Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
kako pravis?
Jako jednostavno:

Tikvice ogulim (ili ne ogulim ako su zucchino s mekanom korom) i po potrebi uklonim kostice. Minimalno posolim da otpusti visak vode (ne cijedim divljacki). Za 4 svitka trebam jednu mladu tikvicu dugacku kao moja podlaktica. Bolje je ako je vise, visak utrpam u varivo.

Uzmem gotove kore (recimo zlatno tijesto za savijace), umocim kist u mrvicu ulja, malo namackam i slazem ih ovako:

- na pola kore rasporedim 1/4 nadjeva, pospem 1 zlicu secera (ili manje - ovisi kakve su tikvice i kako volite - mi ne volimo preslatko), 3-4 zlice mljevenog maka (moze i vise, tko voli), malo cimeta, malo ribane limunove korice i malo cveba, pa zarolam. Moze se i vanilin secer posipati.

Zarolane kore ubacim u lagano nauljeni pleh. Premazem ih vrhnjem za kuhanje (volim sojino, ali nije nuzno) pokrijem i ostavim stajati bar 2 sata ili preko noci na hladnom, da se svi sastojci povezu.

Pecem na dosta jakoj vatri (220oC) dok ne porumeni.