Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678
Pokazuje rezultate 351 do 386 od 386

Tema: alkoholizam ili ...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Trina,

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Trina, držim figetine.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, Trina!

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Trina želim ti sreću i vjerujem da bude sve onako kako i treba biti!!!
    Ti si tako jaka žena da niti ne može biti drugačije

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Šefica sam djelatniku koji je bio alkoholičar pa je apstinirao barem 8 godina i u zadnje se vrijeme ponovno počeo smrditi po alkoholu. Od neovisnog sam izvora čula da je viđen s PET bocom vina kod radnog stola. To što on meni smrdi po alkoholu, nije dokaz da konzumira alkohol na poslu. Ja ga nisam ulovila u prekršaju, a u biti i nije baš pijan, barem se ne kuži.

Trebala bih porazgovarati s njim, ne znam uopće kako da počnem. Bilo bi mi možda lakše da ga ulovim s bocom. U biti ne znam da li da zauzmem neki strogi ili prijateljski stav. Spominjanje otkaza mi nije opcija. Na proračunu smo i vjerojatno će ugasiti to mjesto kad se isprazni, naprosto nema zapošljavanja, neovisno o potrebi.

Koga uopće mogu zvati u neku inspekciju kako bi se dokazalo je li pod utjecajem alkohola? Prvo za prijetnju da ću nekog zvati, a onda možda i za službenu opomenu. Pretpostavljam da bi se to trebalo platiti nekome pa mi ni to nije jasno odakle da platim.
    Kakav je vaš stav kako treba razgovarati s recidivistom.
    I zašto, o zašto ja ne mogu raditi svoj posao, nego se baviti ovakvim stvarima...
    Ne da mi se još dizati na viši nivo i pitati meni nadređene. Vjerojatno bih mogla dobiti pravni savjet. Problem je što unutar mog odjela ima i viših po činu od mene koji cugaju i osjećam se glupo da povlačim pred njima to pitanje, a nemam nikakvu toleranciju prema konzumiranju alkohola na poslu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bih porazgovarati s njim, ne znam uopće kako da počnem. ...

Kakav je vaš stav kako treba razgovarati s recidivistom.
    Mogu ti poslati na pp broj osobe koja je dugogodišnji apstinent, koja je za to vrijeme završila niz edukacija i koja zajedno s jednom psihologicom vodi jedan od zagrebačkih KLA. Mislim da mu je predsjednica.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne stignem sad u detalje, jurim doma, vodim dijete na Music together...
    Imate li pravilnik? U pravilniku moje firme stoji da je stroga zabranjeno konzumirati a. u radno vrijeme, znam da jedan kolega ima dreger i ima osnovu za pozvati bilo kojeg zaposlenika da puše.

Ali zadnja rečenica zvuči baš obeshrabrujuće.
    Javim s ejoš, zbiljamoram ići.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jelena, koliko znam, trebate imati zaštitu na radu i u okviru nje te u skladu s postojećim zakonima i pravilnicima, ovlaštene osobe koje, među ostalim, brinu i o tome.). Kod mene postoji osoba koja na dojavu dođe s onim aparatom (ili što li je to već, ne znam ni kako se zove) i osobu "testira" na alkoholizianost. Kod nas je tako već dvoje unatrag godinu dana otišlo na liječenje.
    Naravno, stvar je i uprave koliko se hoće time baviti (kod mene su morali, najprije zato jer je alkoholiziranost pojedinaca prevršila svaku mjeru, a osim toga ljudi rade s kemikalijama i pojedini s pacijentima).
    Posljednje uređivanje od ivarica : 24.01.2014. at 10:03

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ako osoba koja ima 21 godinu puno pije svaki vikend, može li se to nazvati alkoholizmom? Putem do alkoholizma? Zakašnjelim pubertetom? Nekako drugačije?

Pri tome ne mislim na to da pije onako uobičajeno kao većina ljudi kad izađe van, nego mislim na to da se svaki vikend oduzima od alkohola i da ne može stajati na vlastitim nogama, a idući dan se ne sjeća ni što je pričao ni kako je došao kući.
    Možda pretjerujem sa dijagnozom, ali s obzirom na to da se nikad nisam ubila od alkohola toliko da ne mogu stati na noge i da me se mora nositi, nemam ni neku širu sliku.

Kako tome stati na kraj? Izlasci mu se s toliko godina ne mogu zabraniti. Prestati ga financirati?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, to je alkoholizam, što drugo? Psihološka/psihijatrijska pomoć za početak. Ne možeš ga natjerati, mora pristati.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Ako osoba pije samo za vikend a preko tjedna ne onda to strucnjaci vjv ne bi nazvali alkoholizmom. I dal ta osoba zivi s roditeljima? Ako da onda mu se moze zabranit

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anita83 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako osoba pije samo za vikend a preko tjedna ne onda to strucnjaci vjv ne bi nazvali alkoholizmom. I dal ta osoba zivi s roditeljima? Ako da onda mu se moze zabranit
    Naravno da bi nazvali alkoholizmom ako pije ko smuk svaki vikend.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Mislila sam da je alkos onaj koji nemoze bit dugo bez utjecaja

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Da, uklapa se u psihičku ovisnost.

Živi s roditeljima sad preko ljeta. Na jesen se vraća u drugi grad na fakultet i bit će sam. Uglavnom, roditelji ga financiraju, zato sam pisala o prestanku financiranja kao rješenju. Iako ne znam gdje bi to tek dovelo.

Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •