Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: savovi nakon epizotomiju kad puknu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno savovi nakon epizotomiju kad puknu

Help! Patronazna sestra mi je pregledala rez od epizotomije i rekla da joj se cini da su mi pukla 2 sava i mozda bi bilo dobro da i prije onih 30 dana nakon poroda odem kod ginekologa. Ne mogu si ni zamiliti da odem na ginekoloski pregled, ne jos ima li netko slicno iskustvo ? redovito se tusiram, krvarenje mi je sve manje i manje i primjetila sam na ulosku da mi otpadaju konci jao! No sjesti jos ne mogu normalno, a to pripisujem i hemerodima koji sam danas dobila uf!!!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni se čini da je meni isto pukao jedan šav. kod mene je prošlo već 6mj od poroda, al i dalje taj dio izgleda nekako ružno.
    sad tek vidim koliko sam munjena bila jer sam stalno kuhala kavice i dvorila goste.

jesi bila kod gina?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nažalost i ja sam jedna od tih kojima je pukao šav Prvo sam pukla, pa su me onda odlučili šivati i sigurno su to jako dobro napravili kad mi se to desilo.
    Nakon poroda me sve bolilo i to jako, nisam mogla sjesti ni ležati (a bilo mi je to malo čudno jer su cure u rodilištu normalno sjedile), da bi nakon par dana otkrila da su mi se raspali šavovi!
    Odmah sam išla na hitnu ginekološku na Sv. Duh i tamo su mi rekli da oni to ponovo ne šivaju nego mora samo zarasti.
    Uz razna mackanja, svjetljenja Zepter lampom i konstantnim kljukanjem tabletama protiv bolova nakon 2 mj. sam uspjela sjesti a da ne umirem od bolova.
    Da ne spominjem da i sada nakon 9 mjeseci me boli u određenim položajima i u određenim situacijama.

Ah šta reći... imala sam sreće

Eto što reći...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

p.s. sorry nisam baš napisala utješni post, ali mislim da kad ti popucaju šavovi nemaš šta osim čekati da zaraste.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam imala gadno šivanje i prilično šavova, jedan vanjski šav mi je pukao ali sam čekala da samo zaraste. malo je duže trebalo, sveskupa sam nakon poroda bila u ležećem položaju mjesec i pol. A puknuti šav sam stalno prala vodom (pogotovo nakon nuždi), dakle higijena je vrlo bitna da se ne inficira i tapkala sam Rivanol otopinom za dezinfekciju. Ne brini, samo će ti malo više vremena trebati da zaraste.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da popucali šavovi se u pravilu ne šivaju ponovno

ne vidim koliko je prošlo od tvog poroda pepeljuga

ali normalno je da nekoliko dana nakon poroda konci počnu ispadati sami

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam imala suprotnu situaciju. Imala sam 4 šava. Jedno tjedan dana nakon poroda me počelo jako zatezati, valjda kako je rez zarastao, to je trajalo nekoliko sati i nisam više izdržala nego sam otišla na hitnu u Petrovu, dr me pogledao i skuzili smo da me 2 od 4 šava jako zatežu. Dr je končiće prerezao i ja sam sam se te sekunde preporodila. Bol je potpuno nestala. Tako da možda nije problem ako puknu, ili...?

Pepeljuga, to nije bio ginekološki pregled, šavovi su bili izvana i te je prerezao. Tako da možda ne bi bilo loše da odeš da ti to netko samo pogleda.
    I ako te strah nemoj dozvoliti vaginalni pregled.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure bila sam na kontroli jos prije 2 tjedna, ali nikako uz malo bebu doci do PC, uglavnom rekao mi je ginekolog, ma to je fenomenalno, nista nije puklo, mali rez bla bla, i suprotno mom ocekivanju rekoa je vise setnji manje mirovanja, no nakon 1,5 mj polako dolazim u normalnu iako ili sam se navikla na nelagodu kod sjedenja ili fakat polako prolazi (cak toliko da planiram probati neki fitnes i sl), meni je gori bio ovaj vaginalni oporavak nego nakon carskog, a imala sam samo 4 sava. <higijenu sam normalno odrzavala, nivea baby kupka ili obicna voda i to je to i sad cekam prvu mengu Pogledala sam i oziljak i stvarno je ok, a ona rupcaga i nije vise toliko velika, ali mislila sam da nikad nece proci, jedno 4 tjedna sam bila skomirana fizicki

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •