-
Kad je tema bila na Hrvatskoj uživo nedavno pravobraniteljica za djecu je rekla da se ti postupci provode i sad pred CZSS-om jer se prema Obiteljskom zakonu odavno ne može veća svota djetetova novca potrošiti ili djetetova nekretnina prodati/opteretiti bez tog odobrenja. Rekla je da postupak traje nekoliko dana i da se odobri 93% zahtjeva, a da za ove ostale nema nikakvog opravdanja i zbog takvih zakon postoji. Baš je bila rekla da je 7% roditelja koji su eto pokušali sprčkati djetetovu imovinu možda malo, ali da svakom tom djetetu to je uglavnom čitava imovina. Uostalom takva je priča sa svakim zakonom, da su svi roditelji divni i odgovorni ne bi nam ni trebao sud ni CZSS.
A ovo o čemu ti Apricot sad pričaš je sigurno školski primjer situacije kad je normalno da se novac može podići i uopće ne vidim potrebu za dramatizacijom. Osim toga u slučaju otkaza postoje i otkazni rokovi i otpremnina i plaća koja se uplaćuje za prethodni mjesec tako da nećeš preko noći ostati na cesti. Jako mi je ružno da si gledajući tako uski interes (kao i hrpa vas koji ste se javili na temu koja se btw nalazi u Kutku za filozofski trenutak koji ne trpi banalnosti navodno) popljuvala odmah zakon čiji je smisao u osnovi plemenit i koji štiti djecu čiji roditelji nisu tako divni i brižni. Znate, i kockari i alkoholičari su često nekome roditelji. Možda to nisu bili kad su djetetu otvorili štednju, ali su s godinama postali. Užasno, ali užasno me smeta kako svatko gleda samo na sebe. Da ja tako gledam na ovu temu, isto bi se forumski prihvatljivo odmah postrojila i *** državi sve po spisku. Ali nije mi teško ići na CZSS ako će trebati makar jedno jedino meni potpuno nepoznato dijete neodgovornih roditelja zbog toga dočeka punoljetnost s dovoljno novca da si barem plati faks.
Dalje, na istoj ovoj temi otvorenoj pod pravnim savjetima jedna je forumašica napisala kako su njih zvali iz banke prije primjene nižeg iznosa ograničenja i ponudili im promjenu oblika štednje. Poznavajuć praksu banaka sumnjam da su to napravili na lijepe oči pa možda imate osnove da se žalite svojoj banci koja nije bila toliko korektna.
I slažem se i ja da nije u redu da se naplaćuje takva taksa u CZSS-u. Možda nešto simbolično.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma