-
Prije bilo kakvog savjeta treba odgovoriti na sljedeća pitanja :
Je li dijete hipotono, hipertono ili sa promjenjivim tonusom?
Je li pravilno pozicionirano tijekom hranjenja?
Jeste li isključili organske, fiziološke teškoće, tipa ovo o čemu piše Sunce malo?
Jeste li isključili teškoće senzorne integracije? Djeca koja su preosjetljiva na dodir ili određene teksture hrane, mogu doživljavati bol tijekom hranjenja.
Iako vam mogu dati neke savjete kad odgovorite, najbolje je o tome porazgovarati sa terapeutima koji rade s djetetom.
-
dijete je hipertono, hranim je u krilu ; isključeni su organske teškoće, potvrđeno je da ima refleks gutanja, a za zadnje pitanje nisam do sada ni čula za to pa nemogu to komentirati, mada ja osobno mislim da je neboli nego da je to samo jako ljuti možda griješim. Ja se trudim svim silama da prihvati hranjenje na žlicu da se nevratimo ponovo na sondu.
-
Tijekom hranjenja djetetova glava, ramena i zdjelica trebaju biti stabilizirani, a stopala oslonjena na podlogu. To je općenito pravilo, ali savjetujem vam da potražite Bobath terapeuta koji će se upoznati sa stanjem vašeg djeteta i na temelju toga pokazati vam kako pozicionirati dijete tijekom hranjenja. Nudite djetetu hranu mekše konzistencije, i nastojte pretvoriti čin hranjenja u ugodne trenutke. Ipak, ako dijete ima teži oblik CP, uzmite u obzir da će hranjenje uvijek trajati dulje nego što je uobičajeno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma