Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 219

Tema: MagareĆe mlijeko kao lijek za diŠne probleme....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

o tome je je i davor pisao

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Zovem danas da narucim magarece mlijeko. Kaze zenska da me biljezi za 6.4. Do tad je sve rezervirano...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Zovem danas da narucim magarece mlijeko. Kaze zenska da me biljezi za 6.4. Do tad je sve rezervirano...
    Hvala na upozorenju. Taman sam razmisljala da isprobamo. Ni u ludilu nisam mislila da je ovakvo stanje

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ispobaj radije neke nove kolace i usparaj lovu.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ispobaj radije neke nove kolace i usparaj lovu.
    ma nisam mislila ga isprobavati kao lijek za disne puteve, vec djeci dati onak malo, za imunitet itd... Ali s obzirom na cijenu...mislim da cu kupiti neki kalup za kruh i hrpu drugih stvari

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    ma nisam mislila ga isprobavati kao lijek za disne puteve, vec djeci dati onak malo, za imunitet itd... Ali s obzirom na cijenu...mislim da cu kupiti neki kalup za kruh i hrpu drugih stvari

Daj oglas na forumu . Mozda nabavis ( humanog ) kolostruma za imunitet .
    ako ces ga platiti po cijeni kao magarece mlijeko sigurno ce red za donatorica biti duzi.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Daj oglas na forumu . Mozda nabavis ( humanog ) kolostruma za imunitet .
    ako ces ga platiti po cijeni kao magarece mlijeko sigurno ce red za donatorica biti duzi.
    Suti, iako se ne dojimo nekoliko mjeseci jos bi uvijek mogla navuci. Mozda da im provalim da je magarece

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uglavnom, odustajem
    I od kupovine i ponovne laktacije

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

što kažu za magareće mlijeko, je li ono zaista hipoalergeno za djecu do godine, čak kažu po sastavu slično majčinom
    joj, ne mogu se prestati zezati na tu temu. zaista mi je bedasta čudotvornost u sastavu i djelovanju koje mu pripisuju za ljudsku konzumaciju.
    možda sam i ja bedasta, ne kažem. treba li djetetu koje je alergično na kravlje i koje još uvijek puno doji, ima 11 mjeseci, davati griz ili palentu na magarećem zbog povišenja kalorijske vrijednosti prehrane?
    jer je dijete, eto, sitno. što mislite? ja sam mišljenja da mu radije stave par kapi više maslinovog ulja u griz ili palentu, baš ako je do kalorija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne kužim, netko kuha na magarećem mlijeku?! Koliko ja znam i čula sam, to se uzima u malim količinama, kao lijek.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da. moja mama hoće malom kuhati griz na tom mlijeku.
    ne znam ništa o tome, zato pitam. oni ga očito mogu nabaviti besplatno ili nemaju ništa protiv cijene. upitan je onda način konzumacije. je li sastav zaista tako dobar?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam pojma o tome, samo znam da litra magarećeg mlijeka jako puno košta, tipa 500 kuna, tako da nisam čula da netko na tome kuha.

Evo tu piše da se dnevno smije uzimati 1dl i to djeca na tri puta https://net.hr/magazin/kuhinja/cudes...-nevjerojatna/

I još da se ne kuha.

Jednom smo bili na toj nekoj farmi u Ivaniću kod ljudi koji imaju magarce i prodaju to mlijeko, pa se zato mutno sjećam tih podataka .. nismo to nikad konzumirali.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa ako ga mogu nabaviti po razumnoj cijeni, nije ni važno je li sastav TOLIKO dobar, samo da je dobar. Ja bih radije stavila magareće, u biti najradije kozje mlijeko u griz, nego maslinovo ulje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako ga mogu nabaviti po razumnoj cijeni, nije ni važno je li sastav TOLIKO dobar, samo da je dobar. Ja bih radije stavila magareće, u biti najradije kozje mlijeko u griz, nego maslinovo ulje
    za dijete koje još uvijek puno doji majčino mlijeko? ima li smisla? kaže: po sastavu najsličnije majčinom. pa ima majčino!
    zato pitam. napravila sam staru jutros ludom, a možda sam luda ja.
    ona se prebaci kad vidi da šogorica kuha malom griz na vodi ili palentu bez mlijeka.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Za ostala čudotvorna svojstva ne znam (odnosno u njih ne vjerujem ) ali svako mlijeko je kalorijski tu negdje, dakle, nije da majčino mlijeko ima cca 50 kcal, a magareće 250 pa da će se dijete “zdravo udebljati”.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    za dijete koje još uvijek puno doji majčino mlijeko? ima li smisla? kaže: po sastavu najsličnije majčinom. pa ima majčino!
    zato pitam. napravila sam staru jutros ludom, a možda sam luda ja.
    ona se prebaci kad vidi da šogorica kuha malom griz na vodi ili palentu bez mlijeka.
    aha, to nije da bi dijete čudotvorno izliječili nego da ne ide kravlje jer je ono teško probavljivo?
    pa to je onda u istoj ulozi u kojoj sam ja stavljala čini mi se zobeno ili rižino (tad je takva bila moda, jadranka boban pejić)

ako ne troše sulude novce, i ako dijete hoće jest, mislim da je totalno nebitno, ne bih se upuštala u razgovor šta je bolje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da. to je za dijete koje je, po procjeni moje mame sitno, koje doji i koje jede tri glavna obroka dnevno.
    doručak mu je obično pirov griz na vodi i prokuhane suhe marelice ili šljive, pa ispasirane u taj griz. ili neko drugo svježe voće.
    ručak mu je komadić pilećeg bijelog mesa skuhan na vodi zajedno s povrćem bez ikakvih žitarica tipa zakuhane riže ili griza ili tijesta, znači lešo povrće i lešo meso. dvije kapi maslinovog ulja na kraju.
    večera mu je proso ili amarant s batatom, cvjetačom, nešto takvoga - isto lešo. na vodi koja moju majku izluđuje.
    ma mislim, nevažno je to što nju izluđuje nego što ona to kaže meni, a ja onda razmišljam što je pametno.
    moja djeca nisu toliko baš lešo jela.
    maleni je kao ribica sitan, nježan. ali i mater mu je konstrukcijski takva. moja je mater naučila na "našu" dosadašnju obiteljsku djecu, sestrinu i moju, i nas dvije, na kraju krajeva, koji smo svi redom bili buhtlice.
    ali kad se sjetim svog brata, nije ni on bio kao nas dvije ni kao naša djeca. on je isto bio vižljastiji i niže porođajne težine.
    mamu muči što je dijete rođeno s 4 kg, znači imao je doobar start a nije se to zadržalo, taj dobar start.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a inače, da. šogorica već dugo uopće ne konzumira kravlje proizvode jer se sumnjalo da je on putem njenog mlijeka intolerantan na kravlje proteine.
    zato se traži alternativa kravljem. znaju oni da on uzima dovoljno mlijeka sisanjem, ali kako pripremiti hranu da bude kaloričnija, da se on malo potkoži..- pita se očajna baka.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

avokado! (šalim se, i ne)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bila je jedna tema di su se mame pitale kako potkožit sitnu mršavu dječicu, bacali su se prijedlozi namirnica, a onda je netko zaključio da to isto jedu cure na temi kako smršaviti (valjda lchf)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što bi rekao doktor Richter, neka pojede pohani šnicl.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa ako je dijete zdravo, nek pusti mamu da odluci sto ce jesti, nek baka ne briga oko toga
    inace, ja sam svojima pothranjenima kuhala ili na vodi ili zobenom mlijeku i uvijek dodavala maslinovo, a u vocne kasice kokosovo ulje ili avokado
    a uz povrce i meso, uvijek i neke ugljikohidrate
    i nisu se bas zdebljale
    njih dvije su i danas ko sibice mrsave (7 i 4 god.)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kada dijete jede, ima raznoliku i uravnoteženu prehranu i unatoč tome je vitko, pa čak i jako, super za njega. kažem ja iz perspektive debele. neka je zdravo, a je.
    ne vidim nikakve posebne sreće u buckastom djetetu. moja je bila buckasta, a da je zaista jela prilično zdravo.
    tu i tamo koji izlet, sjećam se da sam joj prije godine dala purice i malo mlinaca. iako ne vidim ništa strašno u mlincima, ajd možda malo soli više
    tu i tamo je znala nešto takvoga pojesti što nije bilo kuhan baš za nju.
    kad je dijete posno, kao ribica :D, a pokazuje često volju da bi jelo kad drugi ukućani jedu, onda mi padne na pamet da bi ga se možda moglo s nečim potkožiti, ne da bi bilo buckasto, nego da bi imalo dovoljno energije.
    možda mu treba, pa traži. pa ja vas pitam za mišljenje. jer kad čitam tamo na dohrani, naša mala srećica jede stvari koje jedu i vaše bebe. kažem, moje ipak nisu jele tako posno.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Generalno se ne možeš zdebljat jedući zdravo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što bi rekao doktor Richter, neka pojede pohani šnicl.
    ovo moja mama uvijek prepričava, M. je imao oko godinu dana, ona je njemu napravila nešto od tikvica i krumpira, a nama pohala piletinu. Tvrdi da je s prezirom pljunuo tikvicu i sam zgrabio piletinu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

AM ova moja od 10 mjeseci je onako, srednje debljine, taman zapravo, jede uvijek posebno kuhano za nju
    posno nije, jer ima i uh i masnoca
    ali nije jos kao nasa hrana
    iako ona trazi cim vidi da netko nesto jede
    neki dan je baki otimala madjaricu iz ruku, a tati kulen
    kaj ona zna kaj je to...
    mislim, ako je dijete zdravo, nema panike
    kazem ti, moje su po tablicama bile pothranjene, al nisam ih mogla zdebljati, jer nisu htjele jesti
    a stavljala sam i uh I puno masnoca

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Generalno se ne možeš zdebljat jedući zdravo.
    vjerojatno imaš pravo.
    ipak, ne znam koliko je nezdrava tjestenina u juhi, ili to nesretno mlijeko u grizu umjesto vode, malo više ugljikohidrata i zdrave masnoće. recimo iz maslinovog ulja, a ne iz pohanja.
    pa nekakva tjestenina ili riža ili kruh uz mesni i povrtni obrok.
    za mene je zasigurno super ne miješati UH tipa tijesta i proteina tipa mesa jer sam sklona debljanju i lakše probavim tijesto s povrtnim nego mesnim umakom.
    sad, kako to ide s djecom, nisam sigurna.
    ja sam svoju djecu hranila kao sebe, samo bez vegeta, slatkiša i ajde tog pohanog u prvo vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ovo moja mama uvijek prepričava, M. je imao oko godinu dana, ona je njemu napravila nešto od tikvica i krumpira, a nama pohala piletinu. Tvrdi da je s prezirom pljunuo tikvicu i sam zgrabio piletinu
    Htjela sam reći da ne vidim nikakvog smisla da dijete jede ovako posno, kao da je na dijeti za mršavljenje, a mršavo je i sitno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    kazem ti, moje su po tablicama bile pothranjene, al nisam ih mogla zdebljati, jer nisu htjele jesti
    a stavljala sam i uh I puno masnoca
    naše dijete zaista i jede jako posno. ne znam ima li tu brige.
    ne brinem ja što je dijete koje fino papa vižljasto. mašala. bolje za njega, super mu je probava i ima dobar omjer unesenog i potrošenog.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ipak, ne znam koliko je nezdrava tjestenina u juhi, ili to nesretno mlijeko u grizu umjesto vode, malo više ugljikohidrata i zdrave masnoće. recimo iz maslinovog ulja, a ne iz pohanja.
    pa nekakva tjestenina ili riža ili kruh uz mesni i povrtni obrok.
    Pa da, za mršavica je zapravo to zdravo...nije da ce se bas utovit od toga.
    Mislila sam na neku ozbiljniju pothranjenost, tu ovo ne bi pomoglo nego bi ga se moralo napast masnim i slatkim.
    Tvoja šogi njega ustvari drži na dijeti

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Osim ako jedes vise zdravog nego sto je potrebno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Btw, i moji dok su puno cicali su jeli griz na vodi. Sa nekim vocem. Palentu uvijek radim samo s vodom. Dodam ulja ili maslaca malo.
    Tako da ni ja ne bih dodavala mlijeko dokle god puno cica.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Htjela sam reći da ne vidim nikakvog smisla da dijete jede ovako posno, kao da je na dijeti za mršavljenje, a mršavo je i sitno.
    s ovim si uobličila, rekla bih, razmišljanja moje mame. to nju muči. dala bi mu nešto kaloričnije, a da ipak bude zdravo. ne bi ga tovila.
    niti bi mu dala išta preko njegove majke, ni govora. ali vidim da ju želi uvjeriti da griješi. ili je dovoljno drska kao baka da misli da može od snahe tražiti objašnjenje. šalim se. dobre su si, nema vodanja za ručice, nema hodalica, nema da nema :D, ali kod prehrane baka ne odstupa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Otkad je razdvajanje proteina i žitarica zdravo? To je neki princip prehrane koji koriste žene koje žele smršaviti, nisam čula da je to zdravo za malu djecu. Niti da je masnoća za malu djecu nezdrava.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne, ne, nisam rekla da je zdravo, samo da mene manje napuhuje. i manje deblja. baš sam to i rekla, da nisam sigurna da je to tako i kod djece, ne znam zašto bi bilo.

ja isto palentu radim na vodi, s kockicom maslaca ili bez. ali ju jedemo s jogurtom ili kajmakom. maleni ne smije kravlje, sisa majčino, a palenta na vodi s lešo batatom mu je obrok.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih rekla da su moji jeli otprilike baš ovako prije godine dana. Čak se ne mogu sjetit jesu li tek nakon navršene godine imali tri kuhana obroka, ili ipak prije. Mala vjerojatno tek nakon, s obzirom da je tek s punih 8 mjeseci uopće počela jesti dohranu, svojim izborom. Ali dečki su jeli prilične količine, punu zdjelicu od neka 2.5 dcl. Dugo je bilo jedan obrok voće (samo voće), jedan obrok ručak (lešo ), ostalo mlijeko.
    edit: palentu na vodi i batat sam i ja definitivno smatrala obrokom u toj dobi!
    Posljednje uređivanje od vertex : 22.02.2018. at 11:15

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I na kojoj su percentili bili?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam pojma, negdje visoko visinom i težinom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a gle, to je klasična briga baka. jedino mi je vrh ideja o magarećem mlijeku al kužim, da je zdravo, zvuči fensi, a kaloričnije od vode. moja mama se toga nije dosjetila, a isto je stalno pilala - kad će jest fiiiine bakine njoke i gulaš :D

s 11 mjeseci, ja isto nisam davala mlijeko, i uglavnom su jeli kuhano. iako sam im stavljala maslinovo ulje, i radila kombinaciju meso/riba s nekim povrćem i rižom/krumpirom/polentom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

s time da je j bio buco, a m štakljava i ništa nije jela. projela je kad je prestala cicati jer je prije toga non stop cicala i nikad nije bila gladna. a ni sita. sve napol.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako je dijete dobro uhranjeno, normalno da onda nema brige oko toga što jede. Ako je nisko po težini za dob, onda ima brige i nema smisla da jede ovako posno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I na kojoj su percentili bili?
    Bome moja na 15oj. A sad, sa skoro 12 obrnuta situacija.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da su moji jeli otprilike baš ovako prije godine dana. Čak se ne mogu sjetit jesu li tek nakon navršene godine imali tri kuhana obroka, ili ipak prije. Mala vjerojatno tek nakon, s obzirom da je tek s punih 8 mjeseci uopće počela jesti dohranu, svojim izborom. Ali dečki su jeli prilične količine, punu zdjelicu od neka 2.5 dcl. Dugo je bilo jedan obrok voće (samo voće), jedan obrok ručak (lešo ), ostalo mlijeko.
    edit: palentu na vodi i batat sam i ja definitivno smatrala obrokom u toj dobi!
    čitala sam na rodinom portalu da negdje nakon 8 mjeseci majčino mlijeko daje tek oko 40% dnevne potrebe. ostatak treba dopuniti drugom hranom. znam da je jako individualno, ali ipak, ipak mi se čini da su dva ovakva lešo obroka malo za dijete od 11 mjeseci. a nije da nisam razmislila puno puta kad sam to izgovorila upravo zato što imam na umu alergije i djetetov probavni sustav koji je bolje manje, nego više opteretiti.
    često se sjetim apri i njene rečenice kod dohrane: iiiiiimaa, vremena!!!
    nisam nestrpljiva, ali opet, treba unijeti te sve nutrijente i da ne manjkaju, željezo, vitamine. ne znam.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moji su isto u to doba jeli sve kuvano na vodi i neograničeno mojeg mleka. Dodavala sam maslinovo ulje ili maslac.
    Starija bila nešto između 50-70 percentile, mlađi bio na 90-95 čak. Prosto, on je voleo i voli da jede, ona jede koliko mora.
    Ali ja bih zlatom platila baku koja neće ići preko volje majke, makar i stalno prigovarala.
    Koliko vidim, nijedno dete nije dovoljno nahranjeno u očima većine baka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    iako sam im stavljala maslinovo ulje, i radila kombinaciju meso/riba s nekim povrćem i rižom/krumpirom/polentom.
    čuj, ovo je dost konkretno. ako mene pitaš, ja bi s tim bila zadovoljna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Bome moja na 15oj. A sad, sa skoro 12 obrnuta situacija.
    Ja ne bih ovako hranila dijete na 15. percentili. Ne bih doduše niti jedno dijete ovako hranila, nego bih mu za ručak dala žitaricu s mesom i povrćem (ne znam niti jedan razlog zašto bi se djetetu to razdvajalo), a dala bih mu i više masnoće - putar, vrhnje (da smije), ulje .

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eeee, moja Trojkica je bila i ba 3.percentili
    al ona nije htjela jesti, samo cicati
    i bila je anemicna
    u trenutku ocaja sam ponudila i cokolino...samo je glavu okrenula
    i obroci su joj bili strasno kaloricni, al sto mi vrijedilo kad nije htjela pojesti vise od 5 zlicica

no, da se vratim na temu
    ne znam bi li magarece mlijeko pomoglo
    prije dodavanje vise uh i masnoca

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alergija ili netolerancija na kravlje mlijeko je dokazana, ili je samo pretpostavka?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa to ni nije bio rucak. Nego dorucak.
    Koliko sam shvatila raspravlja se o podebljavanju zitarica mlijekom. To nisam radila ispod godine dana.

Edit: nije mi citiralo, Mimi sam odgovarala.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 22.02.2018. at 11:35

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne znam, dijete jede žitarice za doručak i večeru. Za ručak jede meso i povrće (ako sam dobro shvatila, s malo neke masnoće, ili ne?). Ne znam koliko je bebač sitan, ako je zabrinjavajuće sitan, onda se slažem da treba pojačati prehranu. Ili ako dijete nema energije, ako je slabo, ako je boležljivo, ne znam, bilo šta takvoga. Ako je to vesela živahna sitnija beba, meni se ovo čini u redu.
    Posljednje uređivanje od vertex : 22.02.2018. at 11:56

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •