Results 1 to 50 of 386

Thread: alkoholizam ili ...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Zara1's Avatar

Quote Originally Posted by no@ View Post
    Alkoholizam je problem cijele obitelji, ne samo jednog člana. Put u izlječenje ne ide tako da svi upere prst u njega i smjeste ga u bolnicu. Svekar ne bi trebao ići sam kod psihijatra.
    ti imaš nekog u užoj obitelji ko ima problema s alkoholom ili samo citiraš i prepisuješ s raznih sajtova spasonosne formule izlječenja?

ja više nikad ne bi s alkoholičarem išla na bilo kakvo psihološko savjetovanje, liječenje, ili bilo što slično.... nikad
    kakav je to gubitak vremena bio

Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    ja više nikad ne bi s alkoholičarem išla na bilo kakvo psihološko savjetovanje, liječenje, ili bilo što slično.... nikad
    Ok. i to je opcija. Mislim da je pošteno tako reći.

ti imaš nekog u užoj obitelji ko ima problema s alkoholom ili samo citiraš i prepisuješ s raznih sajtova spasonosne formule izlječenja?
    Nemam nikoga u užoj obitelji s problemom alkoholizma, ali imam nešto malo profesionalnog iskustva s tom temom.

X

To je demagogija i jedina bolest gdje se "liječi" cijela obitelj. Svi članovi obitelji su odgovorni (ne smije se upotrijebiti riječ "krivi") i svi moraju proći psihoterapiju, psihoanalizu blat, truć... od 5-godišnjeg djeteta to djedova i baka. Sam alkić je najmanje odgovoran, to mu je smjestila obitelj i obitelj je odgovorna za svaki recidiv jer se ostali članovi nisu promijenili. To sam slušala 10 godina i u meni je samo rastao otpor prema toj promjeni koju sam na samoj sebi trebala učiniti i koju nisam unatoč svemu spoznala.
    Da mi je muž u pitanju ja mu ne bih dala niti jednu šansu, do viđenja, moj život nećeš uništiti.

Zara1's Avatar

Quote Originally Posted by pituljica View Post
    X

To je demagogija i jedina bolest gdje se "liječi" cijela obitelj. Svi članovi obitelji su odgovorni (ne smije se upotrijebiti riječ "krivi") i svi moraju proći psihoterapiju, psihoanalizu blat, truć... od 5-godišnjeg djeteta to djedova i baka. Sam alkić je najmanje odgovoran, to mu je smjestila obitelj i obitelj je odgovorna za svaki recidiv jer se ostali članovi nisu promijenili. To sam slušala 10 godina i u meni je samo rastao otpor prema toj promjeni koju sam na samoj sebi trebala učiniti i koju nisam unatoč svemu spoznala.
    Da mi je muž u pitanju ja mu ne bih dala niti jednu šansu, do viđenja, moj život nećeš uništiti.
    eto i ja sam prošla psihoanalize kao dijete
    i svi su bili oduševljeni mojom potporom
    ali ono nakon 20+ godina fizičkog, psihičkog i inog zlostavljanja, maltretiranja na svim razinama, laganja, posuđivanja novaca od svih poznatih i nepoznatih i ne vracanja dugova stvarno mi je dosta. bila bi pravi mazohist da nije.
    zato mi je slabo kad čujem parole cijela obitelj ovo, cijela obitelj ono.. bla bla bla
    danas mogu ići jedino na sud (drage volje) nakon što napravi neko sr*** i tražiti da dobije maksimalnu kaznu zatvora i uživati u miru bar nekoliko dana/tjedana/mjeseci
    i da, da se moj muž propije ne bi mu dala niti jednu šansu - već bi je dala sebi i djeci

Mojca's Avatar

Imam nekoga u obitelji tko je bio na liječenju, bila sam i opet bi išla... I u bolnicu i u klub... I ja i ostali članovi moje obitelji. I liječenje je bilo uspješno. Recidiva nije bilo, osoba se vratila u normalan život, živi ga (konačno) u svoj svojoj punoći, sretna je i mi skupa s njom.
    Alkoholizam je bolest obitelji, samo one članove koji ne piju pogađa indirektno, na drugim razinama. Meni je pomoglo to što sam išla u klub i upoznala članove drugih obitelji koji su poput mene došli kao podrška.. A zapravo je o nama, ali na nekoj drugoj razini bila potrebna pomoć.

Nažalost, obitelji poput moje gdje cijela obitelj sudjeluje su rijetkost, u bolnici su svi bili oduševljeni našom podrškom, u klubu isto... Ne samo terapeuti, već i pacijenti. U ta tri tjedna koliko sam svaki dan išla u bolnicu, bila sam podrška i drugim pacijentima, ne samo članu moje obitelji.
    Nažalost, sustav daje više forme, manje sadržaja... Zato je stopa trajnih apstinenata prilicno niska.

Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Alkoholizam je bolest obitelji, samo one članove koji ne piju pogađa indirektno, na drugim razinama. Meni je pomoglo to što sam išla u klub i upoznala članove drugih obitelji koji su poput mene došli kao podrška.. A zapravo je o nama, ali na nekoj drugoj razini bila potrebna pomoć.

Nažalost, obitelji poput moje gdje cijela obitelj sudjeluje su rijetkost, u bolnici su svi bili oduševljeni našom podrškom, u klubu isto...
    X

Mojca, !