Results 1 to 34 of 34

Thread: Ajvar iz pekača?

  1. #1
    Snjeska's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Posts
    1,493

    Default Ajvar iz pekača?

    Dajte cure neki dobar recept za ajvar ali da se pravi u pekaču za kruh.

  2. #2
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Ja se sve nešto bojim da bi se miris paprika zadržao dugo u pekaču i ostajao po slijedečim hl****vima pa sam odustala od ideje :/

  3. #3
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Ja sam ga radila prosle godine u pekacu i spao je fantastican. Jedva cekam opet,a vidim da je i cijena roga paprika 4 kn pa cu prionuti na posao ovaj vikend :D
    Nikakvi mirisi ni okusi ne ostaju u pekacu

  4. #4

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Meni je to prekomplicirano za teglicu-dvije ajvara :/

  5. #5
    Snjeska's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Posts
    1,493

    Default

    Quote Originally Posted by iridana2666
    Ja sam ga radila prosle godine u pekacu i spao je fantastican. Jedva cekam opet,a vidim da je i cijena roga paprika 4 kn pa cu prionuti na posao ovaj vikend :D
    Nikakvi mirisi ni okusi ne ostaju u pekacu
    A recept?

  6. #6
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.

  7. #7
    Daisy@'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Rijeka
    Posts
    242

    Default

    Quote Originally Posted by iridana2666
    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.
    moram probati...
    koji je pekač kolko mu traje program za marmeladu...meni sat i 5 min,isto i tebi ili ?

  8. #8
    anita_m's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    moj dom
    Posts
    395

    Default

    koliko tura moraš vrtiti ako slažeš tu količinu? ne stane sve odjednom?

  9. #9
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by Daisy@
    Quote Originally Posted by iridana2666
    ja radim tako da uzmem 5 kg roga paprika i 2 kg patlidzana, sve ispecem, ogulim, izmiksam (ne volim chunks u ajvaru ), usitnim 1 rezanj cesnjaka, dodam 3 dcl ulja, sol i 1/2 dcl domaceg octa. Sve ukljucim na program za marmeladu i provrtim 2 puta.
    moram probati...
    koji je pekač kolko mu traje program za marmeladu...meni sat i 5 min,isto i tebi ili ?
    Moulinex OW5000, traje 1:05h, isto kao i tebi . Odvrtim 2 ture - nema spricanja, mijesanja ni poslije ciscenja :D

  10. #10

    Join Date
    May 2009
    Posts
    28

    Default

    sto ovo dobro zvuči, samo da su pekaci veći!
    koliko tegli dobiješ od jedne mere?

  11. #11
    Snjeska's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Posts
    1,493

    Default

    Quote Originally Posted by ducy
    sto ovo dobro zvuči, samo da su pekaci veći!
    koliko tegli dobiješ od jedne mere?
    I KOLIKO DUGO MOZE STAJATI TAKAV AJVAR A DA SE NE POKVARI?

    sorry zbog velikih slova

  12. #12
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Od jedne ture mi je doslo 2 vece tegle i jedna manja, a trajao je samo do Bozica pa ne znam koliko dugo moze stajati.

  13. #13
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    joj ,sad bih ga pravila , a pisali smo i ranije o tome ovdje http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=73558

  14. #14

    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    21

    Default

    Jel mi moze neko od vas jos dodatno pojasniti - znaci ako se ide s ovim receptom od 5 kg paprike i 2 kg patliđana plus začini, ulje itd. da li onda sva ta ispečena i izmiksana/samljevena smjesa stane od jednom u pekač i što znači ono u dvije ture? Jel to znači da treba istu smjesu kuhati u pekaču dva puta pod 1,05 h koliko traje program ili se stavlja smjese do pola one kantice u pekaču pa kuhaš 1,05 sati pa onda ostatak smjese ponovno na program od 1,05 sati itd. Mislim ispričavam se ak sam sad zakomplicirala ali baš mi se peče ajvar u pekaču a nisam shvatila najbolje gornje postove. Ako se nekome da pojasniti

  15. #15
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Vanjice, ove godine sam svu tu smjesu ubacila u pekac i meni stane (a stalo bi i jos ). Odvrtila sam program 2 puta i ajvar mi je mmmmm

  16. #16

    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    21

    Default

    Jel si ti to htjela dva puta kuhat da ajvar bude bolji ili se to bas mora dva puta sto znaci 2 sata kuhanja?

  17. #17
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Nekako je bolji kad se dvaput odvrti

  18. #18

    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    21

    Default

    OK, sad mi je sve jasno. Bit će pečenja ovaj vikend, samo da mi pekač ne krepa od silnog miješanja. Hvala

  19. #19
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Iridana, hvala ti što si precizna u mjerenju!

  20. #20

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    65

    Default

    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?

  21. #21
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    pratim vas

  22. #22
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by mala dora
    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?
    ja stavim domaci vinski ocat

  23. #23
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by mala dora
    Pozdrav svima!
    Super ideja za ajvar i najvjerojatnije ću ga probati napraviti. Samo imam pitanje u vezi octa. Kakav to ocat ide (jabučni, alkoholni, vinski)?
    Može bilo koji. Konkretno, ja stavim limunov sok. Bitno je da dotjeraš kiselost ajvara po svom ukusu.

  24. #24

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    65

    Default

    Hvala! Sutra idem provjeriti cijenu paprika i isplativost pa ću pokušati. Kada budem napravila javit ću kako je ispalo.

  25. #25
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Koliko su rog paprike na vasim trznicama? Na rijeckoj izmedju 6 i 7,50 kn i nikako da se spuste (kad se sjetim da su prosle godine bile 3,50 - 4 kn ). I da, malo OT, ali i svjezi grah je na Ri trznici jos uvijek 14 kn :shock:

  26. #26
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by iridana2666
    Koliko su rog paprike na vasim trznicama? Na rijeckoj izmedju 6 i 7,50 kn i nikako da se spuste (kad se sjetim da su prosle godine bile 3,50 - 4 kn ). I da, malo OT, ali i svjezi grah je na Ri trznici jos uvijek 14 kn :shock:
    U Merkatoru je oko 5kn. Prekrasna je, crvena, mesnata i lako se guli kožica. Ja napravila već 2 ture ajvara od po 6kg paprike +2kg patlidžana.

  27. #27
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Dakle, od dosta loših paprika koje su me sinoć namučile da ih ogulim, te prepečenih patliđana za koje sam mislila da neće ništa ostati dok ih očistima, još 20-ta minuta pa će biti gotov savršen ajvar (naravno da sam ga već probala ) Moj prvi, samostalno napravljeni (dobro, multipraktik je mljeo, a pekač ispekao)! :D :D :D

  28. #28

    Join Date
    May 2009
    Posts
    28

    Default

    ja sam danas probala da ispecem ajvar u pekacu, ali sam samo stavljala pariku i to barenu i ispao je fenomenalaaaaan!!!

  29. #29
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    I vrijeme je za ovu temu
    Napravila prvo đem od bresaka, pa onda talijansku šalšu, a Ako Bog da, ovog vikenda se bacam na ajvar. Ako paprike budu dobre idem odmah na duplu dozu. Živo meni moj pekač!

  30. #30
    tinaka's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Iza...
    Posts
    906

    Default

    Jel neko radio u Moulinexu OW2000?
    Kako idu omjeri, obzirom da mi se ova količina čini malo prevelika za manji pekač ili se varam?!

  31. #31
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Quote Originally Posted by Strobery Shortcake View Post
    I vrijeme je za ovu temu
    Napravila prvo đem od bresaka, pa onda talijansku šalšu, ...
    Može i za ovo recept?

  32. #32
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Ovo je orginalni recept koji sam ja onda kuhala u pekaču (luk sam ispržila prije stavljanja u pekač).

  33. #33
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Quote Originally Posted by Strobery Shortcake View Post
    Ovo je orginalni recept koji sam ja onda kuhala u pekaču (luk sam ispržila prije stavljanja u pekač).
    Hvala, budem probala, ali varijantu s kosticama i kozicom na paradajzu - meni se to neda cistiti... :lijena:

  34. #34
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Pa ne moraš, ako ti ne smetaju u šalši. Guljenje paradajza je pre pre jednostavno. Prelijaš ga kipućom vodom, malo sačekaš, preliješ hladnom, i kožica silazi sama.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •