Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
Nije. Ti nećeš, bar ja neću, zbog bolesti djeteta i nespavanja od dva tjedna, ili krize na poslu, ili svađe s nekim, smatrati da imam pravo, uvijek su tu pozivi na neke "patnje" i prava koja iz tog proizlaze, naliti se. I tako dan za danom. Jer mi je to, navodno, jedino životno zadovoljstvo. Jer je meni teško i imama prava. A koja su prava drugih pritom, ništa, ko ih šiša, oni ne razumiju kako je to patiti. Samo JA na svijetu znam što je bol.
Da, ali ću nespavati zato jer je to MOJE dijete, ići ću na posao jer je to MOJA egzistencija...

Što ne negira ovo što si rekla... samo mi se čini da je "dijagnoza" sebičnost preštura i prekruta za opisati tako kompleksnu pojavu kao što je ovisnost... jer ovo što opisuješ je posljedica (banaliziram) nesretnog djetinstva, tate alkoholičara, nesigirnosti, nesposobnosti da se nosimo sa svojim osjećajima, zadacima, situacijama... bla-bla... cijeli niz uzroka.. koji su se slili (zgodne li riječi) u istu dijagnozu alkoholizam. Igrom slučaja to je alkoholizam... drugi su otišli u radoholičarstvo, treći u depresiju...

Je... kod alkoholizma, to se na kraju svodi na sebičnost... ali to nije uzrok.