-
-
meni se čini da je meni isto pukao jedan šav. kod mene je prošlo već 6mj od poroda, al i dalje taj dio izgleda nekako ružno.
sad tek vidim koliko sam munjena bila jer sam stalno kuhala kavice i dvorila goste.
jesi bila kod gina?
-
-
p.s. sorry nisam baš napisala utješni post, ali mislim da kad ti popucaju šavovi nemaš šta osim čekati da zaraste.
-
Ja sam imala gadno šivanje i prilično šavova, jedan vanjski šav mi je pukao ali sam čekala da samo zaraste. malo je duže trebalo, sveskupa sam nakon poroda bila u ležećem položaju mjesec i pol. A puknuti šav sam stalno prala vodom (pogotovo nakon nuždi), dakle higijena je vrlo bitna da se ne inficira i tapkala sam Rivanol otopinom za dezinfekciju. Ne brini, samo će ti malo više vremena trebati da zaraste.
-
da popucali šavovi se u pravilu ne šivaju ponovno
ne vidim koliko je prošlo od tvog poroda pepeljuga 
ali normalno je da nekoliko dana nakon poroda konci počnu ispadati sami
-
Ja sam imala suprotnu situaciju. Imala sam 4 šava. Jedno tjedan dana nakon poroda me počelo jako zatezati, valjda kako je rez zarastao, to je trajalo nekoliko sati i nisam više izdržala nego sam otišla na hitnu u Petrovu, dr me pogledao i skuzili smo da me 2 od 4 šava jako zatežu. Dr je končiće prerezao i ja sam sam se te sekunde preporodila. Bol je potpuno nestala. Tako da možda nije problem ako puknu, ili...?
Pepeljuga, to nije bio ginekološki pregled, šavovi su bili izvana i te je prerezao. Tako da možda ne bi bilo loše da odeš da ti to netko samo pogleda.
I ako te strah nemoj dozvoliti vaginalni pregled.
-
Hvala cure bila sam na kontroli jos prije 2 tjedna, ali nikako uz malo bebu doci do PC, uglavnom rekao mi je ginekolog, ma to je fenomenalno, nista nije puklo, mali rez bla bla, i suprotno mom ocekivanju rekoa je vise setnji manje mirovanja, no nakon 1,5 mj polako dolazim u normalnu iako ili sam se navikla na nelagodu kod sjedenja ili fakat polako prolazi (cak toliko da planiram probati neki fitnes i sl), meni je gori bio ovaj vaginalni oporavak nego nakon carskog, a imala sam samo 4 sava. <higijenu sam normalno odrzavala, nivea baby kupka ili obicna voda i to je to i sad cekam prvu mengu
Pogledala sam i oziljak i stvarno je ok, a ona rupcaga i nije vise toliko velika, ali mislila sam da nikad nece proci, jedno 4 tjedna sam bila skomirana fizicki
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma