Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 80 od 80

Tema: Kako vi cistite svoje vesele prozore?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam zadnji put oprala prozore prije točno 1 godinu i zaboravila sam kako i sa čim. Nakon toga ih je prao moj muž :smajlić leži u ligeštulu i pije koktel:

lidac2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Onim sredstvom za pranje prozora i poslije prebrišem novinama... ali sram me napisati kak to rijetko radim
    evo ja svoje vesele prozore veselo perem bas ovako.
    a kad je to zadnji put bilo, ne sjecam se

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lidac, i ja sam brisala novinama dok mi mama nije otkrila tu strugalicu. onu kao za auto, samo veću. ge-ni-jal-na stvar!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo jedno frisko iskustvo nakon krecenja stana:

prvo ribanje stolarije Arfom, spuzvicom, ispiranje toplom vodom s Ajaxom za kupatilo. onda pranje stakala toplom vodom s Ajaxom, pa Ajaxom za staklo i svlacenje vlage brisacem za stakla (tzv. mini-zoger)...

po jednom oknu (1,3m x 1,3m) cirka sat vremena...

slomila sam se.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čime? Vlažnom čarobnom krpom.
    Kada? Kad mi dolaze gosti (ili svekrva ).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja imam brdo krovnih prozora pa ih pere kišica,a ja ih nekad špricnem ajaxom (rozi)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo podižem topic... naime imam jaaaako puno neopranih prozora i za sad se samo gledamo čini mi se da će mi trebati vječnost da ih operem možda ima netko čudotvoran savjet ili alat :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Čime? Vlažnom čarobnom krpom.
    Kada? Kad mi dolaze gosti (ili svekrva ).
    X

Doduše, ja baš ne ljubim flekove po prozorima (a otkad je pvc stolarija, to je pjesma jer ne treba rastvarati krila, vakuumirani su) pa operem recimo svakih 6 tjedana. Treba mi manje od sat vremena za sve prozore u stanu (1 zid s dvokrilnim prozorom i balkonskim vratima, 1 zid s velikim jednokrilnim i vratima, 1 trokrilni i 1 dvokrilni kraći, od kupaone).

Bitno je to napraviti relativno često, jer ako je jako zapušteno, akcija se pretvara u pravu muku.

A kad smo kod božićnih ukrasa za staklo (window paint), stavila sam ih lani 3 puta: prvi, zadnji i nikad više... Izmučila sam se dok sam to skinula, no way da to ponovimo. Ukrašavat ćemo staklenke i izrađivati čestitke, a na prozore idu samo lampice...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - naputak za brzo pranje:

Koristim spužvu za suđe za pranje klupica (ako treba oribati kakav flek od ptičje kakice i slično) i trulex/viledu za brisanje "na čisto". Tak perem i okvire prozora. Ako nisu jako zmazani, samo potegnem trulexicom.

Stakla - 2 čarobne krpe od mikrovlakana (mokra i suha). Mokrom perem, suhom prebrišem i ne treba ništ posebno glancati. Gotovo za čas... Ne koristim deterdžent (osim ako je na klupici neka jako tvrdokorna kakica od goluba, to znam pošpricat arfom za kade, da se lakše odlijepi).

Čarobnice koristim već 15-tak godina (prije sam rabila novine) ali ovo mi je bolje i brže. Moraju bit dovoljno velike (40x40 cm mi je optimalno) i relativno nove, jer stare izgube svojstva pa ostavljaju mucice. Investicija se isplati.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

danas sam prala prozore...hvala bogu pa ih imam samo 4.... gotova sam bila za 20minuta..i zastore lijepo oprala.... inaće to radim 4puta na godinu.....ali sutra slavimo 1.ročkas pa ipak moram.... a prozore perem sredstvom za čiščenje i novinama.....

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

danas sam prala prozore...hvala bogu pa ih imam samo 4.... gotova sam bila za 20minuta..i zastore lijepo oprala.... inaće to radim 4puta na godinu.....ali sutra slavimo 1.ročkas pa ipak moram.... a prozore perem sredstvom za čiščenje i novinama.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ih s unutarnje strane našpricam sredstvom za pranje stakla i istrljam s običnom krpom, nikad ne koristim novine. Izvana isto tak samo ih prije operem s mokrom spužvom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znači ne gine mi mi krpa i ribanje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Paaaa... možda ima načina. Sve ovisi kakvi su prozori. Kad sam stanovala u Novom Zagrebu i imala goleme prozore na neboderu, rješenje mi je bilo ona naprava (s jedne strane spužva, s druge guma) za pranje prozora. Nije sjajno, ali je kasnije lakše doraditi krpom. Za okvire nema drugog načina - samo krpa i ribanje. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ili mogu uvjerit muža kako je seksi kada glanca prozore pa on to napravi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

danas me čeka pranje prozora (peterokrilni, četverokrilni, trokrilni, 3x dvokrilni, balkonska vrata + 1 "beba prozor")
    perem ih sa čistom vodom i čarobnim krpama i budu mi super čisti nakon pranja!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kako vi uopće donesete odluku da je vrijeme?

Kod nas, ove godine, vrijeme nikako da dođe.

Niti se ne sjetim.... pa ne jedem s njih....
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 23.07.2010. at 14:13

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    danas me čeka pranje prozora (peterokrilni, četverokrilni, trokrilni, 3x dvokrilni, balkonska vrata + 1 "beba prozor")
    perem ih sa čistom vodom i čarobnim krpama i budu mi super čisti nakon pranja!
    Jesu to prozori na novom stanu? Oni se puno lakše čiste nego na starom.

Ja svoje perem tako da prvo sve prebrišem vlažnom krpom(dasku ispod i vani i unutra, okvire, pa onda i sama stakla. Zatim prešpricam sredstvom za pranje prozora i prebrišem papirnim kuhinjskim ubrusima. Čas posla.

A kad znam da je vrijeme za pranje? Mogla bih barem svakih par dana jer klinci stalno nešto gledaju kroz prozor i packaju, ali perem onda kad vidim da su prljavi. Između samo špricnem i obrišem packe sa unutrašnje strane.

Evo što po feng shui-ju znače prljavi prozori:

"Ne perete redovito prozore. Ako redovito ne čistite prozore i vaš image će biti takav. To je zbog toga što se prozori povezuju s ugledom i slavom. Ako su oni čisti, ljudi će vas prepoznati kao talent i uspješnu osobu, a kada su prljavi to izaziva suprotan učinak. "

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onaj tko je to napisao sigurno nema pun stan starih dvostrukih prozora.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu to prozori na novom stanu? Oni se puno lakše čiste nego na starom.

Evo što po feng shui-ju znače prljavi prozori:

"Ne perete redovito prozore. Ako redovito ne čistite prozore i vaš image će biti takav. To je zbog toga što se prozori povezuju s ugledom i slavom. Ako su oni čisti, ljudi će vas prepoznati kao talent i uspješnu osobu, a kada su prljavi to izaziva suprotan učinak. "
    da, to su novi prozori u našem novom stanu koji se nalazi u staroj zgradi!
    ovo mi je baš zanimljivo za feng shui!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    onaj tko je to napisao sigurno nema pun stan starih dvostrukih prozora.
    Da, vjerojatno.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas je mm glavni perač prozora od kad smo prije god dana nabavili "alatku".Kupljena je u Metrou, cca 100 kn, ne znam naziv firma, ima zelenu ručku (od te firme postoji cijela linija za čišćenje), uglavnom onaj držač sa gumom za pranje prozora (kao što peračice na benzinskoj npr preu ali veće). To najisplativija stvaričica koju smo kupili. Spužvicom namočenoj u vodu s kap sredstva za pranje sužđa opere staklo , onda briše s "alatkom". Stakla su u sekundi sjajna i čista, bez mrlja. za 10 min opere prozor dupli izvana i iznutra, dupla balkonska vrata, jednostruka balkonska vrata i prozor u dj. sobi. Ma super. S tim peremo i pločice u kuhinji i kupaonici, sva ogledala, ormar sa staklenim frontama, tuš kabinu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Konačno su i moji prozori oprani i mogu reči da je stvarno puno, puno jednostavnije sa onim s čime se peru prozori na autu(guma s jedne, spužva s druge strane)...preporodila se od kad imam taj perač...Operem prvo sa speriljkom namočenim u deterđent,malčice pošpricam sa stakloperom i opa prozor je opran)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja sam među neperačima prozora- imam zavjese pa ih rijetko i vidim

Ali kad ih se sjetim oprati, perem ih sa det.za prozore iz Lidla i papirnatim ručnicima. I ne ostaju mrlje.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa Vidi poruku
    nama ih najcesce opere teta koju pozovemo s vremena na vrijeme da nam pocisti.
    obzirom da ju nemrem bas cesto zvat - pokupila sam i njen nacin pranja prozora pa kad su bas spackani jaaakoooo od prstica, jezika i psecje njuske onda ovak:
    naspricam sredstvom za staklo iz dm-a
    pobrisem mokrom carobnom krpom
    prebrisem starim rucnikom

sve to onak ofrlje ( znaci- ne pazim na paralele i meridijane) i uvijek se prozori sjaje ko blesavi nakon tretmana ( nazalost- ne bas dugo jer zivim pored pruge pa se brzo zaprase)
    ovako i ja kao Ines, samo što ja nemam tetu

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

omekšivač za veš i topla voda 1:3 izmješati oprati, obrisati papirnatim ručnikom i sve se sjaji ko blesavo i po suncu,

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prvo obrišem stakla vodom natopljenom kvadatnom spuzvastom krpom da skinem prašinu, pa očistim istim okvire
    pa poprskam Ajaxom za stakla (crvena verzija s octom) i obrišem spec.krpom bez dlačica

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

često perem prozore, zapravo,perem kad vidim da su zmazani...
    operem što mi je pod rukom:stakloper i onda najobičnija pamučna krpa
    za manje intervencije obični pap. ručnik
    a imam uvijek i one maramice za staklo iz dm-a... u kombinaciji sa pap. ručnikom brzo i jednostavno

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Budući nam idući tjedan stižu prijatelji u goste na jedno tjedan dana, zaključila sam da bi valjalo oprat prozore. Pa sam u Mulleru kupila neku fenster tuch, s jedne strane plava za veće zmazanoće, druge strane žuta za sjaj. I sa malo obične vode otišlo sve, gdje je bilo baš jako prljavo (ravan krov, pada kiša i lijepi prašinu), špricnula malo Ajaxa. Super čisto i brzo...

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sredstvom za pranje prozora i brišem papirnatim ubrusima, to je to. a zavjese imam samo na donjem katu i to prema cesti - naravno one koje se ne peglaju. zavjese su skupljači prašine pa ih imam gdje je nužno.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •