Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: štiti li novi zakon dječju štednju?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista ti ne znaci, jer stambena stednja na dijete nije obuhvacena ovim promjenama (jos)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    I ja potvrđujem da u ZaBi nemaju nikakve službene informacije.

Dogovorila sam se sa gospođom da se čujemo krajem mjeseca, pa ako dobiju službeni dopis, da onda sav novac prebacim na svoj račun.
    Samo kako onda znati što je čije i kako ćemo jednoga dana "raskusuravati" po djetetu, hoću li ih zakinuti što kamate idu na jedan račun (sada moj).
    Hoće li i sada "skočiti" CZSS?

Zubić vilo, ova predzadnja rečenica je razlog što nisam novac uplaćivala na svoj račun.
    Jer bih onda morala sama voditi evidenciju koliko kome ulažem, pa sama računati kamate za taj dio...
    Htjela sam da to radi banka jer mi za takve stvari i uzimaju neku siću svaki mjesec.
    otvori za svako dijete posebno otvorenu oročenu štednju (na svoje ime): oročeno ti je, nakon isteka oročenja ako ne digneš automatski se produžuje oročenje na isti rok (ovo provjeri, možda je ZABA kaj mijenjala otkad sam otišel od njih) i možeš naknadno uplaćivati

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jurek moj,

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    otvori za svako dijete posebno otvorenu oročenu štednju (na svoje ime): oročeno ti je, nakon isteka oročenja ako ne digneš automatski se produžuje oročenje na isti rok (ovo provjeri, možda je ZABA kaj mijenjala otkad sam otišel od njih) i možeš naknadno uplaćivati
    yes, tako sam i ja napravila prije ljeta...sva sreća pa službenik na šalteru nije imao pojma o ograničenom iznosu dizanja dječje štednje pa sam digla sve odjednom. Otvorila oročenje na svoje ime u drugoj banci i riješila problem.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo crkavicu koju imamo uplatili na djecju stednju jer je imala povoljnije kamate.
    Dogovorili smo se da je to djecje, osim u slucaju krajnje neimastine.
    Prije drame (koja je u Puli u pojedinim bankama pocela i prije vise mjeseci, svaki sluzbenik je proizvoljno interpretirao zakon, u CZSS nisu imali pojma kako uopce potvrda treba izgledati) smo podigli svu lovu (ne radi se o velikom iznosu, ali je jedino sto imamo sa strane) i stavili na stednju na moje ime.

Da, doista mislim kako su ovime ugrožena moja prava i prava mojega djeteta.
    A neka se CZSS bavi djecom koju roditelji ubijaju, razvlače po medijima, potpuno zapostavljaju a ne dopuštaju posvojenje... ili rade nešto drugo što evidentno nije u interesu te djece.
    Potpis.
    Mislim da se samo skrivaju iza zlostavljaca i zlouporaba, a da bi imali jos jedan instrument kontrole nad nama svima.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Jurek moj,
    pa zar i ovdje

što se pak tiče oročene štednje ja ne bih mogla napraviti 2 oročenja jer bi me pojelo što znam da je veća kamata ako uplaćujem veći iznos

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se samo skrivaju iza zlostavljaca i zlouporaba, a da bi imali jos jedan instrument kontrole nad nama svima.
    samo ne znam sto se dogodilo s instrumentom oiba koji bi situacije zloupotrebe djecje ustedjevine valjda mogao pratiti

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tajchi73, banke su povezane Ne isplati se uplaćivati na tolike račune jer svaki račun košta.

Najisplativije je (trenutačno) otvoriti stambenu štedionicu na svoje ime, uplaćivati pa poslije preraspodijeliti kako kojem djetetu treba.
    Nikad neće moći sve biti u odnosu 50:50 pa se niti ne trudim pratiti koliko kamata ide kojem djetetu jer ne košta svaki faks isto, niti svaki instrument isto, netko položi vozački iz prve, nekome treba duže....

Ja sam mislila da je nemoguće dignuti i kunu bez czss pa nisam niti uplaćivala na dječje ime. Mene je šokiralo da se mogao dići toliki novac baz da se ikog išta pita.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u ZABI se još uvijek može dignuti 10.000 mjesečno - provjereno prije pol vure

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u ZABI se još uvijek može dignuti 10.000 mjesečno - provjereno prije pol vure
    nazalost, ovo se nama upravo pokazalo netocnim
    u Zabi (poslovnica Konzulov trg) je od jucer na snazi uredba i uspjela sam podici samo 902,87 kn (Anouk ima 5 godina i 7 mjeseci)

trebat ce nam nesto manje od 5 godina da ovim ritmom dodjemo do njezinog/svog novca, a obzirom da u nasem ugovoru o djecjoj stednji iz sijecnja 2005. nema ni govora o ogranicenju raspolaganja sredstvima, osjecam se blago receno prevarenom i izigranom (u ugovoru kojeg imamo nema ni klauzule o oredbama obiteljskog zakona, tek klauzula o raspolozivosti sredstava za zakonskog skrbnika)

najironicnije: sada mjesecno mogu podizati manje nego sto sam uplacivala

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

trk u Jurišićevu, tam još daju po 10.000

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

trk u Jurišićevu, tam još daju po 10.000
    ma necu, nije o glavu nego me princip doveo do ludila
    a ako je to istina da u Jurisicevoj daju, a u Konzulovom ne daju - stvar je jos odvratnija
    tebi hvalalalalallala .

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Juroslave izgleda da si naletio na neinformiranog djelatnika. Upravo sam zvala ZABU i kažu da je stupilo na snagu.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ali zahvaljujući dojavi o Jurišićevoj...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nit u poslovnici u Gajnicama se više ne može podići novac, a prije dva dana mi je službenica na šalteru rekla da će se moći do 1.10.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja sam bila prekjučer u Travnom?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo jučer digli ono koliko se prije moglo za jedan mjesec, a danas više nema, samo 900 kuna.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima i danas u Jurišićevoj, mi digli u 18h.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ima i danas u Jurišićevoj, mi digli u 18h.
    meni je to koma
    naravno, drago mi je zbog tebe i svih koji su uspjeli, ali mi je strasno nepravicno i sad bih se rado pozvala na tebe kao na presedan, no sumnjam da mi to moze pomoci?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    ma necu, nije o glavu...
    Pomoći ti u čemu? Znala si, mogla si otići.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobila sam dopis iz Hypo banke da zakon vrijedi tek od 30.09. ( u 8 mj. su rekli od 01.09. no nije bilo nikakvog službenog dopisa), drago mi je da su zaključili da je ok obavijestiti klijente ( mam su mi draži ). Također, naveli su i par štednih proizvoda da nam natuknu kamo možemo s lovom od dj. štednje......i to mi se sviđa .
    Nadam se da će i Zg banka zaključiti da bi svoje štediše trebalo obavijestiti unaprijed. Obavezno napišite da li ste dobile kakav dopis.

Za sada Hypo vodi 1:0

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo isto od Hypo dobili, a od Zagrebačke ništa, od njih nikad ništa ne dobijemo, osim ako nekaj trebamo dati.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prije dva dana sam u Zabi na Rooselovom trgu zatvorila PSŠ na djetetovo ime, a novce ću dobiti za 10 dana.
    Trebao mi je samo original ugovor, osobna i navod razloga za zatvaranje štednje.
    A novce ću prebacit na svoj štedni račun.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa Vidi poruku
    prije dva dana sam u Zabi na Rooselovom trgu zatvorila PSŠ na djetetovo ime, a novce ću dobiti za 10 dana.
    Trebao mi je samo original ugovor, osobna i navod razloga za zatvaranje štednje.
    A novce ću prebacit na svoj štedni račun.

Adi što je PSŠ ?

Ako je to dj. stambena štednja za nju još ne kompliciraju, nadam se i da neće, bar još 3 mjeseca .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ulazi li dječji namještaj u trošak kojim će mi CZSS izdato potvrdu za podizanje novca?
    Odlazak na putovanje - npr. učenje stranih jezika?

Je l netko uopće vadio taj papir?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa trebalo bi. Mi smo razmišljali platiti tečaj engleskoga tako, ali negdje sam pročitala da takse za takav zahtjev koštaju 70 kuna, a da se zahtjev rješava dva mjeseca.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    dobila sam dopis iz Hypo banke da zakon vrijedi tek od 30.09. ( u 8 mj. su rekli od 01.09. no nije bilo nikakvog službenog dopisa), drago mi je da su zaključili da je ok obavijestiti klijente ( mam su mi draži ). Također, naveli su i par štednih proizvoda da nam natuknu kamo možemo s lovom od dj. štednje......i to mi se sviđa .
    Nadam se da će i Zg banka zaključiti da bi svoje štediše trebalo obavijestiti unaprijed. Obavezno napišite da li ste dobile kakav dopis.

Za sada Hypo vodi 1:0
    Evo danas je 23.9. i meni Hypo nije ništa pisao.
    Al dobro da znam da imam još par dana i mislim da ću zatvorit ili osmislit nekaj drugo. Samo šta?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    Adi što je PSŠ ?

Ako je to dj. stambena štednja za nju još ne kompliciraju, nadam se i da neće, bar još 3 mjeseca .
    je, prva stambena štednja na dijete
    što je sigurno sigurno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Evo danas je 23.9. i meni Hypo nije ništa pisao.

, možda ovisi o poslovnici gdje je račun otvoren.

Mima digni novce ako još možeš. Na kraju ćeš raznorazne potvrde i takse platiti više nego što ti je dijete dobilo kamatu na tu svoju štednju.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad mi je sinulo da si napisala da bi platila tečaj engleskog. Za iznos do 900-tinjak Kn mjesečno ne trebaš potvrde. Znači, ti plati engleski, a onda diži svaki mjesec dozvoljen iznos dok si ne namkakneš cijelu cifru .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo engleski planirali platiti zato da na taj način izvučemo novce, ali nam se ipak nije dalo sa trim zezati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I mi dobili dopis od Hyppo prije tjedan dana, ali ja sam izvadila novce prije ljeta, sad je malo ostalo.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I mi dobili dopis od Hyppo prije tjedan dana, ali ja sam izvadila novce prije ljeta, sad je malo ostalo.

znači šalju samo nama koji smo novce digli.......vrlo domišljato

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •