Prvo dijete sam rodila na SD. Imala sam averziju prema Petrovoj i bila mi je apsolutno nezamislivo da imam bilo što s tom bolnicom. I drugo dijete sam namjeravala roditi na SD. ALI, svi su me putevi sasvim slučajno odveli u Petrovu (da ne dužim zašto i kako) i ja sam se odlučila prepustiti.
U srcu osjećam ogromnu potrebu pohvaliti ih jer su me demantirali u apsolutno svemu. Bilo mi je toliko ok da s prvim porodom na SD to ne mogu niti usporediti. Cijela ekipa u rađaoni je bila fantastična, bili su svi na usluzi, od sestara, doktora, obilazili su svaki čas, pomazili, ohrabrili, ispoštivali su sve moje zahtjeve (osim kaj mi tatu nisu pustili zbog tečaja (čitaj 400 kn) ali to im opraštam, nisu me rezali, nalijegali na trbuh, prokidali vodenjak, rodila sam potpuno prirodno bez ikakve inekcije, stavili su mi bebu odmah k meni na par minuta da se poljubimo, pa ju je sestra opet vratila k meni kad ju je izmjerila i ostalo, odmah je tražila tatu da pokaže bebu. Imala sam i kiretažu jer posteljica nije išla van, i tu je sve bilo vrhunski, stavili su me odmah kod svog glavnog stola dok se nisam probudila, ma zaista su me oduševili, jer nitko nije bio namrgođen, ljut, bahat ili sl. Porod je bio pravi školski, ja sam ga junački podnijela, i bila sam jako ponosna na sebe. Mislila sam da sam možda samo imala sreće, međutim, u bolnici smo ostale 8 dana, zbog žutice, i sve cimerice s kojima sam bila u sobi, također su imale slično iskustvo i jako su zadovoljne, a moram napomenuti da je bilo osim mene i 4 prvorotke koje također nisu rezane. Izgleda da to i nije praksa u Petrovoj, bit će da se potrude max. da izbjegnu epiziotomiju. Bila sam oduševljena što sam mogla puno šetati po vani dok bebe nisu bile s nama, jer da sam 8 dana morala provesti u sobu lagano bih svisnula. Na babinjačama istina su uvjeti grozni, sestre su kako koja, neke su ljubazne neke i ne, ali odrađuju svoj posao profesionalno. Dok. na viziti je uvijek isti, i pregledava samo 3 dan i više ne. Ljubazan je jako. Patronažne sam vidjela dvije, i obje su jako ljubazne i odgovore na svako pitanje, nisu nepristupačne. U biti, najmanje su ljubazne sestre, ali ajde. Ovo je za njih, jer to zaslužuju, hvala vam, i za sve one koje su u nedoumici.