-
Osoblje foruma
bleeda, cure su već svašta pametnoga rekle...ja bi samo dodala, iz vlastitog iskustva kad je prijatelj u pitanju, ne bih se upuštala ako nisam skroz spremna na svašta. to zaista iziskuje strašno puno energije i truda, a ne mora završiti kako bi trebalo. ja sam se borila sa frendom, i sa malo težom ovisnošću...težom, ma da, svaka je podjednako teška. možeš napraviti svašta, ako joj budeš prava podrška kad si to ona sama bude priznala i pokušala nešto promijeniti. da bi se ovisnik promijenio, svašta je potrenbo mijenjati. nitko nije ovisan bez veze, a uzrok samoj ovisnosti naravno leži u samom ovisniku, ali i u okolini koja ga okružuje. treba vidjeti što je toliko mori, i zašto joj je ljepše biti pijana. ako si bliska s njom, to bi mogla dokučiti. ako nisi, j se ne bi upuštala....teško je to.
BebaBeba...imam nažalost isto iskustvo. što napraviti? najgore je ništa. sve ona vidi i zna. ne možeš nekoga natjerati, ali možeš mu reći, napisati što to što ona sebi radi tebi znači. i to ne u smislu njezine efikasnosti ili neefikasnosti...već čisto i samo emocionalno. i moja je funkcionirala fenomenalno...i radila, i kuhala i čistiila....ali ne svodi se život na skup zadataka koje moramo obavljati..i zaista ne bi bilo u redu da su oni mjerilo za išta. ja nisam smola snage oči u oči reći što sam htjala. bila sam jaaakoo mlada, pa sam sve to napisala. nije se ništa značajno dogodilo odmah...niti mi je išta rekla... ali stvari su se polako pokrenule nabolje...to je bio neki okidač....za koji mi je rekla tek puno godina kasnije....
jedino što ne treba jest kvocanje. to nema smisla. ili se uhvatiti u koštac s ovisnikom i njegovom ovisnošću i pokušati je shvatiti, ili se maknuti...po meni nema druge. ljudi se rijetko mijenjaju sami...jer rijetko se i kvare sami. uvijek je tu strašno puno razloga...krivih izbora, loših odluka....
Posljednje uređivanje od blackberry : 10.10.2010. at 20:12
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma