Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Komorač

  1. #1
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno Komorač

    Molila bih vas za neki dobar recept (tjestenine, juhe, ali ne krem...) s komoračem. Dobila sam puno domaćeg komorača i moram priznati da baš ne znam što s njim. Do sada sam uvijek koristila one tanke listiće za zelene kašaste sokove, a čula sam da je korijen odličan u svim mogućim kombinacijama.

  2. #2
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    poprzis cesnjak narezan na listice na maslinovom (stavi na hladno ulje pa sve zajedno zagrijavaj), dodaj jednu malu ljutu papricicu (na kraju kuhanja ju mozes izvaditi), kada cesnjak pusti miris i uhvati blagu boju, dodas na listice narezan komorac, przis sve zajedno.
    paralelno skuhas spagete, kada su gotovi, prebacis ih u tavu sa komoracem i sve zajedno jos krckas par minuta. dok se krcka, ulijes malo limunovog soka.
    kada je gotovo, prebacis u tanjure, posipas sa persinom i listicima komoraca i sakom parmezana.
    Posljednje uređivanje od zhang : 01.09.2010. at 09:16

  3. #3
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,662

    Početno

    Ja ga narežem na kriške i pečem na roštilju, ili u pečnicu uz meso.
    Dobro ide i uz zelenu leću. Moram naći recept pa stavim.

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    pogledaj na stranicama j.olivera, ima recept za rizoto.
    ja sam ga planirala praviti pa nikako da mi dodje na red, a cini mi se dobar.

  5. #5
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ja ga uglavnom radim na salatu. Prvo ga skuham, narežem na tanje ploške, začinim solju, paprom, malo ulja, octa i puno nekog finog kremastog vrhnja (najbolje s domaćim).
    Posljednje uređivanje od Linda : 01.09.2010. at 10:35

  6. #6
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    e da, mozes ga i gratinirati: kratko prokuhas, naravis besamel, pospes parmezanom i zapeces...
    mislim da bi kod klnaca ovako pripremljen najprije prosao..

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ja sam pak dobila puno zelenog komorača i ne znam šta s tim. Još je i smrznuto u vrećicama... Korijen sam uglavnom uribavala u salatu, ali ovo nemam pojma...

  8. #8
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    poprzis cesnjak narezan na listice na maslinovom (stavi na hladno ulje pa sve zajedno zagrijavaj), dodaj jednu malu ljutu papricicu (na kraju kuhanja ju mozes izvaditi), kada cesnjak pusti miris i uhvati blagu boju, dodas na listice narezan komorac, przis sve zajedno.
    paralelno skuhas spagete, kada su gotovi, prebacis ih u tavu sa komoracem i sve zajedno jos krckas par minuta. dok se krcka, ulijes malo limunovog soka.
    kada je gotovo, prebacis u tanjure, posipas sa persinom i listicima komoraca i sakom parmezana.
    Ovo smo jučer jeli, jako fino. Jedino nisam stavila ljutu papričicu - zbog klinaca, a i nisam je imala doma. Ovih ću dana isprobati i ostale recepte, hvala. Imate li kakav recept za juhu?

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    bas mi je drago da ti se svidjelo. za juhu mi pada na pamet recept jedin za krem, a to si rekla da ne bi...

  10. #10
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pak dobila puno zelenog komorača i ne znam šta s tim. Još je i smrznuto u vrećicama... Korijen sam uglavnom uribavala u salatu, ali ovo nemam pojma...
    mozda neki umak poput kopar sosa...

  11. #11
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    maslinovo ulje i češnjak, na to komorač izrezan kako već voliš, ubaciš crne masline (cijele ili izrezane kako voliš) propirješ i odličan prilog!

    ili

    na maslinovo ulje malo currya (začina) da se proprži, ubaciš mrkvu na kolutiće, malo vode ili temeljca ako imaš, nakon 10 min ubaciš cvjetaču i komorač, još povrća koje imaš i prema želji, začiniš najbolje samo sa solju jer ima curry pa da ne izgubi svoj štih. Uz to kuhanu Basmati rižu......... mljac... moji ovako najviše vole.........

  12. #12
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    bas mi je drago da ti se svidjelo. za juhu mi pada na pamet recept jedin za krem, a to si rekla da ne bi...
    Ma može i taj, tnx.
    AndrejaMa, hvala.

  13. #13
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    ja ga radim sirovog na salatu, za specijalne prilike
    osnova: komorač na listiće, naranča na tanke ploške (najbolje ako prije odrežeš kožicu)
    varijanta 1: grožđice (najfinije ako su malo namočene prije), kap maslinovog ulja, može sok od naranče, sol minimalno
    varijanta 2: crne masline, sol i kap maslinovog ulja, aceto balsamico

    gostima je uvijek zanimljivo, koju god varijantu napravila

  14. #14
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    poprzis luk, na kockice narezan kumpiric, komorac, zalijes temeljcem ili vodom. kuhas dok krumpir nije skuhan. izmiksas, dodas vrhnja, pustis da jos malo baci kljuc. solis i papris po ukusu.
    mozes i umjesto luka staviti poriluk pa ce biti zelenkasta juha (ako ti klinci to hoce jesti).
    da, mozes ukrasiti listicima komoraca.
    pretpostavljam da bi bilo fino da prije luka na ulju malo poprzis sjemenke komoraca (malo njih), da bi to dalo jos jednu notu juhi..

    joj, sad si me namamila na komorac, a na mom placu ga rijetko ima...

  15. #15
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Super recepti. Još jedno pitanjce - a otkud mi sjemenke komorača (tj.gdje ih nabavljate)?

  16. #16
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    evo ovog recepta od j.olivera. umjesto ricotte možeš koristiti skutu. http://www.jamieoliver.com/recipes/r...a-and-dried-ch
    sjemenke imaš kod začina, ali vjerujem da se rijetko može na njih nabasati.

    svojedobno je u mesničkoj bila jedna trgovinica sa začinima (Leko), ako je još tamo, oni bi to mogli imati. imali su stvarno svih mogućih vrsta začina...

  17. #17
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    evo ovog recepta od j.olivera. umjesto ricotte možeš koristiti skutu. http://www.jamieoliver.com/recipes/r...a-and-dried-ch
    sjemenke imaš kod začina, ali vjerujem da se rijetko može na njih nabasati.

    svojedobno je u mesničkoj bila jedna trgovinica sa začinima (Leko), ako je još tamo, oni bi to mogli imati. imali su stvarno svih mogućih vrsta začina...
    Hvala

  18. #18
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nema na cemu, gustajte.

  19. #19

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    472

    Početno

    Pileća prsa narežeš na kockice i pirjaš na malo ulja. Kad je meso do pola gotovo, dodaš isto na kockice narezan komorač i pirjaš sve dok komorač ne bude mekan i meso gotovo (po potrebi podliješ vodom). Pred sam kraj doliješ vrhnja za kuhanje po želji.
    Kao prilog izvrsno paše kuhana riža. Netko umjesto toga u gotovo jelo doda kuhani krumpir narezan na kockice.

  20. #20
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Hvala, zvuči fino.

  21. #21
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nasla sam jos jedan dobar recept za lazanje: prodinsta se luk, doda cesnjaka, kad zamirise, doda se korabica i komorac, dinsta se 10-15min (tj. dok ne omeksa) dodaju se nasjeckani orasi. u besamel se jos doda i gorgonzole ili rokfora i dalje se slaze kao klasicne lazanje.

    a na mom placu jos nema komoraca, smrc.
    a pitanje je i da li ce ga biti, pretpostavljam da ga ljudi bas ne jedu.
    inace ga kupim na jarunskoj trznici, ali sad mi je to malo neizvedivo zbog bebonje...

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Hitno hitno, počinjem praviti ručak za 10ak min. Planirala sam ispeći piletinu na tavi, i uz to raditi dinstani grašak. Maloprije sam nabasala na komorač i odlučila ga kupiti, nikad ga prije nisam jela, pa da probam. Ide li komorač uz grašak ? Ili da ga ostavim za neko drugo jelo ? Da ga ispečem na tavi s piletinom, ili da ga izdinstam s graškom ?

  23. #23
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Mislim da bi Jamie Oliver to spekao na gril tavi i dodao sa strane

    (U zadnje vrijeme volim gledati njegove emisije - sve za 30 minuta)

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Super su mi ti recepti, ali koliko suđa potroši... Odbija me pomisao na pranje treće tave :lijeeenaaa

  25. #25
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Na tavi poslije piletine...

  26. #26
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?

    Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac

  27. #27
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?

    Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac
    maneštra s koromačem

    inače dobar je i s graškom, podinstati grašak, može i s malo krumpira, mrkve i slično, i pred kraj dodati nasjeckano lišće koromača.

  28. #28
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    nasla sam jos jedan dobar recept za lazanje: prodinsta se luk, doda cesnjaka, kad zamirise, doda se korabica i komorac, dinsta se 10-15min (tj. dok ne omeksa) dodaju se nasjeckani orasi. u besamel se jos doda i gorgonzole ili rokfora i dalje se slaze kao klasicne lazanje.
    ovo zvuči fino
    ovdje se koristi glavica koromača ili samo listovi? ja obično čupkam listove, raste u vrtu pa mi je žao sav iskopati, a taj moj divlji ni nema onako debele glavice. Pretpostavljam da vi koji ga kupujete na tržnici imate ipak nešto drugačije.

  29. #29
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jelo mog djetinjstva

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Imam korijen s listovima Odlučila sam, ubacit ću korijen s piletinom, ako nam se ne svidi okus da bar imamo grašak. Ako nam se svidi, drugi put dodajem i listove s graškom, tnx !

  31. #31

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi ja sutra napravila za ručak ! Imam nekoliko pitanja ! Šta stvarno u recept ne idu luk, celer i mrkva ? Ono, meni je grah uvijek bio jelo za nabaciti hrpetinu različitog povrća unutra, a ovdje vidim samo češnjak i krumpir uz grah. Može li se krumpir zamijeniti ječmom ? Može li samo sa slaninom, nemam rebara ?

  32. #32
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ovo zvuči fino
    ovdje se koristi glavica koromača ili samo listovi? ja obično čupkam listove, raste u vrtu pa mi je žao sav iskopati, a taj moj divlji ni nema onako debele glavice. Pretpostavljam da vi koji ga kupujete na tržnici imate ipak nešto drugačije.
    Ide glavica, a listovi umjesto persina.

  33. #33
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi ja sutra napravila za ručak ! Imam nekoliko pitanja ! Šta stvarno u recept ne idu luk, celer i mrkva ? Ono, meni je grah uvijek bio jelo za nabaciti hrpetinu različitog povrća unutra, a ovdje vidim samo češnjak i krumpir uz grah. Može li se krumpir zamijeniti ječmom ? Može li samo sa slaninom, nemam rebara ?
    A po kojem receptu misliš raditi? Gledam fotku na coolinarki, to nije prava maneštra od koromača Kod nas u Istri je koromač samonikla biljka i maneštra bude zelena, najsličnije što ja znam je ovaj recept (i fotka): nonin recept

    E sad, tvoja pitanja - gle, maneštra je jelo u koje ubacuješ ono što imaš doma (od povrća, od žitarica, od mesa). Naravno da se zna kako se kuhaju najpoznatije maneštre (npr. od bobića, od koromača, bijela maneštra i sl.), ali maneštra je zapravo nastala kao sirotinjsko jelo u koje se ubacivalo ono što se imalo pa ti imaš potpuno pravo u nju ubaciti sve ono što želiš i voliš, i dalje će to bit maneštra (kao i pizza, zna se što ide na koju pizzu, ali svatko radi po svom guštu, nema prave i krive varijante).

    Pa tako zašto e bi krumpir zamijenila ječmom? Uostalom, postoji i poznata Maneštra od jačmika (preporučam). Luk, celer i mrkva, probaj jednom bez njih, da vidiš kako je. Ne moraju svuda ići. Ali ako ih baš želiš, stavi ih. Naravno da može sa slaninom! Još ako je domaća, njam. U maneštru može i slanina, i rebra, bilo koje suho meso, mogu i kobase...a može i bez mesa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •