Ja ih jednostavno obožavam, ali ne smijem ih jesti, jer nemam mjere

Moja baka ih je pekla u željeznom pekaču na žari. I bili su kao neki mekani keksi. Ne znam to opisati, ali zato dajem recept da isprobate.

I mi smo ih zvali Kalupaši.
I mislim da je to izvrstan naziv za njih. Ovi stranski nazivi su mi bezveze. Ja waflom smatram hrskavi keks kakav ide u napolitanke.

Dakle, recept:

3 jaja
20 dag šečera
1 margarin, ili 13 dag masti
60 dag brašna
1 vanilin šečer
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka

Prvo izmiksate jaja i šećer pjenasto, pa dodate u to sve tekuće sastojke. A zatim u tekuću smjesu dodajete brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Ja ih uvijek pravim sa masti, jer ih je tako i baka pravila. A ovo vam je ujedno i omjer za starinske kolače s masti.
Mast zamijenite s dvostrukom količinom margarina.