Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: previjališta i sobe za dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno previjališta i sobe za dojenje

ajmo ih pobrojati radi lakšeg kretanja gradom, može i cijela hr. i onako se bojim da popis neće biti prevelik
    1. king cross
    2. aerodrom
    3. mcdonald's
    4. merkator
    5. borje
    6. kod "Bunčića" (restoran)
    7. DM u Robnoj kući Ri
    8. ZOO

više se ne mogu sjetiti niti jednog

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mc donalds
    u nekim DM-ovima se može previti beba (ja znam za kvatrić i importanne galerija)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Rijeci, koliko ja znam, jedino McDonald's ima mjesto gdje je stolić za presvačenje, a za dojenje te puste u onaj odvojeni prostor za rodjendane!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u McDonaldsu sjedila za stolom kad sam dojila :D

Nego, Lutonjica, gdje u DMu je taj stolić za presvlačenje?? Meni je neki dan bila frka s malim i na kraju smo ipak otišli u McDonalds...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za onaj na kvatriću sam pročitala ovdje na forumu, a u importanne galeriji sam ga vidjela, stoji nasred dm-a, pored potrepština za bebe, i možeš besplatno koristiti one njihove mokre maramice...
    ajme, sad nisam sigurna jel sam to vidjela u dm-u u galeriji ili u king crossu??? tko zna??

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, i ja sam na forumu pročitala za taj na Kvatriću, ali nekak se ne sjećam da sam ga vidjela, a bila je frka i bila sam s kolicima pa mi se nije guralo unutra u nepoznato i ziheraški otišla u MD :D
    Joj, nadam se da si vidjela u IG jer bi mi to bilo super kad zapalim kolicima do grada.. KC mi nikak nije pod ruku :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Ja sam u McDonaldsu sjedila za stolom kad sam dojila :D
    Ma ja isto sjednem normalno za stol, ali me hostese uvijek pitaju i prije nego ju pocnem dojiti, ako želim, da mogu otići u prostor za rodjendane!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto kaže MM da je ipak KC

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

soba za iznajmljivenje u Puntijarki na Sljemenu, a za dojenje klupica ispred Puntijarke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam u mcdonaldsu sjela za stol s namjerom da cu dojit, ali se jakov nes naljutio, odmaknuo glavu i - bam! u stol onaj kameni. uh. skoro sam i ja plakala s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz DM-a na kvatriću su maknuli stol za previjanje, baš me to razljutilo. Nije mi još nikad zatrebalo, ali nikad se ne zna. Pitala sam blagajnicu i rekla mi je da su ga premjestili u King Cross. Bezveze, pa barem tamo ima stol za previjanje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne mogu vjerovat da imaju jedan stol pa ga premještaju po poslovnicama :shock:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno postoji u WCu motela u Borju, tamo gdje svi staju kad idu na more.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam znala da u MD imaju stolove za previti?? gdje li su.. mi smo se u dubravi dojili za normalnim stolom, a za sad smo osuđeni na md dok se ne otvore terase ili dok ne odlučimo da princeza može podnjeti inhalaciju 100% nikotina

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mog Karla odmalena previjam na mom šosu tako da se sjednem negdje na poklopac školjke od wc ( hoću reći da je zatvorena ) , njega sjednem ispred sebe ili sa strane na koljena, sve skinem, on se popiša i onda opet sve obućem. Mi to radimo i doma tako jer on poroda mrzi previjalište kako kugu i derao se tako da je ostao bez daha. Naglašavam to radimo skoro pa od poroda. Vježbom se sve postiže. Možete misliti kad me vide s malom bebom koja "ide na wc" Preporučujem vježbu ovakvog previjanja kući, onda se može beba previti na svakom wc-u, a na taj način i nauči što je wc i zašto služi i to prije nego mnogi to najčešće misle da je moguće. :D

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad krenete prema istri, i stanete na rijeckoj obilaznici na omv benzinskoj "vrata jadrana", na blagajni marketa zatrazite kljuc i odete u wc za invalide, tamo ima i stolic za presvlacenje.

cesto na vecim i novijim benzinskim pumpama ima stoilc za presvlacenje. ako vec nije posebno, bar u wc-u za invalide.

u puli ima posebna prostorija u merkatoru. jedino nema stolice. ja sjedim na stolu za presvlacenje, ako tamo dojim. inace dojim gdjebilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je sigurno izvodivo ali ja misjim da bi mi trebale još dvije ruke , pa dvje noge, mirna beba i sl, pa kud sa stvarima (pelene, maramice, pa skinuti i obuci skafander) a još ako naiđemo na čučavac
    svaka čast na spretnosti, ah tko zna kad smo dobili maramu mislila sam da ju nikad neću moći zavezati a sad smo u sekundi spremni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo jednog razloga zasto mi se svida amerika - svaki ducan, restoran itd. ima wc sa stolicem za previjanjem a dojenje je svugdje dozvoljeno.
    mislim da je i kod nas (u HR) tako, ali ima previse primitivaca koji bulje i sl. ja dojim svugdje i tu i kad sam u zagrebu. ak neko hoce gledat nek gleda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matea, ne mora se čak do Amerike, dovoljno je otići u Njemačku, Austriju, pa čak i Sloveniju. Gotovo da nema restorana bez sjedalice za dijete i WC-a bez posebne prostorije za bebu.

BTW, ne znam kako ostali McDonaldsi, no ja sam jednom ušla u prostoriju za previjanje na Kvatriću, koja je ujedno i WC za invalide. Iskreno, nije mi se baš svidjelo i misim da tamo ne bih previla dijete, nije mi izgledalo čisto.

Inače, za King Cross, svaka pohvala, tamo je ok.

Još jedna napomena za mame koje idu van u shopping: ako trebate previti dijete, odite u Ikeu. Oni su totalno baby friendly, prostorija ima fotelju za dojenje, čak i kožni krevet za dojenje, a ako nemate pelenu, piše da je možete besplatno tražiti. To ja zovem super uslugom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dok sam putovala po tim zemljama nisam imala djecu pa nisam obracala paznju. ovaj put se nadam da cemo bar do slovenije otici.

hvala na info o ikei i king cross-u.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"to je sigurno izvodivo ali ja misjim da bi mi trebale još dvije ruke , pa dvje noge, mirna beba i sl, pa kud sa stvarima (pelene, maramice, pa skinuti i obuci skafander) a još ako naiđemo na čučavac
    svaka čast na spretnosti, ah tko zna kad smo dobili maramu mislila sam da ju nikad neću moći zavezati a sad smo u sekundi spremni"

Tiava, današnja odjeća bebe je utoliko "praktična" da nam pravi jako puno dodatnih problema i čini ovisnima o kojekakvim pomagalima, a mi to ne primječujemo jer tako "svi rade" i to nam se nudi kao jedino rješenje. Skafander je kak ti topli, ali dobiješ frazove kad dijete trebaš presvući ili skinuti ili malo varirati kad uđeš u neko toplo okruženje na momenat. On je praktičan samo u smislu da mu križa nisu gola i "biti na kratko vani".

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samaritanka, svaki skijaš zna da kombinezon nije praktičan jer ga nemreš skinuti kad ideš na ručak, a odlazak na WC je katastrofa. Zato ja djeci nisam ni kupovala skafander nego sve dvodjelno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Splitu stolić za presvlaćenje imaju McDonalds i Merkator- koliko ja znam.
    Što se dojenja tiče-dojimo gdje god se zadesimo- samo je problem bilo Stjepanovo bljucanje Najmanje jedna pamučna pelena preko ramena i to je to :D

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Borju (poslije Plitvica na putu prema jugu ) je nekad bio običan stol koji je služio svrsi presvlačenja bebe, sad su uredili posebnu prostoriju za presvlačenje. :D

U Zg prostoriju za presvlačenje ima i Mercator, ali nije baš neka. Ona u King Crossu mi je bolja.
    Bome ne znam više ni za jedno mjesto osim McDonaldsa.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo sam se vratila iz King Crossa i razočarana sam do daske. U onu baby prostoriji smo Gabrek i ja ušli, bili 5 sekundi i izašli neobavljena posla. Užasno je zagušljivo, smrdljivo i neizdrživo. :shock: Netko nije poklopil kantu, a i imala sam osjećaj da se davno tamo nije proluftalo i pobrisalo. Šteta, jer je sve novo, ali ženski zahod mi je privlačniji od te sobe. Ja očekivala neki mali raj....
    Završili smo u DM-u. Pa nek svi gledaju malog posranca

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da se ubacim sa obaviješću da kod "Bunčića" (restoran) imaju stol za prematanje i "drek kantu". Eto, to i to sad znamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Rijeci još jedno mjesto:
    DM u Robnoj kući Ri, od kada se preuredio isto ima stolić za presvlačenje, i naravno sve popratne materijale - pelene (svih veličina), papirnate i vlažne maramice, jednokratne podloge za presvlačenje. Mi došli odmah drugi dan po otvorenju i one tete koje rade tamo (poznajemo ih), odmah uzele Lauru da isprobaju . Samo kažu da se slabo koristi, tj. da mamice još ne znaju za ovo mjesto!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš gledam kako je žalosno jadan ovaj popis. Kad se sjetim u Njemačkoj, svaka benzinska stanica, svaki mali restorančić, svaki dućan s WC-om ima posebnu sobu za previjanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas smo bili u ZOO i u ženskom wc-a ima ona spužva za presvlačenje beba. Postavljena je na okvir daske za peglanje (tako izgleda). Nova je i čvrsta - probala rukom. Inaće wc je čišći nego u većini kafića u Zagrebu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš me zanima do koje starosne dobi previjate bebe klasično u ležećem položaju?

Početno

U Turbo limaču na Žitnjaku ima prostorija za prematanje bebaća.
    Unutra su dva stolića, umivaonik, tekući sapun i hrpetina papirnih ručnika (vjerojatno zato jer se rijetko koristi). Stolice za dojenje nema..ali meni uvijek posluže Graco kolica u koja lijepo sjednem i podojim dijete gdje god treba. Malo nas čudno gledaju..ono mama se uvalila u dječija kolica..ali mi se čini da da su kolica atestirana i na više kg..a i ja sam kupila njih..a ne ona mene )
    A za prostoriju u King Crossu nemam baš lijepih riječi ... zagušljivo, prljave pelene guše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Zadru ima u Intersparovom DM-u
    Imaju besplatno i pelene svih veličina , maramice i krema.
    Samo što je taj DM minijaturan , pa ako staneš kod tog stolića za previjanje
    zakrčiš prolaz.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam djecu presvlacila uvijek i u svakoj prilici. Ta mjesta za presvlacenje mi se ne svidjau previse, osim ako nisu odvojene od WC-a kao u IKEA-i, ili aerodromima. Ali i tad', ako naletis iza nekog posranca opet smrdi k'o sam vrag. Dakle mi smo se uglavnom presvlacili na ulici, ili ako je bas hladno u kakvom cosku robne kuce. Lezeci ako imamo kolica (sto je bio rijetko), ili stojeci ako nemamo. Ide odlicno.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kad smo isli na more (pocetak 7. mjeseca) stali smo na autocesti zagreb split na odmoristu zir - nova inina crpka, restoran, sve 5, u wc-u posebna prostorija na vratima natpis - previjaliste za bebe. mi se poveselili ajde fino, necemo se gurati na zadnjem sjedistu, skupili sve potrepstine i ravno u previjaliste - a kad unutra - okrugli stolic na klimavoj nozici, unesen s terasice kafica, dvije stolice, umivaonik... niti stolica za presvlacenje, niti kantice za pelene... nula bodova. nekako smo se ipak presvukli, a zatim popili kavicu u kaficu - kasnije vidimo cistacice zakljucavaju tu prostorijicu, jer to je naime njihova sobica za trach partije a mi im slucajno uletili dok nisu pazile.... uzas...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    za onaj na kvatriću sam pročitala ovdje na forumu, a u importanne galeriji sam ga vidjela, stoji nasred dm-a, pored potrepština za bebe, i možeš besplatno koristiti one njihove mokre maramice...
    ajme, sad nisam sigurna jel sam to vidjela u dm-u u galeriji ili u king crossu??? tko zna??
    I King Crossu! A možda ima joše negdje...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel ima podloga za presvlačenje u McDonaldsu u Jurišićevoj? (I da li se može ući bez konzumacije?) Ili kako presvući bebu u blizini Trga? Importane galerija mi je nekako na krivu stranu. Uskoro idemo u Zg, i to mi je jedini problem, budući da papamo gdje god Rio zaključi da je gladan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U "Bebacentru" (mislim da se tako zove), na velikoj placi, se može podojiti dijete. Dućan je na kat, na gornjem katu su stolići za previjanje i tamo me je prodavačica odvela, dala mi stolicu. Predpostavljam da bi dozvolili i da se premota beba.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Jel ima podloga za presvlačenje u McDonaldsu u Jurišićevoj? (I da li se može ući bez konzumacije?) Ili kako presvući bebu u blizini Trga? Importane galerija mi je nekako na krivu stranu. Uskoro idemo u Zg, i to mi je jedini problem, budući da papamo gdje god Rio zaključi da je gladan.
    Da, u ženskom WC-u na katu, jedini zez je što je montirana tako da kada se spusti zatvori prolaz prema wc-ima pa može nastati mala gužva.
    Konzumacija nije potrebna

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dakle mi smo se uglavnom presvlacili na ulici, ili ako je bas hladno u kakvom cosku robne kuce. Lezeci ako imamo kolica (sto je bio rijetko), ili stojeci ako nemamo. Ide odlicno.
    Mi smo se dosad držali i još uvijek se držimo ove taktike .

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj savjet je ne navlačite se na previjališta.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mirta, hvala, evo bili smo danas tamo, i presvukli smo se u onoj kabini za dojenje - to nam je pokazala hostesa. Polako, u miru, ma svaka čast McDonaldsu. Iako ne volim njihovu hranu, u ovome bi se svi trebali ugledati na njih.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila je i podloga za prematanje u ženskom wc-u u podrumu Importanne Galerije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

meni je otkriće bila stražnja polica automobila (of kors ak si blizu parkirao ).
    otvorim peta vrata stavim pelenu (platnenu) ili ručnik i sve obavimo :D

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nase iskustvo

-prostorija sa stolicom, umivaonikom i stolom za previjanje - KC i Mercator
    -mjesto zaprematanje u zenskom wc-u - Importanne galeria
    -kutak za dojenje(zastorom ogradjenji prostor sa klupicom) - Mcdonalds u Jurisicevoj

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo super novost u slo. celje!teta otvorila trgovinu sa igrackama i djecjom igraonicom, gdje se organizuju i radionice i rodjendani (kao u MD) ali sa odlicnim tortama, sendvicima iz bio kruha i sira.... i naravno da je poskrbila i za kutak- sobicu za dojenje i previjanje.i to predivno uredjenu i intimnu.sretni su posjete svake mame bez obzira da li tamo kupis nesto ili ne.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Na autoputu Zagreb-Rijeka , stajaliste Ravna Gora-imaju previjaliste, stolic, lavabo,sapun, papirni rucnici, kanta za otpatke, cisto i ok. Mi tamo uvijek stajemo. U stvari do sad sam zivjela u zabludi da svako odmoriste na autoputu ima previjaliste.
    U Zagrebu se ljeti previjamo na Zrinjevcu, a zimi se ne previjamo. Svaka cast McDonaldsu, ali ja im tamo ipak necu uci.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne znamotkud mi ovaj izraz "previjamo"-mislila sam prematamo.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anaviktorija prvotno napisa
    U Splitu stolić za presvlaćenje imaju McDonalds i Merkator- koliko ja znam.
    Što se dojenja tiče-dojimo gdje god se zadesimo- samo je problem bilo Stjepanovo bljucanje Najmanje jedna pamučna pelena preko ramena i to je to :D
    u Emezzeti (Dm) sad ima stol za presvlačenje
    i nisam 100% sigurna ali mislim da i prima 3 ima isto stol za presvlačenje
    a odjeljci za dojenje....nikad čula
    dok sam dojila dojila sam gdje sam god stigla i gdje nam je bila potreba

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure ostam da ne zgubim topic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke