Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: napa?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno napa?

dakle, gledam nape po trgovinama i ništa ne kužim. koja je razlika između teleskopske i one koja to nije? koja je bolja i zašto? koja se lakše čisti? do sad sam živjela po podstanarskim stanovima i niti jedan nije imao napu. sad (valjda) selim u svoj pa trebam napu, ali...ništa ne kužim. molim pomoć

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Teleskopska ti obično zauzme manje mjesta, kad se zatvori je dubine kuhinjskih ormarića. Ona koja to nije... nemam pojima, ali ja nisam našla ni jednu koja ja ne-teleskopska a da je dovoljno jaka.
    Još jedna stvar-obična napa se namontira pod element i to je to, a teleskopska ima kroz element cijev do vrha ormarića. Na vrhu je rešetka pa se zrak vraća u prostoriju ili se cijev spoji na odvod (van prostorije). Ako imaš mogućnost odvoda van trebaš paziti da kad napa radi otvoriš neki prozor da se ne stvori podtlak u prostoriji.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako imaš mogućnost odvoda van trebaš paziti da kad napa radi otvoriš neki prozor da se ne stvori podtlak u prostoriji.
    vidis vidis, ovo nisam znala, a definitvno ima logike

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

trebaš odabrati sa min 450 m3/h. to je minmum da ti nečemu služi. naravno da je bolja sa 600 ili čak 800 koliko nude neki proiizvođači.
    naravno da ulogu igra i dužina odvodne cijevi, sa svakim metrom se usisna snaga smanjuje. najbolje je kad ide direktno van npr izvad kuhinje, cijev i odvod se niti ne vide. druga varijanta je da odvod ide u zajednički zračnik od zgrade. postoji mogućnost vraćanja mirisa pa treba ugraditi nepovratni ventil, ne pomaže 100% ali nešto ipak da. gadno je kad osjetiš tuđi ručak dok ti napa ne radi............
    ako nemaš mogućnost odvoda kupi neku jaču s mogućnošću promjene filtera, ugljenog naravno da ne bi mislila da ti pomaže ona jeftina varijanta filtera s filcom.
    eto, nadam se da sam ti pomogla bar malo.
    i da, napa može biti i ugrađena u element (tako ja imam), ima istu funkciju, ne vidiš je a rabiš iznad nje i policu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •