Da bleeda je bolest, i niti u jednom postu nitko ti nije ništa ružno napisao. Ja potpuno žalim tvoju prijateljicu, i ne mislim ŽALIM onako jadno da se rugam, nego mi je stvarno žao. Ali to niej bolest koja dolazi kao leukemija za koju ljudi i da vode najzdraviji život nisu krivi. Alkoholizam je bolest za koju je čovijek kriv sam. Da li karakter ili ne, ali je činjenica da nema opravdanja za to da obitelj često ne reagira na vrijeme, prijatelji ne znaju što bi ( ne mislim na tebe i ništa loše) i da se to gura pod tepih. Na žalost često se baš obitelj i prijatelji ne snađu i zbunjeni su jer ne znaju jel je ili nije alkoholizam. Baš kao i ti sada.
Tako da ja ne bih uspoređivala alkoholizam, narkomaniju i ovisnosti općenito sa karcinomima i sličnih oboljenjima.
Vjerujem da ti je žao prijateljice i možeš se posavjetovati sa nekom udrugom. Ja sam imala u obitelji isti problem, neću reći koga, i sad se riješava. Otišli smo u jednu udrugu na razgovor bez te osobe i polako su se stvari počele otpetljavati i sve ide na bolje. Tim osobama definitivno treba pomoć jer sami će samo krenuti dublje često ne mogu priznati nešto za što i sami vjeruju da se njima ne događa.