-
Osoblje foruma
kliconoštvo u vrtićima!
Pozdrav svima,već duže vrijeme pratim ovaj forum i prvi put se javljam. Ogorčena sam reakcijama Zavoda za javno zdravstvo na situacije u vrtićima.Marko ima 3.5 godine i jako je osjetljiv na napade svih vrsta klica.U 6 mj je dobio temperaturu i imao je crveno grlo te nas je naša dr.poslala na bris.bris je bio pozitivan=streptococcus beta-haemoliyticus-A. Do sada je imao 3 recidiva nakon negativnih briseva,u grupi su bile bolesne tete i jos dvoje djece(ako ne i više samo su ova poslana na bris).Kada sam uspjela namoliti epidemiološku službu da dođe i uzme svima briseve ,DR.je došla pogledala svima u grupi u grlo i rekla da se njoj ne čini tu nitko bolestan i kliconoša -jer nema crveno grlo!!!
vjerovali ili ne...javite kakva su vaša iskustva.
-
Lani su se u našem vrtiću vrtile streptoke kod 2-3 djece i vlasnica vrtića je zvala Zavod.Došli su u vrtić napravili svima bris,samo nekoliko djece je bilo negativno uključujući i mog Marka,ali je dr koja je bila preporučila da svi popiju antibiotik jer i da ti koji nemaju mogu biti nosioci...Svakako popila su sva djeca i tete antibiotik,ali riječ je o privatnom vrtiću ne znam znači li to nešto ne bi smjelo.
-
Osoblje foruma
Napominjem da smo MM i ja(radim u bolnici pa za svaki slučaj) čim mu je dijagnosticiran streptokok odmah napravili briseve koji su bili negativni.molila sam tete(PUNO PUTA),pedagogicu i ravnateljicu(med. sestra je uvijek bila na terenu) da jave epidemiološkoj službi.odgovor epidemiološke službe glasi:DA IZLAZE NA TEREN TEK KAD IMA 6 SLUČAJEVA U GRUPI ISTODOBNO!;I kada su se konačno udostojili pojaviti njihova dr.je samim pregledom 20 komada djece u grlo ,BEZ UZIMANJA BRISA ocjenila da tu nitko njie kliconoša! Još je i dodala da na ispričnicama ne piše da je itko imao streptokoka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma