Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Koliko su pouzdane kontrole vida u raznim optikama?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Koliko su pouzdane kontrole vida u raznim optikama?

Budući da mi posao ne dopušta da se naručujem unaprijed, moram otići negdje gdje mogu samo "upasti".

Jesu li kompjuterske kontrole vida pouzdane i mogu li na osnovu njih dobiti stakla?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesu i možeš !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje iskustvo je odlično, samo i tamo sam se morala naručit jer je pregled
    radila doktorica (mjenjenjem stakala).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam bila u ghetaldusu na trgu
    i nije bila samo kompjuterska kontrola vida nego klasična. bila je jedna super oftalmologica. i drugi put ćemo tamo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja idem tu gdje mi je pod nosom, uz lokalni dućan.
    i, kada mi ponude razne vrste stakala... kako da znam koja mi je odgovarajuća?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja ipak nisam vjerovala tim u optikama i otišla sam provjerenoj oftalmologici

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja idem u malu lokalnu optiku. Mislim da mora biti dobra, tj. strpljiva doktorica. Jednom mi je poznata doktorica fulala dioptriju i cilindre (astigmatizam) za sitnih 0,25 (jer je tako nervozno mijenjala stakla da više nisam znala je l' vidim ili ne vidim), ali dovoljno da nisam mogla nositi ta stakla jer su mi smetala očima, a kamoli voziti ili raditi na kompu. Koji mjesec poslije u istoj optici drugi lik (čak ne znam ni je li dr.) me je ponovno pregledao i stavio pravu dioptriju, naočale ni ne osjetim. Valjda i ti moraš biti skoncentriran jer su između pojedinih stakala vrlo male nijanse pa je nekad teško odlučiti se s kojima u stvari bolje vidiš, odnosno koje ti ne opterećuju vid.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, kada mi ponude razne vrste stakala... kako da znam koja mi je odgovarajuća?
    moras vjerovati njihovoj preporuci
    ili ako imas nekog poznatog koji se kuzi, provjeriti s njim

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zavisi kakav problem sa očima imaš
    meni nisu nikad bile pouzdane
    ali ja spadam među "oftalmološke gubavce" - hipermetropni astigmatizam
    da bi imala tačnu dioptriju, moram imati oftalmologa koji ima živce i znanje i najmanje sat vremena da me pregleda kako valja

stakla uzimam plastična, jer bi krepala pod staklenima
    naočari radim kod provjerenog optometriste godinama, jer mala greška podrazumjeva da mene boli glava od novih naočara (kod mene je presudna osovina stakala u naočarima, a to se lako fula)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao što kaže vještičica
    ovisi o problemu, da li je u pitanju "samo" dioptrija ili nešto drugo
    vjerovatno se već radi pomalo o staračkoj dalekovidnosti
    imaš optika u koje ti dolaze oftalmolozi i naprave pregled
    mislim da je to bolje nego da to rade optičari

a imaš i privatnih ordinacija gdje isto nema nekih čekanja i naručivanja

ja bi ipak oftalmologa

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jednom mi je gospon doktor u ghetaldusu krivo očitao dioptriju s naočala, potom tako stručno obavio pregled da je ta ista dioptrija završila na receptu, pa su nekoliko tjedana kasnije iz njemačke stigla skupa nova stakla - s pogrešnom dioptrijom.

nikad više, hvala.

doduše, ista stvar mi se dogodila i u ordinaciji u domu zdravlja, samo što srećom s tim receptom nisam napravila naočale.

otad igram na provjerenu kombinaciju oftalmologinje i optičara.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imam i ja iskustva krivo određene dioptrije kod optičara (kao, sve kompjutorski, sve super), a nakon što sam jednom godinu dana hodala s prevelikom dioptrijom (i čudila se glavoboljama ), uvijek radim kontrole kod iste oftalmologice.
    S druge strane, MM (koji nikad nema vremena za takve stvari) je zadnji put išao na ovu soluciju koju spominje a70v; otišao je u Gethaldus gdje je kontrolu radio liječnik (ne optičar) i odmah naručio stakla i naočale.
    Ni u kom slučaju ne bih se oslanjala samo na kompjutorsku procjenu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

MM se isto zeznuo, dotad je bio klasičan miop, a u optici mu je dr. "pronašao" i astigmatizam, nervozno mijenjao probna stakalca, požurivao....
    Okviri i leće skupe ko vrag, a na kraju neupotrebljivo, ne vidi bistro na to "astigmatično" oko...reklamaciju nisu uvažili.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja obavila u jednoj optičkoj radnji.
    Dečko je bio tako predivan (osim što je bio zgodan) i sve skupa je jako dugo trajalo.
    Davao mi je ne znam koliko veličina tekstova da pročitam, pa iz knjige, pa sa ekrana... Pa mijenjao stakalca, pa hodajte ovamo, hodajte onamo, pa gledajte me tu, pa gledajte me tamo...

Uglavnom, dioptrija mi je na oba oka +1 i napravit će mi neka stakla za čitanje i rad na računalu.
    Taj "vic" košta 1426 kuna!
    (Okvire sam dobila na poklon od prijatelja, sva sreća).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Ja obavila u jednoj optičkoj radnji.
    Dečko je bio tako predivan (osim što je bio zgodan) i sve skupa je jako dugo trajalo.
    Davao mi je ne znam koliko veličina tekstova da pročitam, pa iz knjige, pa sa ekrana... Pa mijenjao stakalca, pa hodajte ovamo, hodajte onamo, pa gledajte me tu, pa gledajte me tamo...

Uglavnom, dioptrija mi je na oba oka +1 i napravit će mi neka stakla za čitanje i rad na računalu.
    Taj "vic" košta 1426 kuna!
    (Okvire sam dobila na poklon od prijatelja, sva sreća).
    aj nek je dečko bio komad, inače si mogla i u dm-u kupit naočale :D

sad ozbiljno - definitvno optika i oftalmolog, mada i oni znaju fulat i uvalit sve da se proda

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+ 1
    dobro sam rekla
    a nisam optičar/ oftalmolog

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel vidiš da može dijagnostika na neviđeno?!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i sve skupa je jako dugo trajalo.
    Mislim da je ovo dosta važno. Ne možeš pronaći odgovarajuća stakla u pet minuta, a jaaako zaposleni oftalmolozi koji obilaze optike često šparaju na vremenu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje iskustvo nije bilo dobro.
    Bila sam na pregledu vida u jednoj optici, tamo jednom tjedno pregledava besplatno dr. iz jedne naše bolnice.
    Mijenjala mi je stakalca brzinom munje, a meni se sva bila ista. Nikakve razlike od 0,25 do 1,0. Naravno, nije mi vjerovala, jer to nije moguće po njoj.
    Na kraju je odmah rekla da trebam naočale sa ekstra skupim staklima, koje ću tu odmah kod njih naručiti.
    Nisam bila zadovoljna odgovorom, jer mi nije bilo jasno na koji način mi je odredila dioptriju, jer je meni sve bilo isto.

Na kraju sam otišla u bolnicu na pregled, baš slučajno kod dr. koju na kraju poznajem. Ona mi je rekla da nikakve naočale ne dolaze trenutno u obzir, jer se oko dovoljno dobro još prilagođava i da bi time postigli kontraefekt.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 02.09.2010. at 13:33

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slažem se da je to biznis , kod nas u radnjama i rade oftalmolozi , ne optičari

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisu pouzdane..meni nisu prepoznali astigmatizam u 2 optike..cudilo me sto nakon naocala jos uvijek dobro ne vidim, otisla sam okulistici i nasla mi je astigmatizam s malom dioptrijom pa se ni ne preporucuje da nosim naocale da se dioptrija rapidno ne poveca..dok mogu bez naocala..

nakon sto sam iskesirala 2-3000 kn za naocale i stakla..tako da ne znam

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    nisu pouzdane..meni nisu prepoznali astigmatizam u 2 optike..cudilo me sto nakon naocala jos uvijek dobro ne vidim, otisla sam okulistici i nasla mi je astigmatizam s malom dioptrijom pa se ni ne preporucuje da nosim naocale da se dioptrija rapidno ne poveca..dok mogu bez naocala..

nakon sto sam iskesirala 2-3000 kn za naocale i stakla..tako da ne znam
    Kod mene ista dijagnoza i ista preporuka, osim što nisam kupila naočale.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bolje si prosla..
    ako netko treba naocale s dipotrijom -1, -0,75 mogu prodati..haha..bitno je da imaju zeiss stakla antirefl. itd itd..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jesu li kompjuterske kontrole vida pouzdane i mogu li na osnovu njih dobiti stakla?
    dok sam prije nekih 8 godina bila na praksi na rebru pitala sam, i rekli su da ne, da je to samo za orjentaciju.
    ja moram uskoro po " novu " dioptriju jer mi je koma. frendica mi radi u ghetaldusu na trgu i kaze da je dr. ok pa cu tamo probat.
    inace se placa, al je rekla da se moze i s uputnicom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

vidim da si vec obavila.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja šogorica radi u optici kao optičar i od kad mi ona radi preglede, konačno imam dobre naočale. Svi prijašnji doktori nisu imali vremena uočiti astigmatizam pa sam stalno imala naočale od kojih boli glava...

Napravi prvo kompjutersku provjeru, a onda mijenja stakalca i stvarno to radi dobro. Vjerujem da je i sa drugima takva (ne samo samnom) tako da kvaliteta pregleda ovisi o osobi koja ga radi, ali ta osoba ne mora nužno završiti medicinski fakultet.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa Vidi poruku
    Moja šogorica radi u optici kao optičar i od kad mi ona radi preglede, konačno imam dobre naočale. Svi prijašnji doktori nisu imali vremena uočiti astigmatizam pa sam stalno imala naočale od kojih boli glava...

Napravi prvo kompjutersku provjeru, a onda mijenja stakalca i stvarno to radi dobro. Vjerujem da je i sa drugima takva (ne samo samnom) tako da kvaliteta pregleda ovisi o osobi koja ga radi, ali ta osoba ne mora nužno završiti medicinski fakultet.
    Slažem se. Meni je na kraju optičar, dakle ne doktor, ustanovio pravu dioptriju i leće od kojih me ne boli glava i ne vrti mi se kad vozim.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila u ghetaldusu na trgu
    i nije bila samo kompjuterska kontrola vida nego klasična. bila je jedna super oftalmologica. i drugi put ćemo tamo

potpisujem. s tim da je cijeli niz oftamologa koji tamo rade super!
    i s tom razlikom da tamo kontroliram vid već cijeli niz xy godina (neću priznat koliko :keeeeeeez: )

no, zašto sam za ghetaldus? jer ghetaldus ima ugovor sa ovim oftamolozima. ja sam imala reklamaciju, i napravili su mi nove naočale besplatno nakon čak dvije (besplatne) ekstra provjere vida (nije njihova greška, već moje godine)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jednom davno sam bila na pregledu vida, ne nosim naočale nemam nekih problema s vidom ali s obzirom na nedavne glavobolje htjela bih i vid provjeriti.

Kako se kreću cijene, jel' zna netko?

I može preporuka za područje centra Zg.

Hvala

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja redovito idem u sunce, ne znam da bih isla u optiku... nekako mi se cini da bi oni samo da prodaju naocale. Ok, mozda ne ghetaldus, ali ove manje da.
    Jednom sam bila u jednoj, imali su kao besplatnu kontrolu vida i htjeli mi uvaliti dioptrijske. Nakon toga sam bila jos nekoliko puta u suncu, nikad ni rijeci da bih trebala dioptriju.
    Cijenu ne znam, meni je to u sistematskom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom davno sam bila na pregledu vida, ne nosim naočale nemam nekih problema s vidom ali s obzirom na nedavne glavobolje htjela bih i vid provjeriti.

Hvala
    Provjera vida u optici je besplatna. Čak nije uvjet ni da naručiš naočale, barem je takvo moje iskustvo, ali ne idem u bilo koju optiku nego uvijek u istu. Imam kompliciranu dioptriju i dugo mi je trebalo dok sam našla osobu koja mi je to dobro odredila (astigmatizam, kratkovidnost, a sad još i staračka dalekovidnost tako da imam naočale s tri zone).

Eh, sad - ja odem svake godine k njima provjeriti da li naočale još valjaju (sad im ide treća godina, ali još su dobre - i bolje, jer to nije jeftin sport). I na sistematskom pregledu mi je druga dr. potvrdila da su naočale ok.

I mm naručuje naočale kod njih, tako da smo im baš dobre mušterije. Odvedem i djecu povremeno, ali mlađem sinu je dovoljna optika (bar za sada - kratkovidan + minimalni astigmatizam zbog kojeg još uvijek ne treba cilindre), a starijega moram voditi na Rebro na kontrole (bar povremeno) jer mu je bježalo oko. Takve stvari se ne rješavaju u optici.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku

Hvala
    Meni se jako svidjela dr. u optici Kraljević u Gajevoj. Ne znam kako se zove...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odi na pregled negdje u dom zdravlja/bolnicu.
    prošle godine sam bila na pregledu u jednoj poznatoj optici
    i zeznuli su mi naočale.
    sa starima je sve bilo ok, ove moram skinuti kad čitam sitna slova
    tipa na mobitelu i slično, isti tren me glava zaboli.
    zapravo zeznuli su me u svemu, od cijene, čekanja do naočala, bez veze.
    ne bih više kod njih ni za živu glavu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaka cast opticarima, i njihovim diplomama i kompjuterskom odredjivanju dioptrije, ali....
    kontrolu vida obavljam iskljucivo kod oftalmologa

plus zasto placati, ako imas zdravstveno osiguranje
    u domovima zdravlja se vjerojatno ne ceka dugo na pregled kod okuliste ko u bolnicama

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A moje iskustvo baš suprotno... žena je napravila ful detaljnu analizu... ni jedan doktor kojeg sam platila nije bio toliko pedantan.
    Je da mi je sam vlasnik Kraljević iritantan, ali ima odličnu ekipu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A moje iskustvo baš suprotno... žena je napravila ful detaljnu analizu... ni jedan doktor kojeg sam platila nije bio toliko pedantan.
    Isto.

Bolje su mi odredili dioptriju u optici nego kod oftalmologa.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ghetaldus 240kn pregled

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    možda im u optiku dolazi dr raditi preglede.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Naravno da im doktor dolazi raditi preglede, zar je negdje drugačije?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, to sam i ja mislila,
    dok nisam saznala da u pojedinim optikama rade tehničari.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    svaka cast opticarima, i njihovim diplomama i kompjuterskom odredjivanju dioptrije, ali....
    kontrolu vida obavljam iskljucivo kod oftalmologa

plus zasto placati, ako imas zdravstveno osiguranje
    u domovima zdravlja se vjerojatno ne ceka dugo na pregled kod okuliste ko u bolnicama
    Aha, u mom DZ sljedeceg tjedna pocinju narucivati za rujan.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su rekli da samo kompjutersko odredjivanje nije 100% točno,nego i klasično,kada se ukapaju kapi jer se širenjem zjenica isključuje ta neka mogućnost korekcije dioptrije mozgom....meni prije trudnoće dr. propisao naočale (dakle počela ih nositi sa 25god) ,mala dioptrija (kratkovidnost ispod 1 na oba oka,mislim -0,25 i -0,75), uz astigmatizam ...

nakon poroda bila kod drugog i rekao da imam, citiram, snajperski vid sa naočalama i da mi po njemu ne trebaju (bez naočala vidjela 3 slova u onom najsitnijem redu)...
    .i ja ih prestala nosit, a nikako da se opet nakanim na taj pregled sa širenjem zjenica pa da vidim kakva je sad situacija....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kratkovidna sam od kada znam za sebe, i nikad mi nisu radili pregled sa kapanjem u oči da bi odredili dioptriju. To sa kapanjem je za nešto drugo. I za malu djecu.

Svake godine idem kod okulista, nekad u bolnicu, a onih godina kad trebam nove naočale, u optiku koja ima liječnika oftalmologa, jer je pregled besplatan, ako se naručuju naočale. Uz cijenu mojih naočala, mogli bi dati i nekoliko pregleda . Od HZZO dobijem nekih 180 kuna za nove naočale, a ove s kojima vidim kako treba, dođu nekoliko tisuća kuna. Progresivne.

Pregled u "Suncu" u Rijeci je 180 kuna. Obuhvaća kompjutersko određivanje vida i klasično, sa onim naočalama kojima mijenja stakla. Liječnica je odlična.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    da, to sam i ja mislila,
    Nisam to znala. Ja sma uvijek išla kod oftalmologa, ovo iskustvo u optici Kraljević je bilo zbog utvrđivanja razloga nepodnosenja progresiva.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    da, to sam i ja mislila,
    je negdje rade tehničari, koji su posebno osposobljeni za pregled, ne bilo koji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja idem oduvijek u bolnicu, i to na dječji odjel, imam korekciju koju kod nas imaju samo djeca, ne moja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj muž je išao na pregled na S.Duh i to je bila katastrofa.
    Doktor je prvo uvalio vizitku od svoje optike, a sam pregled je trajao minutu.
    Nakon toga smo otišli u Sloveniju, koja nam je blizu pa smo često tamo, a i zato jer su naočale ispale za trećinu jeftinije nego ovdje.
    U sklopu optike postoji ordinacija. Najsuvremenije opremljena. U njoj radi doktor, specijalist oftalmolog, koji je sat vremena utrošio da precizno pregleda i utvrdi dioptriju jer moj muž nosi progresivne leće i preciznost je tu jako bitna.
    Tek nakon toga smo ugovarali naočale i ispale su super.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To za Sloveniju sam već s više strana čula.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moj muž je išao na pregled na S.Duh i to je bila katastrofa.
    Doktor je prvo uvalio vizitku od svoje optike, a sam pregled je trajao minutu.
    Nakon toga smo otišli u Sloveniju, koja nam je blizu pa smo često tamo, a i zato jer su naočale ispale za trećinu jeftinije nego ovdje.
    U sklopu optike postoji ordinacija. Najsuvremenije opremljena. U njoj radi doktor, specijalist oftalmolog, koji je sat vremena utrošio da precizno pregleda i utvrdi dioptriju jer moj muž nosi progresivne leće i preciznost je tu jako bitna.
    Tek nakon toga smo ugovarali naočale i ispale su super.
    Tanči gdje ste to isli? Moze detalji na pp.

Kakvo je stanje u Ghetaldusu, Monoklu, Kraljevicu? Iskustva?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam preporuku za kobacica iz dubrave, a i za longvision u spansko-pos

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •