Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Jedva čekam pohvaliti Petrovu :)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Jedva čekam pohvaliti Petrovu :)

Prvo dijete sam rodila na SD. Imala sam averziju prema Petrovoj i bila mi je apsolutno nezamislivo da imam bilo što s tom bolnicom. I drugo dijete sam namjeravala roditi na SD. ALI, svi su me putevi sasvim slučajno odveli u Petrovu (da ne dužim zašto i kako) i ja sam se odlučila prepustiti.
    U srcu osjećam ogromnu potrebu pohvaliti ih jer su me demantirali u apsolutno svemu. Bilo mi je toliko ok da s prvim porodom na SD to ne mogu niti usporediti. Cijela ekipa u rađaoni je bila fantastična, bili su svi na usluzi, od sestara, doktora, obilazili su svaki čas, pomazili, ohrabrili, ispoštivali su sve moje zahtjeve (osim kaj mi tatu nisu pustili zbog tečaja (čitaj 400 kn) ali to im opraštam, nisu me rezali, nalijegali na trbuh, prokidali vodenjak, rodila sam potpuno prirodno bez ikakve inekcije, stavili su mi bebu odmah k meni na par minuta da se poljubimo, pa ju je sestra opet vratila k meni kad ju je izmjerila i ostalo, odmah je tražila tatu da pokaže bebu. Imala sam i kiretažu jer posteljica nije išla van, i tu je sve bilo vrhunski, stavili su me odmah kod svog glavnog stola dok se nisam probudila, ma zaista su me oduševili, jer nitko nije bio namrgođen, ljut, bahat ili sl. Porod je bio pravi školski, ja sam ga junački podnijela, i bila sam jako ponosna na sebe. Mislila sam da sam možda samo imala sreće, međutim, u bolnici smo ostale 8 dana, zbog žutice, i sve cimerice s kojima sam bila u sobi, također su imale slično iskustvo i jako su zadovoljne, a moram napomenuti da je bilo osim mene i 4 prvorotke koje također nisu rezane. Izgleda da to i nije praksa u Petrovoj, bit će da se potrude max. da izbjegnu epiziotomiju. Bila sam oduševljena što sam mogla puno šetati po vani dok bebe nisu bile s nama, jer da sam 8 dana morala provesti u sobu lagano bih svisnula. Na babinjačama istina su uvjeti grozni, sestre su kako koja, neke su ljubazne neke i ne, ali odrađuju svoj posao profesionalno. Dok. na viziti je uvijek isti, i pregledava samo 3 dan i više ne. Ljubazan je jako. Patronažne sam vidjela dvije, i obje su jako ljubazne i odgovore na svako pitanje, nisu nepristupačne. U biti, najmanje su ljubazne sestre, ali ajde. Ovo je za njih, jer to zaslužuju, hvala vam, i za sve one koje su u nedoumici.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uh, ovo zvuči jako ohrabrujuće.
    "Osuđena" sam na Petrovu zbog moje dijagnoze i kako mi se bliži termin sve sam nervoznija. Koji ti je dr bio na porodu?

E da, čestitke na bebici!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cestitam na lijepom iskustvu!!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj danila prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, ovo zvuči jako ohrabrujuće.
    "Osuđena" sam na Petrovu zbog moje dijagnoze i kako mi se bliži termin sve sam nervoznija. Koji ti je dr bio na porodu?

E da, čestitke na bebici!
    Hvala I ne brini, svi su jako dobri i dobro će se pobrinuti za tebe, bila mi je babica Štefica i jedna jako dobra doktorica, mlađa, vrlo pristupačna i draga. Ovo za manje ljubazne sestre se odnosi na babinjače, a one u rađaoni su odlične.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cestitam!
    I ja slušam samo pozitivna iskustva iz Petrove u zadnje vrijeme.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ja imam pozitivna iskustva, sva tri poroda sam odradila ondje i bilo je super, osim naravno samog odjela babinjača...
    Da na mom prvom porodu nije bio dr. Blaić, dr. Kuvačić, dr. Zlopaša i mnogi drugi moji sin i ja teško da bi preživjeli
    Druga dva poroda odradili smo školski

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš me veseli čuti i druga pozitivna iskustva iz Petrove
    bibai nisam imala pojma da si trudna, čestitke sam odradila na drugom pdf-u
    mlukacin super ti je potpis

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja se pridružujem pohvalama osoblju Petrove bolnice. Već sam pisala o svom porodu i pohvalila ih, ali evo kada je otvorena baš ta tema da se i ja pridružim jer su i što se mene tiče stvarno zaslužili. Ja sam tamo rodila prije 2,5mj i na porodu mi je bio dr. Blajić i još podosta osoblja (i mlada doktorica) zbog prijevremenog poroda. Inače ja moram priznati da je meni i na odjelu babinjača bilo super i sama pozitivna iskustva. Isto sam bila 8 dana.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ja baš u velikoj dilemi...prvo dvoje sam rodila u Merkuru i žalosno mi se i prisjećati. A sad spadam mjestom stanovanja u Petrovu i nećkam se gdje da idem. Nekako sam sklonija Merkuru jer si govorim da tamo barem znam od kojih ljudi bježati, a kojima se nadati. :/ Sad me strah opet sve nanovo iskušavati...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Baš mi je lijepo vidjeti ove pozitivne komentare! Odmah mi je lakše i manje me strah odlaska tamo. Molimo još lijepih pričica
    Imam pitanjce - možda je malo OF:
    Jeste li bebice nosili van iz rodilišta u as i kak su u Petrovoj sestre reagirale na to? Vidim da bude različitih komentara...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanjce - možda je malo OF:
    Jeste li bebice nosili van iz rodilišta u as i kak su u Petrovoj sestre reagirale na to? Vidim da bude različitih komentara...
    To su tvoja djecica pa tako ti, a ne sestra odlucujes kako ces ih odnijeti iz rodilista.
    Mozete izaci noseci ih na rukama pa u autu montirati u AS, vidjet ces kako ce vam u tom trenutku biti najjednostavnije.

Ako i bude komentara i reakcija mislim da se na njih ne treba obazirati jer je to tvoja odgovornost i odluka.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tonili, prije šest i pol godina mi je sestra bez da je trepnula, a kamo li što rekla stavila frana u sjedalicu.
    nisam mogla vjerovati svojim ušima kad su cure pričale da im nisu djecu htjele stavljati u AS. tako da je zaključak kao i uvijek, izgleda da sve ovisi o tome na koga nabasaš.
    srecica ti je dobro rekla. tvoje dijete je tvoja odgovornost. možeš inzistirati da dijete stave u AS ili ga sama staviti kad ti ga predaju u čemu ti a već predaju.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam pitala sestru je li obavezna AS jel sam tako čula, one su rekle da je najbolje u jastučiću ili torbi, ali na tebi je kako hoćeš, mi smo u jastučiću najobičnijem, ja ju na rukama dovezla do doma, tako sam i prvu. Ne znam zašto ne bi u AS, vidjela sam da ljudi i u tome iznose...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma mi smo već odlučili da svakak idu u as - ionak već mjesecima slušam razna ščuđavanja - pa kak ih bum tak male u to i tak......ja sve sam otrepćem il kažem onu univerzalnu: Svatko ima pravo za svoje dijete činiti ono što misli da je najbolje.
    Samo sam htjela čut nedavna iskustva drugih i naoštrit jezik ak treba - iako se nadam da neće biti negativnih komentara.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pridruzujem se pohvalama za Petrovu bolnicu...oba dva djeteta su dosla na svijet uz strucno i jako profesionalno osoblje koje me je uputilo u sve

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pitala sestru je li obavezna AS jel sam tako čula, one su rekle da je najbolje u jastučiću ili torbi, ali na tebi je kako hoćeš, mi smo u jastučiću najobičnijem, ja ju na rukama dovezla do doma, tako sam i prvu. Ne znam zašto ne bi u AS, vidjela sam da ljudi i u tome iznose...
    Voziti dijete u autu drzeci ga u rukama je najnesigurnija voznja za dijete i za tebe, pa tako i za sve putnike u automobilu.
    Autosjedalica od izlaska iz rodilista

Zakon kaze
    Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.
    vise ovdje

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Voziti dijete u autu drzeci ga u rukama je najnesigurnija voznja za dijete i za tebe, pa tako i za sve putnike u automobilu.
    Autosjedalica od izlaska iz rodilista

Zakon kaze

vise ovdje
    VELIKI POTPIS.
    Ja sam dva puta rodila u Petrovoj i oduševljena sam svime u bolnici i bilo mi je super.
    I naravno da sam djete nosila u AS i nitko nije ništa rekao još me i predivna sestra Anabela upozorila da fino zategnem pojase da bude sigurna.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I nama je sestra Anabela ovog puta bila na otpustu i isto bez pol frke "strpala" dijete u AS.
    S prvim djetetom je bila malo drugačija situacija - MM donio stvari za bebu i AS, ali sestra rekla da ne može ona u tome nositi bebu pa ju je do prizemlja dofurala na rukama, ali nije ništa komentirala oko toga.

A na stranu AS, pohvaljujem i ja Petrovu - oba poroda carski rez + ovog puta još ležanje na PT1 prijeporoda i zaista su svi OK, neki više, neki manje, ali ja sam zadovoljna kako je nama sve prošlo.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja imam samo riječi hvale za Petrovu. Drugi porod, bez epiziotomije, epiduralna po mom izboru, rodila za 2,5 sata. Svi od reda ljubazni i dragi. Od dr.Gjelmisa, sestre Slavice, babice koja se trudila da prođem bez epiziotomije. Na odjelu babinjača mi je također bilo O.K. Da opet rađam, Petrova bi opet bila moj izbor.

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da ne otvaram novu temu,imam pitanje za vas friške mamice
    Danas mi je moj soc ginekolog dao uputnicu za prvi pregled u trudničkoj ambulanti u Petrovoj.
    Rekao mi je da se ne trebam naručiti i da svakako pregled obavim slijedeći tjedan.
    Tad ću biti 35 tjedan.
    Zanima me dali se zaista ne trebam naručiti?
    Predpostavljam da dođem i čekam!?
    Molim Vas odgovor

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam isto svoje odležala na PT1 i za njih stvarno imam samo riječi hvale.
    Rodila sam na carski i za sestre tamo isto mogu reći samo lijepe stvari. Zaista.

Ali se također iskreno nadam da ću idući puta doživjeti i rooming-in.
    (osim naravno ako se gestacijski ne pojavi, onda bih najradije porod doma)
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 10.11.2010. at 11:16

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu,imam pitanje za vas friške mamice
    Danas mi je moj soc ginekolog dao uputnicu za prvi pregled u trudničkoj ambulanti u Petrovoj.
    Rekao mi je da se ne trebam naručiti i da svakako pregled obavim slijedeći tjedan.
    Tad ću biti 35 tjedan.
    Zanima me dali se zaista ne trebam naručiti?
    Predpostavljam da dođem i čekam!?
    Molim Vas odgovor
    Ne trebaš se naručivati, rade od 8 h, dodji oko 7 i 45 h i biti ćeš brzo gotova, tak sam i ja prvi put došla i bila druga na redu, ak dodješ poslije 8 h koma čekanje, čekanje i čekanje!!!!!

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ines31 puno ti hvala na odgovoru

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ines31 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne trebaš se naručivati, rade od 8 h, dodji oko 7 i 45 h i biti ćeš brzo gotova, tak sam i ja prvi put došla i bila druga na redu, ak dodješ poslije 8 h koma čekanje, čekanje i čekanje!!!!!
    Samo da komentiram ovo, ako će tko gledati isto kao što sam i ja, prije odlaska na prvi pregled u trudničku. Dakle, prema pročitanom odlučila sam doći ranije, bila sam tamo u 7:35-7:40, pozvali su me na vaganje, tlak i pišanje na štapić malo iza 8, a doktor dolazi tek iza 9 (to kad sam čula sam bila lagano u šoku!). Iako nije bilo puno žena prije mene (poslije ih je došlo još tona), na red sam došla u 10:40, jer nisu prozivali po redu po kojem smo došli (nije mi nikako jasan taj redoslijed), a nisam primljena ni na ctg za koji sam imala uputnicu (da sam još njega čekala, gadno bih se načekala).

Sve žene koje tamo nisu bile prvi put ili su imale sa sobom nešto za jest&pit ili su slale svoje pratnje po nešto (ja sam bila solo, ali me počela lovit glad jer nisam baš od doručka, a na nogama sam bila od 6), tako da drugi put nosim koješta sa sobom, jer ću morat i na ctg.

Samo da se pripremite na sate čekanja!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo isto da pohvalim Petrovu. Imala sam puno teži i kompliciraniji porod nego prvi put. Ekipa u rađaoni je bila super (no takvi su bili i prvi put) - obavila sam sve bez epiduralne i epiziotomije (čak nisam ni brijanje ni klistiranje prošla), iako sam imala poslije kiretažu posteljice i to na živo jer bih inače morala čekat neko vrijeme da dođem na red za anesteziju, no sve su mi objasnili i sama sam odabrala.

Stanje u sobama puno bolje nego prvi put i svi su mi bili puno bolji, od čistačica do sestara za nas babinjače i bebe, bila je samo jedna namrgođena sestra za bebe, a glavna sestra za bebe je fenomenalna i uvijek nas je nasmijala i oraspoložila do bola. Istina je da ne pokazuju dovoljno prvorotkinjama tehniku dojenja same od sebe, no ako si uporan, sve ćeš saznat.

Uglavnom, nakon jako neugodnih sjećanja iz 2000. ja sam ostala oduševljena, i da planiram ikad opet bebu (a nakon ovakvog poroda rekla sam mm-u da zatvaram butigu), definitivno bih išla u Petrovu. Jedino se nadam da će, ako uvedu rooming, kao što se priča, imat i dalje opciju bez roominga, za one koji ga ne žele.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

rodila sam prije 5 dana u petrovoj i isto imam potrebu pohvaliti ih
    nakon prva 2 poroda u vinograd gdje sam dobila redom odmah drip, vezanje nogu za stol(nisam suradjivala), nalijeganje na trbuh, epiziotomiju... Ovaj put nisam dobila nista od toga
    muz bio prisutan na porodu, bebicu mi odmah stavili na prsa i duuuugo bila samnom, muz je isto mogao biti koliko god je htio sa nama
    petrova je sad super uredjena i velika je guzva
    kreveti na dizanje i spustanje, frizider u sobi, lcd tv na zidu, po 2-3 zene u sobi, svaka svoj mali i veliki ormar, uredna i cista kupaona...
    Bebeki su prakticki cijeli dan sa nama
    sestre ok!neke vise, neke manje ljubazne

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bucka, predrago mi je da si konacno dobila lijepo iskustvo, stvarno je!

Medjutim, ne bih ja bila aktivistica da se uspijem suzdrzati i primijetiti da ovo:
    petrova je sad super uredjena
    nema bas nikakve veze s tretmanom prema majkama i djeci.

Komfor i oprema su sigurno utjecali da se osjecas bolje i ugodnije u rodilistu (i druge zene), ali oprema nema veze sa stanjem svijesti o tome sto je vazno u porodu i nakon njega.
    I nisam upratila, Petrova ima sad rooming-in ili izadju u susret pa ostave dijete s majkom?

U svakom slucaju, sretna sam da je bila treca-sreca. Bas mi je drago!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da, ja sam se definitivno bolje i ugodnije osjecala u ovim konfornim uvjetima u petrovoj, nego prosle godine u neobnovljenoj vinogradskoj
    btw. Mislim da to jos uvijek nije pravi rooming in jer bebeke odnose iz soba za vrijeme dorucka, vizite, posjeta
    a po noci su sa mamama samo ako to mama zatrazi

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja mislim da je važno i to kakvi su uvjeti za mame. Kada se sjetim kako je sve to izgledalo 2007. odvratno iako sam ja bila jako zadovoljna ljubaznošču osoblja. Žena se puno bolje i komfornije osječa u ovakvoj okolini, imala sam prilike vidjeti sve to uživo i super izgleda. U onim uvjetima gdje su žene spavala na nekim kvazi madracima omotanim vrečama za smeće da nepromoče, ma katastrofa, mame su bile nervozne i neispavane.
    Sada možeš tamo provesti puno lijepše vrijeme sa svojom bebicom.
    a o održavanju higijene da ne govorim.

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bucka, jesu li sve sobe takve ili se trebaš izboriti da dobiješ jednu takvu sobu? Uskoro me čeka porod u Petrovoj...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sve su sobe nove i prekrasne

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vjerujem da je to neki psiholoski efekt, al, na tim starim madracima i krpama sam provela mjesece na odrzavanju trudnoce i kad sam dosla na odjel CR mislila sam da sam dosla u svemirsku postaju no nista od navedenog- kreveta koji se dize na daljinski, uredne kupaone i tuseva, ciste i nove posteljine, novih plocica umirujuce boje, sve tip top nije moglo nadomjestiti moj ocaj i jad sto nisam mogla biti s bebom i sto su se na meni sestre istresale kako ne znam dojiti (cast iznimkama). tako da me boli briga kakav je ambijent, jedino mi je bitno kakvi su ljudi i kakva je politika bolnice.
    al to sam samo ja.

bucka jako mi je drago zbog tebe <3

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Leonisa ma i ja sam takva i slažem se, iako sam ja na odjelu CR babinjača u Petrovoj bila jako zadovoljna prodoječem ekipom i vrlo dobrim osobljem i podrškom u svim područjima. Sestre su ile jako drage i pokazale su mi nekoliko vrlo efikasnih trikova kako se opustiti prije dojenja i kako potaknuti mlijeko držanjem flašica s toplom vodom ispod ruke da malo opusti, ma milina.
    Ali ambijent je samo bio točke na i. U odnossu na ondašnje stanje na babinjačama na drugom katu, ovo je bilo super i puno mi je bilo ugodnije boraviti tamo.
    Znam da kada sam prvi puta ušla u onu sobu 2007, sa svojih 19 godina na onaj odvratni krevet i di maloga nisam mogla namjestiti sa nekom smotanom dekom umjesto jastuka, plakala sam ko kišna godina , u sobi nas je bilo 9, nisam imla gdje oprati ruke.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I od mene velika pohvala za Petrovu, nadam se da će se lijepo iskustvo iz 2009. ponoviti kroz koji dan

Nakon horor iskustva prvog poroda u Merkuru, u Petrovoj mi je bio raj. Sada hodočastim već nekoliko tjedana u trudničku ambulantu i stvarno su svi super; i doktori i sestre; ljubazni, strpljivi i dragi.

Držim si fige velike :D

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čitam ove postove i sve si mislim da neću pisati ništa da ne kvarim ovako lijepu temu, međutim ne mogu odolijeti.
    Ja sam isto rodila u Petrovoj prije malo više od 3 mjeseca i ne mogu naći baš ovoliko hvale koliko sam pročitala u vašim postovima.
    S obzirom da sam ležala 3 tjedna prije poroda na CEFu, jedva sam čekala dan kad ću roditi iako me bilo strah svega.
    Trudovi su krenuli navečer oko 6 sati s razmakom od 10 minuta. Provela sam cijelu večer između hodanja po sobi i snimanja ctg-a. Doktor me prvi put pregledao oko 11 navečer i konstatirao da otvorena uopće nisam. Dobila sam injekciju normabela od 10mg i vratili su me natrag u sobu s objašnjenjem da su možda lažni trudovi (kao što sam imala 2 puta prije toga) i da će možda prestati.
    Oko 3 ujutro ponovno me pregledala doktorica, otvorena 3 cm i rekli doći u rađaonu pripremljen za sat vremena. U 4 ujutro zovu iz rađaone da nema slobodnih boxeva i da čekam u sobi još sat vremena.
    Imala sam valjda tu nesreću da trebam roditi na državni praznik, bolnica poluprazna osobljem, a krcata pacijentima. Kad sam konačno došla do boxa, smjestili su me na krevet, prikopčali na ctg i ostavili. Ne znam koliko je prošlo vremena poslije toga, ali meni se činilo kao vječnost. Tu i tamo je netko samo provirio okom na ctg i opet nestao.
    Nakon nekog vremena doktor me ponovno dolazi pregledati, otvorena 4 cm, sestra nudi epiduralnu, a ja u očaju prihvaćam. Doktor u tom trenutku prokida vodenjak, voda odlazi, a s njom se spušta i moj M., ja odmah otvorena 7 cm. Ništa od epiduralne. Mislila sam možda i bolje, neće valjda još dugo i neće valjda još puno jače boljeti.
    Međutim boljelo me i trajalo je. Na kraju sam još ušećarila i težu epiziotomiju prije nego je M. konačno u pola 9 ujutro ugledao svjetlo dana.

Dobila sam dijete u krilo, ali ne koža na kožu nego umotano u ručnik i to samo dok su me šivali. Nisu mi ga dali na prsa.
    A što se tiče odjela na babinjačama, mogu samo potpisati leonisu. Živo mi se fućkalo za klimu, satelitsku, krevet na daljinski i lijepu kupaonu. Puno više bi mi značilo da su sestre bile ljubaznije (čast izuzecima) i da su bile više od pomoći dok sam se mučila sa svojim djetetom koje nikako nije moglo prihvatiti lijevu dojku. Molila sam pomoć i zvonila na ono zvonce, pomognu one jedanput, dvaput, ali poslije te baš i ne fermaju previše. Kad je jednom glavna sestra u viziti pitala kako ide dojenje, požalila sam se na tu svoju lijevu cicu, a umjesto pomoći dobila sam dva lagana kucanja pesnicom u čelo i objašnjenj "Mama, sve ti je to u glavi! Misliš li ti da on zna koja je lijeva, a koja desna? Jel mužu doma bitno koju cicu mu daš?" To definitivno nije odgovor koji sam očekivala kao pomoć. Na kraju sam u očaju sjela na rub kreveta, stavila jastuk na koljena i dijete na njega jer smo jedino tako uspjeli dojiti na lijevoj. Tu je bio začetak mojih novih problema jer su mi po povratku kući popustili šavovi, zaradila sam upalu i završila na antibiotiku.
    Ostanak djeteta po noći s mamom nije bila opcija po želji mame. Jednu večer mi je sestra doslovno otkinula dijete s prsa i posprdno mi rekla "sad se je on primio posla". Trebalo je valjda dijete znati da iza 10 navečer više ne smije na cicu.

Uff, mogla bi još puno toga napisati, ali neću, već sam i sad ljuta kad se svega toga sjetim. Ne znam, možda sam ja previše pekmezasta, ali definitivno nisam zamišljala da će sve tako ispasti. Sad da sam ponovno tamo svašta bi mogla sasuti u lice mnogim personama, Onda su me pucali hormoni, suze su išle same od sebe, bilo mi je dovoljno prst pokazati. Sate sam brojila do trenutka kad će me pustiti kući.

Eto, sad mi je lakše

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga ježić, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva

Samo se ti ispucaj ako ti imalo pomaže. I nije uopće bitno jesi li pekmezasta, sve nas nakon poroda pucaju hormoni i zaslužujemo više razumijevanja i pomoći. Nadam se da je sad sve ok i da ste se uhodali s dojenjem na obje dojke (itekako oni znaju koja je lijeva, a koja desna. Mi nikad nismo uspjeli s obje, ali smo i s jednom imali sasvim lijep dojenački staž).

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

O da, mi smo super sad. Preživjeli smo i upale, i gljivice, i mastitis, i dvije kure antibiotika, i sve ine nedaće. Mali cicoljubac doji na obje i nekad mi se čini da se ne može odlučiti koja mu je draža :smile:

maliandeo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Drago mi je da sam naišla na ovu temu!
    I ja moram dati sve pohvale Petrovoj, prvo djete sam rodila u Merkuru i igrom sudbine završila na drugom porodu u Petrovoj. Porod ekspresan, pomoć babice bezprijekorna, nisam šivana, bebica mi odmah dana, suprug čitavo vrijeme uz mene (odradili tečaj koji košta 400 kn), odjel prva liga iako je to manje bitno, sestre koje pomažu oko dojenja puno su agilnije nego u Merkuru (gdje npr. nisu ni zamjetili da moja curka samo drži ciku u ustima), jedino što se meni nije svidjelo je dopuštanje posjeta (u Merkuru pokazuju bebu preko stakla, a vi kontakt imate jedino putem sestre - mislim da je to bolje). Jedino što mogu reći Petrova me ugodno iznenadila.Tako da ovaj put nedvojim u koju ću bolnicu na porod.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •