Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bradavičice

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno bradavičice

naša pikulica ima virusne bradavičice na vratu, netko je rekao molusce, doktorica prva je rekla da pustima da je to virusno i da će otić kako je došlo, a doktorica druga da hitno idemo na dermotologiju na šalatu na lapizaciju dok dijete nije puno toga. moje teta magistra farmacije dala mi je tinkutru rosopasa koju ja ne uspijevam namazati na svoje milo 15mjesečno dijete jer on to razmazuje i još više prčka po tome. Stvarno ne znam što da mislim o tome - koliko tome treba da ode kako je došlo (i kako je uopće došlo?)? što su molusce? Bradavica je sve više- sad su i na buši, leđima, on ih je počeo grebati- jedni je raskrvario - da li je to opasno? u utorak ide prvi put u vrtić i bojim se da ne pređe na neko dijete- iako nitko tko je bio s njim u kontaktu (mama tata bake dede... nije dobio)? Bradavice ima već jedno dva tri mjeseca. Puno pitanja, ali znam da sve znate, barem je do sada bilo tako , pa informacije na sunce.
    pozdrav veliki

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako su molusce (male, okrugle, voštano sjajne) mislim da su prilično zarazne za djecu, zato najbolje da pitaš doktoricu, makar onu prvu, da li s tim smije u vrtić. A nisam nikad čula da ih je imao netko od odraslih.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hopić, dižem iz pravremena !

Od sinoć Lea ima gore opisanu bradavicu, a jutros smo na laktu i na nosu otkrili još po jednu, dakle ukupno tri.
    Ispada da se šire brzinom svjetlosti .

Pikula, kako ste na kraju riješili problem sa bradavicama (Lea ima 15mj. baš kao i vaša pikulica kad si pisala o tome)?

Jel ima još tko iskustva sa tim "molusce" bradavicama u ovoj dobi?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

iams isti topic pod imenom virusne bradavice, pogledaj tamo

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    iams isti topic pod imenom virusne bradavice, pogledaj tamo
    Malena beba jesam, tnx , no tu je točno opisana i imenovana bradavica/ce koje Lea ima, pa sam zato odlučila tu pisati.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno n

Na sreću nestalo je samo od sebe.Iskreno ne znam ni kad.Nismo otišli ni na šalatu i prestali smo mazati. Dominik sad ima 4 i pol i da me niste podsjetili ne bih se ni sjećala bradavica. mislim da je to nestalo do sljedećeg ljeta. Znači par mjeseci je trajalo. Najviše pola godine i nismo nikog zarazili koliko znamo. Pozdrav i sretno

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: n

Citiraj pikula prvotno napisa
    Na sreću nestalo je samo od sebe.Iskreno ne znam ni kad.Nismo otišli ni na šalatu i prestali smo mazati. Dominik sad ima 4 i pol i da me niste podsjetili ne bih se ni sjećala bradavica. mislim da je to nestalo do sljedećeg ljeta. Znači par mjeseci je trajalo. Najviše pola godine i nismo nikog zarazili koliko znamo. Pozdrav i sretno
    +

Hvala na odgovoru!
    Mene najviše brine brzina kojom se šire.
    Pomoć je još uvijek dobrodošla, ako ima netko da je imao "okršaj " baš sa tim molusce bradavicama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda mogu pomoći svojim iskustvom... Moja djevojčica je imala virusne bradavice blizu oka, malo na gornjem kapku i ispod. Moram reći da smo bili kod više dermatologa, međutim zbog lokalizacije (blizina oka) nitko se baš nije usudio nešto posebno dirati. Sjećam se da smo mazali nekom tinkturom koja se zvala medna rosa, ali bezuspješno nakon nekoliko mjeseci. Bila sam već očajna i otišla kod jedne očne doktorice koja mi je rekla da bi postupak bio relativno stresan za dijete (anestezija, pa nekakvo uklanjanje) i da pokušam prije toga očnim virolexom, pošto su te bradavice bile virusnog tipa i spadaju u tu grupu kao i npr. herpes. Nismo imali što izgubiti. Nakon nekoliko dana one su sasvim nestale, kao da ih nikad i nije bilo. Evo, to je naše iskustvo, bilo bi mi drago da mogu pomoći... Nadam se da će brzo proći

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo jutros još jedne na drugoj podlaktici!
    Sad ih je ukupno 4.
    Pikula, koliko ste ih vi imali?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •