-
produzeno dojenje i pitanje
Nesto me muci vec par dana i voljela bi vas priupitati ako ste i vi stogod culi o slijedecem:
Dakle, imam dijete od 18 tak mjeseci (malo iznad godinu i pol) i jos ga
povremeno dojim (pred spavanje, jednom - dvaput po noci i ponekad popodne kad dodjem s posla). Nisam jos razmisljala prestati, bar jos neko vrijeme, ali mi je netko u razgovoru napomenuo da je u nekim knjigama i studijama procitao da neki doktori i znanstvenici ne preporucuju produzeno dojenje, pogotovo nakon godine i pol zbog psiholoskog razvoja djeteta (pogotovo muskog - povezanost majka - sin). Nigdje u tim knjigama i radovima nije tocno navedeno zasto se to smatra i kako bi tocno negativno utjecalo na dijete pa me zanima ako tko ima veca saznanja o tom pristupu i tim smjernicama da mi objasni zasto se to smatra ne toliko dobrim i kako tocnije to utjece na psiho...blabla razvoj djeteta.
Naime, voljela bih znati tocnije detalje jer osoba koja mi je to napomenula
nije promasla nista tocnije a i sigurno znam da nije izmislila te cinjenice.
Eto, ako tko zna stogod voljela bih to cuti jer nisam jos sklona
prekidanju dojenja ali voljela bi znati i znanstveno - medicinsku stranu tih
studija.
puno hvala
-
Ayla, vjerujem da će ti se javiti Rodine savjetnice s konkretnim podacima, no ono što sam ja pronašla je da Svjetska zdravstvena organizacija preporuča dojenje najmanje do drugog rođendana za djecu oba spola, a kao prirodno vrijeme za prestanak dojenja uglavnom se smatra sve između druge i sedme (!) godine.
Bez obzira na točnost ili netočnost teorije, osobno mislim da nema ništa loše u povezanosti majke i djeteta - bolje mama nego medo, duda ili palac.
-
a ja isto mislim da je to rekla -kazala i cekam da se jave savjetnice
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma