Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: što se od njih očekuje?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno što se od njih očekuje?

miško je upravo napunio 3 godine i sad kreće u vrtić. budući da nam je to novitet, zanima me (možda je glupo pitanje) što se od njega očekuje da zna sam napraviti? jesti, obući se, ići sam na wc...?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    miško je upravo napunio 3 godine i sad kreće u vrtić. budući da nam je to novitet, zanima me (možda je glupo pitanje) što se od njega očekuje da zna sam napraviti? jesti, obući se, ići sam na wc...?
    Ne brini, draga... Na privikavanju (1-3 tjedna, prema potrebama djeteta) odgajateljice će ti sve objasniti, dobro pogledati dijete i pohvaliti ga za ono što radi super (recimo, samostalno jede za stolom), pomoći oko onoga što ne zna (još dugo će mu vezati cipele, na primjer).

Djeca dolaze u vrtić s različitim usvojenim vještinama. Odgajateljice ih usmjeravaju (recimo, od jaslica ih potiču da sami jedu, da sami peru ruke i obavljaju wc čim su za to spremni itd.) U našem vrtiću vodila se briga o individualnim potrebama djeteta - curice su npr. znale skinuti pelene i po godinu dana prije dječaka.

Osim toga, djeca brzo uče jedni od drugih. Takmiče se tko zna obuti papuče sam u vrlo ranoj dobi, a tete pomažu onima kojima ide teže i istovremeno ih potiču, ali nema boljeg poticaja od toga kad dijete samo vidi da njegov prijatelj nešto radi sam...

Bit će to sve ok. Držim fige da privikavanje prođe dobro, ali za trogodišnjaka to je puno lakše nego kod npr. jednogodišnjaka. Ove veće zanimaju igračke, soba, mali zahodići.... Bit će zanimljivo istraživati što sve ima, ići van, upoznati drugu djecu, naći poznato lice iz parka.

A za specijalne vještine ne brini - kad ga tete budu gledale na privikavanju, odmah ćeš dobiti povratnu informaciju što i kako. U vrtiću se puno toga usput nauči, a ti ga doma samo pripremi da je to lijepo mjesto. To je dovoljno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šmizla je krenula ljetos
    nije bilo nikakvog privikavanja (to ovdje nema)
    očekivalo se da javi kad treba na WC, teta ode s njom, obriše je kad završi i pomogne joj da se obuče i opere ruke
    očekuje se da se zna sama obuti - papuče za vrtić i obuću u kojoj je došla, kad idu na dvorište
    ako obuća slučajno ima pertle, teta pomaže
    očekuje se da zna obući jaknu, ako treba jakna kad idu van
    očekuje se da sama jede za stolom sa ostalom djecom
    ruke peru sa tetama, pod nadzorom

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma baš vam hvala, cure. tako sam nekako i mislila. a on se zna obuti i izuti, prati ruke, javiti da mu se piški/kaka ali to ne zna još sam, jede sam, obući se i svući ne zna a i teško mi je sad ga to učiti jer imamo bracu kojeg ja oblačim pa mu je fora da i njega. ma dobro će to sve biti, pripremam ga već neko vrijeme pa sad već jedva čeka..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •