-
Ja ih jednostavno obožavam, ali ne smijem ih jesti, jer nemam mjere
Moja baka ih je pekla u željeznom pekaču na žari. I bili su kao neki mekani keksi. Ne znam to opisati, ali zato dajem recept da isprobate.
I mi smo ih zvali Kalupaši.
I mislim da je to izvrstan naziv za njih. Ovi stranski nazivi su mi bezveze. Ja waflom smatram hrskavi keks kakav ide u napolitanke.
Dakle, recept:
3 jaja
20 dag šečera
1 margarin, ili 13 dag masti
60 dag brašna
1 vanilin šečer
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
Prvo izmiksate jaja i šećer pjenasto, pa dodate u to sve tekuće sastojke. A zatim u tekuću smjesu dodajete brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Ja ih uvijek pravim sa masti, jer ih je tako i baka pravila. A ovo vam je ujedno i omjer za starinske kolače s masti.
Mast zamijenite s dvostrukom količinom margarina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma