-
Što se tiče AA sastanaka...
Alkoholičari i ovisnici o drogama jako puno lažu i skrivaju, naučila iz osobnog iskustva. Tako i ti AA sastanci, ne znam iskreno koliko je to pametna ideja, išla sam kao pratnja 2 godine po jednom tjedno, slušala i naslušala se svakakvih priča, nekih stvarno tragičnih al nekih polu moronskih. Prelaze iz jedne ovisnosti u drugu i vjerujem da se na dubljem nivou problem ne rješi. Jer ovisnost o piču zamjene ovisnošču o grupi i voditelju grupe. Panično jure na sastanke jer ako propuste jedan, korak su bliže recidivu. Najčešče su ranjivi i slabi van grupe, a u grupi jedni drugima da oprostite pušu u dupe, i ne smiješ ih suočiti sa stvarnošču na jedan realan način kad naprave recidiv i reči im što ih ide, nego ko po jajima razgovarati s njima i doslovce im se ulizivati. Pored svega kod AA grupa bog i batina je antabus, a to je lijek koji kad ga piješ sprječava te da uzimaš alkohol. Neki od njih su na njemu več 20 godina! Ako to nije psihička ovisnost ne znam što je (jer fizičku ne izaziva). Al ajde, valjda od dva zla biraš manji, to razumijem.
Nakon 2 godine odlazaka na raznorazne grupe, odustali smo, i to je bila najbolja odluka koju smo donjeli u cijelom tom procesu lječenja. Najvažnija je pomoč bližnjih. Kako ti je Muksi rekla, razgovarajte sa njenim suprugom, majkom, ocem...sa njom...al nemojte joj puhat u dupe, nego budite iskreni. Malo tough love, da vidi da vam je stalo al da se nečete dati zafrkavati i nasamariti. Ako vam obeča da če se promjeniti i ne popije piće jednom, nemojte je odmah uzdizati u nebesa - koliko god to možda zvučalo ružno, mora se osjetiti loše u vezi sebe, i mora shvatiti da to što jednom nije popila piće ne znaći da je osvojila Mount Everest. Začudila bi se kako takav stav vodi ka recidivu, ko metak! Jer nakon možda 6 mjeseci bez pića, alkoholičari smatraju da su izlječeni, prođe možda još par mjeseci bez pijenja, a onda se krene opet, kao ono lagano ću s društvom, sad sam ipak prošla svašta i ZNAM se kontrolirati. I paf ne rečeš ni keks, nakon 3 mjeseca ista priča, i opet ste na početku.
Raspisala sam se, al eto, sasvim slučajno sam extremno dobro upoznata sa lječenjem alkoholizma...pomozi joj bleeda, ako nastavi ovako sumnjam da če izači iz "puberteta" kako ga je Trina nazvala ne okrznuta.
Ps: a o djeci da ne pričam, kad ti roditelj pije i ima problem s pičem, to izaziva samo traume i bol.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma