Pokazuje rezultate 1 do 50 od 471

Tema: kako postati i ostati mama kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu se zapitati , a kako vi to sve financirate ?
    Nije da ni meni nije palo na pamet biti doma ,zbog same sebe jer bi i ja rado spavala do 9 , ali
    moj muž ne zarađuje toliko da bi svi od toga živjeli .
    Ne živjeli bog zna kako , nego se hranili , oblačili i plaćali hep , vodovod i ostalu kompaniju.
    Vaši imaju ekstra primanja , ili ?
    Posljednje uređivanje od dalmatinka : 06.09.2010. at 09:00

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Nije da ni meni nije palo na pamet biti doma ,zbog same sebe jer bi i ja rado spavala do 9 , ali
    Ne živjeli bog zna kako , nego se hranili , oblačili i plaćali hep , vodovod i ostalu kompaniju.
    Pa već sam napisala da imamo svoju firmu koja radi u prilično profitabilnoj branši i od čega možemo normalno živjeti. Da, zbog ulaganja i kredita imamo ogromne troškove, ali to nas samo tjera naprijed, da ne posustajemo, da se borimo.
    I ostati doma ne znači spavanje do 9. Ja ustajem u 6, a rijetko kada legnem prije 11. Dakle, okanimo se predrasuda da biti doma znači biti na godišnjem odmoru.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ifigenija tako si sve lijepo obrazložila. Iako se ne slažem sa svim tvojim stavovima, uživam čitati tvoje postove. Kao da čitam knjigu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    I ostati doma ne znači spavanje do 9. Ja ustajem u 6, a rijetko kada legnem prije 11. Dakle, okanimo se predrasuda da biti doma znači biti na godišnjem odmoru.
    Apsolutno! Kad je sve normalno, i ja se budim između šest i najkasnije 6:45. Često spavam i dulje, ako sam noću dežurala zbog bolesne djece. Tako da - nedaj Bože duljeg spavanja. Volim svoje ranojutarnje dizanje. I rano lijeganje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno! Kad je sve normalno, i ja se budim između šest i najkasnije 6:45. Često spavam i dulje, ako sam noću dežurala zbog bolesne djece. Tako da - nedaj Bože duljeg spavanja. Volim svoje ranojutarnje dizanje. I rano lijeganje.

E da, dan počinje u 06 i završava oko 21.00

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Srezali smo troškove i reducirali potrebe, naučili smo se živjeti sa malo; ali kao i mamica, smislili smo par dobrih projekata u našoj firmi koji donose dovoljno novca da živimo skromno a opet imamo sve što nam treba. A pored toga nemamo niti jedan kredit, više, sve smo otplatili, i sad je stvarno život puno lakši, ko da više nema omče oko vrata. Također, jako pazimo na skupu/jeftinu struju, tako da imamo tajmere na svim perilicama koje peru samo jedan put dnevno od 05-07, ne gledamo TV, a ako ga upalimo onda je to navečer, kompjutere gasimo. Pazimo i na vodu, benzin. Auto čuvamo i nismo u 5 godina imali nikakav kvar niti potrebu za popravcima. Robu najčešče "nasljedimo" tj. dobijemo na poklon nešto što netko drugi ne nosi, pa ja to ili malo preradim ako je potreba, Š kupujemo ovdje na burzi i puno toga dobije na poklon. Trošak autosjedalice i kolica koje smo uzeli nove smo ukalkulirali par mjeseci prije pa smo štedili za to. Snalazimo se na svakakve načine. A vjerujte mi to je za mene bio lagani udarac, preči sa totalne non šalantne šopingholičarke u nekog tko pogleda nešto predivno na polici robne kuće, zaslini, al se skulira i ne uzme to jer mi ne treba. UH! Bude mi i dan danas teško odoliti nekoj stvarčici za kuću ali fakat mi ništa ne treba a i ono čega nemam snađem se.

Jedino na čemu ne štedimo su knjige i zdrava ishrana. Mjesečno naručim 4-5 knjiga a svaki dan imamo 2 skuhana jela i to sve svježe s pjace ili iz vrta. 2 puta tjedno ribu, puno voča povrča i salata. E na to meni brat bratu ode 3-4 soma mjesečno. Ostalo je sve lagano za isfinancirati.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Srezali smo troškove i reducirali potrebe, naučili smo se živjeti sa malo; ali kao i mamica, smislili smo par dobrih projekata u našoj firmi koji donose dovoljno novca da živimo skromno a opet imamo sve što nam treba. A pored toga nemamo niti jedan kredit, više, sve smo otplatili, i sad je stvarno život puno lakši, ko da više nema omče oko vrata. Također, jako pazimo na skupu/jeftinu struju, tako da imamo tajmere na svim perilicama koje peru samo jedan put dnevno od 05-07, ne gledamo TV, a ako ga upalimo onda je to navečer, kompjutere gasimo. Pazimo i na vodu, benzin. Auto čuvamo i nismo u 5 godina imali nikakav kvar niti potrebu za popravcima. Robu najčešče "nasljedimo" tj. dobijemo na poklon nešto što netko drugi ne nosi, pa ja to ili malo preradim ako je potreba, Š kupujemo ovdje na burzi i puno toga dobije na poklon. Trošak autosjedalice i kolica koje smo uzeli nove smo ukalkulirali par mjeseci prije pa smo štedili za to. Snalazimo se na svakakve načine. A vjerujte mi to je za mene bio lagani udarac, preči sa totalne non šalantne šopingholičarke u nekog tko pogleda nešto predivno na polici robne kuće, zaslini, al se skulira i ne uzme to jer mi ne treba. UH! Bude mi i dan danas teško odoliti nekoj stvarčici za kuću ali fakat mi ništa ne treba a i ono čega nemam snađem se.

Jedino na čemu ne štedimo su knjige i zdrava ishrana. Mjesečno naručim 4-5 knjiga a svaki dan imamo 2 skuhana jela i to sve svježe s pjace ili iz vrta. 2 puta tjedno ribu, puno voča povrča i salata. E na to meni brat bratu ode 3-4 soma mjesečno. Ostalo je sve lagano za isfinancirati.
    Vrlo slično je i kod nas.
    Ja sam začuđena koliko malo toga je STVARNO potrebno, i slobodom koju sam dobila ovim odricanjem. Zvuči isfurano, ali mene stvarno više stvari ne vuku od kad imam tu neku sreću i mir. Istodobno, što nam doista treba, ili nas veseli, priuštimo si. Ali za razliku od nekad nema impulzivne kupnje... ja priznajem da sam dolazila s posla, u vrećicama koješta, od omiljenih papirnica i parfumerija do sitnica za kuću, kuhanje, čišćenje... i onda sam bila tako umorna da to nisam ni otvorila. Stajalo u vrećicama. Čisti adrenalin kupnje... Sad je to puno drugačije, i sretnija sam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •