Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Komorač

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?

    Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac

  2. #2
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi više odgovarao u tavi s piletinom nego s graškom, pretpostavljam da si kupila korijen?

    Inače, njegovo zelenilo je dušu dalo za maneštru, mljac
    maneštra s koromačem

    inače dobar je i s graškom, podinstati grašak, može i s malo krumpira, mrkve i slično, i pred kraj dodati nasjeckano lišće koromača.

  3. #3
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jelo mog djetinjstva

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Imam korijen s listovima Odlučila sam, ubacit ću korijen s piletinom, ako nam se ne svidi okus da bar imamo grašak. Ako nam se svidi, drugi put dodajem i listove s graškom, tnx !

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi ja sutra napravila za ručak ! Imam nekoliko pitanja ! Šta stvarno u recept ne idu luk, celer i mrkva ? Ono, meni je grah uvijek bio jelo za nabaciti hrpetinu različitog povrća unutra, a ovdje vidim samo češnjak i krumpir uz grah. Može li se krumpir zamijeniti ječmom ? Može li samo sa slaninom, nemam rebara ?

  6. #6
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi ja sutra napravila za ručak ! Imam nekoliko pitanja ! Šta stvarno u recept ne idu luk, celer i mrkva ? Ono, meni je grah uvijek bio jelo za nabaciti hrpetinu različitog povrća unutra, a ovdje vidim samo češnjak i krumpir uz grah. Može li se krumpir zamijeniti ječmom ? Može li samo sa slaninom, nemam rebara ?
    A po kojem receptu misliš raditi? Gledam fotku na coolinarki, to nije prava maneštra od koromača Kod nas u Istri je koromač samonikla biljka i maneštra bude zelena, najsličnije što ja znam je ovaj recept (i fotka): nonin recept

    E sad, tvoja pitanja - gle, maneštra je jelo u koje ubacuješ ono što imaš doma (od povrća, od žitarica, od mesa). Naravno da se zna kako se kuhaju najpoznatije maneštre (npr. od bobića, od koromača, bijela maneštra i sl.), ali maneštra je zapravo nastala kao sirotinjsko jelo u koje se ubacivalo ono što se imalo pa ti imaš potpuno pravo u nju ubaciti sve ono što želiš i voliš, i dalje će to bit maneštra (kao i pizza, zna se što ide na koju pizzu, ali svatko radi po svom guštu, nema prave i krive varijante).

    Pa tako zašto e bi krumpir zamijenila ječmom? Uostalom, postoji i poznata Maneštra od jačmika (preporučam). Luk, celer i mrkva, probaj jednom bez njih, da vidiš kako je. Ne moraju svuda ići. Ali ako ih baš želiš, stavi ih. Naravno da može sa slaninom! Još ako je domaća, njam. U maneštru može i slanina, i rebra, bilo koje suho meso, mogu i kobase...a može i bez mesa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •