Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?
Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac![]()
Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?
Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac![]()
maneštra s koromačem
inače dobar je i s graškom, podinstati grašak, može i s malo krumpira, mrkve i slično, i pred kraj dodati nasjeckano lišće koromača.
Imam korijen s listovimaOdlučila sam, ubacit ću korijen s piletinom, ako nam se ne svidi okus da bar imamo grašak. Ako nam se svidi, drugi put dodajem i listove s graškom, tnx !
Ovo bi ja sutra napravila za ručak ! Imam nekoliko pitanja ! Šta stvarno u recept ne idu luk, celer i mrkva ? Ono, meni je grah uvijek bio jelo za nabaciti hrpetinu različitog povrća unutra, a ovdje vidim samo češnjak i krumpir uz grah. Može li se krumpir zamijeniti ječmom ? Može li samo sa slaninom, nemam rebara ?
A po kojem receptu misliš raditi? Gledam fotku na coolinarki, to nije prava maneštra od koromačaKod nas u Istri je koromač samonikla biljka i maneštra bude zelena, najsličnije što ja znam je ovaj recept (i fotka): nonin recept
E sad, tvoja pitanja - gle, maneštra je jelo u koje ubacuješ ono što imaš doma (od povrća, od žitarica, od mesa). Naravno da se zna kako se kuhaju najpoznatije maneštre (npr. od bobića, od koromača, bijela maneštra i sl.), ali maneštra je zapravo nastala kao sirotinjsko jelo u koje se ubacivalo ono što se imalo pa ti imaš potpuno pravo u nju ubaciti sve ono što želiš i voliš, i dalje će to bit maneštra (kao i pizza, zna se što ide na koju pizzu, ali svatko radi po svom guštu, nema prave i krive varijante).
Pa tako zašto e bi krumpir zamijenila ječmom? Uostalom, postoji i poznata Maneštra od jačmika (preporučam). Luk, celer i mrkva, probaj jednom bez njih, da vidiš kako je. Ne moraju svuda ići. Ali ako ih baš želiš, stavi ih. Naravno da može sa slaninom! Još ako je domaća, njam. U maneštru može i slanina, i rebra, bilo koje suho meso, mogu i kobase...a može i bez mesa.