Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pucketanje u zglobovima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Pucketanje u zglobovima

Imam bebu od četiri mjeseca. Već dva mjeseca pri previjanju i prilikom nošenja primjećujem da joj "pucne","preskoči" u zglobovima (kuk, koljeno, gležanj). Na UTZ kukova sa dva mjeseca utvrđeno je da je nalaz uredan.
    Može li mi tko iznijeti neko svoje iskustvo. :?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mom dečku pucketa, svakih par dana nešto. Isto nalaz uredan. A pucketa i meni, još češće

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno hvala

Hvala Honey!Koliko je stara tvoja beba?Imaš li kakvo objašnjenje od pedijatra?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja nisam primjećivala pucketanje, nego više nešto kao škripanje, i to njajčešće u koljenu. Više se ne sjećam u kojoj je to Martinoj dobi bilo (možda oko 5, 6 mj), ali uglavnom, kad bi pitala koga što je to, rekli bi mi da je to sasvim normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mojoj Pat. su pucketali zglobovi prvih par mjeseci. Pitala sam ortopeda na kontroli za to i rekao je da je to normalno, da se ne brinem. Prestalo je nakon nekog vremena, a prohodala s 9 i po mjeseci.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Naš pedijatar nije ništa komentirao. Pretpostavljam da je to od još nerazvijenih zglobova, hrskavica i sl. Kao što kažem, i meni često nešto "preskače" pa si to uzimam pod normalno.
    Pitaj svejedno svojeg pedijatra ako te bilo što brine.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se malo zabrinula isto zbog tog kvrckanja u koljenu i gležnju, kad je bila manja nije ništa kvrckalo nego je počelo tek prije nekih mjesec dana :?
    ima li netko iskustva s tim

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I Andreju je znalo "škripati" koljeno dok je bio beba, sjećam se da je pedijatar rekao da se ne trebamo brinuti oko toga, već sam i zaboravila da je tako bilo, jer odavno mu više ništa ne pucketa niti škripi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    I mom dečku pucketa, svakih par dana nešto. Isto nalaz uredan. A pucketa i meni, još češće
    I kod nas isto, isto, samo pucketa svima u mojoj familiji, bit će nešto genetski, nisam se konzultirala s pedijatricom jer mi je to nekako kod mene "normalno",a kod P. ću vidjeti kako će se razvijati

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, i mom bebaču zna povremeno zapucketati koji zglobić. i mene je to začudilo, jer kod starijeg djeteta toga nije bilo...
    bebač mi je bio prenesen par dana, koža mu je bila prilično suha kad se rodio, a zatim se gulila. navodno prenesenost ima za posljedicu nestajanje masnoće iz organizma, možda su takvim bebama i zglobići manje podmazani nego drugim bebama... :?
    ostale mame čijim bebama pucketaju zglobovi, da li su i vaše bebe prenesene?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Antoniu isto pucketa u zglobovia. Do ovog trenutka sam se brinula, sad vidim da vas ima jos!
    Rodjen je dan nakon termina, pa nisam sigurna da je to bas neka prenosivost

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Anja je rođena dva dana prije termina, tako da ja isto mislim da nije povezano s terminima rođenja
    mene je to pucketanje ubiti najviše zabrinulo zato što ona još ne sjedi niti puže, pa sam malo počela paničariti

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo isto rođeni dva dana prije termina

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm... još jedna promašena teorija...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    hm... još jedna promašena teorija...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Pozdrav, i ja sam kod svoje bebice primjetila preskakanje u zglobu koljena....grozno zvuči i baš me to brine. Bila sam kod pedijatrice al bila je neka mlada na zamjeni i ona mi nije znala ništa konkretno reći. Kao nije baš to uobičajeno...ne bi trebalo "škljocati"...ali kad ju je pregledavala rekla je da joj se sve čini ok. Odlučila sam sačekati da se vrati moja pedijatrica koja ipak ima puno više iskustva pa se možda susrela s time... Drage mame, koje su to prošle sa svojim bebicama...kako je dalje bilo...prestalo samo od sebe ili? A kasnije kosti, hodanje, sve normalno ili??

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Nitko ništa, pa zar nema još mama sa sličnom situacijom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •