ej curke,evo jedno opet tupavo pitanje..
za što točno služi cetrotide...za usporavanje rasta folikula...pa meni i bez toga slabo rastu...gotovo nikako..pa nemam pojma kaj bi još i sa tim..
![]()
ej curke,evo jedno opet tupavo pitanje..
za što točno služi cetrotide...za usporavanje rasta folikula...pa meni i bez toga slabo rastu...gotovo nikako..pa nemam pojma kaj bi još i sa tim..
![]()
Kiara79, cetrotide snizava LH, radi isto kao i decapeptyl samo na drugi nacin. Taj LH ako pocne ranije rasti moze ostetiti js i izazvati prijevremenu ovulaciju. Medutim, Cetrotide pomalo usporava rast folikula ali to je samo zadnja ca. 3 dana koliko ga uzimas.
cure,mene zanima na kolio mm (velicina folikula) se pocinje primati cetrotide?
nemam pojma koliko da ih kupim.
naime, ja sporo reagiram na stimulaciju,pa sad krecemo sa 4 ampule merionala.
6 .dan stimulacije idem na UZV.nisam jos nabavila lijekove,i nemam pojma koliko cetrotida da kupim...
tuzna, valjda kad je folikul 14-15 mm ,javit ce se cure koje su koristile, ja nisam...
Ja sam ga uzimala kad su mi folikuli bili 14 mm, ali ispalo je da mi je samo 1 amp trebala,a bila sam si uzela 4 (tako mi rekla dr). Sva sreća mogla sam ih vratiti.
Zamjena je orgalutran, ali ga nema kod nas, ima ga u Mađi, 5 kom je oko 1300 kn pa izađe nešto jeftinije nego Cetrotid. Ne znam da li se može kupiti po 1 kom i koliko bi onda koštao...
Tuzna, neki dr. uvode Cetrotide kada je vodeci folikul 14mm a neki pocinju od 6. ili 7. dana stimulacije bez obzira na velicinu folikula.
imam 2 koliko su mi rekli da će trebati,ali nisam primila ni jedan...a kako je jednom rok 12 mj.možda nekom treba,a drugi ću ostaviti za sada,ako mi
slučajno zatreba-što naravno neće..![]()
Ako još tražite Cetrotide,stigle su u veledrogeriju tako da vaše ljekarne mogu naručiti....