Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Banane i čokolada na roštilju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno Banane i čokolada na roštilju

    Dakle, toliko banalan recept, a bombastičan, a sastojci uvijek pri ruci, da je smiješno.

    Banane na roštilj (mi imamo onaj električni, par puta i na običnoj teflonskoj tavici uspjeli), kad se izvana ful zacrne, prebaciti na tanjur, rasporiti uzduž i zarezati bananu, ubaciti kockice čokse za kuhanje (ili koje god, mi imamo lidlovu 52% kakaoa, predobra) i ostaviti par minuta. I voila! MM još na to stavi malo ruma, ali meni je onda pregorko i neprefino.

    Ma ono, kad biste ubili za nečim slatkim i naravno čokoladnim, a nemate volje ni vremena peći kolač, ovo je gotovo u doslovno 5 minuta.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    Znači, bananu oguliš i cijelu baciš na roštilj ili tavu. I onda? Čekaš minutu-dvije? Što znači da skroz pocrne? Zagore ?
    Posljednje uređivanje od mendula : 04.06.2010. at 15:19

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    936

    Početno

    Ideš, ovo super zvuči, moram probati .

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    Kamo s čoksom, u tavu? Ili u tanjur sa svježe pocrnjelim bananama?

    Zvuči slasno, zato gnjavim...

  5. #5
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    koliko sam ja shvatila peći bananu u kori
    pa kad kora pocrni onda je oguliti i staviti čoksu (razrezati bananu pa u taj razrez stavit čoksu?)

  6. #6
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Bananu ostaviti u kori, takva ide na roštilj.

    Pocrnjelu zarezati, ali ne i oguliti, kora će držati toplinu dok se čoksa topi.

    Sori što pišem malo nedorečeno, ali hoću čim prije podijeliti ovo s vama.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    O pa to mora biti delikatesa :slurp:!

    Btw, palačinke s nutellom i uzdužnom trećinom banane u komadu, zarolati....

  8. #8
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    a bananu "razrezati" na uzduzne trecine tako da s kraja tutnes prst (ili drsku kuhace, tko je gadljiv na musave prste ) i kako guras tako se banana "cijepa" na trecine

    ovdje je popularan sendvic s bananom. dvije snite kruha i banana izrezana na ploske i eto ti uzine... (doduse, neizostavan je i maslac na bar jednoj od snita, ako ne i na obje...)
    Posljednje uređivanje od litala : 05.06.2010. at 02:25

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    28

    Početno

    никад нисам овако несто пробала .

    moja deca vole kad kolutice, oljustene, banane umocimo u čokoladu pa u papirne korpice stavimo i malo ukrasimo.
    Bas to vole!
    a moram probati bananu na rostilju!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •