-
Uspješnost umjetne oplodnje bez jajaovoda
Kolika je uspješnost umjetne oplodnje bez jajovoda ?
-
Mislim da su ti šanse iste kao da ih imaš i da su ti začepljeni jer ivfom se jajovodi zaobilaze
-
1. Radi se o medicinski potpomognutoj oplodnji i za rijec "umjetna" tu nema mjesta.
2. Ako je problem samo u jajovodima, uspjesnost je velika i obicno vrlo brzo uspije. Dala si premalo informacija jer masa faktora utjecu na lijecenje i postupke, ali nedostatak jajovoda je u principu najmanji problem kod lijecenja neplodnosti jer se uspjesno zaobilazi IVF-om.
-
potpisujem frku i želim ti sreću!
-
Ja sam bila u junu u Mariboru na prvom IVF postupku iz razloga što nemam jajovode jer su odstranjeni u dvije operacije kad sam imala dvije prirodne vanmaterične trudnoće. Imam i PCOS pored problema sa jajovodima ali glavni razlog vantjelesne oplodnje su bili baš jajovodi. Sad sam u 14-toj nedelji i nosim blizance. Prvi IVF i hvala Bogu uspješno!
-
Isto dvije vanmaterične trudnoće, odstranjena oba jajovoda, čak je to i u neku ruku prednost za IVF jer nema straha od ponovne vanmaterične, a ako nema drugih problema - sve 5. Evo moj se mišek baš javio, kaže živa istina
-
-
Ista dijagnoza i 27.tjedan trudnoće nakon 7 pokušaja
-
Pa cure, sve mi žao kaj imam jajovode, izgleda da bi uspjelo iz prve da ih nisam imala 
Čestitke svima! A tebi ira puno sreće i da ti uspije iz prve!
-
Ira, uspješnost je "i veća", da se tako izrazim, nego ako su jajovodi tu, primarno iz razloga jer se takve žene odmah "katapultiraju" na IVF, u njihovim reproduktivno relativno mladim godinama, znači, ne moraju se penjati po hijerarhiji postupaka, od manje invazivnih, ali i bitno manje uspješnih (ciljani odnosi, inseminacije, pa bavljenje suprugom, koje je najčešće kontraproduktivno jer IVF-ICSI rješava puno muških dijagnouza (gotovo pa sve osim ekstremnih), pa čekanja, pa daljnja dijagnostika itd. koja jede najdragocjeniji resurs u svemu ovome - žensko reproduktivno vrijeme jajnika (jajovodi - nebitni).
Sretno - nek' bude iz prve i neka potvrdi tezu da je nemanje jajovoda "najbolja" dg za IVF
!
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.09.2010. at 15:34
-
I kod mene isto, jedan jajovod odstranjen a drugi neprohodan...rezultat 1.IVF uspješan!
-
vidi moj potpis, sve je moguće draga i neka ti je sa srećom!
-
Curke hvala na informacijama i željama......
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma