Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: gubitak kilograma

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno gubitak kilograma

iako sam se bojala da neću skinut kile nakon poroda, ja imam suprotan problem pa ne znam je li to normalno. zatrudnila s 59-60, rodila sa 73 kg, a sad imam 53-54 kg 8,5 mjeseci nakon poroda. 2 mjeseca nakon poroda sam bila na staroj kilaži, a ostalo gubim postepeno. moj problem je i što, s druge strane, jedem užasno puno. puno više od mm i zapravo od svih koje poznajem. znam u danu imati i po 6-7 obroka i iza svakog obavezno mora biti slatko. šta da vam kažem, bila neki dan kod svojih na ručku i pojela sam juhu, pola kg janjetine (?!) s krumpirima, salatu i nakon toga sam bila užasno gladna pa sam na putu doma svratila do pekare jer mi je bilo neugodno nastavit jesti kod svojih. inače dojim i beba mi je ful aktivna (dosta se budi po noći) pa mislim da je možda zbog toga, ali opet....jel ima tko takvih problema. iako bi čovjek rekao da bi trebala biti sretna zbog toga zapravo izgledam grozno - upali obrazi, kosti ispadaju i tak i pitam se hoću li nestati, a i mm često komentira: pa ti nestaješ, šteta sve te hrane

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Provjeri štitnjaću i šećer. Ako je sve ok nastavi dalje istim tempom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

idem kod doktora slijedeći tjedan, ali zar baš nitko nije imao takve probleme?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eto me. Zatrudnila sa 65 (daleko od moje idealke), rodila sa cca 83 sad imam 58! Ja se ne žalim jer sam sve bliže idealki, ali mi se to čini malo prebrz gubitak. Dobro se osjećam pa se ne brinem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa, ja znam bar dve cure koje su ubrzo nakon poroda izgledale tako kako ti opisuješ, i rekle su da jedu normalno i sve je u redu, i da je to zbog dojenja. (Meni se, kao ni ostatku žena koje znam, ništa slično nije dogodilo )
    Za svaki slučaj odi kod doktora provjeriti, ali možda i nije neki problem.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobila cca 20 kila i sad imam jos 2-3 viska (+odvratni slauf na trbuhu), al obzirom na to kak inace uzasno tesko mrsavim to je super. no sve kaj sam skinula pripisujem iskljucivo neprestanom dojenju, nosanju i nespavanju. jedem uglavnom uobicajene kolicine, ali totalni junk.
    svakak odi k doktoru, ali prilicno sam sigurna da ti je to od tempa. zivjela sam prilicno brzo i aktivno, ali nis s ne moze mjeriti sa zivotom s aktivnim-sisoljubecim-nespavajucim djetetom, to je 24 sata fitnesa dnevno.

(malo OT, ali mala je imala turbo paradu jednu noc prosli tjedan i drugi dan dode zakoniti s posla i veli kak je bil totalno slomljen na poslu i radil s 10% kapaciteta i da blago meni kaj sam bila doma. skoro sam ga nokautirala, jer meni moj "posao" doma ne da nije dozvolio rad s 10% kapaciteta nego je bio u jos dodatnoj brzini posto je ona naravno bila kronicno nervozna i neispavana od cjelonocnog divljanja. i kak onda ne bi kile sam odlazile?)

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imala sam sličnu situaciju nakon prve trudnoće - zatrudnila sam sa 56kg, dobila 17, na porodu "izgubila" 10 i doma se vratila sa 63kg. Nakon samo 9mjeseci pala sam na 51kg što je za mene stvarno malo (visoka sam 165, to je ok kilaža, ali od osnovne nisam toliko imala, a što je najvažnije - cijelo sam vrijeme normalno jela i ponekad se, kao i ti, prejedala) i onda sam se polako vratila na 52-53kg. Kada sam nakon 30 mjeseci prestala dojiti, u roku 2mjeseca sam vratila 2-3kg (dakle, kod mene je definitivno imalo veze s dojenjem) i u novu trudnoću ušla sa starih 55-56. Nakon 2.T malo drugačija situacija - nakon 22mjeseca ja na 58-59 i nikako dolje sve do ovoga ljeta kada sam smršavila, i sada svaki dan vježbam i evo me na starih 55kg (kile nisu išle ni približno lako dolje kao prvi put), a curka će za koji dan napuniti 2godine. Mislim da se ne moraš brinuti, to je sve individualno.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

cure moje pa da se i ja malo požalim...
    zatrudnila sam sa 53kg,u trudnoći dobila 22kg,i sad nakon 2mj.od poroda ja stojim na 62kg i ni mrdac!!!
    bebu dojim,normalno jedem(možda malo manje nego inače,jer kraj svoje zvrkice nekad ni ne stignem),a kile nikako da se tope...barem još par kg

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

polako pa tek si rodila

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    polako pa tek si rodila
    znam draga,ali ja sam danas skoro pala u nesvjest,vaga pokazuje 65!!!
    znači još 3kg u nekoliko dana!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    O znam kako vam je... ne, ne znate... aaa znam
    Samo je riječ o još većoj brojci. I prošla je godina dana.

Mislim da će to ipak malo otići kad idući tjedan krenem na posao.
    Tješim li se................da mi ne bi sad netko napisao kako nisam u pravu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad može bit da ti je bilo malo više tekućine v tebi, ili si ipak malo više prigricnula.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

vaga se pokvarila

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja se danas opet vagala. 56,5 kg Vidim da sam prije tjedan dana napisala da imam 58.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se danas opet vagala. 56,5 kg Vidim da sam prije tjedan dana napisala da imam 58.
    Dobro, kaj ti misliš počet nosit modne revije??

Zatrudnila sam s nekih 55kg (valjda, nisam se vagala tada), sa nekih 72 rodila, pala na 65kg.. sada 9 mj od poroda imam tek 63..i već duuugo imam 63, a osjećam da sam puno više smršavila (stanem u stare traperice), ali vaga pokazuje isto..

Strašno puno jedem, svega, i zdravog a bome i gluposti (nije da sam sad upravo pojela 7 kom bananka -jadno moje dijete).. dojim još uvijek.. i uglavnom poslije ponoći sam najgladnija.. i mislim da sad idem jest..

da mi je još 3 izgubit, bilo bi mrak!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hm, ja svaki dan cujem " osusila si se ". s M zatrudnila sa 62, rodila sa 80, pa dosla do 72 ( opet trudna ), rodila sa 80. i danas imam 61 kg, sve pada s mene, nemam guze, cice, bas sam neki zgoljo. valjda zbog dojenja, zbilja ne znam.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, kaj ti misliš počet nosit modne revije??

A sad stvarno, meni je ovo nadrealno. Ja sam uvijek bila bucka i baš nisam lako mršavila. I upravo sam smazala 3 komada odlične pite od šljiva, mljac (susjeda prebacila preko ograde, dupli mljac).

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ovo je i moja priča. vitka sam, u trudnoćama dobijam minimalno, ali sam nakon njih mršava kao u srednjoj školi. još smo se sad i selili, pa sam se i naradila kao konj. a jedeeem...za troje. za mene je kombinacija dojenje-nespavanje-turbo dnevni tempo ubitačna po kilažu...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam nakon 1. trudnoće u kojoj sam dobila 13 kg, izgubila sve u dva mjeseca po porodu i još 7 extra. išla sam dr. u i ustanovljena mi je bolest štitnjače, hypotireoza i hashimoto.
    u 2. trudnoći dobila 16 kg i završilo identičnim scenarijem.
    sad sam treći put trudna za sad (32 tj) sam dobila 8 kg i vidjećemo kakva će situacija biti do kraja i poslije poroda.
    pod terapijom sam no zanimljivo da ova dva druga puta nisam niti uspjela zatrudnjeti dok se nisam zdebljala na cca 57, 58.
    dojila sam curke do besvjesti, 3 i 2 godine, kako su i htjele!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

gledam sta pisete i mucim muku.. ja nemogu skinuti kile nikako. u prvoj trudnoci sam od 55 kg dosla na 75 ...nakon poroda sam odmah skinula do 63 i ni makac dalje. sljedeca trudnoca znaci sa pocetnih 63 dosla sam na 75 opet i vratila se na 63 i sad stojim tu i nejde dolje... dobro porod mi je bio prije dva mjeseca ali nista.... jedem ko i obicno ..mozda ise slatkog ..ali nemogu si pomoc... sta da radim... trebala bi na odvikavanje od cokolade..heheh

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[QUOTE=jkuntic;1703545]gledam sta pisete i mucim muku.. ja nemogu skinuti kile nikako. u prvoj trudnoci sam od 55 kg dosla na 75 ...nakon poroda sam odmah skinula do 63 i ni makac dalje. sljedeca trudnoca znaci sa pocetnih 63 dosla sam na 75 opet i vratila se na 63 i sad stojim tu i nejde dolje... dobro porod mi je bio prije dva mjeseca ali nista.... jedem ko i obicno ..mozda ise slatkog ..ali nemogu si pomoc... sta da radim... trebala bi na odvikavanje od cokolade..heheh[/Q
    draga ajmo mi dvije zajedno nekam na odvikavanje i mršavljenje!!!
    znaš kaj,tješim se s tim da kad dođem raditi da će kile ići same od sebe na dole. jer u mojoj firmi nema debljanja samo mršavljenje,odi z menom pa bumo kaj tvigice!!!!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

draga ajmo mi dvije zajedno nekam na odvikavanje i mršavljenje!!!
    znaš kaj,tješim se s tim da kad dođem raditi da će kile ići same od sebe na dole. jer u mojoj firmi nema debljanja samo mršavljenje,odi z menom pa bumo kaj tvigice!!!!
    Ukoliko imate namjeru osnovati grupu za podršku, ja bih se učlanila!

Prije trudnoće mukom skinila kilažu ispod same medicinske granice pretilosti za moju težinu, na 80kg.
    U trudnoći dobila 14kg, 9 skinula odmah, na istih 85kg sam i danas.
    Dojim, ali si i udovoljavam, mlatim kekse, sokiće, čokoladice...

Trebala bih se vratiti na dijetu (meni "zona" savršeno odgovara, a već sve znam i napamet).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Zatrudnila sam s nekih 55kg (valjda, nisam se vagala tada), sa nekih 72 rodila, pala na 65kg.. sada 9 mj od poroda imam tek 63..i već duuugo imam 63, a osjećam da sam puno više smršavila (stanem u stare traperice), ali vaga pokazuje isto..
    ovo se i meni dogodilo na kraju porodiljnog, kad sam izgubila neke trudničke kile ali sam i dalje bila teža nego ikad prije trudnoće, a stala sam u hlače u koje već dugo nisam mogla ući s puno manjom kilažom. Pretpostavljam da mi je dosta masnoće prešlo u mišiće dok sam bila doma i trčala za djetetom. Sad kako sam opet puno više u sjedećem položaju polako se to vraća... tako da bi trebalo uključiti i neku fizičku aktivnost želiš li to stanje održati.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, i meni se čini da se salo pretvorilo i mišiće. Mislim, vidim ih. Na trbuhu, recimo O bicepsima da i ne pričam. Ipak bildam svaki dan

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod mene je ipak štitnjača malo otišla k vragu tako da nije sve samo zbog dojenja. sretna vijest je da su hormoni na granici pa ne moram piti lijekove, a mogu se i dalje bezbrižno prežderavati

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

joj nazalost blago tebi meni je stitnjača otisla al u drugom smijeru ja pak ne smijem nista stavit u usta na pogled se debljam,koma

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mrzim vas
    Šalim se ofkors, al da bar ja imam taj problem. Ja sam izgubila 1 kg u 7 mjeseci!!! Prvo su mi govorili smršavit češ od dojenja, i eto, ja skresala klopu, dojim sve u 16, a kila stoje. Pa sad mi govore smršavit češ kad budeš trčala za malim, eto to još čekam. A sve mi se čini da ču smršavit jedino kad se opasno prihvatil lopate!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene je ipak štitnjača malo otišla k vragu tako da nije sve samo zbog dojenja. sretna vijest je da su hormoni na granici pa ne moram piti lijekove, a mogu se i dalje bezbrižno prežderavati
    Uživaj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A sve mi se čini da ču smršavit jedino kad se opasno prihvatil lopate!
    znači skoro buš ipak bila tvigi

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam u T dobila 17kg, mjesec dana nakon poroda bila sam na svojoj predtrudničkoj kilaži.
    nakon toga padam u kilaži još 7kg unatoč tome što jedem kao vuk.
    provjeravam šećer koji je ok.
    polako sam vratila tih 7kg s vremenom i opet sam na svojoj redovitoj kilaži.
    kod mene se radilo o dojenju, iscrpljenosti fizičkoj i psihičkoj.
    kad je sve sjelo na svoje mjesto, kad smo malac i ja uhvatili ritam sa kilažom je sve ok.
    ali prije svega treba provijeriti šečer i štitnjaču.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E, moram se pohvaliti...
    Dva tjedna brojim kalorije, trudim se pojesti do 1800-1900kcal dnevno i danas je vaga pokazala 2kg manje!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam od žgoljavice 57 kg 175 cm u trudnoći dobila 30kg......to je bio šok za mene i moj organizam. S tim da mi je dr rekla sam sam ja puna vode, sto se na ocigled vidjelo...
    Poslije poroda dosla doma 8 kg lakša i sada za 4mj.izgubila još 9kg.
    I sve mi se nekako cini da ce tako i ostati...iako postepeno gubim cijelo vrijeme...možda mi se tako samo cini, jer ja bi odmah na 60kg htjela.
    Ne toliko zbog izgleda...ni ovo mi ne izgleda, jer me visina spasava,ali osjetim da kicma i noge trpe...
    Bas sam nekada u komi zbog toga...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam nakon 1. trudnoće u kojoj sam dobila 13 kg, izgubila sve u dva mjeseca po porodu i još 7 extra. išla sam dr. u i ustanovljena mi je bolest štitnjače, hypotireoza i hashimoto.
    u 2. trudnoći dobila 16 kg i završilo identičnim scenarijem.
    sad sam treći put trudna za sad (32 tj) sam dobila 8 kg i vidjećemo kakva će situacija biti do kraja i poslije poroda.
    pod terapijom sam no zanimljivo da ova dva druga puta nisam niti uspjela zatrudnjeti dok se nisam zdebljala na cca 57, 58.
    dojila sam curke do besvjesti, 3 i 2 godine, kako su i htjele!
    do kraja sam na 14 nagurala, 2 mjeseca poslije poroda ja sam izgubila 15 kg. i bojim se da neće stati na tome ni ovaj put..

kikemarie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Dobila 10 kg u trudnoći,nakon poroda išlo 6,prvih 3 mj išlo još 8.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo 3 mjeseca nakon poroda sam na težini od prije trudnoće. Ušla u svoje skinny traperice koje sam kupila prije trudnoće. Nakon početne sreće i oduševljenja me počelo brinuti kako to utječe na bebača tj. kvalitetu mlijeka. Nisam primijetila da je nezadovoljan ili gladan, skoro uopće ne plače...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rviendell... šta se buniš, uživaj
    na kvalitetu mlijeka utjecalo bi eventualno da živiš u logorskim uvjetima
    ako jedeš zdravo i redovito, i tvom djetetu je dobro
    a to što svi mi ostali imamo po koju kilu više, ne znači da bi to trebao biti standard, nego da previše jedemo i premalo se krećemo, sve ostalo su priče za malu djecu.

Gledaj dijete, vidiš na njemu da li dobro napreduje, to s tvojom kilažom nema puno veze.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam od poroda skinula 16 kg, od toga sam 9 dobila u trudnoci. Ne zalim se, ionako imam viska. Otislo je, pretpostavljam. zbog dojenja a i zbog nemogucnosti da posteno pojedem pogotovo prva 2 mjeseca nakon poroda jer je mali non-stop bio na cici i sve sta sam jela, jela sam dok je on visio na cici.
    Ne brinem se zbog mlijeka jer maleni napreduje i vise nego dobro, meni je imunitet malo oslabljen ali sve ostalo je ok.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo ko što sam u prethodnom postu napisala da kad počnem raditi kile će se topiti...
    pa da se pohvalim za 3mj na poslu izgubila 9 kg!!!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Mrzim vas
    Šalim se ofkors, al da bar ja imam taj problem. Ja sam izgubila 1 kg u 7 mjeseci!!! Prvo su mi govorili smršavit češ od dojenja, i eto, ja skresala klopu, dojim sve u 16, a kila stoje. Pa sad mi govore smršavit češ kad budeš trčala za malim, eto to još čekam. A sve mi se čini da ču smršavit jedino kad se opasno prihvatil lopate!
    Evo da te utješim, ima nas još koje se bore s kilama uz dojenje i trčanje za djetetom
    Meni ni lopata ne pomaže. Ako jedem do sita ne mršavim, bez obzira što radila. Moje tijelo jako dobro zna koliko treba pojest da ne izgubi ni grama

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam se zacementirala na +3/4 kg viska i ni makac...a toliko sam imala i mjesec nakon poroda...
    ima mjesec dana redovno vjezbam,izbacila sam veceru tako da se tjesim da se dio pretvorio u misice...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

dobila 22kg, sve izgubila jako brzo...cak me je malo i strah kako sam brzo izgubila kilograme i jos uvijek gubim

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Uh moji kilogrami nikako da krenu dolje. Puno šetam, puno dojim, ali puno i jedem. Probala sam smanjit hranu ali kao da mi se želudac proširio i ne mogu bit gladna. A i pročitala sam da nije dobro bit gladna dok dojiš. A ne znam.. Ima i bitnijih stvari od kila ali ipak, kad stare traperice navučem samo do koljena,dođe mi da poludim od muke. Hehehehe strašno.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja sam u trudnoći dobila 26kg i imala sam ravno stotku..užas.. bila sam ko slon.. al evo moja curica sad ima 7mjeseci a ja imam čak manje nego kad sam zatrudinila.. sad sam na 72kg al imam osjećaj da će još past.. dojenje je nešt najsavršenije :D dok sam bila cura borila sam se s kilama jako,uvijek sam imala oko 85kg a evo sad začas se rješila..

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bravo, Extreme.. Ja sam imala 64 a došlasam do ČAK 94 kg, užas jedan! (Noću sam žderala, po danu sam se kao suzdržavala i onda po noći nebi mogla izdržat..)

Nakon poroda stojim na 84 kg i ne mrdam.

Preporuka trudnicama, pazite dobro na kile, jer nije baš fora kad nakon poroda nemate šta obući još mjesecima i kad su vam trudničke hlače i dalje najbolji izbor, a bez steznika ne možete iz kuće izaći jer bi ljudi mislisli da ste opet u blaženom stanju :D

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je nakon poroda ostalo ca +11kg... Uzas. Ne stanem niti u jedne svoje hlače od prije trudnoće.
    Ja sam se odlučila za dijetu - tj. pazim sto i koliko jedem (a inace nisam nikad previse pazila).
    Za sada je otislo jedno 4 kg viska (u nesto manje od dva mjeseca), valjda ce i ovih preostalih 7 uskoro otici, ili bar toliko da stanem u hlace! Trebalo bi me motivirati to sto ukupno imam jedne normalne hlace za obuci (trudnicke ne nosim jer nije problematican trbuh nego su mi se zdebljale noge, guza i trbuh - sve nekako jednoliko debelo i celulitno, bljak)
    Jos da se natjeram vjezbati ali nikako...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A gle meni zbog bokovasamotrudničke pašu, svoje stare traperice obučem do koljena............ Ahahaha lijepo se tome mall oi nasmijati :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •