Pokazuje rezultate 1 do 50 od 386

Tema: alkoholizam ili ...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni se 4 piva dnevno čini puno, to je 2 litre alkohola iako nije travarica. pa još najbolje da je travarica, kad pogledaš, koja bi tek bila banana, zar ne?
    dok sam pušila, sviđalo mi se govoriti da pušim nepunu kutiju dnevno, kao, ostane mi u kutiji za sljedeće jutro uz kavu...
    niti mi je ostajalo za sljedeće jutro iz kutije, niti mi je to, koliko sam sebe i druge zavaravala da mi ostaje iz kutije bilo dovoljno za jutarnju kavu.
    zašto sam iskrivljavala sliku? - jer mi je bilo užasno neugodno što novac iz obiteljskog budžeta pretvaram u dim cigarete, a nisam u to vrijeme nalazila načina kako da prestanem, nije mi bilo jednostavno.

želim reći da je pitanje dana kada će to biti 5 piva svaki dan, a bilo bi zanimljivo znati nisu li ta 4 piva ipak podebljana s nekom žesticom...
    ne možeš tvrditi da nije, to moraš znati, a pitanje je koliko znaš.

meni se čini da su oko mene sve alkoholičari, od muževog oca, preko nećaka i da ne nabrajam... ima ih još.
    a jedini koji pije a da nikome račune ne polaže i ni od koga ne skriva popijeno je svekar.

s alkoholičarem ne može biti bolje. ne može, ne treba se zavaravati. njemu vrijeme ne ide u prilog, dapače, da radiš presjek svakih 5 godina iznenadilo bi te kamo je sve otišlo.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    meni se 4 piva dnevno čini puno, to je 2 litre alkohola iako nije travarica.
    da i nemi je 4 piva puno, bez obzira što je to "samo" pivo

Trina kako možeš biti sigurna da on baš ništa ne popije van kuće npr. na poslu?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme, ja mislim da alkoholizam NIJE posljedica problema, već UZROK problema. Ja nikako ne bih išla u psihanalize zašto je netko
    počeo piti, pa tko na svijetu nema problema, pa svi bi onda trebali početi piti? Sve su to nemušta opravdanja, kao, počeo sam piti jer je bilo ovo i ono..pa
    jesi mislio da će se time to riješiti? Jel to ima ikakve logike?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ja mislim da alkoholizam NIJE posljedica problema, već UZROK problema. Ja nikako ne bih išla u psihanalize zašto je netko
    počeo piti, pa tko na svijetu nema problema, pa svi bi onda trebali početi piti? Sve su to nemušta opravdanja, kao, počeo sam piti jer je bilo ovo i ono..pa
    jesi mislio da će se time to riješiti? Jel to ima ikakve logike?
    Ne bih se složila.
    Ne može se otkloniti posljedica, ako se ne dotakne uzrok.
    Odnosno možda i može ako je čovjek vrlo jak i čvrst karakter, a nekako čim bježi u alkohol, vrlo je nategnuto pretpostaviti da je dovoljno čvrst karakter.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih se složila.
    Ne može se otkloniti posljedica, ako se ne dotakne uzrok.
    Odnosno možda i može ako je čovjek vrlo jak i čvrst karakter, a nekako čim bježi u alkohol, vrlo je nategnuto pretpostaviti da je dovoljno čvrst karakter.
    Može.
    Mnogi su prestali piti zbog straha od ovog ili onog, ali nisu poradili na uzrocima.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma dajte ljudi, pa čovjek zarađuje za šesteročlanu obitelj, trina ga uvijek hvali kako je sposoban, i sad je on kao neki slabić, i još
    bi to kao trebao reći naglas-to bi kao nešto pomoglo?
    Ja mislim da je okolina tu odlučujući faktor koji ga "tjera" da pije, voli društvo, voli valjda "pustiti mozak na pašu", "ne mislit o ničemu", "opustit se",
    a to zna samo uz pomoć alkohola, plus jednostavno vlada neka "kultura pijenja"..ovaj negativan obrazac bi trebalo zamijeniti nečim pozitivnim, samo
    čime i kako? To Trina najbolje zna..što ga vodi, što mu je bitno?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma dajte ljudi, pa čovjek zarađuje za šesteročlanu obitelj, trina ga uvijek hvali kako je sposoban, i sad je on kao neki slabić, i još
    bi to kao trebao reći naglas-to bi kao nešto pomoglo?
    Ja mislim da je okolina tu odlučujući faktor koji ga "tjera" da pije, voli društvo, voli valjda "pustiti mozak na pašu", "ne mislit o ničemu", "opustit se",
    a to zna samo uz pomoć alkohola, plus jednostavno vlada neka "kultura pijenja"..ovaj negativan obrazac bi trebalo zamijeniti nečim pozitivnim, samo
    čime i kako? To Trina najbolje zna..što ga vodi, što mu je bitno?
    A tko umanjuje njegovu sposobnost, kvalitete, zaradu itd. Pa ljudi smo, sa emocijama i frustracijama koliko god radili i zarađivali i ustiju prehranjivali.
    Pa nisam baš primjetila da turbo sposobni ljudi nemaju problema sa ovisnošću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •