su novci sada na računu koji mi je dostupan 24/7, gdje god da se nađem. Znam da ću kad tad, koliko god se trudila, pokleknuti nekom izazovu, naći 1000 razloga i opravdanja i "zaboraviti" da je taj novac "njihov".Uopće ne sumnjam da će nam vjerojatno poslužiti za pokrivanje dijela minusa, ili plaćanje režija ili...... O daljnoj štednji niti ne razmišljam, nema mi smisla reći da je 50 ili 100 Kn njihovih, a ostaviti ih na svom računu. Mogla bih voditi bilješke, kada bih imala vremena i volje, no ne vjerujem da bih im to ikada mogla isplatiti, osim predočiti račune

.
Da ne duljim, smatram da ovakav zakon ne štiti dječju štednju, dapače, smatram da ju je uništio.
Što ste vi napravili s dj. štednjom? Što mislite o zakon?, da li on stvarno može zaštiti dj. štednju?